Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije tako Neo,
nego je izgleda sotona tebi javio da mozes da odbacimo Bozji zakon i da cem miloscu ipak biti spasen. Velika je to varka.

Citat Original postavio Mika1932 Pogledaj poruku
TAKO JE, ONI KOJIMA GREH NE VLADA ONI NISU PRESTUPNICI ZAKONA I ZBOG TOGA ZAKON IH NE OSUDJUJE I NISU POD ZAKONOM.
POD ZAKONOM SU NJEGOVI PRESTUPNICI, BEZAKONICI, ONI SU POD ZAKONOM JER IH ZAKON OSUDJUJE ZBOG PRESTUPA.

Mico Mico ti si dragi moj totalno otkačio, izgubljen si slučaj, više ne znaš dal si pod zakonom i proklestvom ili nisi jer zakon je samo za prestupnike, šta sad si prešo u grešnike prestupnike pa nećeš da odbaciš zakone A Mico pastore :hahaha:
Dragi moj Mico družebrižniče hajd odazovi se pameti, što bi ti u grešnike i prestupnike? Odbaci zakon spasi se milošću!

E šta li učini taj pogubni i destruktivni adventizam od tebe pametnog i poštenog čoveka pa to je čudo jedno. Ti više ne znaš ni gdi si ni šta si, tek zakon za grešne prestupnike te nećeš da odbaciš zakon, hajd dogovori se sam sa sobom pa mi javi dal si pod zakonom ili nisi? Dal je zakon za grešnike i prestupnike ili nije jer nego velika sotonina varka a ti nećeš da te sotona (malo slovo) slučajno prevari da bi ga odbacio. Mico nije ni čudo kada vas jedna polu pismena epileptičarka i šizofreničarka premuntala pa više ne znate ni šta su babe ni šta su žabe.

Jedno pitanje za ostale (normalne) subotare.
Mico ovo za tebe ne važi ti si svoje kazo i više mi nisi nimalko interesantan!

Kažte mi dal je zakon za subotare il nije nego samo za grešne i prestupnike?

Ni ja ne bih zeleo da budem u tvojoj kozi u dan Bozjeg suda.
Ni sotona ne bi voleo pa će biti – tako će isto morati i Adventisti.
Petrov, zar si ti PRAVOSLAVAC?
Ja sam stalno mislio da si ti Talaban, koliko hulis na hriscanstvo i na istinu.
A ja sam stalno mislio da vi Adventisti genijalno zaključujete – a sada se i uverih!
Ja sam TALIBAN,u pravu je MIKA 1932, ali pošto svi TALIBANI MNOGO VOLE SRPSKI JEZIK – evo ja ga savršeno naučih i pisati i govoriti i sada se pridružih ovom sajtu da dam svoj sktomni doprinos razotkrivanju još jedne sotonske sekte – ASD!
S lusaj me dobro, ja sam bio pravoslavac. Svi moji preci sa oceve i majcine strane su bili pravoslavci. Obe porodice slavile su Djurdejev dan krsnu slavu.
Slušam te dobro i govorim da lupaš ko prazna šerpa:
Ako si bio Pravoslavac, a prešao u Adventizam – to upravo govori o tvojoj ličnosti. Iz izvornog Hrišćanstva koje postoji 2.000 godina koje nema ni JEDNU LAŽNU DOKTRINU, ti si prešao u Adventizam koji ima koliko hoćeš LAŽNIH DOKTRINA;
Ti pricas glupostio ovde, kako vi pravoslavci poznajete dobro Bibliju i dela Elene Vajt.
To mozes da pricas onima koji ne znaju, a ne meni.

U mom selu pre 80 godina ni jedna kuca nije nikad imala nijedno Sveto pismo. Ljudi su bili ubedjeni da je to samo za popove, a ne za gresnike.
Prota je svake godine dolazio da sveti vodicu i skuplja priloge, ja nemam nista protiv toga, ali nikad nas nicemu nije ucio.
Ljudi bas nista nisu znali od onoga sto uci Sveti pismo.
1. Hristovi učenici se neće POZNAVATI PO ZNANJU BIBLISKOM, VEĆ PO LJUBAVI. Tako da ti je ovo kontra argument, a ne argument.
2. Pravoslavna Crkva ne zabranjuje posedovanje i čitanje Svetog Pisma. A pre 80 godina treba videti na sajtu Saveznog Zavoda za Statistiku koliko je bilo pismenosti u Srbiji. Zatim treba znati da su komunisti došli na vlast 1945 g. a oni su itekako imali negativan stav prema Crkvi........
Sve je to doprinelo ovo o čemu ti pričaš. Ali zvaničan stav SPC nije bio da se zabranjuje čitanje Svetog Pisma.
3. Niko narodu nije zabranjivao da ide na liturgiju, ali političke okolnosti su bile takve. Koliko je pravih i iskrenih Hrišćana čitalo Sveto Pismo i misionarilo i išlo u Crkvu u 13-tom, 14-tom i 15-tom veku!?
Upravo zbog okolnosti u kojima se živelo. Inkvizicija, mračni srednji vek, neznanje..........Uh što bi voleo da su se tada pojavili Adventisti !!!! Koliko bi ih sada bilo?

Tada su dosli adventisti i svima u selu ponudili Bibliju. Gotovo svi ljudi su je kupili. Moj deda je kupio dva komada. I Kad je poceo da cita jako se
razocarao sto u Bibloiji nije nasao Svetu Nedelju ni Krsnu slavu, nego samo Subotu. Mislio je da su ga trgovci prevarili i prodali mu umesto Biblije nekakvu jevrejsku knjigu.
Posao je kod prote da ustanovi da li je to Biblija ili njije, Bio je iznenadjen, kad je prota potvrdio da to jeste prava Biblija.
Nastavio je dalje da proucava i kad je stigao do Bozjeg zakona i shvatio sta Bog od ljudi trazi, poceo je da praznuje subotu.
Nije znao da jos negde neko na svetu veruje tako kao on.
Što ne dođoše u tvoje selo 2-3 veka ranije!
Ovo je individualna priča. Prema tome – to nema veze sa DOKTRINAMA PRAVOSLAVNE, odnosno ADVENTNE CRKVE.
Nikakvi ovo argumenti nisu jer:

Матеј 28,19.20 Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа,. Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин.

Hrist je ZAPOVEDIO DA NAUČE SVE NARODE ONAKO KAKO IM JE ON ZAPOVEDIO! A ne kako zapoveda EGW!
Hrist nigde u bibliji nije zapovedio DA SE DRŽI SUBOTA- jer je odlično znao da je ona DATA JEVREJIMA!
Prema tome ti Adventisti koji su pre 80 godina došli u tvoje selo da prodaju biblije i (po)krštavaju Pravoslavce su bili (a i ostali) VUCI U JAGNJEĆOJ KOŽI. A ne istiniti apostoli.

