Aikido i Realni Aikido reopen

Je li,momak,kada si tako siguran da je Ljuba sarlatan,sto nisi nesto uradio ?Recimo neku tehniku,ili neki napad ili bilo sta da vidis kako sarlatan reaguje?

PA kada me neko pita tako glupo pitanje onda ne znam kako da mu odgovorim... :lol: Ali ja nisam tip ljudi, kao recimo Bulja Vracarevic, koji se hvali svojom vestinom time kako je slomio ruku nekome na 3 mesta. Ko ga je ikad gledao na TVu ili uzivo, ili gledao njegove ucenike kako rade, sve mu je jasno. Ili mu nikad nece biti jasno.

Ovo je bre strasno. Obrazovanje propada, a nastavnici srecni sto im neko placa neki kvazi kurs i putne troskove. Umete da protestujete zbog smanjenja plate, ali ne protestujete sto se novac za obrazovanje baca na ovakve gluposti ili sto predajete djubre?

Za taj novac koji je potrosen za vas mogli bi da plate pomagaca nekom detetu sa posebnim potrebama.

Skola bez nasilja? Drz da ga... Kakva skola bez nasilja? Tako sto ce nastavnici da budu u nekoj svojoj fantaziji da znaju realni aikido? Dajte molim vas. Na taj nacin se ne resava problem. Ajde malo sednite, procitajte novine i vidite sta deca rade i videcete da sa Buljinom sarlatanskom vestinom mozete samo da iznervirate klince da vas jos gore prebiju. A skola bez nasilja se pravi tako sto se prvo udje u porodice, kreira se dobar socijalni sistem i onda se mozda na kraju ponudi i nastavnicima neki kurs (koji sami da plate), ali ne kurs glupiranja u kimonou vec kurs socijalnih vestina i znanja, savetovanja i podrske.

Dobri preventivni kursevi su propadali zato sto niko nije hteo da daje novac, a dali Bulji prevari..sad mi se tek sve zgadilo.

PA kada me neko pita tako glupo pitanje onda ne znam kako da mu odgovorim... :lol: Ali ja nisam tip ljudi, kao recimo Bulja Vracarevic, koji se hvali svojom vestinom time kako je slomio ruku nekome na 3 mesta. Ko ga je ikad gledao na TVu ili uzivo, ili gledao njegove ucenike kako rade, sve mu je jasno. Ili mu nikad nece biti jasno.

Kada tako neko glupo odgovori, prosto se ne zna sta da se misli o njemu kao majstoru.Ljuba trazi od drzave da mu dozvoli da uci decu.Trazi prostor, a ne pare.Da li si se ikada zapitao koji jos od ostalih majstora isto to trazi?Bilo bi lepo kada bi drzava izasla u susret majstorima i obezbedila deci da umesto se posvete drogi i prostituciji,posveti se redu,Radu i Disciplini.Okinava je donela drzavni zakon po kojem je karate uveden u skole na nastavna jedinica.U Koreji takodje je tekvanso sastavni deo obrazovanja. u USA se u srednjim skolama uci rvanje.Zasto da se i kod nas tako nesto uradi.
Da li ti sutra u Srbiji trebaju narkomani ili zdrave Licnosti, koje ce podmaditi Srbiju i biti ravnopravni clanovi svetske zajednice:think:

u pitanju je osnovni nivo...
ne može se sve naučiti za 6 meseci,to svi znamo...
danas smo recimo prešli pad unazad,neka kretanja i jednu tehniku kod hvata sa leđa...
imajte u vidu da su na kursu profesori koji nisu nikada trenirali aikido...
ovo će nam biti lepa školica...
inače je osmišljeno u cilju prevencije nasilja...
trenutno smo u početnoj fazi projekta,a kako ćemo ga dalje realizovati,zavisi i od nas samih i naše kreativnosti...

