CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 7.992
Meni ništa tvoje reči ne znače...kao i moje tebi..dzaba ti pises da mozda grijesis...dzaba i da ti se odgovori...
Ali su Hristove najmerodavnije, zato ih citiraj.
Nema istine van njih...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni ništa tvoje reči ne znače...kao i moje tebi..dzaba ti pises da mozda grijesis...dzaba i da ti se odgovori...
Ja furam po Hristovom učenju i ničijem više.sve ti je vec citirano, i Hristove rijeci pa ti opet furas po svome, tj ucenju JS...
I zapisao je tacno da je Bog blagoslovio i posveti sedmi dan pre pada u greh.Tako je i ti to znaš, jer je Bog Mojsiju tako rekao da zapiše.
Slazem se,onda ne bi b ilo ni potrebe od Svetog Pisma jer bi Bozji zakon bio zauvek zapisan u nasa srca.Da Adam nije pao, ti za ovo ne bi znao...![]()
Molim te budi precizan - KOJE JE TO KONKRETNO VREME BILO POSVECENO,jel su t bili svi dani u sedmici ili samo sedmi ??????????????Rodio bi se i svakako bi znao da je vreme posvećeno ...
Koji je to trenutak svet,budi precizan - imamo bezgresni zivot na zemlji,ljudi su u raju i eto ti Boga koji posvecuje SAMO JEDAN DAN !!!da je ono što se dešava na nebu pa i na zemlji sveto...taj neprolazni trenutak je svet...
I oopet pogresno - dani se definitivno broje jer je ssm Bog to uradio PRE PADA U GREH !!!I znao bi da dani i godine ne postoje....niti ima potrebe da se računaju i mere...jer to je večnost...
A ovo sa temom ima veze...kako konkretno ?Nego do večnosti možemo samo posredstvom Hrista. Pa je jako važno da smo sa Bogum u savezu po njemu...a ne nekom drugom.
Tamo gde im je rekao da ne smeju uzalud koristiti Bozje ime !!!Zato pitam...gde je rekao Apostolima subotu da drže?
Eto,odgovorio sam ti jasno i precizno i sad se pitaj koji nam zakljucak proizlazi iz te realnosti ?Važno je ovo za sve nas...zato odgovori, može biti da ja grešim...
zasto neces da kazes da ti nista nije jasno u jevandjeljima..Ja furam po Hristovom učenju i ničijem više.
Zašto nećeš da kažeš da Hrist od svojih sledbenika nije tražio svetkovanje subote?
Bilo je posvećeno ono što je bilo dobro. A to je tek na kraju šestog dana.Molim te budi precizan - KOJE JE TO KONKRETNO VREME BILO POSVECENO,jel su t bili svi dani u sedmici ili samo sedmi ??????????????
Sve mi je jasno iz jevanđelja...zasto neces da kazes da ti nista nije jasno u jevandjeljima..
ja se ne furam po hristovom ucenju, sve sam to napustio onog momenta kad je isus trazio da se jede njegovo tijelo i pije njegova krv..meni je to kanibalizam....jos kad sam procito da su i prvi hricani bili kanibalist - Ali ako se među sobom koljete i jedete, gledajte da jedan drugog ne istrebite. mislim ko je lud da slijedi takvo ucenje..
Bilo je posvećeno ono što je bilo dobro.
Jok bato,konstatacija je bila I NA KRAJU SESTOG DANA isto kao i nakon ostalih dana,evo ti dokaza:A to je tek na kraju šestog dana.
Ponavljam - ZASTO JE,ZBOG CEGA KONKRETNO posvetio SAMO sedmi dan a ne ostalih 6 dana,jel moguce da ti toliko tesko skontati sta te pitam ?Dakle, od tog trenutka kada je sve kompletirano je posvećeno...Ne može pre, logično...
Pa za koga je onda taj blagoslov,za samog Boga ?Ali Adam o tome ništa ne zna niti ima bilo kakvu obavezu prema tom danu/vremenu...
Ali u vreme kada je Bog posvetio i blagoslovio sedmi dan nema greha,jel me pratis sta ti kazem ??????????Njegovu obavezu znamo koja je...i ta obaveza se ne bi promenila u svu večnost...
To je suština koju vi mašite...
Tek nakon pada ide vreme i Božije predočavanje stvaranja...
Niko do Horiva nema obavezu prema suboti...i niko posle Hrista...
Evo ti jednog konkretnog teksta koji nam eksplicitno kaze da je u vreme NZ-ta subotni pocinak jos uvek obaveza NZ-og Bozjeg naroda a to su hriscani:Pa ponobo pitam, ako misliš da ima...da mi citiraš Pismo gde se to traži od njih/nas....
