Adventizam i subota

Znas kako, vi ste osnovani u USA, i to drugom polovinom 19. veka, dakle na satanizmu...
Ne znam koji ste to vi ali ako mislis na adventiste mislim da su oficijalno otprilike tada registrirani,dakle oko 1900 godina nakon sto su bili "registrirani" oni "sektasi"koje su nazvali hriscanima...a kratko pre toga je bio Onaj "sektas" koji je Sam sebe prineo na zrtvu tvrdeci da je Bozji Sin...a nesto pre toga bio onaj Jovan koji je takodje pozivao ljude na reformu i da se vrate Bozjim putevima...ranije su to bili razni proroci koji su takodje bili "sektasi"koji su pozivale ljude da se vrate putevima Gospodnjim ...
...a eto,i danas imamo takve sektase koje ljudima na globalnom nivou upucuju te iste poruke !!!

Ne znam koji ste to vi ali ako mislis na adventiste mislim da su oficijalno otprilike tada registrirani,dakle oko 1900 godina nakon sto su bili "registrirani" oni "sektasi"koje su nazvali hriscanima...a kratko pre toga je bio Onaj "sektas" koji je Sam sebe prineo na zrtvu tvrdeci da je Bozji Sin...a nesto pre toga bio onaj Jovan koji je takodje pozivao ljude na reformu i da se vrate Bozjim putevima...ranije su to bili razni proroci koji su takodje bili "sektasi"koji su pozivale ljude da se vrate putevima Gospodnjim ...
...a eto,i danas imamo takve sektase koje ljudima na globalnom nivou upucuju te iste poruke !!!
Poredis sektu sa svecima :p
Znas kako, sto ste cekali 1860 godina da se pojavite? Ili je neko imao cunning plan da se obogati :P

Poredis sektu sa svecima :p
Zapravo uporedjujem ljude koje su iznosili poruke za duhovnu reformu kako u SZ tako i u NZ a te poruke , naravno OSIM ISUSA HRISTA, su iznosili ljudi koji su takodje bili gresni ali su bili na pravim putem,znali su kome se treba sluziti i kako...da,desavalo se da i oni pogrese ali su Bozjom pomocu ustajali i koracali dalje...hvala Bogu taj isti princip jos uvek funkcionise.

Znas kako, sto ste cekali 1860 godina da se pojavite? Ili je neko imao cunning plan da se obogati :P
I u vreme SZ-ta je bilo vremena kad nije bilo poruka od Boga,kao da je iz nekih razloga bio "nedostupan"Bozjem narodu...ne znam,mozda "los internet,slabi ruteri"...ili je mozda ipak greh naroda bio kljucan uzrok za tog stanja...kako god,takvih dugackih pauza je definitivno bilo u proslosti i to nije nista novo "pod suncem".
Medjutim kljucno je napomenuti da nikada se nisu ljudi SAMI angazirali da iznose Bozje poruke nego je to radio Bog Nebeski kroz svog Svetog Duha...

Poslednja izmena:
Zapravo uporedjujem ljude koje su iznosili poruke za duhovnu reformu kako u SZ tako i u NZ a te poruke , naravno OSIM ISUSA HRISTA, su iznosili ljudi koji su takodje bili gresni ali su bili na pravim putem,znali su kome se treba sluziti i kako...da,desavalo se da i oni pogrese ali su Bozjom pomocu ustajali i koracali dalje...hvala Bogu taj isti princip jos uvek funkcionise.
Nista ti ja ne verujem masonskoj drzavi, gde na novcu pise "in God we trust". To je cisto bogohuljenje...

I odlucili su STA KONKRETNO ?
Jel da se sluzi ikonama,da se mozda krsi 4-ta Bozja zapovest,ili da se mozda moze slobodno ciniti preljubi,lagati,krasti,da se prinose zrtve mrtvima...? STA ???
Najveca greska koji bilo koji vernik moze uciniti jeste ta da prihvati savete nekog /nekih koji navode ljude da sluze Bogu drugacije od onog sto je zapisano u Svetom Pismu.
I to nije moje otkrice nego je klasican Bibliski princip koji je pomenuo i sam apostol Pavle - dakle svako ko propoveda druge novostarije koje nisu deo Hristovog jevandjelja se treba kategoricki odbaciti jer je takav PROKLET PRED BOGOM !!!
Evo ti Bibliskog dokaza:

Gal.1,8-12:
"...Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što prije rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude!
Zar ja sad ljude nagovaram ili Boga? Ili tražim ljudima da ugađam? Jer kad bih ja još ljudima ugađao, onda ne bih bio sluga Hristov.
Ali vam dajem na znanje, braćo, da ono jevanđelje koje sam ja javio, nije po čovjeku.
Jer ga ja ne primih od čovjeka, niti naučih, nego otkrivenjem Isusa Hrista..."

Jel ti sad konacno jasno KOGA si poslusao prijatelju i KAKAV STATUS PRED BOGOM imaju takvi koji propovedaju "jevandjelje" razlicito od Hristovog o kome je govorio i uopste propovedao apostol Pavle ?
Pa nisu na jednom saboru dotaknute sve teme. Život crkve nije stao nakon apostola , nego se zajednica širila i razvijala. Mnoge teme su naknadno izbile u prvi plan i shodno tome su sazivani sabori.

I naravno da crkva ne propovjeda suprotno jevanđelju vec ga potvrdjuje ispravnim tumacenjem uz pomoc SD-a.

