A ko te pitao za fariseje i njihove obicaje koje je Isus otvoreno kritikovao ?Лечио је Суботом, што је било неприхватљиво фарисејима.
Или ћеш рећи да то ниси знао?
Pitanje je bilo dali je Isus krsio 4-tu zapovest o svetkovanju subote ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ko te pitao za fariseje i njihove obicaje koje je Isus otvoreno kritikovao ?Лечио је Суботом, што је било неприхватљиво фарисејима.
Или ћеш рећи да то ниси знао?
Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ. Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim...Hristos nikada nije krsio subotu,daj dokaza ili priznaj da su te slagali !
Zato ti sad kupuješ cipele na dečijem odeljenju, za uzrast do 5 godina.To je to.
Zakazali.
Zaspali.
Zabatalili.
A Sveto pismo gde jev ovde?
Bez njega nema boljitka, nastavice se isto.
To nema veze jedno sa drugim.I kako ta promena utice na realnost da je Bog stvirio ovaj svet u toku 6 radnih dana a pocinuo u sedmi ...???
Poštujem.Он је Бог, Друго Лице Свете Тројице!
otićećemo u drugu temuMa normalno da nije već ove naše bibliste podsvjesno pecka to što nemaju nikakvu istorijsku utemeljenost pa maštaju o nekakvim biblijskim hrišćanima subotarima u srednjem vijeku.
8. Рече му Исус: Устани, узми одар свој и ходи.Спаситељ и у суботу исцељује људе, оздрављује са тим циљем: јер Божје добро је увек потребно човеку кроз сва времена, и кроз све мене дана и ноћи. Јевреји хоће да убију Исуса што исцељује људе у суботу.
Kako to mislis nema veze,jesi li ikada procitao 4-tu Bozju zapovest ?To nema veze jedno sa drugim.
Па и Он је то рекао.Poštujem.
Za tebe je tako...za mene, onako kako je Hrist rekao i nikako drugačije.
Kome ga posvetio odmah po stvaranju?Kako to mislis nema veze,jesi li ikada procitao 4-tu Bozju zapovest ?
Evo kako je ona srocena:
2 Mojs.20,8-11:
"...Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga..."
Gde kaže ja sam Bog?Па и Он је то рекао.
На више места. И Свети Апостол то каже. И Црква то одувек учи и тало верује. Јер, тако и јесте.Gde kaže ja sam Bog?
Ma Hrist me zanima jer On nam je temelj.На више места. И Свети Апостол то каже. И Црква то одувек учи и тало верује. Јер, тако и јесте.
Za koga je i zasto uopste posvetio i to bas samo sedmi dan i nijedan drugi,to sve vreme pitam pravoslavce pa evo i tebe - imaj u predvidu da su tada jedini ljudi na planeti bili Adam i Eva i da je Bog bio prvi koji je imao subotnji pocinak !!!Kome ga posvetio odmah po stvaranju?
Sta je sad ovo,nije valjda da si na ideji da je Bog posvetio subotu za andjele,heruvime,za serafime ?Zemljanima Ne.
Kako to mislis,daj preciziraj - jel ono posvecenje i blagoslov bilo za nebeska bica ili mozda ipak za ljude..?A tek za nebesa nije jer gore vreme ne postoji.
Dublje gledaj Robi.Za koga je i zasto uopste posvetio i to bas samo sedmi dan i nijedan drugi,to sve vreme pitam pravoslavce pa evo i tebe - imaj u predvidu da su tada jedini ljudi na planeti bili Adam i Eva i da je Bog bio prvi koji je imao subotnji pocinak !!!
Sta je sad ovo,nije valjda da si na ideji da je Bog posvetio subotu za andjele,heruvime,za serafime ?
Sta je bre vama ljudi moji,gde su vam savest i razum ?
Kako to mislis,daj preciziraj - jel ono pposvecenje i blagoslov bilo za nebeska bica ili mpzda a ljude..?
..ili za zivotinje ???
Кад каже ,,Ја и Отац Једно Смо", или кад каже ,,Ја сам Пут, Истина и Живот", то само Бог Живи може да каже.Ma Hrist me zanima jer On nam je temelj.
Gde kaže?
Shvataš to bukvalno. Zar ne kaže da ćemo i mi biti jedno sa njim i Ocem?Кад каже ,,Ја и Отац Једно Смо", или кад каже ,,Ја сам Пут, Истина и Живот", то само Бог Живи може да каже.
Или кад каже ,,Пре Аврама, Ја Јесам", итд...
Није чудо да су Га фарисеји нападали како себе ,,гради Богом", схватали су они, ачи нису могли то да прихвате.
Као ни многи други данас...
Мораш схватити Свету Тројицу. Онда ће ти бити јасне све ове појединости.Shvataš to bukvalno. Zar ne kaže da ćemo i mi biti jedno sa njim i Ocem?
Put istina i život, svakako jeste...jer kako po Adamu svi umiru tako će po Njemu svi oživeti...
Ali ne zaboravi da ga neko šalje. Hrist kaže i ko. Pa još kaže da mu Otac sve dade...I istinu i moć i vlast...Sve...
Pa i pre Avrama jeste, jer dolazi odozgo...
Fariseji ga lažno optužuju i Hrist se brani tako što ih jasno demantuje...'Ja sam Sin Božiji'...
Lažne optužbe ...
Ne možemo veru graditi na lažljivim jezicima...
Već prihvatiti Hrista onako kako se predstavio...
Ja to sve shvatam u okviru Hristovih reči...Мораш схватити Свету Тројицу. Онда ће ти бити јасне све ове појединости.
Ти много мудрујеш. А Христос је јасан ,,Идите и научите Све Народе у Име Оца, Сина и Светога Духа".Ja to sve shvatam u okviru Hristovih reči...
Dalje od njegovih reči ni makac...
Ako ćemo mi mudrovati po svom, šta je On onda pričao?
Pa da...slažem se.Ти много мудрујеш. А Христос је јасан ,,Идите и научите Све Народе у Име Оца, Сина и Светога Духа".
I sta?8. Рече му Исус: Устани, узми одар свој и ходи.
9. И одмах оздрави човек, и узевши одар свој хођаше. А тај дан беше субота.
10. Тада говораху Јевреји ономе што оздрави: Данас је субота и не ваља ти одра носити.
Немамо спора око овога.Dakle istina su samo njegove reči i njima ne treba ništa dometati...