- Poruka
- 568
Protiv subotara i jehovista
primenjivati princip oca Joila.

primenjivati princip oca Joila.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

To sto iznosis je neistina.Pitanje koju crkvu
koja sledi Boga i Hrista a ne onu koja krsi Bozje zapovesti
ne izvrcem nista

Zanimljivo, a aleviti cetvrtak i muslimani petak. Mislis da je to sve ukorijenjeno u drevnim civilizacijama?Cuj, svaki dan u nedelji je posvecen jednom od tada poznatih nebeskih tela koja su ljudi zamisljali kao Bogove... subota je jos pre judaizma bila posvecena Saturnu,
Set-u egipatskom Bogu koji se danas identifikuje sa Satanom, pa se satanizam jos zove i Setianizam.
edit:
Inace Gnostici i Bogumili su jevrejskog Boga smatrali za Satanu, a nije ni cudo kad je njegov dan upravo Setov dan, tj subota.
Hriscani za razliku od Jevreja slave isusa-Sunce i njegov dan je nedelja...
Cetvrtak Jupiter - Marduk, Petak Venera, Ishtar ili INANNA.Zanimljivo, a aleviti cetvrtak i muslimani petak. Mislis da je to sve ukorijenjeno u drevnim civilizacijama?
Niko nije oponumocio crkbu da menja Bozji zakon.Odgovorih Robiju. Odluke crkve jesu Božije jer Sveti Duh rukovodi crkvom na saborima.
Otpad se desio 1860. godine u USA...Niko nije oponumocio crkbu da menja Bozji zakon.
Desio se otpad o kome govori apostol Pavle.
Hristos je sam promijenio zakon i dao ovlascenje crkvi da ga sprovodi. Otpad su razne sekte/jeresi koje su se tokom istorije pojavljivale a jezgro crkve je uvijek ostajalo zdravo.Niko nije oponumocio crkbu da menja Bozji zakon.
Desio se otpad o kome govori apostol Pavle.
sumeri su izgleda bili ćoraviCetvrtak Jupiter - Marduk, Petak Venera, Ishtar ili INANNA.
edit:
inace, da imamo 7 dana potice od Sumera, jer su znali za 7 nebeskih tela...
i zbog toga bitnost broja 7 i kasnije...
Hristos nije sam promenio Zakon nego je Bog preko hrista obznanio ljudima Zakon.Hristos je sam promijenio zakon i dao ovlascenje crkvi da ga sprovodi. Otpad su razne sekte/jeresi koje su se tokom istorije pojavljivale a jezgro crkve je uvijek ostajalo zdravo.
Da s tim sto Hristos nije promenio nego ISPUNIO zakon a razlika u tih formulacija je drasticno velika.Hristos nije sam promenio Zakon nego je Bog preko hrista obznanio ljudima Zakon.
A crkva nema nikakva ovlascenja da menja zakon
sve promene su jeresi
Hristos je sam promijenio zakon i dao ovlascenje crkvi da ga sprovodi. Otpad su razne sekte/jeresi koje su se tokom istorije pojavljivale a jezgro crkve je uvijek ostajalo zdravo.
| Matej 5,17 | "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, |
| Matej 5,19 | Ako ko ukine i jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome. |
Ne znam kak oti to shvatas ali je cinjenica da je Novi zavet zakon razlicit od starog.Da s tim sto Hristos nije promenio nego ISPUNIO zakon a razlika u tih formulacija je drasticno velika.
Da ali iskljucivo u onom sto je NOVO ...!!!Ne znam kak oti to shvatas ali je cinjenica da je Novi zavet zakon razlicit od starog.
Nemoj molim te...nemoj...Ne znam kak oti to shvatas ali je cinjenica da je Novi zavet zakon razlicit od starog.
Pa.dosao je Mesija i između mnogo toga rekao da čovek nije stvoren za subotu nego subota za čoveka. Razlika drastična, svakome ko nije ćorava kod očiju ili zver koja mu svaku reč izobličava.Pa dosao je Mesija
Nisu sve. Hristos je kao Bog sâm donio promjenu. Crkva je tijelo Hristovo, stub i tvrđava istine. Žalosno što ne vjeruješ Božijoj riječi.Hristos nije sam promenio Zakon nego je Bog preko hrista obznanio ljudima Zakon.
A crkva nema nikakva ovlascenja da menja zakon
sve promene su jeresi
Tako je AMIN !!!Pa.dosao je Mesija i između mnogo toga rekao da čovek nije stvoren za subotu nego subota za čoveka. Razlika drastična, svakome ko nije ćorava kod očiju ili zver koja mu svaku reč izobličava.

