Alter_Ego_
Stara legenda
- Poruka
- 93.074
Nije pomogao. Nema usluge.Advokat nije pružalac besplatne pravne pomoći, što može ako želi, ali ne mora![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije pomogao. Nema usluge.Advokat nije pružalac besplatne pravne pomoći, što može ako želi, ali ne mora![]()

Advokat nije pružalac besplatne pravne pomoći, što može ako želi, ali ne mora![]()
Trebala mi sitna konsultacija za neku prostu tuzbu i obratim se advokatici koja je ranije radila u advokatskoj kancelariji neke porodicne stvari i kao -eto ne moze da mi kaze preko telefona da joj javim na mail
Posaljem sastavljenu tuzbu i postavim 2 pitanja u vezi formulacije presude "da li je pogresno ovako kako je" ocekujuci odgovor tipa -da/ne ,
kad ona mi salje 'uredjenu' tuzbu i racun od 3000, ja odgovorim da je nesporazum, da sam pitao za sugestiju i nigde nisam pomenuo uredjenje niti je prakticno moguce uraditi uredjenje tuzbe bez svih priloga i dokaza koje joj nisam slao,a ona mrtva ladna -moj racunovodja je to vec zaveo a i smatram da je usluga(koju nisam trazio) pruzena..
-Imam li objektivno neku obavezu ili da joj npr samo platim iznos poreza kad vec nije htela da je castim zbog nesporazuma(da ne kazem pokusaja uterivanja) jer sam poslao tuzbu sudu u verziji kako sam njoj poslao (i to ne cekajuci njenu posto sam pogledao jos 1put zup i zakljucio da je ok)
Inace po advokatskom tarifniku komore ako nisu menjane cene od prosle godine,cini mi se da-
Za sastavljanje tužbe, predloga, molbe, zahteva i drugih podnesaka kojima se pokreće postupak u procenjivim predmetima, advokatu pripada nagrada prema vrednosti spora i to:
za do 50000, 2000 din ili moze da trazi cifru koju zeli ali i onda treba da mi je kaze unapred?
Sta ako sad, ako je to uopste moguce zbog isteklog roka,prilozim sudu kao zamenu njenu verziju tuzbe i ispostavi se da je takva neuredna(ovako laicki mi deluje da nije sasvim korektna) ili daleko bilo izgubim spor- kakva je njena odgovornost?
A ja sam oduvek imao loša iskustva sa majstorima dok sa advokatima Bogu hvala imao sam stvarno lepa iskustva.Требало би да мењам кров на старој кући, и јуче ми је био мајстор, погледао ситуацију, и у делу куће који прокишњава, заменио ми је један цреп који је био напукао. За сада нећу имати проблема, али ми је следеће да заменим цео кров. Како је човек коректан, он ће, са његовом екипом да ми ради замену целокупног крова. Када сам га питао колико са дужан за ову услугу, он је рекао да нема намеру да наплати то што је заменио један цреп.
Пре две године, кад су пооштрили услове за регистрацију, па штоп светло не може да буде поломљено, а на ауту ми је задње штоп светло имало један мали делић који је био поломљен, купио сам штоп светло, позвао аутомеханичара, и он ми је то штоп светло заменио за пар минута. Када сам га питао колико услуга кошта, рекао је да то не жели да ми наплати (радионица му је била препуна аутомобила, али је издвојио неколико минута да ми намести штоп светло), већ да палим и обновим регистрацију. Наравно, следећи пут кад сам радио веће оправке на ауту, уредно је наплатио своје озбиљне услуге, као што ће и мајстор из прве приче да ми наплати уредно замену целокупног крова.
То је нормална пословна етика.
Адвокати, велики део њих, има очајну пословну етику. У оба случаја сам имао уредно пружену услугу. Е, сад долазимо у ствари до главне ствари. Услуга.
Какву је услугу пружила адвокатица? Није имала списе предмета, већ само нацрт тужбе. Како је могла било шта да ради без увида у списе предмета и без тога да направи истраживање случаја? Шта је урадила? Поправила је форму поднеска?
Ха, ха.
Треба је тући гомњивом мотком јер наплаћује очајну услугу.
Nisi naisao na Marijanu.A ja sam oduvek imao loša iskustva sa majstorima dok sa advokatima Bogu hvala imao sam stvarno lepa iskustva.
Nemoj previše da komuniciraš sa njom doćiće ti na naplatu da nećeš imati ni krov da popraviš.Nisi naisao na Marijanu.

Radila bi ti da nisu uveli gro svojih poslusnika...Kada bih se toga bojala radila bih u eps-u kao pravni savetnik recimo![]()
Pa tamo tek vladaju kriminalci. Moras da budes bas dobra riba da ti daju platu za "savetovanje" koje im ne treba jer im pravni saveti nista ne znace, a dobra riba znaci.

Ok ovo ti je treci plus...Kada bih ti rekla u kakvom JP sam dala otkaz ne bi verovao
Ti poslovi nisu nikakav pojam za mene, ali vidim da za tebe jesu
Samo je plata pristojna![]()
Jos ces i advokat postati na forumu...Kao pravni savetnik u eps?Kada bih se toga bojala radila bih u eps-u kao pravni savetnik recimo![]()
))))