Adventisti ("subotari") bez maske

Ovo je zamena teza. Rasizam nikad nije bio hrišćanski princip. Za crkvu su svi ljudi jednaki prosto zato što svi potičemo od Adama. I tu u crkvi nikad u istoriji nije bilo ustupaka ni za milimetar.

A vaša proročica i glavna figura ASD je imala poručivali crncima da
- ne pokušavaju da budu ravnopravni i to nakon pobede u ratu za oslobodavanje
- da ne sklapaju mešovite brakove
- odvajala ih na službama

Čist rasizam, i to od ključne figure ASDkoji nikad u crkvi nije postojao a rasizam nisu izmislili Ameri.

A što se tvog nesuvislog "primera" tiče, jer tema nije SPC, već sam ga oborio. Nekrštenima, sveštenik ne drži opelo. O tome se vodi evidencija i tu nema polemike
A koja to crkva pidrzava radizam ajde reci bam?

Pa vidimo da su vasi pokazali rasizam.
Treba li i ovo o ..asizmu i anti semitizmu jos jednom?

Treba li ponovo sve ti da postavim?
Reci samo.

U novinskom clanku je izjavila je da je u Srbiji rasizam u porastu i da desničarske grupe jačaju i dodala da o rasizmu svedoči i činjenica da deo sveštenstva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi odbija da sahranjuje Rome.

“Ja sam to lično osetila na svojoj koži kada Romi i Romkinje u Novom Bečeju dođu u situaciju da ne mogu dostojanstveno ni da budu sahranjeni. Kad sveštenik vidi pripadnika romske populacije, prvo pitanje je da li imate para da mu platite, a drugo da li ste kršteni. Ono što sam ja lično doživela i što mogu da potvrdim je neprimereno nasilno ponašanje uz neadekvatan rečnik i gestikulaciju”, navela je Danica Jovanović u saopštenju za javnost.

Prema njenim rečima, deo sveštenstva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi je veoma fašistički nastrojen” prema Romima.

Ona je ispričala da je sveštenik na nju nasrnuo, kada je došla da dogovori sahranu svoje majke.

“Imam osećaj da nije bio još jedan čovek sa mnom – da bi on bio nasilan prema meni, mada je i ovako bio. Isterao me je iz dvorišta koje nije ni njegovo to je Glavaševa kuća, koju je on dao crkvi na korišćenje, praktično društvena imovina“, kazala je Danica Jovanović.

Dodala je da je primedba sveštenika bila da preminula nije bila krštena, što se na kraju ispostavilo kao netačno.

“Ja sam ga opet pozvala, ali on je rekao ‘Marš napolje’ i imam osećaj da bi me pogodio onim drvima koje je nosio da nisam izašla”, navela je Danica Jovanović.

Pa ASD kao što vidimo. I to sa najvišeg mesta od vaše proročice. Svaki član Kuklux klana bi dao iste takve savete crncima. Čist rasizam ko suza.

Ne ponavljaj jedno te isto, neće postati istina ako već ne čitaš odgovore.
Opet govors lazi a ns vas rasizam cutus sto pokazuje da si l7cemeean. A licenerstvo je znak otpada.

Pajović: Naš rasizam se ogleda u odnosu prema Romima​

https://www.standard.co.me/drustvo/pajovic-nas-rasizam-se-ogleda-u-odnosu-prema-romima

A koja to crkva pidrzava radizam ajde reci bam?

Ona koja u svojim 'svetim spisima', a adventistima sedmog dana su spisi Ellen White sveti i ispovjedili ste vjeru u njih, ima teške rasističke nagovore, na primjer ovakav:

Ellen White: Ali postoji prigovor braku bijele rase s crnom. Svi bi trebali uzeti u obzir da nemaju pravo navući na svoje potomke ono što će ih staviti u nepovoljan položaj. Nemaju pravo inzistirati na pravu na rođenje takve djece, kada će ih to u životu dovoditi u situacije poniženja. Djeca iz tih mješovitih brakova imaju osjećaj gorčine prema roditeljima koji su im dali ovo doživotno nasljedstvo. Iz tog razloga, ako ne postoji drugi, ne bi trebalo biti miješanih brakova između bijele i obojene rase.

Kršćani se toga groze jer je to suprotno onomu što nalaze u svojoj Bibliji. Prema Bibliji, dakle kršćanima, rasizam je teški grijeh.

