U redu,hajdemo zaroniti u tvoje dubine:Dublje gledaj Robi.
Zasto mesas babe i zabe,Bog je svakako stvorio citavi kosmos ali ja sam naveo dokaze o stvaranju zivota i uslove za zivot na ovu nasu planetu ,fokusiraj se na ovu materiju !!!Uradio je šta je imao...stvorio je Sve...i nebesku 'vojsku' i zemlju i ljude i onda ide u počinak.
Tako je,sve sto je planirao da stvori NA OVU PLANETU STVORIO JE,ukljucujuci i blagosilanje sedmog dana i njegovog posvecivanja i ja te ipet pitam ZASTO BAS SAMO SEDMI DAN i zbog cega je bilo to posvecenje,za koga je bio namenjeno - jel mozxa za zivotinje,za nebeska bica ili mozda za ljude koje je tada stvorio ?Sve što je planirao da uradi, uradio je.
Kazes nafta danas poskupela ?U tom trenutku je ono što će tek doći a to je 'odmaranje od lica Božijeg'...

A sto ne bio nili i drugi danio jer je i tada sve bilo dobro stvoreno ???????????????????????????Zato je sedmi dan i posvećen...jer sve dobro beše...
...ili mozda smatras da nije ?
A kazes i gvozdje poskupelo ?A opet znaš da će tek doći vreme kada će sve novo tvoriti...
I
Zato bog posvećuje zadnji dan jer je on pečat nad njegovim delima. Sedmi dan je milina u i nad svojim delima...Božija svetkovina...
I niko u celom univerzumu nije imao obavezu da svetkuje taj dan...
I sam znaš da mnogo kasnije odabranom narodu daje tu zapovest...koja je nešto poput žrtve ili idola i koja je važila do Hrista.
Hrist sve to ukida i veru i obožavanje Boga dovodi 'samo' na duhovni nivo...ostalo sve briše...i svojim postupcima i rečima...
Opet Apostolska praksa to pokazuje.