Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Padavicarka? Jako si vulgaran i bezobrazan sto nije odlika coveka koji sluzi Bogu i pripada pravoj crkvi.
Kazes da ne govorimo o pravoslavlju?
To je diktatorski nacin ponasanja ne hriscanska ljubav.
Pravoslavlje pominjem u kontekstu koji mi ti nudis.
Ako kszes da je nama nos dug a ja vudim da je i vama.
Onda moram da te pitam, kako ti smeta moj dugi nos a tvoj jos duzi ne?

Niko nije porekao da je napisala da su se andjeli ponudilu.
Da li ce to neko da veruje ili ne to nije bitno.
Ali i gresni ljudi su se ponudili.
Sto nam govori da je taka izjava u vezi andjela logicna i moguca za verovanje.
Da li su se andjeli ponudili ili ne to se ne protivi nijednom biblijskom ucenju.
Andjeli kao bezgresna stvorenja su bica puna ljubavi.
Isus kaze da nwma vece ljubavi od te, da neko polozi svoj zivot za prijatelja.
Isus je to ucinio za nas.
Iz tog konteksta mogu takodje da poverujem da bi i andjeli bili spremni na tako nesto.
Jer kad mi gresni ljudi umiremo cesto za druge...

Onda imamo jedan biblijski stih koji kaze da je Otac pitao ko ce da nam ide i plati tu steanu cenu za coveka?
Takvo pitanje je postavljwno na nwbu iako je plan spasenja vec bio odlucen pre stvaranja sveta.
Nije zapisano da li se neko jos javio osim Isusa.
Ali cilj toga pitanja i odgovora Isusovog: EVO POSALJI MENE.
Je da se svim bicima pokaze da je to Isusova odluka licno.
I to dobrovoljna.

Isus nije morao ili nije nateran...

A to je ljubav o kojoj on govori...

Ima li vece ljubavi od te da neko polozi dusu svoju za nekoga?

Da to nije bila njegova dobrovoljna odluka , onda tu nebi bilo ljubavi...

Poslednja izmena:
Pa rekoh da neka tvrdnja nesme da rusi neko biblijsko ucenje
A to nije slucaj sa EGW.
Koje njeno ucenje se suproti nekom Biblijskom ucenju?
Nikolaj pise da se prizivanjm Bogorodice javlja djavo. Gde to pise u Bibliji!
A covek svetac.
pise Serafimovo iskustvo kako Isus sa andjelima zivi u Ikoni?
Gde to pise u Bibliji?
Pa i nemora da pise.
On je duhovni pisac.
Medjutim takva ucenje se protive ucenju Biblije.
A to ti ne smeta?
To nisi video?
Ja sada mogu Nikolaja da nazovem svakakvim pogrdnim imenima kao ti EGW iz mrznje.
Ali gde je tu onda Hriscanstvo i ljubav kojom nas Isus uci?

Poslednja izmena:
Padavicarka? Jako si vulgaran i bezobrazan sto nije odlika coveka koji sluzi Bogu i pripada pravoj crkvi.
Kazes da ne govorimo o pravoslavlju?
To je diktatorski nacin ponasanja ne hriscanska ljubav.
Pravoslavlje pominjem u kontekstu koji mi ti nudis.
Ako kszes da je nama nos dug a ja vudim da je i vama.
Onda moram da te pitam, kako ti smeta moj dugi nos a tvoj jos duzi ne?

Umesto da izneseš ARGUMENTE i STIHOVE kao što sam ja izneo – ti prelaziš na VREĐANJE i INSINUACIJE.
Ali to za mene nije ništa novo – PA TAKVI SU ADVENTISTI.
Lažna doktrina se ne može braniti stihovima iz biblije – već diskreditovanjem sagovornika

Gde je tu dokaz?
Pravoslavni prijatelju, jesi li ti kozda pijan?

Rekao si da EGW lupa i naveo neke njene citate?

Ja nisam rekai da nisu njeni citati.

Tada bi to bili negiranje.

Vec sam tebi postavio pitanje na koje ti trebas da odgovoris a koje glasi: Sta je u tim citatina lupetanje?

To je sramota da ti neznas ni sta hoces?

Klasičan Adventistički odgovor:
1. Bez Argumenata
2. Bez stihova
3. Skretanje sa tene
4. Diskreditovanje sagovornika

A pitanje za sve forumaše – da li znate neke vernike koji su gori od Adventista?

A moj odgovor na tvoj post i izneto je sledeće:
Ne skreći sa teme - već nam daj kontraargumente da sam ja izneo neistinu!
Odnosno da li je ona LUPETALA KO MAKSIM PO DIVIZIJI ili je Duh Proroštva!?