Opet govors lazi a ns vas rasizam cutus sto pokazuje da si l7cemeean. A licenerstvo je znak otpada.

Licemjer si ti i otpadnik, jer bi pojedinačnim rasističkim ispadima pojedinaca, iz bilo koje skupine ljudi, htio sakriti "adventistički sveti rasizam" - rasizam 'duha proroštva' koji vas obvezuje jer ste u njega ispovjedili vjeru.

Prema tome, dok je kršćanima rasizam teški grijeh, vama adventistima sedmog dana rasizam je obveza - ne smijete iznevjeriti svoju 'proročicu' koja vama bijelcima sugerira da se ne mješate sa crncima.

Pa ASD kao što vidimo. I to sa najvišeg mesta od vaše proročice. Svaki član Kuklux klana bi dao iste takve savete crncima. Čist rasizam ko suza.

Ne ponavljaj jedno te isto, neće postati istina ako već ne čitaš odgovore.

Sta cemo sada??​

Ovo je PRAVOSLAVNO HRIŠĆANSTVO, SISTEMSKI RASIZAM I POGREŠNA STRANA ISTORIJE​

Mi danas ignorišemo ili se izvinjavamo u ime one generacije pravoslavnih koja nije razumela moralnu nužnost pokreta za građanska prava.

Sada se nalazimo u sličnom trenutku. Da li će naši unuci morati da se izvinjavaju u naše ime jer smo mi podržali pogrešnu stranu, ili ćemo prihvatiti kritički duh pokreta „Crni životi su važni” zato što je to moralno i teološki prihvatlјivo?

Crkveni oci su se neprestano borili protiv siromaštva i ugnjetavanja, a politika mnogih pravoslavnih crkava prema pojedinim pitanjima je sramotna

https://mediasfera.rs/2020/06/23/pr...sistemski-rasizam-i-pogresna-strana-istorije/

Poslednja izmena:

Sta cemo sada??​

Mi danas ignorišemo ili se izvinjavamo u ime one generacije pravoslavnih koja nije razumela moralnu nužnost pokreta za građanska prava.

Sada se nalazimo u sličnom trenutku. Da li će naši unuci morati da se izvinjavaju u naše ime jer smo mi podržali pogrešnu stranu, ili ćemo prihvatiti kritički duh pokreta „Crni životi su važni” zato što je to moralno i teološki prihvatlјivo?

https://mediasfera.rs/2020/06/23/pr...sistemski-rasizam-i-pogresna-strana-istorije/
To nije istina. U Pravoslavnoj crkvi ima svih mogućih rasa i naroda.

Ako bismo bili iskreni prema sebi, mnogi grčki pravoslavci su u to vreme bili rasisti; otuda i negodovanje kada je arhiepiskop Jakov šetao u Selmi. Takođe se zaboravlјa da je prvobitni greh ove zemlјe robovlasništvo; da njeni temelјi počivaju na ropstvu i da su Afroamerikanci uvek bili prinuđeni da pregovaraju o svom životu u mestu na kojem su bili prisilјeni da žive i gde se nikada nisu osećali dobrodošlim – čak ni danas.

Pojava nacionalizma u crkvi je postala predmet kritike ne samo laičke javnosti, već i pojedinih predstavnika SPC, koji ovakvo delovanje ocenjuju kao „gradnju građevine raskolnick8g duha.

Vladika Grigorije podseća da skrivanje iza ideje srpstva, svetosavlja i „čuvarke narodnog bića“, pokazuje „nespremnost i nesposobnost za pastirske izazove vremena“, odnosno „nesposobnost da budemo Crkva

Profesor Bogoslovskog fakulteta, dr Vladan Perišić, smatra zabrinjavajućom činjenicu da je “došlo do toga da nacionalizam postane potvrda pravoslavne vere”.

“Izjednačavanje vere i nacije mnogo je koštalo Pravoslavnu crkvu, a i ubuduće će ako se ne izbriše znak jednakosti između njih”, a Crkva ne vrati svojoj “misiji svedočenja Hristove nauke koja ne poznaje nacije” i u kojoj , kako pise u Jevanđelju, “nema ni Grka, ni Jevrejina”.

