Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

16 Jer se zaista ne primaju andjeli, nego se prima seme Avraamovo.

Stih kaze dfa se andjeoska odbila a prihvatila se od semEna avramovog.
Posto se pre toga govOri o isuovoj zrtvi a ovde se kaze da se andjeoska odbila, asocira na to da kada se neko odbije onda se on ponudio.

Bez obzira da li to pise u Bibliji ili ne, imamo dovoljno razloga da verujemo da je to moguce jer su se sami gresni ljudi nudili da umru sa Isusom a kamoli andjeli:

PETAR I SVI APOSTOLI:

Mt 26:35 Reče Njemu Petar: Da bih znao i umreti s Tobom neću Te se odreći. Tako i svi učenici rekoše.

Markus 14:31 A on još više govoraše: Da bih znao s Tobom i umreti neću Te se odreći. Tako i svi govorahu.

KAKO LI SU TEK SVETI BEZGRESNI ANDJELI!

Osim toga prorok nemora da govri sve sto pise u Biliji...

To sto govori nesme da se protivi ucenju biblije...

Apg 13:1 A u crkvi koja beše u Antiohiji behu neki proroci i učitelji, to jest: Varnava i Simeun koji se zvaše Nigar, i Lukije Kirinac, i Manail odgajeni s Irodom četvorovlasnikom, i Savle.

Heb 11:32 I šta ću još da kažem? Jer mi ne bi dostalo vremena kad bih stao pripovedati o Gedeonu, i o Varaku i Samsonu i Jeftaju, o Davidu i Samuilu, i o drugim prorocima,

Apg 15:32 A Juda i Sila, koji i proroci behu, mnogim rečima utešiše braću i utvrdiše.

1.Kor 14:29 A proroci dva ili tri neka govore, i drugi neka rasudjuju.
To su nebuloze, lažne proročice. Ne može anđeo da da svoj život za grehe prvog para. Pa onda se ne bi ispunio plan spasenja. Ne bi civilizacija prošla kroz sve ovo. Ne bi imali hristovu žrtvu na krstu, ne bi bilo biblije, ............ ma ne bi bilo svega ovoga da je Hrist prihvatio anđelovu žrtvu za grehe prvog para.
Pa to je ortoksna nebuloza. To su elementarne stvari, a da to ne zna anđeo!
Ja ne znam jel vi u te stvari zaista verujete ili morate tako da pričate?
Jer je ovo zaista na nivou deteta od 7 godina.

Reći ću ti ja istinu, a ti je nećeš prihvatiti – ali i Hrist je govorio istinu, pa mu nisu verovali. Pošto ste vi vajtovci, ona vas je sve inficirala tim sotonskim virusom.
DOKAZ:
Taj stih nema veze ni 1 % sa EGW tvrdnjom da su se anđeli ponudili ............
Pa vi ste zaista prolupali čitajući i veujući njoj. Hajde obrazloži taj stih i poveži ga sa tim da su se anđeli na nebu ponudili za otkup greha prvog para!???
Pa ti si mogao staviti bilo koji stih iz biblije i reći :’’Petrov laže – evo dokaz da je EGW govorila istinu’’.
Otkup greha prvog adam je mogao da iskupi samo poslecnji adam –Isus Hrist. To biblija eksplicitno kaže. Kakvi crni anđeli se ponudili Hristu da daju svoj život za prvi par.

Upravo ovako – pogrešno tumačite sve njene zablude. Iznesete neki stih, koji je malo nerazumljiviji, vežete ga za lažnu doktrinu i vrtite po 1.000 puta dok ne upecate nekog naivka.

Niko od nas nema monopol nad rečju Božjom!

Ako je brat izneo svoje mišljenje, ne znači da crkva i svi adventisti tako misle...

(istina, moram priznati da se nisam ranije bavio ovim sithom i problematikom da li stih govori u prilog onoga što brat Glasnik tvrdi ili ne i zato ne mogu da tvrdim jedno ili drugo... razlog zašto sam uzdržan, jeste zato što ne verujem mnogo prevodiocima niti Westcott-Hort grčkom "originalu" a većina prevoda uzima upravo ovaj izopačeni grčki tekst)

Ovo pišem samo zato što smatram da je nekorektno da nastavljate sa ovakvim izjavama i da generalizujete sve vernike Adventiste Sedmog-dana.