Da, dobro je to što je stvorio u svakom danu...može li se nešto što Bog stvara dovesti u pitanje...ali posle petog dana Bog nije uradio sve što je planirao...nije stvorio čoveka, krunu svega što je stvoreno...Sve što stvara, stvorio za čoveka..Jok bato,konstatacija je bila I NA KRAJU SESTOG DANA isto kao i nakon ostalih dana,evo ti dokaza:
1 Mojs.1,10-22:
"...I suho nazva Bog zemlja, a zborišta vodena nazva mora; i vidje Bog da je dobro.
Opet reče Bog: neka pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi sjeme, i drvo rodno, koje rađa rod po svojim vrstama, u kojem će biti sjeme njegovo na zemlji. I bi tako.
I pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi sjeme po svojim vrstama, i drvo, koje rađa rod, u kojem je sjeme njegovo po njegovijem vrstama. I vidje Bog da je dobro.
I bi veče i bi jutro, dan treći.
Potom reče Bog: neka budu vidjela na svodu nebeskom, da dijele dan i noć, da budu znaci vremenima i danima i godinama;
I neka svijetle na svodu nebeskom, da obasjavaju zemlju. I bi tako.
I stvori Bog dva vidjela velika: vidjelo veće da upravlja danom, i vidjelo manje da upravlja noću, i zvijezde.
I postavi ih Bog na svodu nebeskom da obasjavaju zemlju.
I da upravljaju danom i noću, i da dijele svjetlost od tame. I vidje Bog da je dobro.
I bi veče i bi jutro, dan četvrti.
Potom reče Bog: neka vrve po vodi žive duše, i ptice neka lete iznad zemlje pod svod nebeski.
I stvori Bog kitove velike i sve žive duše što se miču, što provrvješe po vodi po vrstama svojim, i sve ptice krilate po vrstama njihovijem. I vidje Bog da je dobro;
I blagoslovi ih Bog govoreći: rađajte se i množite se, i napunite vodu po morima, i ptice neka se množe na zemlji.
I bi veče i bi jutro, dan peti.
Potom reče Bog: neka zemlja pusti iz sebe duše žive po vrstama njihovijem, stoku i sitne životinje i zvijeri zemaljske po vrstama njihovijem. I bi tako.
I stvori Bog zvijeri zemaljske po vrstama njihovijem, i stoku po vrstama njezinijem, i sve sitne životinje na zemlji po vrstama njihovijem. I vidje Bog da je dobro..."
Ponavljam - ZASTO JE,ZBOG CEGA KONKRETNO posvetio SAMO sedmi dan a ne ostalih 6 dana,jel moguce da ti toliko tesko skontati sta te pitam ?
Pa za koga je onda taj blagoslov,za samog Boga ?
Bog dake odlucio da si da blagoslove sebi....!??
Ljudi moji s kim ja to pricam....
Ali u vreme kada je Bog posvetio i blagoslovio sedmi dan nema greha,jel me pratis sta ti kazem ??????????
Evo ti jednog konkretnog teksta koji nam eksplicitno kaze da je u vreme NZ-ta subotni pocinak jos uvek obaveza NZ-og Bozjeg naroda a to su hriscani:
Jevr.4,4-9;
"...Jer negdje reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od sviju djela svojijeh.
I na ovom mjestu opet: neće ući u pokoj moj.
Budući pak da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najprije javljeno ne uđoše za neposlušanje;
Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se prije kaza: danas ako glas njegov čujete, ne budite drvenastijeh srca.
Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio potom.
Daklem je ostavljeno još počivanje narodu Božijemu..."
I to je to kraj price po tvom pitanju,daj se sada vrati mojim pitanjima !
apsolutno nigdeGde Hrist svojim sledbenicima zapoveda da drže subotu?
...ne znam,ti nam to pojasni jer si ti tvrdio da je Bozja konstatacija da je stvaranje bilo dobro data tek u sestom danu.Da, dobro je to što je stvorio u svakom danu...može li se nešto što Bog stvara dovesti u pitanje...
Tako je i ????ali posle petog dana Bog nije uradio sve što je planirao...nije stvorio čoveka, krunu svega što je stvoreno...Sve što stvara, stvorio za čoveka..
Hvala lepo prijatelju,sad mi stvarno jasnije zasto je bas danas nafta poskupela i zasto se laste vracaju u proljece..malo mi jos uvek nejasno zasto magarci imaju dugacke usi ali se nadam da ces mi i to uskoro pojasniti...Da li ti je sada jasnije?
Tako je bato,stoga me cudi zastoi ignorises cinjenicu da je i subota stvorena za coveka ??????????Čovek je bitan i krajnji cilj Božijeg nauma...sve ostalo je stvoreno za čoveka...zbog čoveka...radi čoveka...