Ubrzo posle toga 12 ljudi pravoslavaca dosli su oteli njegove knjige ukljucujuci i Biblije i spalili ih na vatri.
Ljudi su ga fizicki napadali i tukli. Medjutim, ubrzo su shvatili da sila ne pomaze. Isto tako razumeli su da su Adventisti
dobri hriscani koji nastoje da zive onako kako je Hristos ucio. I od tada svi zive kao braca i postuju jedni druge

Deda je ubrzo porucio druge i tada je dozanao da postoji Crkva koja upravo tako zivi i uci kako je i on
zakljucio iz Svetoga pisma. Tako je moj deda postao advenmtista. Ubrzo je u selu osnovana Adventisticka crkva koja do danas postoji.

Nedavno sam bio na jednom saboru u tom selu i celo selo je doslo u adventiskicku crkvu.
Možeš li ovo potkrepiti zvaničnim STAVOM I NAUKOM SPC!?
Da li je ovo ARGUMENT da je Pravoslavna Crkva KRIVA RELIGIJA, a ASD PRAVA!
Pojedinačnih NEGATIVNIH primera imaš u svim Crkvama – i dati to kao argument da Crkva nije prava je na nivou malog deteta. A koliko ti imaš godina MIKO 1932? Kad iznosuš ovakve argumente za neispravnost jedne Crkve.
Ti iznosiš argumente:’’ U mom selu su pre 80 ili 90 godina 12 ljudi Pravoslavaca napali i tukli mog dedu.......’’ (ne opravdavam to apsolutno – ali ako je genetika tačna, i ti si na njega, onda ih mogu razumeti, ali ne i opravdati).
Dok ti ja iznosim isključivo citate iz biblija, delove iz knjiga EGW, ono što zastupa Adventistička Crkva i ono što zastupa Pravoslavna Crkva.
Ali napomenuo sam ja već par puta – ADVENTISTA KADA NEMA ARGUMENTE IZ BIBLIJE – ON SE HVATA I ZA SLAMKU. Uhvatiće se i za babu, i za dedu, i za ..... sve samo da bi iščupao istinu iz korena, i proturio laž.

Tako moj Petrov, nemoj meni pricastyi sta znaju pravoslavci. Isto tako nemoj mi pricati sta i kako veruju adventisti,
valjda ces priznati da sam makar malo kvalifikovaniji od tebe, jer poznajem pravoslavne i adventiste.
Tako da brate moj napaćeni i sluđeni, nemoj ti meni pričati ko su Adventisti u 21 veku kada na internetu imamo sva dela EGW, zvanične stavove ASD, internet prezentacije ..........
To si mi mogao pričati pre 100 godina kada ništa od ovog nismo imali, pa nismo ni znali ko su Adventisti. Tada bi se upecao u zamku 100 %! Jer ste vuci u jagnjećoj koži.

Pravoslavni su divni ljudi, pobozni, posteni i vladaju se primerno.
Većina su takvi u pravu si. I ja sam takav, samo je razlika u tome ŠTO JA ODLIČNO POZNAJEN ADVENTISTE, ZA RAZLIKU OD TIH KOJE SI NAVEO. Oni poima nemaju ko su Adventisti.
Kada bi svi Pravoslavci ODLIČNO POZNAVALI ADVENTISTE I NIHOVU NAUKU – U SRBIJI NE BI BILO NI 666 ADVENTISTA! Garant !!!
Zato kad sam citao tvoje izjave zakljucio sam
da si mozda musliman ili Jevrejin,
Onda je NEO još veći Musliman od mene. Sigurno je MUDŽAHEDIN. Pitaj ga slobodno!
jer pravoslavni se tako ne ponasaju prema drugim ljudima.
Ne, sem prema onima koji dolaze u Srbiju i donese AMERIČKU SOTONSKU NAUKU.
A vi Adventisti ste odličan primer kako se ‘’Hrišćanski treba ponašati prema neistomišljenicima’’ – JEL TREBA DA VADIM POSTOVE !?

Kad bi tebe zanimala istina, da uzmes Bibliju da istinu u njoj trazis, a ne farisejski da trazis dokaze da obranis
sveoje mislenje, upoznao bi ti istinu.

Drugo, neprestano hriscane nazivas satanistima, a to je hula na Sbetog Duha.
Laž!
Ne Hrišćane – već Adventiste!
Laž!
Nisam rekao satanisti – već VUKOVI U JAGNJEĆOJ KOŽI.
Laž!
Nije to hula na Svetoga Duha – već SPASAVANE VERNIKA (naivnih i neupućenih) od LAŽNE RELIGIJE i PRIVOĐENJE SVETOM DUHU.

Hula je onda kad Bozje delovanje pripises sotoni, ili sotonino Bogu i jedno i drugo je hula.
To su upravo ucinili fariseji koji su Hrista okrivili da je satanista i da pomocu kneza djavolskoga cini cuda. To je hula na Svetoga Duha.
Laž!
Ili ne poznaješ bibliju:
Hula je kada se ljudima iznosi laž! Što obilato rade Adventisti!
A hula nije kada se LJUDIMA IZNOSI ISTINA!
DOKAZ:
Šta sam ja to do sada biblijski (ili bilo kako) slagao o Adventistima???
Pa ćeš se brzom brzinom uveriti ko Huli na Svetoga Duha!

Zato prijatelju Petrov, mozda to do sada nisi znao, ali sada znas, pa ako ti je namera da hulis na Svetoga Duha, samo nastavi,
ali sud Bozji nece te mimoici. Od sad ocekujemo od tebe da se ponasas kao pravoslavac a ne kao Talaban.
Malo si i bezobrazan brate kada ovo kažeš. Iznesi činjenice za mene!
Ja sam za vas izneo – lažna nauka o konzumiranju alkohola. Lažna nauka da je EGW gledal Hrista na Nebu i videla kao odlazi kod Oca na razgovor, da su anđeli ponudili svoje živote za greh prvog para.........Znači izneo sam stihove i citate iz knjiga EGW!!!
A šta si ti izneo !?
Sem da sam ja taliban, neznalica, kako me nije sramota, huljač na Svetog Duha..........
Daj DOKAZE!
Stihove iz biblije, postove, bilo šta a ne PRAZNE I PAUŠALNE FRAZE ISPRANOG ADVENTISTE.

Tako da ja ti sve istinu rekoh, a ti vidi šta ćeš i gde ćeš! Ali te još jednom podsećam daj mi DOKAZE!
A ne tvoje seminarske otrcane fraze.

Poslednja izmena:
E mij Popov, napisao si gore p0ola stranice stihova iz Biblije, sto je ugfvek dobro navoditi biblijske tekstove, ali sta si time dokazao? NISTA.

NIŠTA –tebi. Ali svim ostalim neadventistima SVE !
Jer ovu ‘’NAUKU’’ imaju samo Adventisti. Čak je nemaju ni JEVREJI ! Ali vi se pravite VEĆI KATOLICI OD PAPE, pa tako i bolji poznavaoci kakvo se vino pravilo i konzumiralo u starom Izraelu od Jevreja !
Tako da sam više puta naveo da su Adventisti – biseraši !!!

