Aikido i Realni Aikido reopen

Jedna prosta prica u vezi pistolja i za sve koji se loze na taj tip "realnosti"
Naravno ne vredjam ni jednu vestinu, jer svako moze da radi sta hoce... Odvrana od direkta, krosea, noza, pistolja, palice, 10 ljudi, tudje energije, vanzemaljaca... :)
Svako dobro svima!

Лепа прича која ми је била јаснија кад сам погледао остале снимке од истог „предавача“...
У питању је класична прича са инструкторима који науче неколико „самоодбрамбених техника“ и кад их случајно тестирају установе да то тако не може да прође...
За било који рад са оружјем треба увек бити свестан за које ситуације нешто може а за које не може да прође... рад са нападачем који прети оружјем није исти као рад са нападачем који је већ напао али се најчешће заборави кад се раде „самоодбрамбене технике“ .
Зато и долази до оваквих излагања, где јесте све на свом месту осим што није испричана цела прича већ само један мали део који се односи управо на ограничено знање инструкторима...

To što ovaj čovek koji priča prostu priču ne može nešto da uradi, ne znači da za time nema potrebe. Da nema potrebe, verovatno to ne bi radile samo SVE uniformisane službe na svetu. Naravno tu niko ne garantuje učinak, ali postoji još jedna prosta činjenica. A to je da ako je neko izvadio pištolj na tebe, i ti si još živ, taj nije došao da te ubije (bar ne odmah). Procenat uspešnosti je svakako mali, ali je veći kada se uči razoružavanje nego kad se ne uči.

Brines me. Ono sto mogu da vidim je da se moze primeniti protiv coveka koji te napada na dogovoren nacin zarad demonstracije. A ovo o indirektnom samoubistvu se odnosilo na tehnike sa pistoljem. Ne moras da budes neki majstor, dovoljno je da si pucao i da poznajes osnovu mehanike pistolja pa da vidis da onako mozes samo da nateras coveka da opali u tebe.

Ajde sada izvuci neki sanchin...nisi dugo.

Gnjec,za tebe specijalka:

Da, u pravu si, ova kata izgleda izuzetno primenjiva. Video sam na stotine vrhunskih boraca koji se baš ovako zgrbljeno napeti okreću oko sebe i dobijaju borbe jednu za drugom.

Postovanje Milose,Zamolio bih te kao nekoga ko trenira vestinu(smatram da je Systema vestina),ode i Pogleda uzivo katu disanja-Sanchin-.Da bi razumeo o cemu se radi,takodje i da pita majstore kako Sanchin deluje na telo.
Ne znam gde ti vidis da je telo Zgrbljeno?Od cele kate ti si jedino primetio "grbljenje",cega:think:
Ova kata je Izuzetno primenljiva,kada se mozak i telo dovedu u ravnotezu i kada telo koristi sopstvenu energiju koja se upravo Aktivira disanjem.A kata Sanchin je upravo kata disanja,koju vi Nemate u Systemi.
Sta mislis kako bi neko ko gleda sa strane vase izdisaje,vase puzanje komentarisao?

- - - - - - - - - -

Ja bi voleo da vidim nekoga da posle dobre klipe ili cirke sa drugarima se ovako steze i staje u stav...a da se pri tome ne uneredi.

A ja bih voleo da se ti posle cirke i klope ne uneredis:hahaha:

Ima vise MMA sampiona koji su karatisti. Chuck Liddell, Lyoto Machida, Atila Veigh i da ne nabrajam dalje (mrzi me da se prisecam). Ni jedan od njih ne vezba sanchin. Do sada sam koliko pratim MMA (a to je dugo) samo jedan borac je izasao u ring da radi tradicionalni uechi i stao je u sanchin. Protivnik mu je isto bio udarac tako da nije hteo da rizikuje razmene, kruzio je oko njega i pogadjao mu kolena dok ovoga bol nije naterao da napusti sanchin poziciju kada je doslo do obaranja i gotov mec.

