Adventizam i subota

Dublje gledaj Robi.
U redu,hajdemo zaroniti u tvoje dubine:
Uradio je šta je imao...stvorio je Sve...i nebesku 'vojsku' i zemlju i ljude i onda ide u počinak.
Zasto mesas babe i zabe,Bog je svakako stvorio citavi kosmos ali ja sam naveo dokaze o stvaranju zivota i uslove za zivot na ovu nasu planetu ,fokusiraj se na ovu materiju !!!
Sve što je planirao da uradi, uradio je.
Tako je,sve sto je planirao da stvori NA OVU PLANETU STVORIO JE,ukljucujuci i blagosilanje sedmog dana i njegovog posvecivanja i ja te ipet pitam ZASTO BAS SAMO SEDMI DAN i zbog cega je bilo to posvecenje,za koga je bio namenjeno - jel mozxa za zivotinje,za nebeska bica ili mozda za ljude koje je tada stvorio ?
U tom trenutku je ono što će tek doći a to je 'odmaranje od lica Božijeg'...
Kazes nafta danas poskupela ? :kafa:
Zato je sedmi dan i posvećen...jer sve dobro beše...
A sto ne bio nili i drugi danio jer je i tada sve bilo dobro stvoreno ???????????????????????????
...ili mozda smatras da nije ?
A opet znaš da će tek doći vreme kada će sve novo tvoriti...
A kazes i gvozdje poskupelo ?
I
Zato bog posvećuje zadnji dan jer je on pečat nad njegovim delima. Sedmi dan je milina u i nad svojim delima...Božija svetkovina...
I niko u celom univerzumu nije imao obavezu da svetkuje taj dan...

I sam znaš da mnogo kasnije odabranom narodu daje tu zapovest...koja je nešto poput žrtve ili idola i koja je važila do Hrista.
Hrist sve to ukida i veru i obožavanje Boga dovodi 'samo' na duhovni nivo...ostalo sve briše...i svojim postupcima i rečima...

Opet Apostolska praksa to pokazuje.

po sz ne valja odar nositi subotom, šta ti nije jasno?

ko ovo kaže

18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

jovan jevanđelista ili fariseji?
Citiraj 4-tu Bozju zapovest o svetkovanju subote i pokazi koje je njene odredbe prekrsio Isus !

Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim
odlično
aj sad

14. Чувајте дакле суботу, јер вам је света; ко би је оскврнио, да се погуби; јер ко би год радио какав посао у њу, истребиће се она душа из народа свог.

15. Шест дана нека се ради; а седми је дан субота, одмор, свет Господу; ко би год радио посао у дан суботни, да се погуби.

jel Isus radio subotom, jel zagovarao da se ljudi pogube što rade subotom

Citiraj 4-tu Bozju zapovest o svetkovanju subote i pokazi koje je njene odredbe prekrsio Isus !
pitao si me da li je kršio
JESTE eno ti dokazi koje zaobilaziš u širokom luku

ko kaže da kvari subotu u ovom stihu?

18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

odlično
aj sad

14. Чувајте дакле суботу, јер вам је света; ко би је оскврнио, да се погуби; јер ко би год радио какав посао у њу, истребиће се она душа из народа свог.

15. Шест дана нека се ради; а седми је дан субота, одмор, свет Господу; ко би год радио посао у дан суботни, да се погуби.

jel Isus radio subotom, jel zagovarao da se ljudi pogube što rade subotom
Jel ovo sto si citirao bilo deo onih 10 zapovesti koje je Bog zapisao na kamenim plocama,to te pitam ?

pitao si me da li je kršio
JESTE eno ti dokazi koje zaobilaziš u širokom luku

ko kaže da kvari subotu u ovom stihu?

Trazio sam ti konkretnog dokaza dali je krtsio odredbe 4-te Bozje zapovesti a ti sta si dao - dao si ovo:

Чувајте дакле суботу, јер вам је света; ко би је оскврнио, да се погуби; јер ко би год радио какав посао у њу, истребиће се она душа из народа свог.
Ponavljam - KAKV JE POSAO RADIO ISUS,molim preciznog dokaza ili priznaj da su te slagali neki verski ucitelji...
...mozda i ne samo oni vec i ostali koji su ti rekli sta je to POSAO u kontekst Svetog Pisma.

3. Ватре не ложите по становима својим у дан суботни.

Jeremija
21. Овако вели Господ: Чувајте се да не носите бреме у суботу и не уносите на врата јерусалимска.

22. И не износите бремена из кућа својих у суботу, и никакав посао не радите, него светите суботу, као што сам заповедио оцима вашим.

3. Ватре не ложите по становима својим у дан суботни.
Jel Isus lozxio vatru U SVOME DOMU,daj dokaza ili priznaj da su te slagali.!??
Jeremija
21. Овако вели Господ: Чувајте се да не носите бреме у суботу и не уносите на врата јерусалимска.
Kakvo je breme UNOSIO Isus na vrata jerusalimska,molim konkretnog dokaza ili priznaj da su te slagali !?
4 Мој. 15:32, Нем. 13:19. И не износите бремена из кућа својих у суботу, и никакав посао не радите, него светите суботу, као што сам заповедио оцима вашим.​
Kakvog je bremena iznosio Isus iz svoje kuce,daj dokaza ili priznaj da su te slagali ??!

P.S. u svemu sto budes iznosio imaj u vidu ono sto im je Isus govorio o zivotinji koja im je ponekad znala pasti u bunar u toku subotnjeg dana.