Jel se Bog vecno odmarao nakon stvaranja ?Tek stvaranjen gospodara na zemlji Bog završava svoj naum i tek tada posvećuje Ono što nije trebalo nikad da prođe...TO VEČNO VREME...Kako ga kasnije nazvao sedmi dan ili svoj počinak...
Adam dakle ne zna da je Bog blagosloivio i posvetio sedmi dan dok nam Isus kaze da je subota bila stvorena za coveka...!?Ali Adam ne zna ništa o tome...
Cekaj malo,gde ide ti u vecnost, mzar ne vidis da si zaglavio jos u raju gde jos uvek greha nije bilo ali je bilo rada i bio je subote....!?Pa i to što je rečeno Jevrejima jeste čekanje tog dana kog je Adam izgubio...to je određeno izabranim i pozvanim...
Zato Hrist i strada...da bi se vratio taj sveti dan u kom će čovek boraviti...jer samo taj dan (vreme) je određeno za čoveka, pre vremena iskonskih...
I ni jedno drugo...
Dan koji će trajati u svu večnost...
Dakle...ništa mi nisi odgovorio i ako sam bio jasan.
Odgovorio sam ti jasno i precizno ,molim te procitaj moj komentar jos jednom a dao sam ti i konkretnog Biblijskog dokaza kakvog si trazio stoga je lopta trenutno kod tebe...osim ako mislis da je Isus slagao apostole i da On nije bio s njima dok su zapisivali poslanice ,ukljucujuci i onu koju sam ti citirao !??Gde Hrist svojim sledbenicima zapoveda da drže subotu?
A gde to Isus kaze da se ne sme jesti krvi ?apsolutno nigde
au ****** sad si mi doakaoA gde to Isus kaze da se ne sme jesti krvi ?![]()
Ma tebe sam pitao jer ti je onaj verski pajtas sa kule strazarske lajkovao poruku,valjda ce se setiti da ti uskoci u pomoc.au ****** sad si mi doakao
a šta ja i ti se bijemo?Ma tebe sam pitao jer ti je onaj verski pajtas sa kule strazarske lajkovao poruku,valjda ce se setiti da ti uskoci u pomoc.
Ne,zapravo ti mene bijes stoga eto mene opet na patosu.a šta ja i ti se bijemo?
Odakle onda 28 strana?apsolutno nigde
ih samo napiši subota i evo poklonika subote a mi ih čačkamo. umesto bogu da se služi ono suboti lakšeOdakle onda 28 strana?![]()
pa dobro, šta će mi onda pomoć?Ne,zapravo ti mene bijes stoga eto mene opet na patosu.
Da bi te pobednicki otpratio sa mesta okrsaja...pa dobro, šta će mi onda pomoć?
Više puta sam ti rekao da je SVE stvoreno radi čoveka pa i subota...Tako je bato,stoga me cudi zastoi ignorises cinjenicu da je i subota stvorena za coveka ??????????
Ne mora da nabraja da je sve stvoreno čoveka radi...valjda se to podrazumeva.
Tako je i sa subotom...
Nisi pažljiv...i ovo sam ti odgivorii.Jel se Bog vecno odmarao nakon stvaranja ?
Dali su se ljudi trebali vecno odmarati ?
Gde je bre tu posao ,kakav jadni vecni pocinak - Bog je coveku jos pre pada u greh nalozio da radi a ne da trenira crnogorski sindrom !!!
Nije meni teško i da dopunim odgovor.Već je Bogu milina da čovek nastavi tamo gde je On stao. On počiva a mi radimo.
On je svoj stvaralački proces završio i čovek je u istom duhu trebao da nastavi i svoju aktivnost.
Ne zna Adam ništa...čak ne zna ni šta je loše a šta dobro, a kamo li da zna za subotu.Adam dakle ne zna da je Bog blagosloivio i posvetio sedmi dan dok nam Isus kaze da je subota bila stvorena za coveka...!?
Evo ja sam tebi precizno pokazao gde sam ti na pitanja odgovorio.Odgovorio sam ti jasno i precizno
Poznato je vec da si fan pljuvackih formacija sirom sveta ciji je glavni cilj da bljatave adventizam,nista novo pod suncem.
Prpa pogledati a?Poznato je vec da si fan pljuvackih formacija sirom sveta ciji je glavni cilj da bljatave adventizam,nista novo pod suncem.
Nego kad si vec kod videa evo nesto njihovo u tom konterkstu ,cisto da pogledas,mozda ti privuce paznju:
Sto bi se iko bavio pljuvackom umetnoscu,to samo nekima pase i to iskljucivo tvog kova...Prpa pogledati a?