Ona koja u svojim 'svetim spisima', a adventistima sedmog dana su spisi Ellen White sveti i ispovjedili ste vjeru u njih, ima teške rasističke nagovore, na primjer ovakav:

Ellen White: Ali postoji prigovor braku bijele rase s crnom. Svi bi trebali uzeti u obzir da nemaju pravo navući na svoje potomke ono što će ih staviti u nepovoljan položaj. Nemaju pravo inzistirati na pravu na rođenje takve djece, kada će ih to u životu dovoditi u situacije poniženja. Djeca iz tih mješovitih brakova imaju osjećaj gorčine prema roditeljima koji su im dali ovo doživotno nasljedstvo. Iz tog razloga, ako ne postoji drugi, ne bi trebalo biti miješanih brakova između bijele i obojene rase.

Kršćani se toga groze jer je to suprotno onomu što nalaze u svojoj Bibliji. Prema Bibliji, dakle kršćanima, rasizam je teški grijeh.

Licemjer si ti i otpadnik, jer bi pojedinačnim rasističkim ispadima pojedinaca, iz bilo koje skupine ljudi, htio sakriti "adventistički sveti rasizam" - rasizam 'duha proroštva' koji vas obvezuje jer ste u njega ispovjedili vjeru.

Prema tome, dok je kršćanima rasizam teški grijeh, vama adventistima sedmog dana rasizam je obveza - ne smijete iznevjeriti svoju 'proročicu' koja vama bijelcima sugerira da se ne mješate sa crncima.
Ti da cutis samo o tome i da te bema nigde.

Na ulazima u lokale, parkove i druga javna mesta u NDH, bile su istaknute table sa
natpisima: „Zabranjen ulaz Srbima, Židovima i psima!” Sa ovog spiska nisu stradali
jedino psi. Srbi i Jevreji su stradali zbog rasizma. Komandant italijanskih okupacionih
trupa u Jugoslaviji, general Mario Roata, zapisao je u svojim mermoarima da su ustaše,
odmah po dolasku na vlast „povele rasnu kampanju u ime hrvatske rase, i - kako su
govorili - u ime katoličke religije
... otpočeli su na širokom planu uništavanje
srpsko-pravoslavnog stanovništva... kampanju koja je karakteristična po ubistvima na
desetine hiljada lica, uključujući starce, žene i decu, dok su druge desetine hiljada lica
zatvarana u tobožnje logore...ostavljeni da umiru od gladi ili od muka".1
Ako ovome dodamo da su u NDH donete Zakonske odredbe o rasnoj pripadnosti, koje
su se najsurovije primenjivale, možemo s pravom trvditi da je u ovoj državi postojao rasizam.

https://www.savremena-gimnazija.edu...-li-je-rasizam-korišćen-na-prostorima-NDH.pdf

A ne?

Kazao sam ti kada bemas konja za trku ne pocinji trku.
A onda jao.
Crkveni oci su se neprestano borili protiv siromaštva i ugnjetavanja, a politika mnogih pravoslavnih crkava prema pojedinim pitanjima je sramotna.

Pa jao vama sa vašom rasistickom prorocicom, što je sramota

I ne čitas tekst koji si naveo.

Kada je arhiepiskop Jakov pružio podršku Martinu Luteru Kingu u Selmi 1965. godine,

Dakle zvanična politika pravoslavne crkve je podrška borbi protiv rasizma!

Kakva je bila zvanična politika Elen Vajt i ASD, videli smo po tome šta je govorila crncima:

- da ne pokušavaju da budu ravnopravni,

- da ne sklapaju mešovite brakove,
- da se ne mešaju sa belima

Pitam te još jednom, u kom kontekstu je štetno sklapanje mešanih brakova, kao što tvrdi Elen Vajt?

Imaš li odgovor?

Naravno da nemaš.
A u kom kontekstu opravdavas rasizam da svabo neda svoju cerku kako ga SOCNO zoves crnog turcina.
Cak crnog.

A ovde kobajagi zagovaras da je lose sto he Egw rekla isto to i to samo da bi se izbegli problemi.
Koji si ti licemer?