Dokazao si daje Hristos ustanovio Svetu veceru, da ju je deo svojim ucenicima. Naglasen je hleb i casa i sta onda?

Druogo, alkoholno vino je pokvaren grodjeni sok. Mozel li ista pokvareno d apredstavlja cistotu Hristove zrtve.

Brate moj izvini što ću ti ovo reći – ali to je jedini mogući odgovor posle ovakvog posta:
Vama je Adventna Crkva, a tebi pogotovu POTPUNO OPRALA MOZAK, ili bolje rečeno ispila:
Jer sam ja ovde dao stihove gde se jasno vidi da su Apostoli konzumirali vino na večeri Gospodnjoj. Znači ono vino čiji se izraz koristi i u izveštaju po Jovanu 2-ge glave. Odnosno alkohono vino.
A gde si ti U BIBLIJI pronašao da je ‘’ alkoholno vino je pokvaren grodjeni sok’’ – TO BIH JAKO VOLEO DA MI BIBLIJOM POKAŽEŠ I DOKAŽEŠ!!!
A pošto odlično poznajem bibliju – evo ja ti unapred kažem da to nećeš uspeti i onda stavi prst na čelo pa razmisli ko ti je popio mozak. I gde te vodi taj adventistički put kojim ideš !!!

Trece, naveo si da mi adventisti dovodimo upotrebu alkohola sa spasenjem. Ko te je to izlagao? Mi preporucujemo apstinencuju zbog zdravlja i zrelog razmisljanja,
jer piojanica ne zna ni gde je a kamoli sta govori i sta radi.

Pravis se da poznajes ucenje Adventisticke crkve, a ne poznajes ga.

Pa kada ne dovodite u pitanje SPASENJE SA UPOTREBOM ALKOHOLNOG PIĆA ONDA MI ODGOVORI NA 2 PITANJA:

1. Zašto Adventisti ne dozvoljavaju KRŠTENJE u njihovoj Crkvi konzumentima ALKOHOLA;
2. Zašto deložiraju iz Crkve Adventiste koji počnu KONZUMIRATI ALKOHOL!?

Jer ako konzumiranje alkohola nema veze sa spasenjem KAO ŠTO NAVODIŠ – ČEMU ONDA OVO. Zašto Adventisti ne dopuste krštenje i konzumentima alkohola i ostajanje u Crkvi onih koji počnu konzumirati alkohol!?

Tako da Miko 1932, malo si se PREŠAO DA NE POZNAJEM ADVENTISTE – Tvrdim ti da ih bolje poznajem nego ti.
Jer pred tobom imaju lice jagnjeta a unutra su vuci grabežljivci – a predamnom imaju ogoljeno pravo lice – I ZATO JA BOLJE POZNAJEM ADVENTISTE OD TEBE. 100 %! Verovao ti meni ili ne!

Radije ti nam govorio o onome sta si ti. Kome ti pripadas, ako te nije sramota?

Ajde budi malo iskren, ako tu osobinu uopšte imaju Adventisti – da nisi ti malo prolupao.
DOKAZ:
1. Više puta sam rekao da ovo nije tema ‘’Petrov-ko je i kakav on’’ već ADVENTISTI SEDMOGA DANA.
Ako te baš to toliko interesuje ja ću otvoriti tu temu NA TVOJE INSISTIRANJE pa ćemo tamo pričati o meni koliko god hoćeš! I ko god hoće do mile volje. Jel pošteno?
2. Više puta sam rekao na ovoj temi da sam Pravoslavni Hrišćanin!
3. Više puta sam rekao da kada ADVENTISTI NEMAJU ADEKVATAN BIBLIJSKI ODGOVOR na lažne doktine njihove Crkve pribegavavaju jednoj krajnje nehrišćanskoj metodi – diskreditovanje i omalovažavanje iznosioca istine o Adventistima.
Evo uzmite sve moje postove na temu ALKOHOLNOG VINA sa ove teme pa OCENITE GDE SAM JA TO BILO ŠTA REKAO DA BI MIKA 1932 MOGAO, U OVOM POSTU, ISTINITO PITATI : ’ ’...AKO TE NIJE SRAMOTA?’ ’
Prema tome ovo je dokaz da: ili je MIKA 1932 malo odlepio Ili je PRAVI ADVENTISTA čim 5 X puta pita jednu te istu stvar!
A oni su takvi – oni nikog ne slušaju sem EGW ili lažnu nauku njihove Crkve. Tako da je propustio više puta moje odgovore na ova njegova pitanja.
Ali pitaće on još ova ISTA PITANJA – VIDEĆE TE. Đavo im ne da mira, šta će te, razumem ih ja i žao mi ih je ali se moram boriti protiv đavoljske nauke.

EVO IZNEO SAM BIBLIJSKE DOKAZE O ALKOHOLNOM VINU PA SVI MOŽETE NA OVOM FORUMU PROCENITI KO LAŽE – DA LI JA ILI ADVENTISTI !!! Odnosno Pravoslavlje ili Adventizam!

POGLEDAJTE OVU IZJAVU GORE PRAVOSLVNOG VERNIKA vilaret, A ONDA POGLEDAJTE IZJAVU RPAVOSLVNOG PATRIJARHA:

PA NJIHOVI VERNICI NEZNAJU NI SAMI STA VERUJU I NAPADAJU SAMI SVOJA VEROVANJA ? :eek::

-----------------------------------------------------------------------------

Ruski patrijarh Kiril ukazuje na biblijski dan odmora

03 Svi 2012
biblija

, Deset Božjih zapovijedi, Izlazak 20.8, Kiril, Moskovski patrijarh, nedjelja, odmor, subota

Moskovski patrijarh i patrijarh cijele Rusije Kiril dao je vrlo zanačajnu izjavu za cijeli kršćanski svijet. U vrijeme kad mnogi protestantski vođe promiču herezu da je Deset Božjih zapovijedi ukinuto, patrijarh Kiril ukazuje na potrebu čovjeka za tjednim odmorom, upravo ono zbog čega je Bog dao subotnji dan.

Svima je poznata četvrta Božja zapovijed — “Sjeti se da svetkuješ dan subotni…” (Izlazak 20,8) Međutim, rasprava oko nje traje stoljećima. Je li čovjeku potreban odmor svakog tjedna? Koji je dan Bog blagoslovio i naredio da ga se sjećamo — subotu ili nedjelju? Ostaje li na snazi ova zapovijed i u 21. stoljeću?

Na prvom mjestu, zapovijed o tjednom odmoru, “Sjeti se da svetkuješ dan subotni…” je jedna od Deset Božjih zapovijedi, ona je ista kao i zapovijed: “Ne učini preljuba”, “Ne ukradi”, “Poštuj oca svoga i majku svoju”. Zanemarivanje tjednog subotnjeg odmora može dovesti do neželjenih posljedica, gubitka zdravlja i neplaniranog odlaska u bolnicu. Pa zar onda nije bolje da poštujemo Božju zapovijed koja nas uči da šest dana radimo, a sedmoga da se odmaramo — “Sjeti se da svetkuješ dan subotni…”?