Нисам разумео.
Да ли курс служи да се наставници обуче за одбрану од ђака који физички на њих насрну (јер тога по школама има доста, како чујем, а закон у Србији је потпуно неприлагођен данашњем времену) или курс служи да наставници касније у склопу наставе физичког васпитања ученицима показују неке елементе реалног аикидоа?
Шест месеци, по једна субота, то је 24 тренинга. Колико дуго вам трају тренинзи?

- - - - - - - - - -

Pa dobro, na RA se dosta brzo napreduje, oni za 2-3 godine dobiju 1. dan... :lol: Mada, kada pomislim ima i na Nerealnom Aikidou bisera koji su skoro isto tako napredni... :lol:

У праву си. Оваква бестидна комерцијализација вештине је велики проблем у аикидоу.

Ovo je bre strasno. Obrazovanje propada, a nastavnici srecni sto im neko placa neki kvazi kurs i putne troskove. Umete da protestujete zbog smanjenja plate, ali ne protestujete sto se novac za obrazovanje baca na ovakve gluposti ili sto predajete djubre?

Za taj novac koji je potrosen za vas mogli bi da plate pomagaca nekom detetu sa posebnim potrebama.

Skola bez nasilja? Drz da ga... Kakva skola bez nasilja? Tako sto ce nastavnici da budu u nekoj svojoj fantaziji da znaju realni aikido? Dajte molim vas. Na taj nacin se ne resava problem. Ajde malo sednite, procitajte novine i vidite sta deca rade i videcete da sa Buljinom sarlatanskom vestinom mozete samo da iznervirate klince da vas jos gore prebiju. A skola bez nasilja se pravi tako sto se prvo udje u porodice, kreira se dobar socijalni sistem i onda se mozda na kraju ponudi i nastavnicima neki kurs (koji sami da plate), ali ne kurs glupiranja u kimonou vec kurs socijalnih vestina i znanja, savetovanja i podrske.

Dobri preventivni kursevi su propadali zato sto niko nije hteo da daje novac, a dali Bulji prevari..sad mi se tek sve zgadilo.

Hahaha, da, skola bez nasilja, a to ce da nauce od Bulje... :lol:

To me podseca na akcije Kristijana Golubovica, i on ima tako neke ispade, da sklanja mlade sa ulice od droge, da treniraju... :rotf:

Kada tako neko glupo odgovori, prosto se ne zna sta da se misli o njemu kao majstoru.Ljuba trazi od drzave da mu dozvoli da uci decu.Trazi prostor, a ne pare.Da li si se ikada zapitao koji jos od ostalih majstora isto to trazi?Bilo bi lepo kada bi drzava izasla u susret majstorima i obezbedila deci da umesto se posvete drogi i prostituciji,posveti se redu,Radu i Disciplini.Okinava je donela drzavni zakon po kojem je karate uveden u skole na nastavna jedinica.U Koreji takodje je tekvanso sastavni deo obrazovanja. u USA se u srednjim skolama uci rvanje.Zasto da se i kod nas tako nesto uradi.
Da li ti sutra u Srbiji trebaju narkomani ili zdrave Licnosti, koje ce podmaditi Srbiju i biti ravnopravni clanovi svetske zajednice:think:

Zdrave licnosti kao Bulja? :lol: Sto oblaci generalsku uniformu na TVu za slikanje, da se pokaze kako je on to dobio. On je sve, samo ne mentalno zdrava licnos. :lol: Ma daj... Nemas ti pojam o Bulju, ali cudi me da ne vidis nesto sto se vidi iz aviona...

- - - - - - - - - -

У праву си. Оваква бестидна комерцијализација вештине је велики проблем у аикидоу.

Najogre je sto u Nerealnom :lol: Aikidou ima toga na pretek, i svi gledaju samo kako ce da uzmu pare, svi samo misle na pare. I onda ljudi kao Bulja bujaju, nema nikog da uvede red...