I u vreme SZ-ta je bilo vremena kad nije bilo poruka od Boga,kao da je iz nekih razloga bio "nedostupan"Bozjem narodu...ne znam,mozda "los internet,slabi ruteri"...ili je mozda ipak greh naroda bio kljucan uzrok za tog stanja...kako god,takvih dugackih pauza je definitivno bilo u proslosti i to nije nista novo "pod suncem".
Medjutim kljucno je napomenuti da nikada se nisu ljudi SAMI angazirali da iznose Bozje poruke nego je to radio Bog Nebeski kroz svog Svetog Duha...
Ma da. Isus rekao apostolima da na njima osniva crkvu al "zaboravio" da napomene da treba da sacekaju 1860 godina.
:whistling:

Pa nisu na jednom saboru dotaknute sve teme. Život crkve nije stao nakon apostola , nego se zajednica širila i razvijala. Mnoge teme su naknadno izbile u prvi plan i shodno tome su sazivani sabori.

I naravno da crkva ne propovjeda suprotno jevanđelju vec ga potvrdjuje ispravnim tumacenjem uz pomoc SD-a.
Ako potvrdjuje onda to znaci da su o tome propovedali apostoli pa te molim da mi das Bibliskog dokaza da je to zaista tako bilo...
Ali ako takvog dokaza nemas onda je to njihovo propovedanje "novog jevandjelja"zapravo RAZLICITO od onog kojeg su propovedali apostoli stoga su ti sabornici PROKLETI isto kao sto su i svi oni koji tu novostariju propovedaju i danas !!!
Tako je rekao apostol i ja to verujem a ti ?

Ako potvrdjuje onda to znaci da su o tome propovedali apostoli pa te molim da mi das Bibliskog dokaza da je to zaista tako bilo...
Ali ako takvog dokaza nemas onda je to njihovo propovedanje "novog jevandjelja"zapravo RAZLICITO od onog kojeg su propovedali apostoli stoga su ti sabornici PROKLETI isto kao sto su i svi oni koji tu novostariju propovedaju i danas !!!
Tako je rekao apostol i ja to verujem a ti ?
I dalje ne razumijem šta tražiš od mene.
Kako Biblijom da ti dokazujem nesto sto se desavalo nakon pisanja Biblije?

Ma da. Isus rekao apostolima da na njima osniva crkvu al "zaboravio" da napomene da treba da sacekaju 1860 godina.
:whistling:
A zasto da cekaju,crkva je ta,Bozje zapovesti su jos uvek isti ali nazalost ljudi su duhovno pali pa se javila potreba od novog poziva na duhovnu reformu...
Ali je to NOVI poziv NA STARE ONE ISTE duhovne standarde koje su propovedali apostoli !
Primecujes razliku ?

A zasto da cekaju,crkva je ta,Bozje zapovesti su jos uvek isti ali nazalost ljudi su duhovno pali pa se javila potreba od novog poziva na duhovnu reformu...
Ali je to NOVI poziv NA STARE ONE ISTE duhovne standarde koje su propovedali apostoli !
Primecujes razliku ?
Zar ti ne rece maloprije da ne prihvatas novotarije? A sad odjednom pozivas na reforme kao da si politicar.

Zivot i Hristovo jevandjelje su mnogo siri od onog sto je napisano u vrijeme apostola.
Da ali definitivno ne u smislu novostarija u verskoj praksi nego u smislu da je On puno toga vise uradio od svih cuda koji su zapisani u Bibliji !!!
Evo ti Bibliskog dokaza:

Jov.21,25:
"...A ima i drugo mnogo što učini Isus, koje kad bi se redom popisalo, ni u sami svijet, mislim, ne bi mogle stati napisane knjige. Amin."

Nadam se da ces konacno shvatiti poruku i da ces na ovo reci samo AMIN !!!

A ko ti reko da ces toliko dobiti ?
Ako si veran Bogu i imas darove za propovedanje Hristovog jevandjerlja i menadjiranje crkvenog zivota onda cemo te MOZDA angazirati ali ces dobiti platu koliko cemo ti MI,obicni vernici, odrediti da ce ti biti dovoljno za egzistenciju.
Ako si zaintersovan izvoli konkuriraj. :kafa:
Aaaa... oću svoj deo, nećete me prevariti...
Dakle,Imamo BIBLISKI dokaz da je 10% minimum(nema veze što mu je rok važenja malo istekao). Tako da bolje se "dogovorite" dok sam još dobre volje.

Aaaa... oću svoj deo, nećete me prevariti...
Dakle,Imamo BIBLISKI dokaz da je 10% minimum(nema veze što mu je rok važenja malo istekao). Tako da bolje se "dogovorite" dok sam još dobre volje.
Hmmm, a ko te to slagao da trebas dobiti 10 % , da nisi mozda svestenik ?
Uuuups, pardon zaboravio sam da smo u NZ-tu gde vise ne postoji svestenicka sluzba stoga nema ni svestenika pa mi daj molim te reci s kojim pravom se osudjujes potraziti vise nego sto cemo ti mi,obicni vernici,odrediti ?
To su nasi uslovi,take it or leave it,tvoj izbor,ako ti malo idi tamo gde ces dobiti 10%,20% ili kako se god budes s nima ispazario...
Ili nam daj konkretnog dokaza da danas jos uvek postoji svestenicka sluzba i dokazi nam da potices iz neke SZ-ne svestenicke porodice i eto ti BINGA - dobices desetak....
Uuuup,pardon,opet ja "zaboravio"da je Isus bila zadnja zrtva stoga vise neces imati nikakvog posla...a ako li nemas posla onda opet nista od tih 10%... sorry !

Back