Poslednja izmena:
tako je ko priznaje pola mu se dodaje
44. Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.

a ne veruješ Isusu

naučili me tako ne udarati čoveka kad je već patosiran.
Ovo je plemenito,bas dobro sto si mi pojasnio jer sam na trenutak stekao utisak da junacki bezis..ali ako je tako onda je u redu,mozes slobodno pobezi necu ti zamerati... :D
al će te zato Isus u ognjeno jezero jer huliš na duha svetoga
Nisam siguran da ce ovo bas tako ici ali je definitivno tacno da ce upravo Isus Hristos dati platu svakome po delima njegovim.

Dela se mere ne samo po ono sto cinis vec i po ono sto ne cinis a koje su to konkretno kod mene nije korektno da ja kazem - to trebaju reci oni koji me znaju a najbitnije je ipak to sto sam Bog vidi i evidentira.
...nego kako stojis ti na ovom planu ?
da li možeš subotariti sa svim propisima što ide uz subotu?
pa vide hrišćani jeres subotarsku, a i ja :D a Isus kaže takvim "teško vama" šta da ti radim uhvatili te u vrzino kolo.

po sz ne valja odar nositi subotom, šta ti nije jasno?

ko ovo kaže

jovan jevanđelista ili fariseji?

Matej 12 glava

10. И гле, човек беше ту с руком сувом; и запиташе Га говорећи: Ваља ли у суботу лечити? Да би Га окривили.
11. А Он рече им: Који је међу вама човек који има овцу једну па ако она у суботу упадне у јаму неће је узети и извадити?
2 Мој. 23:4, 5 Мој. 22:4, Лука 13:15

13. Тада рече човеку: Пружи руку своју. И пружи. И постаде здрава као и друга.

Luka 14

2. И гле, беше пред Њим некакав човек на коме беше дебела болест.

3. И одговарајући Исус рече законицима и фарисејима говорећи: Је ли слободно у суботу исцељивати?

4. А они оћутеше. И дохвативши га се исцели га и отпусти.

5. И одговарајући рече им: Који од вас не би свог магарца или вола да му падне у бунар одмах извадио у дан суботни?

6. И не могоше Му одговорити на то.

Luka 13 glava

11. И гле, беше онде жена болесна од духа осамнаест година, и беше згрчена, и не могаше се исправити.

12. А кад је виде, дозва је Исус и рече јој: Жено! Опроштена си од болести своје.

13. И метну на њу руке, и одмах се исправи и хваљаше Бога.

15. А Господ му одговори и рече: Лицемере! Сваки од вас у суботу не одрешује ли свог вола или магарца од јасала, и не води да напоји?

ko sto vidis iz doticnih tekstova te jevrejske starjesine, fariseji su radili subotom, spasavali zivotinje i hranili zivotinje..kao i ostalil jevrejski narod..po tvojoj prici ispada zivotinje su prece od ljudi, briga o zivotinjama je dozvoljena subotom, al briga o covjeku nije jer je to poso...briga o zivotinjama ispda nije poso..a Bog navodno reko "ne cini ni jednog posla u subotnji dan"...kako sad to?

Matej 12 glava

10. И гле, човек беше ту с руком сувом; и запиташе Га говорећи: Ваља ли у суботу лечити? Да би Га окривили.
11. А Он рече им: Који је међу вама човек који има овцу једну па ако она у суботу упадне у јаму неће је узети и извадити?
2 Мој. 23:4, 5 Мој. 22:4, Лука 13:15

13. Тада рече човеку: Пружи руку своју. И пружи. И постаде здрава као и друга.

Luka 14

2. И гле, беше пред Њим некакав човек на коме беше дебела болест.

3. И одговарајући Исус рече законицима и фарисејима говорећи: Је ли слободно у суботу исцељивати?

4. А они оћутеше. И дохвативши га се исцели га и отпусти.

5. И одговарајући рече им: Који од вас не би свог магарца или вола да му падне у бунар одмах извадио у дан суботни?

6. И не могоше Му одговорити на то.

Luka 13 glava

11. И гле, беше онде жена болесна од духа осамнаест година, и беше згрчена, и не могаше се исправити.

12. А кад је виде, дозва је Исус и рече јој: Жено! Опроштена си од болести своје.

13. И метну на њу руке, и одмах се исправи и хваљаше Бога.

15. А Господ му одговори и рече: Лицемере! Сваки од вас у суботу не одрешује ли свог вола или магарца од јасала, и не води да напоји?

ko sto vidis iz doticnih tekstova te jevrejske starjesine, fariseji su radili subotom, spasavali zivotinje i hranili zivotinje..kao i ostalil jevrejski narod..po tvojoj prici ispada zivotinje su prece od ljudi, briga o zivotinjama je dozvoljena subotom, al briga o covjeku nije jer je to poso...briga o zivotinjama ispda nije poso..a Bog navodno reko "ne cini ni jednog posla u subotnji dan"...kako sad to?
nije po tori, čitaj pažljivo sz i o suboti. fariseji su se držali ono što im mojsije dao u zakonu.

Izlazak 31,13"Reci Izraelcima: Subote moje morate održavati, jer subota je znak između mene i vas od naraštaja do naraštaja, da budete svjesni da vas ja, Jahve, posvećujem.
Izlazak 31,14Držite, dakle, subotu, jer je ona za vas sveta. Tko je oskvrne neka se pogubi; tko bude u njoj radio ikakav posao neka se odstrani iz svoga naroda.
Izlazak 31,15Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.

8 Kad je Svevišnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova: tad Jahvu njegov narod zapade,Jakov bi njegova baština.

jahvi su pripali izraelci i dao im stroge zakone, subotom si bio obavezan samo njemu da udovoljavaš

Poslednja izmena:

Back