Bulja koji javno izjavljuje da deli crne pojaseve ucenicima koji napadnu osobe druge seksualne orijentacije. Taj Bulja sprovodi program skola bez nasilja. Onaj Bulja koji je tvrdio da ima generalski cin u ruskoj armiji, pa pukovnicki...sad je stigao do kapetana. Bulja koji je tvrdio da je pocasni clan MMA??? (To je valjda ko da ja kazem da sam pocasni clan fudbala...ne znam sta znaci). Da ima crni pojas u JKD (koji nema pojaseve).

Bulja koji je slagao da je trenirao Gadafijeve telohranitelje (a zapravo trenirao je decu nekog ambasadora ili konzula u Libiji), koji tvrdi da je obucavao ruske Alfe...a niko nikad nije cuo za njega. E takva patoloska licnost ulazi u skole. Takvoj lazovcini, ljigavcu i kretenu se daje novac. Ne mi smo stvarno drzava za raspad...lepo kazu ljudi...malo su nas bombardovali.

Da si iole upucen u skolski sistem i da si radio u njemu znao bi da to o cemu ti laprdas vec postoji i placaju ga nastavnici iz svog dzepa.To se zove STRUCNO USAVRSAVANJE NASTAVNIKA I STRUCNIH SARADNIKA, i oni se i usavrsavaju u centrima za usavrsavanje ili slicnim institucijama i unutar svoje ustanove, i ima ukupno 4 kompetencija, K1, K2, K3 i K4 od kojih jedna od njih i ubraja ono sto si napisao - "socijalnih vestina i znanja, savetovanja i podrske".

Ne pricaj ono o cemu se ne razumes ni u teoriji a pogotovo ne u praksi.

Drzi se ti dodavanja peskira i flasica vode pit bul terijerima sa 90% tela pokrivenog tetovazama, i sa maskama po licu.

Bulja koji javno izjavljuje da deli crne pojaseve ucenicima koji napadnu osobe druge seksualne orijentacije. Taj Bulja sprovodi program skola bez nasilja. Onaj Bulja koji je tvrdio da ima generalski cin u ruskoj armiji, pa pukovnicki...sad je stigao do kapetana. Bulja koji je tvrdio da je pocasni clan MMA??? (To je valjda ko da ja kazem da sam pocasni clan fudbala...ne znam sta znaci). Da ima crni pojas u JKD (koji nema pojaseve).

Bulja koji je slagao da je trenirao Gadafijeve telohranitelje (a zapravo trenirao je decu nekog ambasadora ili konzula u Libiji), koji tvrdi da je obucavao ruske Alfe...a niko nikad nije cuo za njega. E takva patoloska licnost ulazi u skole. Takvoj lazovcini, ljigavcu i kretenu se daje novac. Ne mi smo stvarno drzava za raspad...lepo kazu ljudi...malo su nas bombardovali.

A vidim ovo si mu glavno zamerio i zato ga i mrzis.....Lepo kazem da si zesci gay. Da Ljuba podrzava gejeve hvalio bi ga na sva usta.

I smaras vise sa time Bulja, bulja, kao da imas poremecaj u kome pacijent ponavlja jednu te istu rec ili recenicu milion puta.

Iznesi misljenje na nivou coveka a ne najgoreg dzibera koji iam 4 razreda osnovne, pisi kritike o Ljubi ali ga ne nazivaj Bulja niti bilo koga drugog tako da vredjas . Zapitaj se malo ko si sta si a kakav recnik imas.

Tako je ,ovde se slazem sa tobom pa cak da je Ljubina vestina i najgora moguca koaj postoji......I to je pozitivno po decu.... A kada odrastu i shvate da to niej bas primenljivo, nema veze otici ce na MMA, ali ce se do tada izgraditi na nekim moralnim nacelima koje promovise bor. vestina.