Vrlo je važno da se kao kršćani podsjetimo da je Gospodin Isus svetkovao subotu (Luka 4,16) i poučavao je narod da je On kao Gospodar veći od tradicije (Matej 15,3). Zanimljivo je da moderna “zapadna” tradicija smatra držanje Božjih zapovijedi legalizmom, dok Sveto pismo naziva kršenje Zapovijedi bezakonjem. Božji Sin je napomenuo da nije došao ukinuti Zakon, već da ga ostvari i uzdigne (Matej 5,17; Izaija 42,21). Apostoli su takođe imali običaj svetkovati subotu (Djela 16,13). Biblijsko obilježje svetih koji pripadaju Božjoj crkvi jest da “čuvaju Božje zapovijedi i vjeru u Isusa” (Otkrivenje 12,17; 14,12).

Na drugom mjestu, Bog je zapovijedio da svetkujemo subotnji dan, a ne nedjelju. Teolozi su svjesni da u Svetom pismu nemamo nijedan božanski savjet ili preporuku za svetkovanje nedjelje, prvog dana u tjednu. Što je prvi dan? Sva četiri Evanđelja nam govore da je Isus uskrsnuo prvog dana tjedna, to jest u nedjelju. Bog je blagoslovio i posvetio (na grčkom “odvojio”) sedmi dan za odmor (Postanak 2,2.3). Vi se možete odmarati nedjeljom, kao i bilo kojim drugim danom u tjednu, međutim svetkovati nedjelju ne samo što nema nikakvog smisla i nijednog biblijskog dokaza, već to predstavlja gaženje četvrte zapovijedi koju je Bog dao.

I na kraju, kad je riječ o Deset Božjih zapovijedi, u Bibliji nam se kaže: “Zakon, uistinu, služi samo točnoj spoznaji grijeha.” (Rimljanima 3,20; 7,7) To znači da mi griješimo ako odbijamo vršiti Zakon. I to nije samo pitanje preljuba ili krađe, nego i našeg odnosa prema subotnjem danu — hoćemo li ga se sjećati ili ćemo ignorirati Božju zapovijed, a pritom i svoje zdravlje.

http://adventisti.hr/ruski-patrijarh-kiril-ukazuje-na-biblijski-dan-odmora/

Ne samo mnoge protestantske vodje promovisu herezu da je zakon 10 Bozje zapovesti ukinut, nego kao sto vidimo i ovde na delu i mnogi nepucueni pravosolavci nazalost.

dali ti znas uopste sta znaci rec shabat?I kao prvo gde ovde pise da je ovo Kiril rekao?Ovo je sa adventistickog sajta

Varnavina Poslanica iz iz I II veka...

Α још и односно суботе, написано је у десет заповести, које је говорио на гори Синају (Бог) Мојсију у лице: „И осветите суботу Господњу чистим рукама и чистим срцем". 2. И на другом месту каже: „Ако синови моји сачувају суботу, онда ћу метнути милост моју на њих".

3. Ο „суботи" се каже у почетку стварања (ово): „И створи Бог у шест дана дела руку Својих, и сврши у седми дан, и почину у њему и освети га". 4. Обратите пажњу, децо, шта каже овим: „заврши за шест дана". Каже ово: да ћe за шест хиљада година довршити Господ сав свет, јер код Њега дан значи хиљаду година. To ми сам Он сведочи говорећи: „Гле, дан Господњи биће као хиљаду година". Дакле, децо, „у шест дана" то јест у шест хиљада година, довршиће се сав свет.9 5. „И почину (Бог) у дан седми". Тиме (хоће) да каже: када дође Син Његов и укине време (καιρόν) оног безаконика (= ђавола), и када буде судио безбожнике и променуо (= преобразио) сунце и месец и звезде, тада ће с правом (καλώς = добро) починути у седми дан.
6. Тако, на крају, говори: „Осветићеш је (= суботу) чистим рукама и чистим срцем". Ако пак дан који Бог освети може неко сада осветити, будући чист срцем, онда смо ми сасвим у заблуди. 7. Α ако не (може сада), онда ћемо га осветити тада када с правом (καλώς = добро) починемо, када то будемо могли, (када) сами будемо оправдани и задобијемо обећање, и (када) не буде више безакоња, него ћe све од стране Господа бити учињено, тада ћемо га моћи осветити, будући претходно сами освећени.
8. На крају, пак, вели им (Бог): „He подносим више младине и суботе (њихове)". Гледајте како каже: Нису ми угодне садашње суботе, него она коју сам створио, у којој, починувши од свега, учинићу почетак осмога дана, то јест почетак другога света. 9. Зато ми и проводимо осми дан (= недељу) у радости, у који је и Исус васкрсао из мртвих, и јавивши се (ученицима) узнео се на небеса.

NEDELjA - DAN VASKRSENjA GOSPODNjEG

Neke sekte, posebno adventisti, prekorevaju Crkvu za to da je promenila četvrtu zapovest Sinajskog Dekaloga - ontološku, nepromenljivu osnovu dogmatike i moralnosti Starog i Novog Zaveta koji je u Bibliji nazvan "Zakonom Večnim". Po mišljenju sektaša, praznovanje prvog dana nedelje umesto sedmog predstavlja nelegalno i neopravdano narušavanje direktne Božije zapovesti koja ne dopušta bilo kakva odstupanja ili izmene. Sektaši su skloni da praznovanje nedelje umesto subote tumače potčinjavanjem Crkve državnoj vlasti koju je predstavljao car Konstantin, koji je 324. godine izdao zakon da čitavo carstvo mora da praznuje nedelju (kao dan Vaskrsenja Gospodnjeg).

Mi znamo da se starozavetna proročanstva u Novom Zavetu nisu ukinula već ispunila. Starozavetna simvolika nije uništena već je ovaploćena i dobila je novi, dublji smisao u obredima, sveštenim simvolima i tajnama novozavetne Crkve. Jednom rečju, Stari Zavet se otkrio i ostvario u Novom Zavetu. Reč subota označava spokoj. To je dan kada je završen ciklus stvaranja, on je simvolički ukazivao na večnost, ali istinski spokoj jeste mir duše sa Bogom, i zbog toga je starozavetna subota bila samo praslika očekivanog nebeskog spokoja. Čak su duše umrlih pravednika očekivale svoje iskupljenje i spasenje. Njihov spokoj je bio odmor od muka, ali ne spokoj susreta sa Bogom kada se duša uspokojava u carstvu blagodati kao dete na majčinim rukama. To je bio spokoj nalik na odmor posle dugog rada. Starozavetnog pravednika nije osućivala savest i zakon koji je kažnjavao, ali on je bio prepušten sebi samom i nije imao snage da izaće iz svog ograničenog stvorenog bića u mističku slobodu kroz učestvovanje u Božanskom životu. Stari Zavet je zabranjivao da se čini greh i zlo, ali još nije davao čoveku snagu da čini istinsko dobro, i zbog toga je subota u Starom Zavetu bila odmor od svih dela. Istinski spokoj duše je Sam Gospod, otuda je istinska subota mogla da nastupi samo posle Golgotske žrtve, silaska u ad i Vaskrsenja Hrista Spasitelja. Dakle, subota je davala formu spokoja, ali nije imala unutrašnji sadržaj, ona je bila prazan sud od alabastera koji još nije bio ispunjen miomirisom. Pasha stradanja i Pasha Vaskrsenja bile su središte Sveštene istorije, početak Novog Zaveta i osnova Crkve. Vaskrsenje je dalo sadržaj subotnjeg spokoja: mir sa Bogom, ponovno uspostavljanje obraza i podobija Božijeg u čoveku, bogoopštenje i spokoj u Duhu Svetom. Subota je bila proroštvo o spokoju, proroštvo o Vaskrsenju, i u tom smislu slika večnosti. Vaskrsenje je početak života na zemlji. Starozavetna Pasha se ovaplotila u Novozavetnu Pashu, a subota u nedelju.

