Adventizam i subota

1717763157810.jpg

Христос је Бог и Он је успостсвио, Он је може и укинути.
Ne moze je ukinuti jer ne postoji osnov za njeno ukidanje - dok je ovog sveta Bog je coveku nalozio da radi i da zivi od tog svog poslovanja a da se ujedno seca ko je Stvoritelj !
Danas ljudi jos uvek rade i od toga zive a Bog je jos uvek Stvoritelj ovog sveta stoga je i svetkovanje subote iz tih razloga jos uvek na snazi !!!!!!!!!!!!!

Tako je,subota je definitivno stvorena za coveka a ne obrnuto.Ili jos preciznije , ne treba covek sluziti suboti nego je obrnuto -subota sluzi coveku dajuci mu odmora i potsetujuci ga ko je Tvorac ovog sveta !!!
Služim Bogu svaki dan.
Pa isto tako svakodnevno gledam da sam čist u njegovim očima.
Valja li u subotu dobro činiti? Valja.
Valja li zlo? Ne, ni u subotu ni u bilo koji drugi dan.
Svi su dani Božiji a mi njegovi..

Pa zar 10 zapovesti nisu bile deo tog,starog saveza ,zar i one vise ne vaze ?
Prema 10 zapovesti nisi morao nikog kamenovati. To su propisivale druge odredbe.

Zapovesti kao zapovesti ostaju...ali samo one po duhu...jer Bog je duh i hoće duhom i istinom da ga oboževaš...zato je naše telo hram koji mora biti očišćen da bi se Bog uselio duhom u njega...
Sve što možeš da izvučeš na osnovu prve dve zapovesti i dalje važi.. jer u njima je sav zakon i proroci...
Ostalo je bespotreban tetet koji nije Hristov...

Prema 10 zapovesti nisi morao nikog kamenovati. To su propisivale druge odredbe.
Tako je nego sto onda to isto pripisujes samo 4-oj zapovesti,gde tamo ima kamenovanje ?????
Lepo si rekao da su kaznene mere deo druge kategorije zapovesti koje su ostale u proslosti i sve to nema nikakve dodirne tacke sa dekaloga 1
Zapovesti kao zapovesti ostaju...ali samo one po duhu...jer Bog je duh i hoće duhom i istinom da ga oboževaš...zato je naše telo hram koji mora biti očišćen da bi se Bog uselio duhom u njega...
Koje su to zapovesti po duhu ,odakle ti ovo ?
Zar ces pokusati da kategorises 10 Bozje zapovesti na takve i onakve,one koje se trebaju drzati i one koje se ne moraju ?
Sve što možeš da izvučeš na osnovu prve dve zapovesti i dalje važi.. jer u njima je sav zakon i proroci...
Ostalo je bespotreban tetet koji nije Hristov...
Tako je i sad mi reci kratko i jasno - dali su prve cetiri zapovesti sa dekaloga u stvari deo one prve zapovesti i dali su ostale set deo one druge ?

Ne moze je ukinuti jer ne postoji osnov za njeno ukidanje - dok je ovog sveta Bog je coveku nalozio da radi i da zivi od tog svog poslovanja a da se ujedno seca ko je Stvoritelj !
Danas ljudi jos uvek rade i od toga zive a Bog je jos uvek Stvoritelj ovog sveta stoga je i svetkovanje subote iz tih razloga jos uvek na snazi !!!!!!!!!!!!!
Svemogući Bog NE MOŽE ukinuti subotu. Izjednačili ste Boga sa subotom da se sa obe ruke prekrstim.

Tako je nego sto onda to isto pripisujes samo 4-oj zapovesti,gde tamo ima kamenovanje ?????
Lepo si rekao da su kaznene mere deo druge kategorije zapovesti koje su ostale u proslosti i sve to nema nikakve dodirne tacke sa dekaloga 1

Koje su to zapovesti po duhu ,odakle ti ovo ?
Zar ces pokusati da kategorises 10 Bozje zapovesti na takve i onakve,one koje se trebaju drzati i one koje se ne moraju ?

Tako je i sad mi reci kratko i jasno - dali su prve cetiri zapovesti sa dekaloga u stvari deo one prve zapovesti i dali su ostale set deo one druge ?
Sve zapovesti duhovne prirode su važne, ostalo zaboravi.
Te kamene ploče su date Mojsiju, ne nama.
Naravno da se Bog ne menja i da je ono što činimo...kako se ophodimo prvo prema Bogu pa onda bližnjem, veoma važno...
Sve zapovesti osim subote se kose sa prve dve, subota ne. Jer Hrist je nije ponovio, niti vidimo praksu kod prvih učenika da je poštuju. Zato sam i rekao da je svaki dan isti i za Boga i za nas...

Mi imamo upisane zapovesti i srcu, jer kao što gore naglasih to je ono što Bog od nas traži...

2. Korincanima 3,3Koji ste se pokazali da ste poslanica Hristova, koju smo mi služeći napisali ne mastilom nego Duhom Boga živoga, ne na kamenijem daskama nego na mesnijem daskama srca.

Pa sad vidi da je svaki dan stvoren za čoveka a ne samo subota. Hrist je snizio subotu na nivo svakog drugog dana...
Jer ne može biti drugačije kada se gleda duhovnim očima...

Back