Ne , neka odu na MMA odmah da postanu od malena mali pit bul terijeri i da se u 6 razredu istetoviraju, brijaju glave i uzimaju steroide da bi izgledali kao njihovi miljenici.....I da, plus sto bi oponasali njihovo retardirano ponasanje, kao sto su raniej i oponasali kecere.....

Bilo sta je dobro da treniraju nego da ne treniraju nista, pa makar to bio i Wing Chun......

Ne znam zasto ovde neki ljudi toliko mrze Ljubu. Ni meni niej nesto drag i mislim da je to njegovo neprimenljivo prema nekom ozbiljnom borcu ali opet ne moram da ga vredjam iz dna duse.

Alo frustrirani sta se javljas? :) Pogodilo te nesto ili izigravas opet drvenog advokata. Naravno da znam za komeptencije o kojima pricas, ali se nesto lose sprovode. Bas sam nedavno i pricao sa akademikom Ivicem o tome. Ne samo sa njim, vec i sa cuvenom profesorkom Vlajkovic o problemu agresije u skoli. Takodje, na Empirijskim danima bilo je interesantno predavanje na temu inkluzije i kako je ona sprovedena pa su utvrdili da nisu rezultati bas sjajni (oprostices mi, nisam pamtio brojke).

Ne vidis ja nemam problema sa gay ljudima, a da sam gay to bih bio otvoreno. Ovako sam hetero muskarac koji nema apsolutno nista protiv gay osoba. Samo mi je interesantno kako skaces na svako gay pominjanje, bas te pogadja ta tvoja latentnost sa kojom ne umes da se izboris.

Da si uopste zdrav i svestan svega sto pises, a ne da ponavljas kao papagaj...shvatio bi da ono o cemu ja pricam je pozivanje na nasilje od strane coveka koji je usao u skole. Covek koji dodeljuje crne pojaseve za premlacivanje drugih osoba, a nebitno dal su drugacijeg seksualnog opredeljenja, verskog, politickog itd. Samo ovo su vec neke teme za koje tvoj mali, zatvoreni, kompleksima popunjeni um ne moze da se nosi.

Problem je sto je Bulja usao u skole (a zovem ga Bulja posto time pokazujem za kakvu ga osobu smatra, za kakvog majstora i sta generalno mislim o njemu...da je buljson). Problem je sto je sarlatan, prevarant i patoloski lazov dobio novac. Problem je sto to nije vestina koja vodi ljude ka izgradnji zdrave licnosti vec ih uci da su nepobedivi i da treba da se biju. Bulja je izbacen sa VA, pa se na prevaru vratio. Nema ga ni u jednoj ozbiljnoj ustanovi, pa je uspeo pod Obradovicem da izdejstvuej da maznjava novac.

Ne vidim da se bunis sto je inkluzija lose sprovedena, sto je zaustavljena, sto deca nemaju strucne saradnike. To ti nije problem. Nemas problema sa time da umesto da se novac salje ka deci sa posebnim potrebama, deci iz ugrozene populacije on se salje nastavnicima koje zabole za RA nego da se malo relaksiraju i da gube vreme.

Нисам разумео.
Да ли курс служи да се наставници обуче за одбрану од ђака који физички на њих насрну (јер тога по школама има доста, како чујем, а закон у Србији је потпуно неприлагођен данашњем времену) или курс служи да наставници касније у склопу наставе физичког васпитања ученицима показују неке елементе реалног аикидоа?
Шест месеци, по једна субота, то је 24 тренинга. Колико дуго вам трају тренинзи?

- - - - - - - - - -

ovo boldovano...treninzi traju 2-3 sata..

uuuuuuuuuuu,vidim da se rasprava zahuktala...:fdlan:

ja rekoh da cenim trud i nameru da se pokrene nešto što bi bilo korisno kako prosvetarima,tako i deci...
o inkluziji bolje da ne pričam...
a bolje da ne priča niko ko nema pojma kako je sprovedena i uvedena u redovne škole,jer očigledno ne znate...

i baš me interesuje ko je bilo šta uradio sa svojom veštinom koju praktikuje...
da li je praktikuje samo za sebe ili želite da u nekom periodu svoje znanje prenesete mladima i tako date doprinos ovom društvu????

opet ću se ponoviti...najlakše je pljuvati po drugima...