A da...K1 borci koji su karatisti...Schilt, Feitosa, pokojni Hug, Teixeira itd. Ni jedan od njih ne radi sanchin. A u ringu tek ne smeju da ga rade posto bi im neko otkinuo glavu.

Dragi matori PLP mnogo si dosadan, znanje o borenju ti je ograniceno na Bulju lazova i radjenje sanchina. Cak je zabrinjavajuce da za nekoga ko tvrdi da se decenijama bavi borenjem ti imas tako uzak i ogranicen vidik i da ne znas toliko toga.

Лепа прича која ми је била јаснија кад сам погледао остале снимке од истог „предавача“...
У питању је класична прича са инструкторима који науче неколико „самоодбрамбених техника“ и кад их случајно тестирају установе да то тако не може да прође...
За било који рад са оружјем треба увек бити свестан за које ситуације нешто може а за које не може да прође... рад са нападачем који прети оружјем није исти као рад са нападачем који је већ напао али се најчешће заборави кад се раде „самоодбрамбене технике“ .
Зато и долази до оваквих излагања, где јесте све на свом месту осим што није испричана цела прича већ само један мали део који се односи управо на ограничено знање инструкторима...
Слажем се са овим што си написао. Мислим да би можда требало додати да је овај инструктор ипак имао на уму почетнике, који су можда стекли погрешну представу о самоодбрани од пиштоља гледајући филмове и разне видео-записе по Интернету.
Истина да немам искуства као тренер, али мени делује да је боље да се крене од почетка и прво каже да нешто не може да се уради, па тек онда, током времена, уводе технике, елементи и начин размишљања у зависности од ситуације до ситуације.

- - - - - - - - - -

To što ovaj čovek koji priča prostu priču ne može nešto da uradi, ne znači da za time nema potrebe. Da nema potrebe, verovatno to ne bi radile samo SVE uniformisane službe na svetu. Naravno tu niko ne garantuje učinak, ali postoji još jedna prosta činjenica. A to je da ako je neko izvadio pištolj na tebe, i ti si još živ, taj nije došao da te ubije (bar ne odmah). Procenat uspešnosti je svakako mali, ali je veći kada se uči razoružavanje nego kad se ne uči.
У потпуности подржавам овакав став.

Лепо, само мислим да има две-три технике разоружавања противника који има пиштољ, које, барем мени, делују исувише оптимистично, тј. њихов успех као да више зависи од тога колико је присебан нападач и колико је окидач осетљив, а мање од технике. Са друге стране ово је ипак снимак демонстрације, који и треба да делује помало театрално.

Ima vise MMA sampiona koji su karatisti. Chuck Liddell, Lyoto Machida, Atila Veigh i da ne nabrajam dalje (mrzi me da se prisecam). Ni jedan od njih ne vezba sanchin. Do sada sam koliko pratim MMA (a to je dugo) samo jedan borac je izasao u ring da radi tradicionalni uechi i stao je u sanchin. Protivnik mu je isto bio udarac tako da nije hteo da rizikuje razmene, kruzio je oko njega i pogadjao mu kolena dok ovoga bol nije naterao da napusti sanchin poziciju kada je doslo do obaranja i gotov mec.

A da...K1 borci koji su karatisti...Schilt, Feitosa, pokojni Hug, Teixeira itd. Ni jedan od njih ne radi sanchin. A u ringu tek ne smeju da ga rade posto bi im neko otkinuo glavu.

Dragi matori PLP mnogo si dosadan, znanje o borenju ti je ograniceno na Bulju lazova i radjenje sanchina. Cak je zabrinjavajuce da za nekoga ko tvrdi da se decenijama bavi borenjem ti imas tako uzak i ogranicen vidik i da ne znas toliko toga.