Posle Hristovog Vaskrsenja iz mrtvih starozavetna Pasha je postala jevrejska Pasha, Pasha onih koji nisu prihvatili Hrista kao Spasitelja i Mesiju. Subota je u starojevrejskoj svesti predstavljala očekivanje Mesije. Sada je praznovanje subote kao i starozavetne Pashe u mističkom smislu neverovanje u Hrista i očekivanje drugog Mesije. Danom Velike Subote, kada je Hristos ležao u grobu, završio se Stari Zavet. Hristovim Vaskrsenjem iz mrtvih počeo je novi život - Novi Zavet. U Starom Zavetu sedmica se završavala subotom, a u Novom Zavetu sedmica počinje nedeljom.

Praznik subote je predstavljao zahvalnost Bogu za stvaranje vidljivog sveta, očekivanje Mesije i pripremu za večnost. Vaskrsenje Hristovo je zalog našeg sveopšteg vaskrsenja. Praznujući nedelju, mi blagodarimo Bogu za večni život. Za stvaranje sveta je bila dovoljna volja Božija, za iskupljenje i spasenje čoveka poslužili su krv i stradanja Sina Božijeg. Ako zrno bačeno u zemlju nije niklo, ako je subota iznad nedelje i to znači da se njen smisao praslika i proroštvo nisu ispunili, to bi onda značilo da se još nije završilo vreme Starog Zaveta. Istinski spokoj nije spokoj mrtvog tela, to nije spokoj kada se ništa ne radi i spokoj praznine; istinski spokoj duše je spokoj od grehova i strasti, spokoj od demonskih sila. Neki Oci ne smatraju nedelju prvim danom nedelje, već osmim.
Osam je slika večnosti. Ritam nedelje je ostao isti: 6 i 1. Simvolički jedinica (1) jeste početak, večnost i apsolut; 6 je ravnoteža, simetrija i harmonija između duhovnog i materijalnog; 7 je dejstvo Božanskih sila u svetu; 8 je večni život.

Subota je bila data u Starom Zavetu, jer do Hristovog Vaskrsenja nije mogao da se slavi događaj koji se još nije desio. Subota je nazvana Večnim Zavetom, ali su i prinošenja žrtava u starozavetnom hramu takođe nazvana "večnima", jer su predstavljala proroštvo o Golgotskoj Žrtvi. Njihov tajanstveni smisao se ostvario u raspetom Hristu, u večnoj Žrtvi Hristovoj za spasenje sveta

Opet bi Neo da mesa babe i zabe.

Dali ste nedelji epitet praznika vaskrsenja iako nam je Gospod vec dao kako da slavimo njegovu smrt i vaskrsenje.

Vi biste samo vaskrsenje da uzdignete?

Mi vam ne branimo niti imamo problema sa time.

Ali sta ce zapovest odmora koja je subotnja u nedelju?

Ko vam je dao za pravo da ukidate zapovest Bozju radi zapovesti ljudske?

O tome je rec.

Naravno. Niste vi nego papstvo. Vi ste samo to prihvatili.

Dali ste nedelji epitet praznika vaskrsenja iako nam je Gospod vec dao kako da slavimo njegovu smrt i vaskrsenje.

O tome je rec.

Nempoj da lupas papstvo nije ni postojalo kad su hriscani slavili odmor u Hristu nedeljom....

O tome je rec.

Ovde se potvrđuje da je Vaskrsenje najvažnije:

14. А ако Христос није устао, онда је празна проповед наша па празна и вера ваша.
17. А ако Христос није устао, узалуд вера ваша; још сте у гресима својим.
18. Онда и они који уснуше у Христу пропадоше.

Lepo rekoh da samo jedno naglsavate a vi brzr bolje to i da potvrfite.
Zar sam ja reko negde da vaskrsenje Hristovo nije vazno?
Smrt i vaskrsenje je jednako vazno.
Ne samo vaskrsenje.
I Gospod nam je rekao kako to da slavimo.

KAKO JE GOSPOD REKAO DA SLAVIMO NEJGOVU SMRT I VASKRSENJE:

4 Tako se s Njim pogrebosmo krštenjem u smrt da kao što usta Hristos iz mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.
5 Jer kad smo jednaki s Njim jednakom smrću, bićemo i vaskrsenjem;
6 Znajući ovo da se stari naš čovek razape s Njime, da bi se telo grešno pokvarilo, da više ne bismo služili grehu.
7 Jer koji umre oprosti se od greha.
8 A ako umresmo s Hristom, verujemo da ćemo i živeti s Njim,
9 Znajući da Hristos usta iz mrtvih, već više ne umire; smrt više neće ovladati njime.

Rimljanima 6.

1.Kor 11:26 Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dodje.

DAKLE GOSPODNJU SMRT I VASKRSENJE SLAVIMO KRSTENJEM I ZIVOTOM VERNOSTI I PRICESCEM.

Nikavim danima niti izmisljanjem dana.

Jer onda radimo kao Kain.

Bog kaze prinosenjem zrtve jaganjaca me slavite a kain kaze ja znam jos bolje, plodovima od njive.

Ja to tebi prinosim gospode nikome drugome.
Ti moras da prihvatis sluzbu koju ti ja kazem?

Cak je nejgova smrt mnogo vise naglasena nego vaskrsenje. jer je smrcu plaeno anse izbavljenje.

Poslednja izmena:
Kako nije kad je i to izvorna crkva.

Ja nisam rekao da je pastvo izmislilo vaskrsenje. Nego peomenu dana odmora sa subote na nedelju.

Opet lazes ???

Ti kaze istorija i pastvo ne ja.