Tema nije inkluzija, a bolje da je ne potezemo posto je uzasno sprovedena.

A sto se tice toga sta je ko uradio sa svojom vestinom. Mnogi su pokusali, Bulja ih je blokirao.

KBK Sindjelic su pokusali da uvedu kikboks za decu u skole, da sklone decu sa ulica posto su vrata njihove sale stalno otvorena i blokirali su ih. Tekvando, dzudo...sve to je blokirano. Ima samo smece zvano realni aikido gde se nesto busaju u grudi da je nasa vestina pa kao eto da se trenira.

Da stvarno hoce da vas nauce necemu, onda bi uveli krav magu. A ne da gubite vreme sa Buljom

Tema nije inkluzija, a bolje da je ne potezemo posto je uzasno sprovedena.

A sto se tice toga sta je ko uradio sa svojom vestinom. Mnogi su pokusali, Bulja ih je blokirao.

KBK Sindjelic su pokusali da uvedu kikboks za decu u skole, da sklone decu sa ulica posto su vrata njihove sale stalno otvorena i blokirali su ih. Tekvando, dzudo...sve to je blokirano. Ima samo smece zvano realni aikido gde se nesto busaju u grudi da je nasa vestina pa kao eto da se trenira.

Da stvarno hoce da vas nauce necemu, onda bi uveli krav magu. A ne da gubite vreme sa Buljom

ja prva kao prosvetar ne bih uvela kik box u škole...:fdlan:
za judo znam da je i dalje otovorena mogućnost profesorima da uvedu kao treći čas,kao i karate...
ali je problem u profesorima koji nisu obučeni da izvode ovu nastavu,te njihovoj nezainteresovanosti..
nije samo RA ušao u škole..
najbolje je po tebi da uvedu MMA pa nek se šoraju..
svašta...

A zasto ne bi uvela kikboks u skole? Mislim, ako ima karate zasto ne bi i kikboks? Vidi se da sa istim nisi upoznata, a jos manje sa klubom o kojem pricam. Ti kao prosvetar si svetao primer prosvetara...bitno da ides na besplatne treninge, vodis se predrasudama. Ma sjajno.

Pa MMA kao amaterski sport ne, deca su premala, ali grappling sto da ne? Rvanje? Da.

Ako cemo da pricamo o uvodjenju borilackog sporta ipak bi najbolje bilo da to budu olimpijski sportovi...znaci rvanje, judo, tkd, macevanje. Boks ne..deca su premala, a i neki minimum godina da se pocne uopste sa ucenjem je 14 godina.

Ma neka uvedu i MMA, MMA sam po sebi nije los ali je losa pozadinska prica koja ga prati, tj sistem vrednosti. To je ono sto ja kritikujem...

Jer ako pogledamo kakvi su MMA borci i kako se ponasaju, izgledaju, sve je jasno.....

- Celavost
- tetovaze
- ponasanje kao kod zivotinja, cak i oni koji to nisu, poziraju i izigravaju pit bul terijere, zmajeve, azdaje demone, djavole itd.
- los odnos i postovanje (jedni prema drugima)
- Lozenje na moc, na mafiju, na 90-e i sl
- pogledajte malo clanke po netu na MMA temu - mnogi se drogiraju AAS, tuku zene, decu, tuku se na ulici, prave ekscese......

Kada bi i deca trenirala MMA sve bi ispoprimala ovakve vrednosti i ovako se ponasala. Jer veeeeeoma su retki takvi treneri koji ce odvracati mlade od toga a uciti ih MMA.

