bRu zLi
Poznat
- Poruka
- 9.401
Kao sto rekoh, to moze u Japanu oni imaju izgradjen sistem vrednosti, moral i disciplinu koju su (deca) poneli od kuce... Kod nas bi ovo koristili da bolje tukku nastavnike i vrsnjake...
Za pocetak, pogledajte samo nase trenere BS... Vecina bukvalno podsticu decu da budu agresivniji, sve u cilju boljeg rezultata na takmicenjima i tako dalje... :whistling:
Sto jeste jeste......
Ali ako ima i dobrih trenera to je i druga prica.....
Deci je smor da slusaju strucnu sluzbu u okviru skola a i dozivljavaju ih kao nekog ko kaznjava decu i tamo se ide po kazni....To su se napravili nastavnici....
Ali neka vestina sa sto vise mistike ima da im bude zanimljiva i intrigantna....E onda kroz tu vestinu mogu da se provuku razne psiholoske i pedagoske mantre da postanu bolji ljudi, da znaju da se zastite od stresa, da imaju jace samopouzdanje, da nauce sta je asertivnost, da ne dozvole da ih neko vrsi psihicko nasilje nad njima, socijalno itd....
Ja se secam da mi je Karate pomagao kao klincu ..... Jednom sam kao bio polubolestan dosao na trening i ponasao se kao pekmez....Trener je rekao - Kako ti bre bolestan, pa ti si sportista, karatista, i ja odmah sugestibilno osetim da mi je bolje i posle sam lakse izasao na kraj sa kratkotrajnom bolescu...(neka blaga temperaturica i prehlada)