.....TREĆE : Kako u bibliji (gde) možemo proveriti ovu TVRDNJU EGW? Da li je to Božija objava ili ljudska? Da su se Anđeli ponudili da umru za čoveka?
Izvoli brate Adventisto:

Zato braćo Pravoslavci, a i svi ostali - širom otvorite oči da se uverite ko su Adventisti !!!

Evo dokaza gde!

Međutim i TAČNA JE TVRDNJA KOJU SAM IZNEO – DA SU SE ANĐELI PONUDILI DA UMRU ZA ISUSA. I da sam samo izneo CITATE IZ KNJIGE EGW!

Ali po sistemu NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA – ti odgovaraš:’’ŠTA JE OVDE LUPETANO?’’.

Jeste lupetano – to je tačno, ali tvoj isprani vajtom mozak MISLI DA SAM TO JA! A ne navodi EGW. A samo u ovom tekstu ih ima koliko hoćeš:

- Kako je videla na Isusovom licu izraz sažaljenja i tuge (4-ti pasus);
- Kako joj je nebeski anđeo rekao da Isus sada ima razgovor sa Ocem(5-ti pasus);......

Tako da su to Adventisti – KADA NEMAJU ADEKVATAN ODGOVOR – PRELAZE SA TEME I GLEDAJU DA NA BILO KOJI NAČIN DISKREDITUJU SAGOVORNIKA!

Tvoj post! -

Prva moja tačka iznosi tvrdnju da u bibliji nigde nije napisano da su se anđeli ponudili da daju život za palog čoveka – A TI ODGOVARAŠ OVAKO – (npr.) – ‘’ Zar su ljzdi plemenitiji od andjela? ‘’ – niti sam ja bilo gde rekao da su ljudi plemeniriji od anđela –niti to ima bilo kakve veze sa tačkom 1. Jednostavno to je ubacivanje klipova u mašinu! Stari adventistički trik.

Umesto da nam daš stihove iz biblije – gde se možemo uveriti u istinitios EGW iskaza!?

Tema je A7D a ne SPC!
Ako imaš nešto protiv Pravoslavlja – imaš temu pa na njoj iznesi sve što ti je na duši!
Ja ti sigurno neću reći – Šta ti padavičaru adventistički iznosiš ovo ili ono – imaš pravo sve reći!

Nisam znao da EGW nije Bibliha!
Hvala ti na obaveštenju. Ja sam samo mislio da je bila padavičarka i da je mnogo lupetala, a njeni sledbenici Adventisti to sve prihvatili.

Pogrešno!
Važno je da taj koji nešto piše IZNOSI ISTINITO BIBLIJSKU REČ! A ne po ljudskom tumačenju i time se stavlja iznad Boga.

Znači na moja 3 posta NIKADA NISI ODGOVORIO!
Bitno je da si rekao da sam ja ''kozda pijan'' i ''da neznam sta hocu''.
Ali u potpunosti te razumem. Pa ti si vajtovac a ne biblijevac, zato i nemaš odgovora.
IMAŠ – ali iz knjiga EGW, a ne biblije.

Da smo mi negde tvrdili sto je ona napisala napisano u Bibliji onda bi tvoja optuzba imala osnove.
Ona nije Biblija da mora sve da stoji u bibliji. Ona je duhovni pisac.
I vi imate vidioce i proroke koji govore i pisu nesto sto ne stoji u bibliji.
Kako onda mizes da optuzis drugoga za to?

Ista stvar – INSINUACIJE i SKRETANJE SA TEME – ja nisam NIGDE rekao da što je pisala EGW se NALAZI u bibliji, već potpuno SUPROTNO – DA SE NIGDE NE NALAZI u bibliji!
Ali vi ste majstori LUKAVSTVA. I vrlo lako i brzo izvrnete istinu.
A to se i lepo vidi po tome koga sledite i ko vam je Duh Proroštva (EGW)!

Odavno su meni jasni Adventisti. ali ja ovo pisah zbog drugih.
Znači braćo PUT vam je da otkrijete Adventiste – DA ČITATE KNJIGE EGW I POREDITE IH SA BIBLIJOM!
Ako je sve to tačno što piše kod EGW kao i u bibliji – onda su Adventisti Hristovi.
A ako ne piše onda NISU Hristovi, već zna se čiji. Dovoljno je da je i JEDANPUT slagala a ne više stotina puta.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ovaj je premasio smeska...
Ja sam srecan da kod nas nema ovakvih...
Ovaj covek je primer sta kod va postaje od coveka?
Ovo je zalosno i bruka...
Klasičan Adventistički odgovor:
Bez ARGUMENATA, CITATA, STIHOVA iz BIBLIJE.
Ali uglavno se sve sotonske sluge tako ponašaju kada ih stisneš sa ARGUMENTIMA.