Posle MMA svetu krivo sto ih poistovecuju sa nekom underground organizacijom koja organizuje borbu besnih razjarenih pasa u kavezu. A bukvalno tako i izgleda.
Proizvodjavi opreme se zovu - Bad boy, Venom, Djavo, antihrist, zakolji ga, smrskaj lobanje i slicno......

Znaci vidi se da je cilj MMA da igra na krv, brutalnost, animalnost jer to donosi pare, a to je sve ono anti sto ne bi mladi trebalo da nauce i vide.

Sa druge strane borilacke vestine su dobre u tu namenu pa cak i ako su totalno neupotrebljive, jer one obicno imaju izuzetni vaspitni efekat i sam moralni princip i filozofiranje.
Na kraju krajeva cilj je da se dete oplemeni i da odradi bilo kakvu fizicku aktivnost pa i da mrda neartikulisano nogama i rukama gore dole, a ne da postane ubica rukama i nogama jer to sutra treba da bude nastavnik, lekar, pravnik, automehanicar, pekar, a ne neki body guard, zelenas, uterivac dugova i sl.

Ovo mnogo jako zvuci :ok:
Iskoristio bih to za sledeci link:

Jao Boze, nisam stvarno mogao da slusam svih 49 minuta... :lol: Ali nemam mnogo da dodam, ovo je klasika... :lol: Ko jos nije cuo ovu cuvenu Buljinu pricu... ;) Pametniji covek od celog sveta. ;) Sve dalje je trosenje reci o takvom liku... :roll:

Nego, ljudi kako ne vidite nesto nelogicno u tome da se u skole ubacuje da se trenira borilacki sport/vestina, sa ciljem da se smanji agresija i nasilje u skoli... :dash: Nemamo mi ljudi izgradjen sistem vrednosti i morala u drustvu, pocevsi od porodice, pa da daljeg drustva, pa na kraju i prosvetnih radnika. Ne kazem da su svi, ne kazem ni vecina, mozda mali deo, ali postoje takvi nepedagozi, da to ne moze covek ni da zamisli ako nije doziveo... No oni su najmanje mozda tu bitni, kucno vaspitanje potice od - kuce! ;)

To Japanci mogu da treniraju od malena borilacke vestine i sportove, ali kod nas nevaspitani klinci da nauce da efikasnije zavrcu ruke i da sutaju u glavu, pa gde bi im bio kraj... :eek: Iovako tuku profesore. Kao sto rekoh i ranije, ova prica podseca na Kristijana Golubovica, tako i on "sklanja" decu od droge, i tako dalje....

Sta ja znam, meni je to malo cudno.

Da si iole upucen u skolski sistem i da si radio u njemu znao bi da to o cemu ti laprdas vec postoji i placaju ga nastavnici iz svog dzepa.To se zove STRUCNO USAVRSAVANJE NASTAVNIKA I STRUCNIH SARADNIKA, i oni se i usavrsavaju u centrima za usavrsavanje ili slicnim institucijama i unutar svoje ustanove, i ima ukupno 4 kompetencija, K1, K2, K3 i K4 od kojih jedna od njih i ubraja ono sto si napisao - "socijalnih vestina i znanja, savetovanja i podrske".

Ne pricaj ono o cemu se ne razumes ni u teoriji a pogotovo ne u praksi.

Drzi se ti dodavanja peskira i flasica vode pit bul terijerima sa 90% tela pokrivenog tetovazama, i sa maskama po licu.
:hahaha:

Kao sto rekoh, to moze u Japanu oni imaju izgradjen sistem vrednosti, moral i disciplinu koju su (deca) poneli od kuce... Kod nas bi ovo koristili da bolje tukku nastavnike i vrsnjake...

Za pocetak, pogledajte samo nase trenere BS... Vecina bukvalno podsticu decu da budu agresivniji, sve u cilju boljeg rezultata na takmicenjima i tako dalje... :whistling:

Back