Evo ovde:

Jedini stih Biblije koji govori o odnosu Hrišćana prema suboti glasi:

"Da vas, dakle, niko ne osuđuje za jelo ili piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote, Što je sjenka onoga što će doći, a tijelo je Hristovo."
[Kol 2:16,17]

Postoje samo dva opisa hrišćanskog bogosluzenja u Bibliji:

"A u prvi dan nedjelje, kad se sabraše učenici da lome hljeb, besjeđaše im Pavle, jer namjeravaše sutradan da otide, i produži besjedu do ponoći"
[Dela 20:7]

"Svakog prvog dana nedjelje, neka svaki od vas ostavlja kod sebe sakupljajući koliko može, da ne bivaju prikupljanja onda kada dođem"
[1.Kor 16:2

:bye:

Koliko neko mora sa bude duhovno slep ili isprane pameti, da ne zeli da vidi istinu da je izvorna crkva svetkovala subotu do 4-6 veka i da nju niko u Bibliji nije ukinuo.

ISTORISJKI DOKAZ O PROMENI SUBOTE NA NEDELJU KOJII SVAKO MOZE ODMA DA VIDI I SAM PROVERI:

SUBOTA SE SVETKOVALA U IZVORNOJ CRKVI SVE DO 4- 6 VEKA.

Tek 4 veka je nedelja PROGLASENA danom odmora.
Prvo je starozavetni Subotni mir i blagoslov prenesen zakonski na nedelju, prvo kroz KONSTANTINA 321.
Ucesce nedlejom u Bogosluzenju pocinje 313 godine (Synode v. Elvira) kao zapovest.
Islam je svesno (namerno) postavio petak kao glavni dan Bogoslkuzenja nasurpót (hriscasnkoj)nedelji i suboti.
DER GROSSE HERDER LEKSIKON strana 831.

Ovde imatre sliku tog teksta iz herder leksikona:

http://img4web.com/view/6NCLFR

Iz ovoga je jasno da se subota svetkovala OD IZVORNE CRKVE sve dok se nedelja nije potpuno upsostavila sve do 4-6 veka.

HERDER JE JEDAN OD NAJCENJENIJIH LEKSIKONA NA NEMACKOM JEZIKU.

POSTO JE NEOPRAVDANA PROMENA SA SUBOTE NA NEDELJU KAO DAN ODMORA, ONDA I ZVANICNO NEDELJI DAJU I EPITET VASKRSENJA.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DUGO SE U HRISCANSTVO SVETKOVALA SUBOTA I NEDELJA ZAJEDNO DOK JE STALNIM PRITISKOM I SILOM KATOLIKA VREMNOM; SUBOTA ISTINSUTA.

TAKVU RPAKSU JOS I DANAS PRAKTIKUJU BEZ PRESTANKA ETIOPSKI PRAVOSLVCI;SVETKUJUCI I SUBOTU KAO DAN ODMORA I NEDELJU KAO DAN VASKRSENJA..................

30.000.000 PRAVOSLAVNIH ETIOPLJANA SLAVE SUBOTU KAO DAN ODMORA

Subota se slavi nista manje od nedelje,

http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/pravoslavljeuafrici.html
---------------------------------------------------

Dan koji treba svetkovati:

http://dragan-micic.blogspot.co.at/2012/05/dan-koji-treba-svetkovati-dr-radisa.html

Kakav jedini stih kada gore vidimo da je izvorna crkva slavila subotu sve do 4-6 veka kada je pastvo i konstantin to promenilo...

zasto lazes kao i svaki sektas da bi odbranio svoju kvaziteologiju...?

Varnavina Poslanica iz iz I II veka...

Α још и односно суботе, написано је у десет заповести, које је говорио на гори Синају (Бог) Мојсију у лице: „И осветите суботу Господњу чистим рукама и чистим срцем". 2. И на другом месту каже: „Ако синови моји сачувају суботу, онда ћу метнути милост моју на њих".

3. Ο „суботи" се каже у почетку стварања (ово): „И створи Бог у шест дана дела руку Својих, и сврши у седми дан, и почину у њему и освети га". 4. Обратите пажњу, децо, шта каже овим: „заврши за шест дана". Каже ово: да ћe за шест хиљада година довршити Господ сав свет, јер код Њега дан значи хиљаду година. To ми сам Он сведочи говорећи: „Гле, дан Господњи биће као хиљаду година". Дакле, децо, „у шест дана" то јест у шест хиљада година, довршиће се сав свет.9 5. „И почину (Бог) у дан седми". Тиме (хоће) да каже: када дође Син Његов и укине време (καιρόν) оног безаконика (= ђавола), и када буде судио безбожнике и променуо (= преобразио) сунце и месец и звезде, тада ће с правом (καλώς = добро) починути у седми дан.
6. Тако, на крају, говори: „Осветићеш је (= суботу) чистим рукама и чистим срцем". Ако пак дан који Бог освети може неко сада осветити, будући чист срцем, онда смо ми сасвим у заблуди. 7. Α ако не (може сада), онда ћемо га осветити тада када с правом (καλώς = добро) починемо, када то будемо могли, (када) сами будемо оправдани и задобијемо обећање, и (када) не буде више безакоња, него ћe све од стране Господа бити учињено, тада ћемо га моћи осветити, будући претходно сами освећени.
8. На крају, пак, вели им (Бог): „He подносим више младине и суботе (њихове)". Гледајте како каже: Нису ми угодне садашње суботе, него она коју сам створио, у којој, починувши од свега, учинићу почетак осмога дана, то јест почетак другога света. 9. Зато ми и проводимо осми дан (= недељу) у радости, у који је и Исус васкрсао из мртвих, и јавивши се (ученицима) узнео се на небеса.

306. Petar, Episkop Aleksandrije, Egipat -
"Ali Dan Gospodnji slavimo kao dan radosti jer je tada on ponovo ustao (iz mrtvih)."
[Kanon 15]

- 270. Anatolije, Episkop Laodikeje, Mala Azija -
"Nase poštovanje prema vaskrsenju Gospodnjem koje se desilo na Dan Gospodnji navodi nas da ga svetkujemo."
[Glava X]

- 250. Apostolska pravila -
"Na dan vasksenja našeg Gospoda, koji je Dan Gospodnji, okupljajte se revnosnije."
[Knjiga 2,7]

- 250. Kiprijan, Episkop Kartagine, Afrika -
"Osmi dan, a to je je prvi dan posle subote, je Dan Gospodnji."
[Poslanica 58, 4]

- 200. Tertulijan, Afrika -
"Svečano proslavljamo dan posle subote nasuprot onima koji taj dan nazivaju svojim počinkom."
[Apologija, g.XVI]

- 194. Kliment, Aleksandrija, Egipat -
"On, ispunjavajući pravila, prema Jevandjelju, drži Dan Gospodnji ... proslavljajuži vaskrsenje Gospodnje u sebi"
[Knjiga 7, g.XII]

- 170. Ipolit, Episkop Rimski, Rim -
"U prvi dan sedmice Episkop, ako je moguće, razdaje (pricešće) svojom rukom svemu narodu, dok đakoni lome hleb."
[Apostolsko predanje, 22]

- 140. Justin Mucenik -
"Ali nedelja je dan u koji svi držimo zajedničko okupljanje, jer je Isus Hristos, naš Spasitelj, na taj isti dan ustao iz mrtvih."
[Apologija, g.LXVII]

