Quantcast

advokat uterivac?

Uglješa1991

Početnik
Poruka
50
Osim toga u našoj državi Smrdiji ne može ni da se podnosi tužba za vrednosti ispod 15.000,00 din.
Ako nekom nisi dužan preko 15.000,00 din. slobodno ga otkači (tako kaže zakon):lol:

Koja odvala. Sve sam stručnjak i poznavalac prava.
 

Metronomy

Poznat
Poruka
9.317
Naravno da moze da se podnese privatna tuzba za manje iznose, ali javno tuzilastvo ne podnosi odstetne zahteve za nize stete od 15000 dinara. Recimo, kada te neko pokrade ili prevari, pa je steta manja od 15000 tuzilastvo ne podnosi krivicnu prijavu i ne mozes da se pojavis kao osteceno lice, zato te uputi na privatnu tuzbu. Isto kao sto se resavaju saobracajne stete ispod 500evara...ucesnici sami resavaju odnose.
 

Metronomy

Poznat
Poruka
9.317
Sada vidim da je tema iz 2009. godine i da Tuki ima problem sto mu je advokatica uterala dug koji ne zeli da plati....sto je budalastina tipa " kupite mi boju za zidove u toj i toj nijansi, izmesajte, a ja cu sam da okrecim." ( da vam ne bih platio krecenje.
Naravno da je advokat u pravu sto mu je naplatio uredjivanje tuzbe, mada je postojao i lepsi nacin koji bi ga kostao vise, nego je advokatica bila korektna, pa mu je ustedela pare i odrzala lekciju iz pristojnosti. ( " moj racunovodja je vec fakturisao...." ) hahahahaha
 

BojaMagije

Veoma poznat
Poruka
11.083
U upravnom sporu tuzim jer su mi da se tako izrazim naplatili nesto sto nisam hteo da kupim pa to ne zelim ni sad.
Ima li neko pravilo- kada se smatra da je postignut dogovor o pruzanju usluge tipa pravnog saveta (sto je valjda isto sto i misljenje jer to mi izgleda naplacuje) izmedju advokata i klijenta i da li je advokat u obavezi da sam kaze pre pruzanja usluge -e to bi vas kostalo toliko i toliko,?(prihvatate ili ne)
Inace ako je po tarifiniku onda je one 3000 valjda 50% od 6000 na osnovu"Za sastavljanje odgovora na tužbu, prigovora na predlog i ostalih obrazloženih podnesaka ili podnesaka koji sadrže činjenične navode, advokatu pripada nagrada iz stava 1. ovog tarifnog broja.
Za sastavljanje OSTALIH podnesaka advokatu pripada 50% nagrade iz stava 1. ovog tarifnog broja. ", jer se ovaj upravni spor smatra za prekrsajni postupak (mada u tuzbi trazim odredjenu cifru(oko 6000) te bi uslugu trebalo svrstati u 'Sastavljanje podnesaka u procenjivim predmetima' ?)
Tuzba je vec vracena kao neuredna i to je ispravljeno u roku tako da sad ne verujem da moze da se podnese nova verzija tuzbe samo eventualno neki novi dokazi? (u novoj verziji bi mogao da se prikaci i njen racun i svi zadovoljni)

koja si ti ciganija....i treba da ti naplati, jer je ona potrosila svoje vreme na tebe. sto bi neko citao sve tvoje papire i pairice u vezi tuzbe i besplatno ti odgovorio sa da ili ne?

nego, ti bi uvek nesto free dxa dobijes, pa kada ne dobijes onda kmecis.
 

Top