(ne možete suditi o istini samo na osnovu jednog mišljenja, zar to ne kaže Božja reč? Ako je brat pogrešio to ne znači da svi isto tako misle...

isto tako ako nije pogrešio, već je u pravu - ako su prevodi koristili izopačen grčki tekst, onda ste opet teško pogrešili protiv Božjeg naroda)

PREKINITE ZATO SA GENERALIZOVANJEM!

to je sotonina metoda... tako su Jevreji stradali u holokaustu, sećate se da su crtane karikature Jevreja i onda su ljudi podsticani da mrze sve bez razlike...

ZAR BOG NIJE LJUBAV

a mržnja od koga je...

?

Poslednja izmena:
Petrov, ima li nesto argumentovano osim tvoje reci vUlgatnosti kao arguemnti?

Kakve nabuloze prorocice to je Biblija sto sam citirao.

Pa nisu ni andjeli ni ljudi prihvaceni.

Andjeli kao bezgresna bica nisu shvatala Bozji plan odma.

EVO PETAR NAM TO GOVORI DA I ONI NERAZUMEJU SVE I DA ZELE JOS BOLJE DA SHVATE:

1.Pet 1:12 Kojima se otkri da ne samim sebi nego nama služahu ovim što vam se sad javi po onima koji vam propovediše jevandjelje poslanim s neba Duhom Svetim, u koje andjeli žele zaviriti.

ANDJELI KOJI SE RADUJU SPASENJU COVEKA ZAR NEBI BILI SPREMNI I DA UMRU AKO TREBA?

Lk 15:10 Tako, kažem vam, biva radost pred andjelima Božijima za jednog grešnika koji se kaje.

Celo vreme petrov govoris, lazna nauku, lazna nauku, jos nijednu nisi dokazao.
Sva tvoja tvrdjenja smo opovrgli i svi tvoji dokazi su lazna nauka, lazna nauka i vredjanja.
Nista vise.
Klasičan adventistički odgovor bez trunke argumentacije. Već je osnovni cilj da se diskredituje sagovornik. Viđeno od Adventista milone puta.
A šta je ovo:
......Zato te molim daj mi tvoje viđenje mojih postova:
# 3712; #3713 i #3714
Hvala, pozdrav.

Jel su to basne ili bajke?
Šta sam ja to izneo?

1.Pet 1:12 Kojima se otkri da ne samim sebi nego nama služahu ovim što vam se sad javi po onima koji vam propovediše jevandjelje poslanim s neba Duhom Svetim, u koje andjeli žele zaviriti.

ANDJELI KOJI SE RADUJU SPASENJU COVEKA ZAR NEBI BILI SPREMNI I DA UMRU AKO TREBA?

Lk 15:10 Tako, kažem vam, biva radost pred andjelima Božijima za jednog grešnika koji se kaje.
Spremni da - ali ne u tako delikatnom trenutku, kao što je bio prvi greh ljudi na Zemlji, jel se onda ne bi desilo sve ovo što se desilo, a to su anđeli odlično znali i ponuditi se Hristu za otkup prvog para je ortodoksna laž i glupost.
A EGW pošto je vođena od sotone je i pisala ovako delikatne stvari koje nemaju u bibliji, a mogu doneti samo raspru - zato je i sotina terao da to vidi u snu.

a kad kazes "možete učiniti dobro nekome danas..." mislis da mu pomognes recimo crep da stavi na krov ili tako nesto slicno?

Recimo da mu gori kuća... hoću li čekati da prođe sedmi dan?

Ili mu je pukla vodovodna cev...

Ili mu je pukla žučna kesa...

