Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 44.539
A koja to crkva pidrzava radizam ajde reci bam?Ovo je zamena teza. Rasizam nikad nije bio hrišćanski princip. Za crkvu su svi ljudi jednaki prosto zato što svi potičemo od Adama. I tu u crkvi nikad u istoriji nije bilo ustupaka ni za milimetar.
A vaša proročica i glavna figura ASD je imala poručivali crncima da
- ne pokušavaju da budu ravnopravni i to nakon pobede u ratu za oslobodavanje
- da ne sklapaju mešovite brakove
- odvajala ih na službama
Čist rasizam, i to od ključne figure ASDkoji nikad u crkvi nije postojao a rasizam nisu izmislili Ameri.
A što se tvog nesuvislog "primera" tiče, jer tema nije SPC, već sam ga oborio. Nekrštenima, sveštenik ne drži opelo. O tome se vodi evidencija i tu nema polemike
Pa vidimo da su vasi pokazali rasizam.
Treba li i ovo o ..asizmu i anti semitizmu jos jednom?
Treba li ponovo sve ti da postavim?
Reci samo.
U novinskom clanku je izjavila je da je u Srbiji rasizam u porastu i da desničarske grupe jačaju i dodala da o rasizmu svedoči i činjenica da deo sveštenstva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi odbija da sahranjuje Rome.
“Ja sam to lično osetila na svojoj koži kada Romi i Romkinje u Novom Bečeju dođu u situaciju da ne mogu dostojanstveno ni da budu sahranjeni. Kad sveštenik vidi pripadnika romske populacije, prvo pitanje je da li imate para da mu platite, a drugo da li ste kršteni. Ono što sam ja lično doživela i što mogu da potvrdim je neprimereno nasilno ponašanje uz neadekvatan rečnik i gestikulaciju”, navela je Danica Jovanović u saopštenju za javnost.
Prema njenim rečima, deo sveštenstva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi je “veoma fašistički nastrojen” prema Romima.
Ona je ispričala da je sveštenik na nju nasrnuo, kada je došla da dogovori sahranu svoje majke.
“Imam osećaj da nije bio još jedan čovek sa mnom – da bi on bio nasilan prema meni, mada je i ovako bio. Isterao me je iz dvorišta koje nije ni njegovo to je Glavaševa kuća, koju je on dao crkvi na korišćenje, praktično društvena imovina“, kazala je Danica Jovanović.
Dodala je da je primedba sveštenika bila da preminula nije bila krštena, što se na kraju ispostavilo kao netačno.
“Ja sam ga opet pozvala, ali on je rekao ‘Marš napolje’ i imam osećaj da bi me pogodio onim drvima koje je nosio da nisam izašla”, navela je Danica Jovanović.