недеља, 01 новембар 2009 06:05
Сизиф

@ iz Amerike

Ја лично не видим ништа лоше у немачком схватању права на држављанство. Да смо се ми држали таквога правила, данас би Косово било у Србији.
Суштина је у томе што у Турској постоји високо-образовани слој људи који руководи том државом, али опет - где је Турска, а где је Немачка?
А нове генерације Турака и Арапа рођених у Немачкој, статистика показује, не конзумирају исправно чак ни државно образовање, стога не могу да створе елиту која је у стању да руководи Немачком, чак ни када постану већина, услед опште познатих чињеница о наталитету Европљана насупрот наталитета имиграната. Стога, нема разлога да сумњамо да ће та нова имигрантска већина у будућности од Немачке направити, вероватно чак и гору копију држава из којих су потекли. А тешко да је у питању расизам хитлеровског типа, колико су у питању културолошке разлике. Просечан Немац није навикао на комшије који гласно слушају оријенталну музику и окрећу јагањце у дворишту, па се одселио тамо где таквих нема. Неки Немац можда не жели да му се ћерка спанђава са мрким Турчином, па је дигао сидро и отишао. То јесте расизам, али је такође и основно људско и родитељско право. Е услед тога су настала гета с којим Европа данас има проблем.
А ако си из Америке, онда уместо Турака и Арапа, примени црнце и Мексиканце, па ћеш добити исту слику.

Tu ti je roditeljsko pravo a kod Egw nije?
Cela tema ti je u tipu rasizma.
Rasista cisti

A u kom kontekstu opravdavas rasizam da svabo neda svoju cerku kako ga SOCNO zoves crnog turcina.
Cak crnog.

A ovde kobajagi zagovaras da je lose sto he Egw rekla isto to i to samo da bi se izbegli problemi.
Koji si ti licemer?
Opet zamenjujes teze i licemerje...

Prosečan Švabo može da misli šta god hoće.

Bitno je da Papa koji se za nešto pita nije rasista! A vasa proročica, koja je vama u rangu Pape je bila čisti rasisti

I drži se teme. Nije tema, da li su drugi rasisti, jer vas neopravdana ništa kakvi su drugi, nego kakvi ste vi? Gledaj đubre u svom dvorištu ako ti tvoje licemerje dozvoljava?

Bitno je da Papa koji se za nešto pita nije rasista! A vasa proročica, koja je vama u rangu Pape je bila čisti rasisti

I drži se teme. Nije tema, da li su drugi rasisti, jer vas neopravdana ništa kakvi su drugi, nego kakvi ste vi? Gledaj đubre u svom dvorištu ako ti tvoje licemerje dozvoljava?
Pa ne mozes ti nekome da prebacujes rasizam a samsi do guse u tome.
O tome je rec.
Ali obraz djon osoba to ne razume.

Ali kada zelis, nastavicemo sa vasim rasizmom dok shfatis sta je Isus pisao kada se sagao dok su ocekivali da im odobri kamenovanje one zene.

I naravno da Egw nije vrh.
Vecina nije ni procitala sve njene knjige.
Niti je prorok vrh niti je ikada bila neko vodece telo u zajednici.
Vrh je generalna konferencija ne Egw.
Ali verniku ni generalna nije vrh.
Vi imate gomilu prroka i svaki prorice drugacije.
Ako su proroci vrh, onda ste ga vi tek nadrljalli, sta tu tek ima
materijala.

Poslednja izmena:

Romi zahtijevaju izvinjenje od Pravoslavne crkve​

Ove godine slavimo 167 godina od emancipacije Roma. Naše dugo ropstvo prije toga je crni dio naše istorije", objasnio je Dorin Cioaba na konferenciji za novinare. Romska zajednica očekuje priznanje krivice od strane Pravoslavne crkve zbog činjenice da su Romi držani kao robovi u crkvenim portama i da su morali pomagati u izgradnji crkava. Ako se to ne dogodi, moraće uslijediti tužba pred nekim međunarodnim sudom, rekao je Cioaba.

https://www.google.com/amp/s/amp.dw...ju-izvinjenje-od-pravoslavne-crkve/a-64895825

Dakle sta smo zakljucili?

Mislim da postoji zdravi i bolesni rasizam, nacionalizam.

Zdravi rasizam, nacionalizam vidim da ima svaka nacija i rasa.
I mislim da ga ima svako od nas manje ili vise.
Uz postovanje svakoj rasi i naciji.
Ali ja ne bih bas volio da moja deca ozene/ udaju za turcina, arapa, crnca, iptara, roma itd.
A vi?
Primetio sam i da se pomenuti radije zene, udaju u svojoj rasi i naciji.
Mislim da je to zdravi rasizam.