Proverite svi ovu moju tvrdnju!
A tebi dragi Adventisto hvala što si mi po ko zna koji put u životu pokazao ČUVENU ADVENTISTIČKU LJUBAV!
POZDRAV

U Bibliji pise: „Koji je (Isus Hristos) određen još pre postanja sveta, a javio se u poslednja vremena vas radi.“ (1. Petrova 1:20) A Elena tvrdi da su Otac i Sin nakon ljudskog greha većali kako da spase ljudski rod. Totalno nebiblijski.

To nije tacno Emanuilo.U Bibliji pise da je Otac pitao ko ce nam ici i koga da posaljemo iako je plan spasenja vec stvoren pre postanka sveta.
Isus kaze, evo mene, poslji mene.
Kako to sad?
Da te cujemo?
Jelena Vajt nigde ne kaze da je tada nastao plan spasenja.
Ona upravo govori o ovom dogadjaju i kada su Otac i Sin odlucili da taj plan sprovedu i objave ga.
Vi izvrcete istinu.
Kaze li ona u njenom tekstu da je tada nastao plan spasenja?
A ako ne kaze zasto ucitavate tamo nesto sto ne pise?

Poslednja izmena:
To nije tacno Emanuilo.U Bibliji pise da je Otac pitao ko ce nam ici i koga da posaljemo iako je plan spasenja vec stvoren pre postanka sveta.
Isus kaze, evo mene, poslji mene.
Kako to sad?
Da te cujemo?
Jelena Vajt nigde ne kaze da je tada nastao plan spasenja.
Ona upravo govori o ovom dogadjaju i kada su Otac i Sin odlucili da taj plan sprovedu i objave ga.
Vi izvrcete istinu.
Kaze li ona u njenom tekstu da je tada nastao plan spasenja?
A ako ne kaze zasto ucitavate tamo nesto sto ne pise?

U kojem je točno razdoblju stvoren plan spasenja ?

Da li je Bog znao da će Adam i Eva postati neposlušni - pa je zato u isto vrijeme načinio plan spasenja - ili ga je napravio za svaki slučaj, ako što krene po zlu ?

Dragi prijatelji,

Mesto da svi posvetimo svoje dragoceno vreme proučavanju istine za ovo naše vreme...

(Bog nas poziva da pažljivo pratimo znake vremena i da ne odvraćamo svoje misli od svih Božjih upozorenja... i budući da smo svi upozoreni na nadolazeće događaje, Bog očekuje da blagovremeno pripremimo svoj karakter. Da li ste čitali Hristovu parabolu o 10 devojaka? Ona je ispričana odmah nakon eshatološkog govora o kraju sveta (Matej 24, Marko 13 i Luka 21). Da li svi pripremamo svoj karakter za život u svetu bez greha? Da li usklađujete život sa svakom rečju koja je izašla iz usta Božjih? Ili pokušavate na svaki način da osporite Božja milostiva upozorenja?)

.. vi sve vreme pokušavate da pronađete nešto da bi odbacili Božje opomene!

Zar je to poslušnost prema našem STVORITELJU?

Ako Bog progovara preko nekoga, bilo da je to prorok ili samo glas razuma (reči izgovorene preko običnog vernika), onda je potrebno da uzmete u obzir opomene, ukore, savete...

KOG OPRAVDANJA ĆETE IMATI AKO JE BOG PROGOVORIO A VI ODBACILI OPOMENE?

Hoćete li pripremiti svoju dušu za život u bezgrešnim svemiru (hoćete li odlučiti da ostavitite sve grehe) ili ćete se uzdati u crkvu (da vam ona može omogućiti spasenje)?

?

Poslednja izmena:
Sveto pismo kaze da ce Bozji verni imati proroke.
Da li ocekujemo da oni govore samo sto pise u Bibliji?
Naravno da ne.
To bi biloo smesno.
Ali njihova poruka se meri Svetim pismom.
To znaci da se njihova poruka sne protivi ucenjima Svetoga pisma.

Da li mislite da će Bog doveka da odgovara na vaša ljubopitljiva pitanja?

Šta mislite ako vas Bog prepusti vašim mislima...

jednostavno je pokušavao i pokušavao i na kraju može da se desi da i u vašem slučaju kaže...

Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.

...

Poslednja izmena:
...