Dragi sinovac Gnjec,apsolutno nisam dosadan,a takodje ne zelim da dokazuje sta ko vezba.Sanchin je kata disanja,a ne borbena kata.A da li se moze primeniti u borbi, vidimo iz ovoga primera:

Sinovac moja zadnja borba je bila sa mojih 46 godina mladosti sa klincem od 26 godina starosti i to u ful kontakt karateu,znaci bez ogranicenja godina i tezinskih kategorija.:cool:Zabrinjavajuce je to da nisi kontaktirao Bulju lazova radi svojih ogranicenih vidika, i da stvarno ne znas mnogo toga o cemu pises.Ali, imas vremena,vezbaj i uleci u borbe sa razlicitim 'tehnicarima".Bice to veliko iskustvo za tebe:ok:

Dragi sinovac Gnjec,apsolutno nisam dosadan,a takodje ne zelim da dokazuje sta ko vezba.
Apsolutno si dosadan. Toliko si dosadan da kada vidim da si pisao nesto znam da nema veze sa borenjem vec je ili ispravljanje krivin Drina ili je neko lupetanje kako je karate najbolji i nipodostavanje drugih sistema borenja.

Sanchin je kata disanja,a ne borbena kata.A da li se moze primeniti u borbi, vidimo iz ovoga primera:
I atletika moze da se primeni u borenju, bolje od mnogih borilackih sistema ;) Ne ne vidimo iz ovog primera zato sto je video nemoguce videti :)

Sinovac moja zadnja borba je bila sa mojih 46 godina mladosti sa klincem od 26 godina starosti i to u ful kontakt karateu,znaci bez ogranicenja godina i tezinskih kategorija.:cool:
Pa? Jel to nesto treba da nam govori? Meni ne. Osim da si radio borbu. Super za tebe. I ja sam sad pomazio psa. A posebno mi nije jasno koji je to full kontakt karate a da nije kyokushin ili ashihara? Posto ostalo nigde nisam video zvanicno takmicenja.

Zabrinjavajuce je to da nisi kontaktirao Bulju lazova radi svojih ogranicenih vidika, i da stvarno ne znas mnogo toga o cemu pises.Ali, imas vremena,vezbaj i uleci u borbe sa razlicitim 'tehnicarima".Bice to veliko iskustvo za tebe:ok:
Koga da kontaktiram? Bolesnog matorog coveka koji laze samog sebe, a vi primarijusi se primili na njegove price? Neka preskoci cu :) Kontaktiracu najbolje instruktore, borce...mada kad razmislim sa mnogima od njih vec jesam prijatelj. Naravno ti si vec odlucio koliko ja ne znam :)

Covece stoji da borenje okuplja ljude kojima je ego ko planina, ali ti ga pretera. Pukla te kriza srednjih godina, pa posto nemas sta drugo da radis dosao na forum gde si levo smetalo. Nista pmaetno nisi ni jednom rekao osim sto dosadjujes.

Ajde nakaci neke metodologije treninga, neke tehnike izvodjenja, neke kritike ili savete. Nista sto si do sada nakacio ne moze da se upotrebi ili jos gore moze da odvede u povredu.

Apsolutno si dosadan. Toliko si dosadan da kada vidim da si pisao nesto znam da nema veze sa borenjem vec je ili ispravljanje krivin Drina ili je neko lupetanje kako je karate najbolji i nipodostavanje drugih sistema borenja.

I atletika moze da se primeni u borenju, bolje od mnogih borilackih sistema ;) Ne ne vidimo iz ovog primera zato sto je video nemoguce videti :)

Pa? Jel to nesto treba da nam govori? Meni ne. Osim da si radio borbu. Super za tebe. I ja sam sad pomazio psa. A posebno mi nije jasno koji je to full kontakt karate a da nije kyokushin ili ashihara? Posto ostalo nigde nisam video zvanicno takmicenja.

Koga da kontaktiram? Bolesnog matorog coveka koji laze samog sebe, a vi primarijusi se primili na njegove price? Neka preskoci cu :) Kontaktiracu najbolje instruktore, borce...mada kad razmislim sa mnogima od njih vec jesam prijatelj. Naravno ti si vec odlucio koliko ja ne znam :)

Covece stoji da borenje okuplja ljude kojima je ego ko planina, ali ti ga pretera. Pukla te kriza srednjih godina, pa posto nemas sta drugo da radis dosao na forum gde si levo smetalo. Nista pmaetno nisi ni jednom rekao osim sto dosadjujes.