Sta ima veze sta je Novo, ima Novog i mnoge odredbe starog zaveta ne vaze od HristaDa ali iskljucivo u onom sto je NOVO ...!!!
A sta je to novo koje se desilo ?
Pa dosao je Mesija i prineo sebe na zrtvu i s tim se ispunio zakon koji je direktno ili indirektno simbolizirao taj dogadjaj.
Kao rezultat toga vise nemamo telesnog obrezanja,imamo krstenje kao obreda,nemamo te SZ-ne praznike dok su hriscani pozvani da budu HRISTOVI SVEDOCI za razliku od vreme SZ-ta kada su pripadnici Bozjieg naroda bili pozvani da budu YAHVINI svedoci i da ne propustim - vaskrsenje je postala blazena nada hriscanstva a kruna te nade jeste Hristov drugi dolazak.Takodje je novo to sto vise nema jevrejina ni grka nego smo svi isti u Isusu Hristu ukoliko Ga prihvatimo kao naseg Spasitelja i drzimo Njegove zapovesti.
Eto,razlika je u tome dok je sve ostalo i dalje isto.
Ako je stari zakon i dalje na snazi, zašto se ne sunetiš? Zašto ne kamenuješ prekršioce?Ja ne razunem da se neko zove hriscanin a koristi laz?
To ne razumem...
Isus:
Matej 5,17 "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti,
Hvala da priznas da je crkva promenila zakon.
Ali ona na to nema pravo.
Vec je trebala da cuva ne da menja.
Njen zadarak je da cuva.
Matej 5,19 Ako ko ukine i jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome.
Ovo je totalna neistina,da ne kazemgruba laz !!!Nisu sve. Hristos je kao Bog sâm donio promjenu. Crkva je tijelo Hristovo, stub i tvrđava istine. Žalosno što ne vjeruješ Božijoj riječi.
Pa kad ga je ispunio svojom žrtvom na krstu, uspostavio je novi zavjet s ljudima. Vi stalno mijenjate polazne osnove pa je teško diskutovati sa vama. Čas zakon važi, čas ne važi.Ovo je totalna neistina,da ne kazemgruba laz !!!
Isus nije dosao da promeni zakon nego da ga ispuni,Glasnik ti vec citirao teksta.
...bojim se da ce ti zbog ovog ozbiljnog ispada zameriti svi tvoji popovi...
Ja sam naveo sta je novo a sta i kako to veze ima sa tebe licno ti to sa Bogom rasiscavaj,ne sa mnom.Sta ima veze sta je Novo,
Tako je,to sam upravo i naveo.ima Novog i mnoge odredbe starog zaveta ne vaze od Hrista
Hmmm,pa sto se onda ne zovete HRISTOVI SVEDOCI vec ste se nazvali YAHVINI SVEDOCI ( doduse po meni i lingvisticki pogresno ali je to druga tema) kad znate da je ovo vreme NZ-ta ?j jehovini Svedoci su i Hristovi Svedoci.

Onda Ga ti ovom tvrdnjom cinis lazovom jer je upravo Hristos dao sledecu izjavi i poruku:Hrist nema svoj Zakon nego je preneo Jehovin.
Pa to pitanje vazi ta tebe.Ako je stari zakon i dalje na snazi, zašto se ne sunetiš? Zašto ne kamenuješ prekršioce?
(Ispunjeno znači da je odslužilo svoje. Došao je novi, savršeniji zakon, zakon ljubavi).
Objasnjeno detaljno a poentirano sa konkretnim pitanjem sa kojeg si nestao glavom bez obzira pa sad se osudjujes postaviti opet isto pitanje ???Ako je stari zakon i dalje na snazi, zašto se ne sunetiš? Zašto ne kamenuješ prekršioce?
(Ispunjeno znači da je odslužilo svoje. Došao je novi, savršeniji zakon, zakon ljubavi).

Kojim pitanjem?Objasnjeno detaljno a poentirano sa konkretnim pitanjem sa kojeg si nestao glavom bez obzira pa sad se osudjujes postaviti opet isto pitanje ???
...nije ti bar malo neprijatno,pa ljudi prate brale ove nase diskusije i ne zaboravljao ko je i kada kako reagovao i kada odjednom nestao...![]()