1Sa 2:24 Nemojte, deco moja; jer nije dobro šta čujem; otpađujete narod Gospodnji.
1Sa 2:25 Kad čovek zgreši čoveku, sudiće mu sudija; ali kad ko zgreši Gospodu, ko će moliti za nj? Ali ne poslušaše oca svog, jer Gospod htede da ih ubije.

(ovo izgovara sveštenik Ilije svojim neposlušnim sinovima)

...

Poslednja izmena:
...

Jer 7:16 Ti se dakle ne moli za taj narod, i ne podiži vike ni molbe za njih, i ne govori mi za njih; jer te neću uslišiti.

KONTEKST

Jer 7:16 Ti se dakle ne moli za taj narod, i ne podiži vike ni molbe za njih, i ne govori mi za njih; jer te neću uslišiti.
Jer 7:17 Zar ne vidiš šta čine po gradovima Judinim i po ulicama jerusalimskim?
Jer 7:18 Sinovi kupe drva, a očevi lože oganj, i žene mese testo, da peku kolače carici nebeskoj, i da liju nalive drugim bogovima, da bi mene dražili.
Jer 7:19 Mene li draže? Govori Gospod; eda li ne sebe, na sramotu licu svom?
Jer 7:20 Zato ovako govori Gospod Gospod: Gle, gnev moj i jarost moja izliće se na ovo mesto, na ljude i na stoku i na drveta poljska i na rod zemaljski, i raspaliće se, i neće se ugasiti.
Jer 7:21 Ovako veli Gospod nad vojskama Bog Izrailjev: Žrtve svoje paljenice sastavite sa prinosima svojim, i jedite meso.
Jer 7:22 Jer ne govorih ocima vašim, niti im zapovedih, kad ih izvedoh iz zemlje misirske, za žrtve paljenice ni za prinose.
Jer 7:23 Nego im ovo zapovedih govoreći: Slušajte glas moj i biću vam Bog i vi ćete mi biti narod, i idite svim putevima koje vam zapovedih, da bi vam dobro bilo.
Jer 7:24 Ali ne poslušaše, niti uha svog prignuše, nego idoše po savetima i mislima zlog srca svog, i otidoše natrag, a ne napred.
Jer 7:25 Otkad iziđoše oci vaši iz zemlje misirske do danas, slah k vama sve sluge svoje proroke svaki dan zarana i bez prestanka.
Jer 7:26 Ali ne poslušaše me, niti uha svog prignuše, nego behu tvrdovrati i činiše gore nego oci njihovi.
Jer 7:27 Govorićeš im sve ove reči, ali te neće poslušati; i zvaćeš ih, ali ti se neće odazvati.

Koja carica nebeska je ovde u pitanju?

Ista ona koja je postojala u SVIM paganskim religijama...

http://imageshack.us/f/852/semiramis.jpg/

.. a danas postoji u ženi (crkvi) koja na čelu ima ime...

VAVILON VELIKI

Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Poslednja izmena:
...

(da li znate da Bog poštuje našu slobodnu volju? ako volimo greh i ne želimo da se odreknemo sebe/sebičnosti onda Bog poštuje ovaj čovekov izbor...

ali poslušali ili ne poslušali, Bog je sve ljude blagovremeno upozorio)

Jer11:14 Ti se dakle ne moli za taj narod, i ne podiži vike ni molbe za njih, jer ih neću uslišiti kad zavape k meni unevolji svojoj.

Zar hoćete da Bog ovakve reči izgovori?

...

Poslednja izmena:
Niko nije porekao da je napisala da su se andjeli ponudilu.
Da li ce to neko da veruje ili ne to nije bitno.
Ali i gresni ljudi su se ponudili.
Sto nam govori da je taka izjava u vezi andjela logicna i moguca za verovanje.
Da li su se andjeli ponudili ili ne to se ne protivi nijednom biblijskom ucenju.
Andjeli kao bezgresna stvorenja su bica puna ljubavi.
Isus kaze da nwma vece ljubavi od te, da neko polozi svoj zivot za prijatelja.
Isus je to ucinio za nas.
Iz tog konteksta mogu takodje da poverujem da bi i andjeli bili spremni na tako nesto.
Jer kad mi gresni ljudi umiremo cesto za druge...
A kako je EGW to mogla da zna?
Da je Hristu bilo tužno lice (ona kaže ‘’VIDELA SAM’’), da je Hrist otišao na razgovor s Ocem i da su anđeli ponudili svoj život za otkup greha prvog para, ako o ovim stvarima nemamo izveštaj u bibliji !?
Ona je onda ili u viziji odneta u Nebo i bila svedok tome, ili je padavičarka!
I sada kako mi to možemo proveriti?
Ja znam, ali bih voleo prvo tebe čuti.