- 120. Varnava, Aleksandrija, Afrika -
"Zato mi i provodimo osmi dan u radosti, u koji je i Isus vaskrsao iz mrtvih, i javivši se (učenicima) uzneo se na nebesa."
[Varnavina poslanica 15:9]

- 107. Ignjatije, Episkop Antiohije, Smirna, Mala Azija -
"ne više subotujući (svetkujući subotu) nego živeći po Danu Gospodnjem, u koji je i život nas zasijao kroz Njega i smrt Njegovu (vaskrsenjem)..."
[Poslanica Magnezanima 9:1]

- 96. Apostol Jovan, Patmos -
"Bijah u Duhu u Dan Gospodnji"
[Otkrivenje 1:10]

- 80. Učenje dvanaestorice apostola -
"A u Dan Gospodnji, sabravši se zajedno, lomite hleb i vršite Liturgiju..."
[Didahi 14:1]

- 60. Apostol Luka, Mala Azija -
"A u prvi dan nedjelje, kad se sabraše učenici da lome hljeb, govoraše im Pavle, jer šćaše sjutradan da pođe, i proteže besjedu do ponoći."
[Dela 20:7]

Plinijevo pismo, 107. nakon Hrista

Plinije je bio guverner Vitanije, Mala Azija, posle Hrista 106-108. On je pisao 107. Trajanu, imperatoru, o svojoj zabrinutosti zbog Hriscana. dakle: ”Oni imaju obicaj da se nalaze, na UTVRDJEN DAN pre nego osvane, i pevaju himnu Hristu kao Bogu… Kada su ove stvari zavrsene, njihov je obicaj da se odvoje i onda ponovo skupe na obrok koji pojedu zajedno bez nereda.” Horn`s introduction, Vol. 1, chapter 3, section 2, page 84. To da je ovo bila Nedelja je evidentno.
1) oni dolaze da zajedno obozavaju Hrista
2) oni se skupljaju da pojedu obrok zajedno, Gospodnja vecera. Mi smo vec dokazali da je “utvrdjeni dan” bio Nedelja.” Na prvi dan nedelje kada se ucenici okupljaju da zajednicki lome hleb.” Dela 20: 7. ovo je tacno istovetno onome sto tvrdi Plinije. Jevsevije, istoricar, 324. godine kaze: ”Ja mislim da je on (psalmopojac) opisao jutarnje okupljanje na koje imamo običaj da se sabiramo širom sveta” ”Ovim je prorocki naznacena sluzba koja je izvodjena veoma rano svakog jutra dana vaskrsenja po citavom svetu”. Sabbath Manual, strana 125. Ovo je bas ono sto Plinije kaze: ”Oni se nalaze zajedno” svakog utvrdjenog dana pre nego sto svane”, oni se okupljaju da zajedno pojedu obrok. Jevsevije kaze da je to bio obicaj svih Hriscana “da se nadju jako rano i svakog jutra vaskrsnjeg dana.” Očigledno, Plinijev utvrdjeni dan bio je Nedelja. To je bila ista oblast u kojoj su apostoli ucili, i to samo JEDANAEST godina nakon smrti Svetog Jovana. Starešina Andrews, subotar, kaze: ”Ovo Plinijevo svedocanstvo je bilo napisao nekoliko godina nakon apostola. Ono pripoveda o crkvi koju je verovatno osnovao apostol Petar.” Hist. Sab. , strana 237. To pokazuje da su apostoli ucili o drzanju Nedelje.

VARNAVA, 120-ta posle Hrista.

(Kompletan tekst Varnavine Poslanice)

Ova poslanica je bila visoko cenjana u najranijoj crkvi, citana u nekim kao deo Pisma, i pronadjena u najstarijim rukopisima Pisma, nazvanim Sinajski. To da je napisana od strane poboznog coveka, ne moze biti dovedeno u sumnju. Starešina Andrews, Adventisti 7-od dana, priznaju da je poslanica Varnavina “bila u upotrebi polovinom drugog veka, I, kao “apostolska pravila”, jeste od vrednosti za nas sto nam daje neke dokaze o misljenjima koja su preovladavala u regionu gde je pisac ziveo.” Svedocanstvo otaca, strana 21.

Shchaff-Herzog Encyclopedia kaze: ”Poslanica je verovatno napisana u Aleksandriji pocetkom drugog veka od strane uglednog Hriscanina”. Enciklopedija Britanika, najvisi kriticki autoritet, kaze: ”Ovaj rad se jednodusno pripisuje Varnavi, saputniku Sv. Pavla, od strane ranih Hriscanskih pisaca… Ali najveci broj kritika dodeljuje je vladavini Hadrijana negde izmedju 119. i 126. nakon Hrista.” Smitov Biblijski recnik kaze: ”Veruje se da je poslanica napisana u ranom drugom veku.” Johnson`s new universal cyclopedia kaze: ”prema Hefel-u, trebalo bi da je zapisana izmedju 107-120 g…. Ona je najcesce citirana od Otaca, i bila je postovana od crkvenih autoriteta; neki su cak trazili da udje u kanon svetih knjiga.”

Ovo je pregled najboljih modernih kritika vremena, karaktera i autoriteta Varnavine poslanice. Postovana i citana u crkvi pre 120-te, ili u granicama 24 godine od smrti Sv. Jovana, pokazuje sta su Hriscani verovali i praktikovali neposredno nakon apostola. U ovoj poslanici mi citamo: ”Miris vaseg tamjana je gadost preda mnom, i vase mladine i subote ja ne mogu podneti”. Poglavlje II. starešina Andrews priznaje da “on tvrdi ukidanje šabata Gospodnjeg”. ”Testimony”, itd. Strana 22. Dolazeci u prvi dan nedelje, Varnava kaze: ”Odatle, isto tako, mi drzimo osmi dan sa radoscu, dan, na koji je, isto tako, Isus ustao iz mrtvih.” Poglavlje 15.

Sta starešina Andrews kaze na ovo svedocanstvo? On priznaje da ono uci o ukidanju Jevrejskog šabata i drzanje Nedelje. Ali on tvrdi da je takva doktrina u suprotnosti sa biblijom; zapravo, sa NJEGOVOM idejom Bilbije. Dok sam jos uvek bio vernik sedmog dana, dok sam citao ovu knjigu, bio sam šokiran cinjenicom da starešina Andrews, kroz citavu njegovu knjigu mora da pobija i bori se sa ucenjima svih ranih otaca! Razlog je ocigledan: on drzi jednu doktrinu a oni drze drugu. On veruje u 7-mi dan, a oni veruju u 1-vi dan. Neki od njih su ziveli toliko rano da su razgovarali sa apostolima licno, dok on zivi 18 vekova kasnije! Ko bolje zna od njih?

