Adventizam i subota

zasto su hranili stoku i izvlacili stoku iz bunara subotom? mozes li odgovoriti..

ja sam cuo ovi danasnji subotari subotom nit peru ruke, zube, nit se umivaju, nit peru noge nit se tusiraju..
pa jel piše negde u zakonu da rane stoku, ne, naprotiv u "petak" se sve spremi. rekoh čitaj sz i zašto jevanđelista jovan potvrđuje da Isus kvari subotu

dzaba...vrtis u krug jedno te isto sto ti je i ranije receno...dao sam ti stihove gdje su napali isusa kako cini "poso" jer lijeci ljude..isus im odgovara, ako vi mozete o zivotinjama da se brinete subotom, zasto neb moglo i za bolesnog covjeka..sto znaci da ih isus kritikuje jer su stvarali dupla pravila...

nigdje jovan nije potvrdio da isus kvari subotu jer je izlijecio bolesne...to je tvoje tumacenje i silovanje teksta kako bi reko da je Isus odbacio subotu u svoju vrijeme..neb ga jovan slijedio..

Ivan 5,15Čovjek ode i javi Židovima da je Isus onaj koji ga je ozdravio.
Ivan 5,16Zbog toga su Židovi počeli Isusa napadati što to radi subotom.
Ivan 5,17Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim.
Ivan 5,18Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

Isus stalno radi a on je primer.
briga mene što ti svetkuješ jahvinu subotu, pred Hristom neće biti opravdanja

po sz ne valja odar nositi subotom, šta ti nije jasno?

ko ovo kaže

18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

jovan jevanđelista ili fariseji?

A po kom to zakonu ne valja nositi odar subotom?
Sta je to odar?

Zasto nisu onda kamenovali tog sto nosi a i Hrista?
Jer za krsenje subote je sledilo kamenovanje?

Zasto su prilikom sudjenja Hristu dovodili razne da izmisljaju i lazu protiv njega, zasto nisu samo rekli da je krsio subotu i pravno mu vise niko ne bi mogao pomoci ni sv Petar.

Da cujemo?

Ivan 5,15Čovjek ode i javi Židovima da je Isus onaj koji ga je ozdravio.
Ivan 5,16Zbog toga su Židovi počeli Isusa napadati što to radi subotom.
Ivan 5,17Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim.
Ivan 5,18Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

Isus stalno radi a on je primer.
briga mene što ti svetkuješ jahvinu subotu, pred Hristom neće biti opravdanja

jel po SPC ok da se Isus izjednacuje sa Bogom?

imas li tekst u S.Z gdje je zabranjeno lijeciti subotom..dal znas koliko je zabranjeni poslova bilo od strane Boga a koliko od fariseja..

i jos uvijek nisi odgovorio zasto su fariseji radili subotom i vodili brigu o zivotinjama, a sa druge strane zabranjivali lijecenje bolesnih?

jel po SPC ok da se Isus izjednacuje sa Bogom?

imas li tekst u S.Z gdje je zabranjeno lijeciti subotom..dal znas koliko je zabranjeni poslova bilo od strane Boga a koliko od fariseja..

i jos uvijek nisi odgovorio zasto su fariseji radili subotom i vodili brigu o zivotinjama, a sa druge strane zabranjivali lijecenje bolesnih?
naravno on je bog

zabranjeno je raditi bilo kakav posao, šta ti tu nije jasno, jahve to naređuje

pa gde piše da su se brinuli o stoci, drugi put ti kažem pročitaj sz o suboti.

naravno on je bog

zabranjeno je raditi bilo kakav posao, šta ti tu nije jasno, jahve to naređuje

pa gde piše da su se brinuli o stoci, drugi put ti kažem pročitaj sz o suboti.
Jer se ti ovo zafrkavas?

A da nije stoka gladovala subotom?

A sta kaze Isus, kada upadne neka zivina u rupu u subotu vi ju vadite.
Zasto ne citas?

