Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tako je,verski lideri su takve verske stavove nametnuli tokom vremena forsirajuci njihove,ljudkse obicaje umesto da se drze onog sto je jasno i precizno zapisano u 4-oj Bozjoj zapovesti.Израиљци су имали правило да су бројали кораке и да су знали колико тачно треба корака да ураде у суботни дан.
У Новом Завету се помиње σαββάτον ὁδός, што је мера за дистанцу, тј. мера за оно колико су Израиљци прелазили суботним даном.
Зато их је Христос и критиковао, па им је рекао да ако се њихом волу нешто деси, неће га оставити да угине само јер је субота. А љуте се на лечење жене која је дуго година била болесна.
Што се тиче самих Израиљаца, имали су више струја, рецими фарисеје и садукеје. Једни су сматрали да се треба буквално све радити као што пише у СЗ, други су сматрали да рецимо за крађу је довољна материјална надокнада (тј. да талион није неопходан).
nit kasiku nit viljusku uzimaju u ruke jer je i to poso...A ja cuo i da ne jedu a i vodu ne piju u toku subote...![]()
jel Isus kupio drva il izlijecio osobu...de se dogovori..32. А кад беху синови Израиљеви у пустињи, нађоше једног где купи дрва у суботу.
33. И који га нађоше где купи дрва, доведоше га к Мојсију и к Арону и ка свему збору.
34. И метнуше га под стражу, јер не беше казано шта ће се чинити с њим.
35. А Господ рече Мојсију: Нека се погуби тај човек; нека га заспе камењем сав збор иза логора.
kako onda pišete da fariseji nisu znali toru ili je nisu razumeliИзраиљци су имали правило да су бројали кораке и да су знали колико тачно треба корака да ураде у суботни дан.
У Новом Завету се помиње σαββάτον ὁδός, што је мера за дистанцу, тј. мера за оно колико су Израиљци прелазили суботним даном.
Зато их је Христос и критиковао, па им је рекао да ако се њихом волу нешто деси, неће га оставити да угине само јер је субота. А љуте се на лечење жене која је дуго година била болесна.
Што се тиче самих Израиљаца, имали су више струја, нпр фарисеји и садукеји. Једни су сматрали да се треба буквално све радити као што пише у СЗ, други су сматрали да рецимо за крађу је довољна материјална надокнада (тј. да талион није неопходан).
Разумели су је. Али погрешно.kako onda pišete da fariseji nisu znali toru ili je nisu razumeli![]()
Јеванђелиста Јован не каже тако. Христос је васкрсао Лазара, па се екипа на власти уплашила за фотеље.ako je Isus poštovao subotu ne bi lečio baš subotom, zato jovan kaže da je Isus kvario subotu i zbog toga hteli da ga koknu.
hau jes nouРазумели су је. Али погрешно.
Јеванђелиста Јован не каже тако. Христос је васкрсао Лазара, па се екипа на власти уплашила за фотеље.
Sve ti piše u Pismu ali ti ne čitaš pažljivo.U redu,hajdemo zaroniti u tvoje dubine:
Zasto mesas babe i zabe,Bog je svakako stvorio citavi kosmos ali ja sam naveo dokaze o stvaranju zivota i uslove za zivot na ovu nasu planetu ,fokusiraj se na ovu materiju !!!
Tako je,sve sto je planirao da stvori NA OVU PLANETU STVORIO JE,ukljucujuci i blagosilanje sedmog dana i njegovog posvecivanja i ja te ipet pitam ZASTO BAS SAMO SEDMI DAN i zbog cega je bilo to posvecenje,za koga je bio namenjeno - jel mozxa za zivotinje,za nebeska bica ili mozda za ljude koje je tada stvorio ?
Kazes nafta danas poskupela ?
A sto ne bio nili i drugi danio jer je i tada sve bilo dobro stvoreno ???????????????????????????
...ili mozda smatras da nije ?
A kazes i gvozdje poskupelo ?
I
Jovan 5,8 | Reče mu Isus: ustani, uzmi odar svoj i hodi. |
Jovan 5,9 | I odmah ozdravi čovjek, i uzevši odar svoj hođaše. A taj dan bješe subota. |
nisi u pravu , bog radi i stvara non stopOn počiva a mi radimo
Јован 5:16 | Због тога су Јевреји почели да нападају Исуса јер је то чинио у суботу. |
Јован 5:17 | Исус им је одговорио: „Мој Отац је радио до сада, па и ја радим. |
Шта кажеш на овоhau jes nou
kaže
18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу
ili hoćeš i ti da kažeš da jevanđelista laže za Isusa?
првосвештеници се договорише да и Лазара убију;
Јер многи од Јудејаца долажаху због њега и вјероваху у Исуса.
Фарисеји су видели да народ иде за Христом па су одлучили да убију и Лазара и Христа.Због тога му и изиђе народ у сретање, јер чу да је он учинио ово знамење.
А фарисеји рекоше међу собом: Видите како ништа не помаже. Ето, свијет оде за њим.
ne reče ti meni jel isus boga naziva ocem i time se gradio jednak bogu i da li je kvario subotu.Шта кажеш на ово
Фарисеји су видели да народ иде за Христом па су одлучили да убију и Лазара и Христа.