U njegovoj knjizi “Istorija šabata”, strana 308, on kaze: ”Razlozi ponudjeni od ranih otaca za nemarnost prema obicaju šabata, pokazuje da oni nisu imali narocitu jasnocu povodom subjekta, jer su ziveli u prvim vekovima, koje mi u ovim kasnijim vremenima ne posedujemo.” Kakvo priznanje od strane najsposobnijeg istoricara kojeg su Adventisti imali ikada! On priznaje da su “rani oci” “u prvim vekovima” zanemarili “obicaj šabata”. Kakav ocigledniji dokaz od ovoga mi treba da trazimo da 7-mi dan nije bio postovan u prvim vekovima? Ali kako to ide sa tvrdnjom da je šabat promenjen od strane pape nekoliko stotina godina kasnije? Verovatno da rani oci nisu bili dobri teolozi, niti dobri u rasudjivanju;nisu li mogli svedociti tako jednostavnu CINJENICU? Nisu li mogli izloziti da li su ili nisu drzali Subotu? Naravno da su znali dovoljno o tome, i to je sve sto mi zelimo da pitamo.

Mi ne citiramo ove oce da bismo dokazali doktrinu; za to cemo koristiti samo Bibliju. Mi njih citiramo samo da bismo dokazali prostu, istorijsku CINJENICU, tj: da su rani Hriscani drzali Nedelju, stoga to nije moglo zapoceto sa

Odbaci zakon spasi se milošću!

Dobro jutro poastovani Smesko.

Ciji si ti svedok kad pozivas one kojima sbedocis da odbace Jehovin zakon? Po svoj prilici nisi Jehovin nego...

Nema spasenja onima koji odbacuju Bozji zakon.
Milost jeste vrednija od zakona, jer ona nam prasta prosle grege, ali Hristos je jasno rekao: "Idi i ne gresi vise". A to znaci ne prestupaj vize Bozji zakon, jer "Bezakonje je greh".
Zato zao mi je Smesko, za bezakonike nama spasenja.
------------------

pa mi javi dal si pod zakonom ili nisi?

Odgovor: Nisam pod zakonom.
Pod OSUDOM zakona su bezakonici, oni koji odbacuju zakon Jehovina, oni su pod oosudom zakona, a oni koji ga postuju, nisu.
----------

Kažte mi dal je zakon za subotare il nije nego samo za grešne i prestupnike?

Zakon je dat za sve ljude. Zakon je merilo Bozje pravde i niko nije izvan njega.
Odbaciti merilo Jehovine pravde, znaci pobuniti se protiv Bozje vladavine, a to je sotona ucinio.

Tako Bozji zakon vazi sa sve ljude prisnavali ga ili ne, po njemu ce biti sudjeni.

Ali pod osudom zakona su oni koji ga namerno prestupaju.

Pa ti sada razmisli dobro ciji si svedok.

Zelim ti eve najbolje

Dokle cete vise da lazete subotari?Gde ce vam dusa sa ovim vasim lazima?
Dok ne ubede nekog da je SUBOTA data Hrišćanima za spasenje. Isto kao i Jevrejima.
Zato mislim da je bolje da kažemo : '' Jeste braćo Adventisti u pravu ste, EGW je bila na Nebu i razgovarala sa Hristom, stvarno su predpotopni ljudi ukrštali ljude i životinje i dobijali bušmane, crnce, tutse............................. mi smo jeli g.... bili smo u zabludi, zavela nas Pravoslavna Crkva.........''
Jer ovako oni nikada neće odustati - đavo ih tera.

Ali prorok koji bi se usudio govoriti šta u moje ime što mu ja ne zapovedim da govori, ili koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok da se pogubi.

21 Ako li kažeš u srcu svom: Kako ćemo poznati reč koje nije Gospod rekao? 22 Šta bi prorok rekao u ime Gospodnje, pa se ne zbude i ne navrši se, to je reč koje nije rekao Gospod; nego je iz oholosti rekao onaj prorok, ne boj ga se.

Samo primenite ovaj kriterijum na Elenu Vajt po Zakonu Bozjem i sve ce vam biti jasno:mrgreen:

Čujem šta govore ti proroci koji u ime moje prorokuju laž govoreći: Snio sam, snio sam. 26 Dokle će to biti u srcu prorocima koji prorokuju laž, i prevaru srca svog prorokuju? 27 Koji misle da će učiniti da narod moj zaboravi ime moje uza sne njihove, koje pripovedaju jedan drugom, kao što zaboraviše oci njihovi ime moje uz Vala. 28 Prorok koji sni, neka pripoveda san; a u koga je reč moja, neka govori reč moju istinito; šta će pleva sa pšenicom? Govori Gospod. 29 Nije li reč moja kao oganj, govori Gospod, i kao malj koji razbija kamen? 30 Za to, evo me na te proroke, govori Gospod, koji kradu moje reči jedan od drugog. 31 Evo me na te proroke, veli Gospod, koji dižu jezik svoj i govore: On veli. 32 Evo me na one koji prorokuju lažne sne, veli Gospod, i pripovedajući ih zavode narod moj lažima svojim i hitrinom svojom; a ja ih nisam poslao niti sam im zapovedio; i neće ništa pomoći tome narodu, govori Gospod

8 A On reče: Čuvajte se da vas ne prevare, jer će mnogi doći na ime moje govoreći: Ja sam, i vreme se približi. Ne idite dakle za njima.

Ali prorok koji bi se usudio govoriti šta u moje ime što mu ja ne zapovedim da govori, ili koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok da se pogubi.

21 Ako li kažeš u srcu svom: Kako ćemo poznati reč koje nije Gospod rekao? 22 Šta bi prorok rekao u ime Gospodnje, pa se ne zbude i ne navrši se, to je reč koje nije rekao Gospod; nego je iz oholosti rekao onaj prorok, ne boj ga se.

Čujem šta govore ti proroci koji u ime moje prorokuju laž govoreći: Snio sam, snio sam. 26 Dokle će to biti u srcu prorocima koji prorokuju laž, i prevaru srca svog prorokuju? 27 Koji misle da će učiniti da narod moj zaboravi ime moje uza sne njihove, koje pripovedaju jedan drugom, kao što zaboraviše oci njihovi ime moje uz Vala. 28 Prorok koji sni, neka pripoveda san; a u koga je reč moja, neka govori reč moju istinito; šta će pleva sa pšenicom? Govori Gospod. 29 Nije li reč moja kao oganj, govori Gospod, i kao malj koji razbija kamen? 30 Za to, evo me na te proroke, govori Gospod, koji kradu moje reči jedan od drugog. 31 Evo me na te proroke, veli Gospod, koji dižu jezik svoj i govore: On veli. 32 Evo me na one koji prorokuju lažne sne, veli Gospod, i pripovedajući ih zavode narod moj lažima svojim i hitrinom svojom; a ja ih nisam poslao niti sam im zapovedio; i neće ništa pomoći tome narodu, govori Gospod
8 A On reče: Čuvajte se da vas ne prevare, jer će mnogi doći na ime moje govoreći: Ja sam, i vreme se približi. Ne idite dakle za njima.

Samo primenite ovaj kriterijum na Elenu Vajt po Zakonu Bozjem i sve ce vam biti jasno

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back