Ili mu se desilo bilo šta, što zahteva HITNU POMOĆ! (ne mislim na ambulantnu pomoć, već ljudsku, hrišćansku...

a ako ljudi hoće da rade 7. dana, ja ću ih lepo pozdraviti (kao što to uvek radim) i otići svojim putem...

ako ljudi imaju PRAVA da žive onako kako sami izabiraju, imamo li i mi prava da 7. dana proslavljamo Boga i da ne radimo svetovne poslove?

?

PETROVI ARGUMETNI PROTIV EGW I ADVENTISTA, KOJI POKAZUJU NJEGOV HRISCANSKI KARAKTER:

PETROV:ona LUPETALA KO MAKSIM PO DIVIZIJI

petrov:ali tvoj isprani vajtom mozak

petrov: Ja ti sigurno neću reći – Šta ti padavičaru adventistički iznosiš ovo ili ono – imaš pravo sve reći!

petrov: Ja sam samo mislio da je bila padavičarka i da je mnogo lupetala,

petrov: Ona je onda ili u viziji odneta u Nebo i bila svedok tome, ili je padavičarka!

petrov: Vi ste Adventisti i malo bezobrazni, osim što ste isprani.

petrov: zato što su sotonske sluge majstori lukavstva i prepiranja.

Niko od nas nema monopol nad rečju Božjom!

Ako je brat izneo svoje mišljenje, ne znači da crkva i svi adventisti tako misle...

(istina, moram priznati da se nisam ranije bavio ovim sithom i problematikom da li stih govori u prilog onoga što brat Glasnik tvrdi ili ne i zato ne mogu da tvrdim jedno ili drugo... razlog zašto sam uzdržan, jeste zato što ne verujem mnogo prevodiocima niti Westcott-Hort grčkom "originalu" a većina prevoda uzima upravo ovaj izopačeni grčki tekst)

Ovo pišem samo zato što smatram da je nekorektno da nastavljate sa ovakvim izjavama i da generalizujete sve vernike Adventiste Sedmog-dana.

(ne možete suditi o istini samo na osnovu jednog mišljenja, zar to ne kaže Božja reč? Ako je brat pogrešio to ne znači da svi isto tako misle...

isto tako ako nije pogrešio, već je u pravu - ako su prevodi koristili izopačen grčki tekst, onda ste opet teško pogrešili protiv Božjeg naroda)

PREKINITE ZATO SA GENERALIZOVANJEM!

to je sotonina metoda... tako su Jevreji stradali u holokaustu, sećate se da su crtane karikature Jevreja i onda su ljudi podsticani da mrze sve bez razlike...

ZAR BOG NIJE LJUBAV

a mržnja od koga je...

?
Ako je to tako - onda treba neko od zvaničnika da to kaže, ili da postavite neku referencu gde se možemo uveriti da je to tako. Kako ja mogu znati da to što piše EGW ne prihvataju svi vernici ASD !?

Pa ne mogu da govorim ISTINITA JE, ISTINITA JE - kada je LAŽNA!
A argumente sam ti dao na 3 strane, ali tvoj duh sluša samo sebe, a ne i mene, zato i odgovaraš ovako.

MISLIS NA OVE ARGUMENTE.

PETROV:ona LUPETALA KO MAKSIM PO DIVIZIJI

petrov:ali tvoj isprani vajtom mozak

petrov: Ja ti sigurno neću reći – Šta ti padavičaru adventistički iznosiš ovo ili ono – imaš pravo sve reći!

petrov: Ja sam samo mislio da je bila padavičarka i da je mnogo lupetala,

petrov: Ona je onda ili u viziji odneta u Nebo i bila svedok tome, ili je padavičarka!

petrov: Vi ste Adventisti i malo bezobrazni, osim što ste isprani.

petrov: zato što su sotonske sluge majstori lukavstva i prepiranja.

Lepo sam ti rekao tim činom bi anđeli ukinuli celokupan plan spasenja, i to su anđeli znali - tako da bi bila ludost to ponuditi Hristu. Tako je moralo biti. Jer da to nismo prošli ne bi spoznali greh, koji bi kad tad izašo na videlo. Tako da ta tvrdnja EGW je sotonska nauka.
Pa to je očigledno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back