Adventizam i subota

Pošto pojedini korisnici toliko pišu o suboti, želim da im otvarajući ovu temu izađem u susret. Posebno se ističu pripadnici adventističke crkve.

sa njihovog sajta, odlomak:

Subota je središte u našem obožavanju Boga. Kao uspomena na stvaranje ona nam otkriva razlog zašto Boga treba obožavati: On je Tvorac, a mi Njegova stvorenja. “Subota, stoga, leži u samoj osnovi obožavanja Boga, jer ona, kao nijedna druga ustanova, na najupečatljiviji način, daje pouke o ovoj velikoj istini.​

koja je to velika istina? otkrijte ovde https://www.adventisti.net/o_nama/verovanja/zivot/subota-dan-odmora/
Samo uz fizicko obrezanje to ide.
Jer Jahve obrezuje Elohimovu nesavršenost.

Pravdaš klanje od strane Ilije opisano u starom zavjetu ?
Nije moje da pravdam vec da vidim i prihvatim ono sto pise u Pismu !
..a tamo je jasno da je Ilija sprovodio konkretnu akciju uz direktnu Bozju logistiku stoga je sasvim logicki zakljuciti da je on zapravo sprovodio Bozje instrukcije.
A kako to znamo ?
Pasto tako vidimo da je kasnije Bog na spektakularno velicanstveni nacin uzeo Iliju direktno na nebu sto ne verujem da bi se desilo ukoliko je Ilija imao krivicu za smrt paganskih vraceva.

..a tamo je jasno da je Ilija sprovodio konkretnu akciju uz direktnu Bozju logistiku stoga je sasvim logicki zakljuciti da je on zapravo sprovodio Bozje instrukcije.
A kako to znamo ?
Pasto tako vidimo da je kasnije Bog na spektakularno velicanstveni nacin uzeo Iliju direktno na nebu sto ne verujem da bi se desilo ukoliko je Ilija imao krivicu za smrt paganskih vraceva.
Odnesen u ognjenim kočijama u vatru tamo ce da se prži.Druziti ces se s Ilijom u velicanstvenom zanosu.

A kako to znamo ?
Tako je prorok Ilija je revnovao za Boga isto kao što su i svetorodni Nemanjići revnovali za Boga i obračunavali se sa mrskim jereticima.

Tako je prorok Ilija je revnovao za Boga isto kao što su i svetorodni Nemanjići revnovali za Boga i obračunavali se sa mrskim jereticima.
Evo sta znaci radikalni pravoslavac koji hvali istreblhenje Srba Bogumila.
Nista ti nisi oilji iäod isilovaca
I to hriscanska vera?
Nikako
.Negirao si i pored svih dokata da ste pobili Bogumile a sada si to javno priznao?
Laganje, ubijanje, to je tvoje hriscanstvo.

Ali nije Hristovi i apostolsko.

Ocako nesto postaviti za M...?

Zato propada ocaj forum.

Evo sta znaci radikalni pravoslavac koji hvali istreblhenje Srba Bogumila.
Nista ti nisi oilji iäod isilovaca
I to hriscanska vera?
Nikako
.Negirao si i pored svih dokata da ste pobili Bogumile a sada si to javno priznao?
Laganje, ubijanje, to je tvoje hriscanstvo.

Ali nije Hristovi i apostolsko.

Ocako nesto postaviti za M...?

Zato propada ocaj forum.
Opusti se Glasniče. Ne revnuje se uvijek tako. Ni prorok Ilija nije stalno. Sveti Sava i Stefan Prvovjenčani su zauzeli pomirljiviji stav.

Hajdemo ovako:
Ti mene pitas za detalje u vezi videa kojeg si poslao pa ja cu onda tebe za onaj drugi video koje sam ti ja dao jel vazi ?
Pa da onda utvrdimo ko od nas dvoje zaista ne sme pogledati video sagovornika...
Izvoli,prvi ti pitas.
Sta te imam pitati ko da smo u školi? Pogledaj video i probaj malo preispitati čemu su te učili.

Back