Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo sam ti rekao tim činom bi anđeli ukinuli celokupan plan spasenja, i to su anđeli znali - tako da bi bila ludost to ponuditi Hristu. Tako je moralo biti. Jer da to nismo prošli ne bi spoznali greh, koji bi kad tad izašo na videlo. Tako da ta tvrdnja EGW je sotonska nauka.
Pa to je očigledno.

Pa andjeli su ponudili jer nisu razumeli.

Bog nije primio njihovu zurtvu.
Kazes da si mi lepo rekao?
A ja ti kazem da ti Petar to kaze ne ja:

A ti li si veci od Petra?

1.Pet 1:12 Kojima se otkri da ne samim sebi nego nama služahu ovim što vam se sad javi po onima koji vam propovediše jevandjelje poslanim s neba Duhom Svetim, u koje andjeli žele zaviriti.

Andjeli nerazumeju u potpunosti plan spasenja i zele zaviriti u njega.

Ti odbacujes Bozju rec zasto bi prihvatio EGW???

Opet ucitavas sto ne pise?
Pa gde je napisala da je bio zatecen? I gde je napsiala da je nakanadno Bog pravio plan spasenja?
Kada je dosao taj trenutak da se plan spasenja sprovede, ni Bogu nije bilo lako da ga sprovede.
Emanuilo zasto mi nisi odgovrio na pitanje nego opet izvrces receno?

Pitanje je bilo, kako to da Bog pita Isusa koga da posaljjemo kada je plan spasenja vec bio napravljen?

Isus odgvoara, evo poslji mene...
Zašto kažeš da izmišljam kada fino piše:

"Moj anđeo pratilac reče: „On ima prisan razgovor sa svojim Ocem.“ Izgledalo je kao da zabrinutost i strepnja anđela sve više rastu dok je Isus razgovarao sa Ocem. Tri puta ga je zaklanjala ta veličanstvena svetlost kojom je Otac obavijen i treći put kad se vratio od Oca mogli smo da vidimo Njegov lik. Njegovo lice je sada odavalo izraz spokojstva i, slobodno od svake zabrinutosti i patnje, blistalo je ljubaznošću koja se rečima ne može opisati.

Tada On stavi do znanja anđeoskom horu da se pronašao put za spasenje izgubljenog čoveka; da se On zalagao kod Oca i dobio dozvolu da svoj život položi kao otkup za pali ljudski rod, da ponese njihove grehe i na sebe preuzme smrtnu presudu, kako bi na taj način otvorio put kojim bi svaki od njih – zahvaljujući zaslugama Njegove prolivene krvi – mogao da nađe oproštaj za svoje pređašnje prestupe, da se pomoću poslušnosti ponovo vrati u vrt iz koga je čovek bio izgnan i opet dobije pristup prekrasnim plodovima sa drveta života na koja za sada nema nikakvog prava."

Pogledajmo šta Sveto Pismo kaže:

„Koji je (Isus Hristos) određen još pre postanja sveta, a javio se u poslednja vremena vas radi.“
(1. Petrova 1:20)

Pa andjeli su ponudili jer nisu razumeli.

Bog nije primio njihovu zurtvu.
Kazes da si mi lepo rekao?
Ha, ha - anđeli to nisu razumeli? To pričaj nekom drugom a ne meni- jer to su priče za isprane Adventiste.
A ja ti kazem da ti Petar to kaze ne ja:

A ti li si veci od Petra?
Lepo zaključuješ! Pravo Adventistički!

1.Pet 1:12 Kojima se otkri da ne samim sebi nego nama služahu ovim što vam se sad javi po onima koji vam propovediše jevandjelje poslanim s neba Duhom Svetim, u koje andjeli žele zaviriti.

Andjeli nerazumeju u potpunosti plan spasenja i zele zaviriti u njega.

Ti odbacujes Bozju rec zasto bi prihvatio EGW???
To je insinuacija jer taj stih ama baš nikakve veze nema sa ovim o čemu govorimo – da su se anđeli ponudili Hristu da daju svoje živote za grehe Adama i Eve.
Prema tome ja ne odbacujem BOŽIJU REČ već sotonsku EGW!

au glasnice ala si ti zamrsio jednostavnu stvar
ajd novi zavet u sake pa gde god vidis pocetak isusove recenice sa "zaista" ti s upitaj da li on to stalno potencira da "zaista danas govori", smatram da bog nije glup kao sto ga neki interpretiraju:mrgreen:

Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмање словце или једна титла из закона док се све не изврши.
А кад вас потерају у једном граду, бежите у други. Јер вам кажем заиста: нећете обићи градова Израиљевих док дође Син човечији.
И ако ко напоји једног од ових малих само чашом студене воде у име ученичко, заиста вам кажем, неће му плата пропасти.
Јер вам кажем заиста да су многи пророци и праведници желели видети шта ви видите, и не видеше; и чути шта ви чујете, и не чуше.
А Исус рече им: За неверство ваше. Јер вам кажем заиста: ако имате вере колико зрно горушичино, рећи ћете гори овој: Пређи одавде тамо, и прећи ће, и ништа неће вам бити немогуће.

i ima ih jos tri puta toliko....