Ajde nakaci neke metodologije treninga, neke tehnike izvodjenja, neke kritike ili savete. Nista sto si do sada nakacio ne moze da se upotrebi ili jos gore moze da odvede u povredu.

Ako sam dosadan, ti me zaobidji sinovac.Nisam nikada Tvrdio da je karate najbolji i nikada nisam Nipodstavao druge sisteme borenja.Cak sta vise dajem visoko mesto Systemi i Realnom Ajkidou.
Apsolutno se slazem da i atletika moze da se primeni u borenju, recimo u Caporeiri, oni Skacu na sve strane,ne moz da ih uhvatis.A moguce je da si i ti ubacio atletiku u svoj privatni hobi, kada dodje do gustoga, "petama vetra" dajes u punom zamahu:cool:
Ne razumem iz kog primera i iz kog videa ne mozes videti?
Taj ful kontakt karate se nalazi u Denveru,CO, USA.Zove se Enshin karate, a gazda mu je nekada vezbao Kyokishin i Ashikara karate, pa napravio svoj ful kontakt.A inace se zove Konco Ninomia.To sto sam ja radio kao veteran borbu nije bilo da bih se ovde uzdizao i dokazivao egoizam, nego sinovac treba da znas kada je neko spreman, godine se ne broje.Srebrna medalja je bila moja.
Apsolutno se ne slazem sa tvojom izjavom da sam ja odlucio bilo sta sto se tebe tice.Slobodan si Sinovac da treniras bilo gde i kod bilo koga.Jednostavno odaberi sta ti se svidja i oprobaj se,prethodno razmislivsi da li je to dobri za tebe ili ne.Najvaznije je da znas sta hoces da vezbas i zbog cega.
Ako ces na ful kontakt odmah ti preporucujem Ashikara karate,raznovrsniji je,treba da ima bacanja i hvatova.Ako ces parter da radis, preporucujem ti da za pocetak odes na grcko rimski stil,a kasnije na Dz.Dzicu brazilijansku, jer su Grejsi i to njih 4 izgubili od rvaca.Ako biras izmedju Krav Maga i Systeme,Systema je zakon.Pogledaj usput i Realni ajkido.
Moguce je da ovde dolaze "egoisti",i ja se tebi kao mladjem izvinjavam, ako me vrednujes kao levo smetalo.Ono sto sam najpametnije rekao jeste kata disanja Sanchin, ali ako ne razumes ili mislis da nema nikakvu vrednost, onda ne mogu ici u detalje,tj.kakvu vrednost ima za borca.
Sinovac, ako se pravilno vezba, tj. slusa se trener koji ce da te pravilno usmeri, rezultati se postizu.Postoji izreka:"Ucitelj otvara vrata,a ucenik sam pronalazi put";Preporucujem ti bokserski dzak kao dodatnu spravu, kada nemas sparing partnera onda nagaris na dzak punom snagom 45 minuta.Postoji milion kombinacija, i to vrlo efektivnih za borbu.
Ovo ti preporucujem da pogledas na You tube;Kec wrestler i Renzo Grejsi:Sakuraba vs Renzo Gracie Finish and Replay
A ovaj drugi pogledaj za Enshin, ful kontakt.Kancho Ninomia i sin, realne tehnike.
Sto se tice moje malenkosti,bez ikave hvale 42 godine ukupnog treninga.
1-32 god. Uechi Ryu
2-5 god Enshin ful kont karate;
3-3 god. Brazilske Dz.Dzice;
4-2 god:Boks, Systema, Aikido,
Trenirao sve ovo da bih video kako se Sanchin nosi sa svima ostalima, kako u samoodbrani tako i u sportskim borbama u kojima je uvek bilo izmedju prva tri mesta.:cool:

Posto ne mogu dva videa da se nakace

Back