Matej 12,10Tu je bio čovjek s rukom suhom. Zapitaše ga: "Smije li se u subotu liječiti?" Tražili su naime kakav uzrok, da bi ga optužili.
Matej 12,11On im reče: "Ako jednome od vas u subotu njegova jedina ovca upadne u jamu, neće li je on prihvatiti i izvaditi?
Matej 12,12A koliko je čovjek vredniji od ovce? Dakle se smije u subotu dobro činiti
Zadovoljavanje osnovnih ili nuznih, hitnih potreba subotom nikada nije bilo od Boga zabranjeno niti je krsenje subote.
A pogotovo ne bolesnom coveku koji je lezao na postelji pa ozdravio da ju tada ponese kuci.

Luka 6,9A Isus reče im: da vas zapitam: šta valja u subotu činiti, dobro ili zlo? održati dušu ili pogubiti? A oni cutahu.
Zasto cutahu?
ćutahu jer je pitanje na mestu, kao kad su ćutali kad im rekao podaj caru carevo
ili kad niko nije smeo bludnicu da kamenuje.
sve je to bilo po zakonu mozesovom

samo ti to ne možeš da shvatiš, prenapunjena ti glava subotarštinom

nije po tori, čitaj pažljivo sz i o suboti. fariseji su se držali ono što im mojsije dao u zakonu.

Izlazak 31,13"Reci Izraelcima: Subote moje morate održavati, jer subota je znak između mene i vas od naraštaja do naraštaja, da budete svjesni da vas ja, Jahve, posvećujem.
Izlazak 31,14Držite, dakle, subotu, jer je ona za vas sveta. Tko je oskvrne neka se pogubi; tko bude u njoj radio ikakav posao neka se odstrani iz svoga naroda.
Izlazak 31,15Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.

8 Kad je Svevišnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova: tad Jahvu njegov narod zapade,Jakov bi njegova baština.

jahvi su pripali izraelci i dao im stroge zakone, subotom si bio obavezan samo njemu da udovoljavaš
I ponavljam pitanje -sta je konkretno od 4-te Bozje zapovesti i od ove dodatne uredbe koje si sada citirao Isus prekrsio ???
Molim konkretne dokaze ili priznaj brate da su te slagali.

ćutahu jer je pitanje na mestu, kao kad su ćutali kad im rekao podaj caru carevo
ili kad niko nije smeo bludnicu da kamenuje.
sve je to bilo po zakonu mozesovom

samo ti to ne možeš da shvatiš, prenapunjena ti glava subotarštinom
Cutahu jer to nije krsenje subote vec su oni izmislili svoja nova pravila.
Cutahu kao ti gore na moja pitanja jer nemaju cime da mu dokazu da nije u pravu vec oni nisu.

32. А кад беху синови Израиљеви у пустињи, нађоше једног где купи дрва у суботу.

33. И који га нађоше где купи дрва, доведоше га к Мојсију и к Арону и ка свему збору.
34. И метнуше га под стражу, јер не беше казано шта ће се чинити с њим.

35. А Господ рече Мојсију: Нека се погуби тај човек; нека га заспе камењем сав збор иза логора.

i kamenovanje izmislili :D
Pa ne igramo se zmurke.

To je bio gradjanski zakon drzave Izrail.
Smrtna kazna.

Jevreji su se toliko trudili da ga uhvate u reci i dokazu da je bezboznik.
Zasto nisu ovde?
Nemoj da skreces sa teme.

Luka 11,54Vrebajući i pazeći na njega ne bi li što ulovili iz usta njegovijeh da ga okrive.
Luka 20,20I pažahu na njega, i poslaše vrebače, koji se građahu kao da su pobožni, ne bi li ga uhvatili u riječi da ga predadu poglavarima i vlasti sudijino

subotom da, hteli su da ga ubiju zato što je lečio

šta su radili subotom?
Tako je,konacno da kazes nesto sto je potpuno tacno !!!
I sad mi molim te daj konkretnog Biblijskog dokaza da je Bog zabranio lecenje u toku subotnog dana i resio si subotare za sva vremena...
...naravno,ako takvog dokaza ne prilozis onda bi tako samog sebe nehotice "upucao u verski potiljak"i smaknuo bi se sa ove teme ...

I,koji ce biti tvoj konacni odgovor ?

Back