Не рече ми ти, зар није васкрсење Лазара директан разлог убиства Христа по Јеванђељу по Јовану ? Да или не ?ne reče ti meni jel isus boga naziva ocem i time se gradio jednak bogu i da li je kvario subotu.
da ili ne?
kakve to veze ima sa subotom, tema je s bota.odgovor da, hteli su za svašta nešto da ga ubijuНе рече ми ти, зар није васкрсење Лазара директан разлог убиства Христа по Јеванђељу по Јовану ? Да или не ?
Nakon pada plan se promenio.nisi u pravu , bog radi i stvara non stop
Јован 5:16Због тога су Јевреји почели да нападају Исуса јер је то чинио у суботу. Јован 5:17 Исус им је одговорио: „Мој Отац је радио до сада, па и ја радим.
ali neprekidno radiNakon pada plan se promenio.
Da. Dok ne vrati ono što smo izgubili..ali neprekidno radi
ne laze Jovan u svom opisu u vezi Hristovog zivota, sta mu se desavalo i sta su fariseji mislili o njemu...vec ti prosto ne kontas i smatras samo zato sto je Jovan opiso neke dogadjaje da i taj Jovan tvrdi da je Isus kvario subotu...hau jes nou
kaže
18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу
ili hoćeš i ti da kažeš da jevanđelista laže za Isusa?
Kako ne kvari kad poziva čoveka na smrtni greh?Isus nije kvario subotu, vec je kvario farisejska tradicionalna pravila nametnuta narodu..
Kako ne kvari kad poziva čoveka na smrtni greh?
vi (subotari) ne pišite gluposti, već lupetate gluposti . nisi ni pročitao a znaš da pišem gluposti. subottom se nije spremalo jer vaš jahve subotom nije davao manu, to je komplikovano za tebe.na kakav smrti grijeh ga poziva..da ozdravi u subotu..gdje imas u S.Z naredbu da se ne smije lijeciti u subotu...zasto ti i sale izbjegavate odgovoriti zasto je dozvoljena briga o zivotinjama subotom il ako upadne u bunar da se radi poso i izvlaci stoka, a nije dozvoljeno lijeciti covjeka...ajde objasnite zasto?
pitas Saleta on pise gluposti da se hrana spremala ranije..ja napisem da subotom ne smijes drzati kasiku, tanjir, viljusku jer je to isto "poso"...on mi odgovori pa hrana se kuva ranije..i sta skuva se hrana u petak i gleda samu sebe da pojede u subotu jer jevreji ne smiju ciniti nikakav poso u subotu..koja poenta je kuvanja hrane u petak..
Јеремија 17:21 | Ево шта Јахве каже: „Пазите да ли је ваш живот добар и не носите терет у суботу, и не уносите га на врата Јерусалимa |
misliš ono hodao je po vodi a mi to ne radimoApsolutno je nebitno da li je Hristos kršio subotu. Hristos Se ovaplotio u tijelu kao Jevrejin i Mojsijev Zakon, uključujući odredbe o suboti, je idalje važio pa je stoga i Hristos poštovao odredbe tog Zakona. To ne znači da smo mi hrišćani pozvani da slijedimo te odredbe samo zato što ih je slijedio Hristos. Hristos je bio i tjelesno obrezan pa se hrišćani danas ne obrezuju tjelesno (čisto da ne dobijem odgovore da se obrezuju mislim konkretno na tjelesno obrezanje polnog organa).
jel vidis koliko lupetas...ja ti uopste nisam odgovorio dal se spremalo subotom, vec kako su jeli tu hranu subotom, moras se mrdnuti uzeti tanjir, uzeti viljusku, kasiku...jel kontas ti uopste o cemu ti pisem..ti radis poso cak i dok jedes...a pozivas se na izjavu "nikakav poso"..vi (subotari) ne pišite gluposti, već lupetate gluposti . nisi ni pročitao a znaš da pišem gluposti. subottom se nije spremalo jer vaš jahve subotom nije davao manu, to je komplikovano za tebe.
ćićolino te pita zašto slepac nosi teret jer je strogo zabranjeno unositi svoje breme u hram subotom ma uopšte u jerusalim.
Јеремија 17:21 Ево шта Јахве каже: „Пазите да ли је ваш живот добар и не носите терет у суботу, и не уносите га на врата Јерусалимa
zatim isus ga leči a oni kažu
А старешина од зборнице срђаше се што је Исус исцели у суботу, и одговарајући рече народу: Шест је дана у које треба радити, у оне дакле долазите те се лечите, а не у дан суботни.
da je Isus poštovao jahvinu naredbu nikog ne bi smeo da leči subotom.
a da ti ja objašnjavam lude zapovesti jahvine bio bi luđi od njega
samo se vi vadite na fariseje
Сада, дакле, зашто кушате Бога, и хоћете да наметнете ученицима
јарам на врат, који ни оци наши ни ми не могосмо носити? Одвојисте се од Христа, ви који себе законом оправдавате, и од благодати
отпадосте.