Dok je bolesni rasizam i nacionalitam ovo sto su bivsa braca katolici sa, svojom crkvom praktikovali nad srbima, jevrejima i romima.

Sta cemo sada??​

ugandan-christ-demetrios-sendijja.jpg

Распитај се мало о православљу у Африци пре него кренеш да пишеш овакве ствари.

Metropolitan-Jeronymos-2-edit.jpg

1.JPG

Такође православља има и у Јапану.
Немој да си смешан са овим твојим памфлетима.
Систематски расизам може бити у твојој глави. А у православљу не.

Poslednja izmena:
Dakle sta smo zakljucili?

Mislim da postoji zdravi i bolesni rasizam, nacionalizam.

Zdravi rasizam, nacionalizam vidim da ima svaka nacija i rasa.
I mislim da ga ima svako od nas manje ili vise.
Uz postovanje svakoj rasi i naciji.
Ali ja ne bih bas volio da moja deca ozene/ udaju za turcina, arapa, crnca, iptara, roma itd.
A vi?
Mislim da je to zdravi rasizam.

Dok je bolesni rasizam i nacionalitam ovo sto su bivsa braca katolici sa, svojom crkvom praktikovali nad srbima, jevrejima i romima.
"Zdravi rasizam".
"Uz postovanje svakoj rasi i naciji.
A vi?
Mislim da je to zdravi rasizam."
+++
Vidi se ponavljanje stavova Elen Vajt. Znači, ne misliš svojom glavom, već tuđom.

Cak crnog.

Koji si ti licemer?

недеља, 01 новембар 2009 06:05
Сизиф

@ iz Amerike

Ја лично не видим ништа лоше у немачком схватању права на држављанство. Да смо се ми држали таквога правила, данас би Косово било у Србији.
Суштина је у томе што у Турској постоји високо-образовани слој људи који руководи том државом, али опет - где је Турска, а где је Немачка?
А нове генерације Турака и Арапа рођених у Немачкој, статистика показује, не конзумирају исправно чак ни државно образовање, стога не могу да створе елиту која је у стању да руководи Немачком, чак ни када постану већина, услед опште познатих чињеница о наталитету Европљана насупрот наталитета имиграната. Стога, нема разлога да сумњамо да ће та нова имигрантска већина у будућности од Немачке направити, вероватно чак и гору копију држава из којих су потекли. А тешко да је у питању расизам хитлеровског типа, колико су у питању културолошке разлике. Просечан Немац није навикао на комшије који гласно слушају оријенталну музику и окрећу јагањце у дворишту, па се одселио тамо где таквих нема. Неки Немац можда не жели да му се ћерка спанђава са мрким Турчином, па је дигао сидро и отишао. То јесте расизам, али је такође и основно људско и родитељско право. Е услед тога су настала гета с којим Европа данас има проблем.
А ако си из Америке, онда уместо Турака и Арапа, примени црнце и Мексиканце, па ћеш добити исту слику.

Tu ti je roditeljsko pravo a kod Egw nije?
Cela tema ti je u tipu rasizma.
Rasista cisti
Nisi razumeo moje pitanje.

Pitam u kom kontekstu rasizam, koji je zlo, može biti dobar kao što tvrdi Elen Vajt?

"Zdravi rasizam".
"Uz postovanje svakoj rasi i naciji.
A vi?
Mislim da je to zdravi rasizam."
+++
Vidi se ponavljanje stavova Elen Vajt. Znači, ne misliš svojom glavom, već tuđom.
A ti bi volio da tvoja deca to?

Pogledajte prilog 1705289

Распитај се мало о православљу у Африци пре него кренеш да пишеш овакве ствари.

Metropolitan-Jeronymos-2-edit.jpg

1.JPG

Такође православља има и у Јапану.
Немој да си смешан са овим твојим памфлетима.
Систематски расизам може бити у твојој глави. А у православљу не.
U svakoj crkvi ima rasa i to nije problem.
Ti ocigledno nisi prrtio diakusiju i ko je poceo sa time Sapa cu za teve m8rati sve da ponovim ili?
Rasizma kod vas videli smo ima koliko hoces i danas.
Ima i onog drugog.
Stvar je u tome da tu niste cisti i ne mozete da napadate druge po tom pitanju ako i malo imate svesti i savesti?
Ako?

Back