Onda imamo jedan biblijski stih koji kaze da je Otac pitao ko ce da nam ide i plati tu steanu cenu za coveka?
Takvo pitanje je postavljwno na nwbu iako je plan spasenja vec bio odlucen pre stvaranja sveta.
Nije zapisano da li se neko jos javio osim Isusa.
Ali cilj toga pitanja i odgovora Isusovog: EVO POSALJI MENE.
Je da se svim bicima pokaze da je to Isusova odluka licno.
I to dobrovoljna.

Isus nije morao ili nije nateran...

A to je ljubav o kojoj on govori...

Ima li vece ljubavi od te da neko polozi dusu svoju za nekoga?

Da to nije bila njegova dobrovoljna odluka , onda tu nebi bilo ljubavi...
Kao i po pravilu bez stihova ili citata!

NAPOMENA:
Ovaj post nije IZVORNI, već je radikalno izmenjen.
Original je postavljen u 9.17 h, a poslednja izmena je bila u 10.54 h.
Tako da braćo i sestre pazite se – Adventisti su jako lukavi!

...

1Sa 12:23 A meni ne dao Bog da zgrešim Gospodu i prestanem moliti se za vas; nego ću vas upućivati na put dobar i prav.
1Sa 12:24 Samo se Bojte Gospoda i služite mu istinito, svim srcem svojim, jer vidite, kakve je velike stvari učinio za vas.

Ti mi brate SDG NE IZGLEDAŠ KAO KLASIČAN Asventista!
Kao da si zalutao u tu crkvu u kojoj nema ljubavi. Pa bih to hteo proveriti.
Zato te molim daj mi tvoje viđenje mojih postova:
# 3712; #3713 i #3714
Hvala, pozdrav.

Poštovani diskutanti,

Kada se budem vratio sa odmora i imao dovoljno vremena, onda ću moći i da ulazim u duže razgovore...

(postavljanje pitanja, replika, replika na repliku, replika na repliciranu repliku... itd. itd)

SADA NEMAM VREMENA ZA TAKVU DISKUSIJU

(molim vas sve da imate razumevanja)

Poslednja izmena:
...

KONTEKST

Jer 7:17 Zar ne vidiš šta čine po gradovima Judinim i po ulicama jerusalimskim?
Jer 7:18 Sinovi kupe drva, a očevi lože oganj, i žene mese testo, da peku kolače carici nebeskoj, i da liju nalive drugim bogovima, da bi mene dražili.
Jer 7:19 Mene li draže? Govori Gospod; eda li ne sebe, na sramotu licu svom?
Jer 7:20 Zato ovako govori Gospod Gospod: Gle, gnev moj i jarost moja izliće se na ovo mesto, na ljude i na stoku i na drveta poljska i na rod zemaljski, i raspaliće se, i neće se ugasiti.
Jer 7:21 Ovako veli Gospod nad vojskama Bog Izrailjev: Žrtve svoje paljenice sastavite sa prinosima svojim, i jedite meso.
Jer 7:22 Jer ne govorih ocima vašim, niti im zapovedih, kad ih izvedoh iz zemlje misirske, za žrtve paljenice ni za prinose.
Jer 7:23 Nego im ovo zapovedih govoreći: Slušajte glas moj i biću vam Bog i vi ćete mi biti narod, i idite svim putevima koje vam zapovedih, da bi vam dobro bilo.
Jer 7:24 Ali ne poslušaše, niti uha svog prignuše, nego idoše po savetima i mislima zlog srca svog, i otidoše natrag, a ne napred.
Jer 7:25 Otkad iziđoše oci vaši iz zemlje misirske do danas, slah k vama sve sluge svoje proroke svaki dan zarana i bez prestanka.
Jer 7:26 Ali ne poslušaše me, niti uha svog prignuše, nego behu tvrdovrati i činiše gore nego oci njihovi.
Jer 7:27 Govorićeš im sve ove reči, ali te neće poslušati; i zvaćeš ih, ali ti se neće odazvati.

Koja carica nebeska je ovde u pitanju?

Ista ona koja je postojala u SVIM paganskim religijama...

http://imageshack.us/f/852/semiramis.jpg/

.. a danas postoji u ženi (crkvi) koja na čelu ima ime...

VAVILON VELIKI

Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Sta ti hoces da kazes?Da je devica marijaito kao i majka tamuza?Poredis Hrista sa tamuzom?:eek:
I gde pise da je ***** iz otkrivenja crkva?To sto vi adventisti patoloski mrzite crkvu i papu to je vas problem al nemojte da smarate ljude sa vasim promasenim prorocanstvima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back