И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају.

zaista zaista vam kazem, nema smisla da vi prezentujete hrista, bolje vam ide od ruke subota:D

Recimo da mu gori kuća... hoću li čekati da prođe sedmi dan?

Ili mu je pukla vodovodna cev...

Ili mu je pukla žučna kesa...

Ili mu se desilo bilo šta, što zahteva HITNU POMOĆ! (ne mislim na ambulantnu pomoć, već ljudsku, hrišćansku...

a ako ljudi hoće da rade 7. dana, ja ću ih lepo pozdraviti (kao što to uvek radim) i otići svojim putem...

ako ljudi imaju PRAVA da žive onako kako sami izabiraju, imamo li i mi prava da 7. dana proslavljamo Boga i da ne radimo svetovne poslove?

?

sve sve, ali da mu pomognes da pokrije kucu nikako, uzgred verovatno to covek iz obesti radi pa ti ne pada napamet da mu pomognes.
boze mili sta vas uce zapitate li se uopste?

pa boga proslavljas kao sto je hrist (ako vam on nesto uopste i znaci) rekao
ko cuva dusu svoju izgubi ce je, a vi tim zastarelim jevrejskim zakonom cete pogubiti duse.

I ovo je tebi dokaz da je EGW u pravu kada je rekla da su se anđeli ponudili da daju svoje živote za grehe Adam i Eve!
Onda ja samo mogu 100 % zaključiti - SA ADVENTISTIMA JE DISKUSIJA IGRANKA BEZ PRESTANKA!
1. Jer oni zaključuju sa stihovima koji nemaju veze sa istinitim tumačenjem biblije, već sa njihovim lažnim doktrinama.
2. Jer bezpogovorno prihvataju zaključke EGW - čiju istoriju mi Pravoslavci odlično poznajemo.

Vi hoćete da mi KRŠIMO Božji zakon...

a mi to NIKADA NEĆEMO UČINITI...

ni kada se bude doneo nedeljni zakon u svim državama sveta!

istina...

mnogi Adventisti će preći na drugu stranu (oni koji nisu spremni da daju sada svoj život za Hrista, neće ga dati ni tada), to nam je Bog rekao preko Ellen White, ali to je ipak njihov izbor...

a ja i dom moj služićemo Gospodu Isusu Hristu!

Vi hoćete da mi KRŠIMO Božji zakon...

a mi to NIKADA NEĆEMO UČINITI...

ni kada se bude doneo nedeljni zakon u svim državama sveta!

istina...

mnogi Adventisti će preći na drugu stranu (oni koji nisu spremni da daju sada svoj život za Hrista, neće ga dati ni tada), to nam je Bog rekao preko Ellen White, ali to je ipak njihov izbor...

a ja i dom moj služićemo Gospodu Isusu Hristu!

hvaljen isus

zaista zaista vam kazem, nema smisla da vi prezentujete hrista, bolje vam ide od ruke subota:D

Sa jedne strane je učenje o besmrtnosti duše a sa druge biblijska nauka o pravdi - kazni po delima (ni manje ni više)!
Sa jedne strane je sotonsko učenje a sa druge Božje.
Sa jedne strane imate armiju prevodioca koji prevode sa izopačenog grčkog teksta (Jezuitskog Westcott-Hort) a sa druge strane imate Textus-Receptus.
Sa jedne strane imate SILU VAVILONA VELIKOG a sa druge strane mali broj ljudi posvećenih istini i Isusu Hristu.
Sa jedne strane je LAŽ a sa druge ISTINA.
...

A kako da znate šta je istina a šta je laž?

Jednostavno...

ako nećete da se odvojite od greha... već živite životom laži...

ako Vam greh ne smeta, nećete ni hteti da se menjate (istina onda samo smeta jer Vas grize savest koja Vas non-stop opominje a Vi je stalno odbacujete jer nije dobrodošla...

tako čovek korak po korak prelazi etape, sve dok na kraju ne postane totalna marioneta sotone i ne pređe nevidljivu granicu...

HULE NA SVETOGA DUHA!

Poslednja izmena:
Sa jedne strane je učenje o besmrtnosti duše a sa druge biblijska nauka o pravdi - kazni po delima (ni manje ni više)!
Sa jedne strane je sotonsko učenje a sa druge Božje.
Sa jedne strane imate armiju prevodioca koji prevode sa izopačenog grčkog teksta (Jezuitskog Westcott-Hort) a sa druge strane imate Textus-Receptus.
Sa jedne strane imate SILU VAVILONA VELIKOG a sa druge strane mali broj ljudi posvećenih istini i Isusu Hristu.
Sa jedne strane je LAŽ a sa druge ISTINA.
...

A kako da znata šta je istina a šta je laž?

Jednostavno...

ako nećete da se odvojite od greha, već živite životom laži...

ako Vam greh ne smeta, nećete hteti da se menjate (istina Vam samo smeta jer Vas grize savest koja Vas non-stop opominje a Vi je stalno odbacujete...

tako čovek korak po korak prelazi etape, sve dok na kraju ne postane totalna marioneta sotone i ne pređe nevidljivu granicu...

HULE NA SVETOGA DUHA!
:D
a vi ste na strani ISTINE i koliko jos ima takvih hriscanskih sekti koje isto tvrde?

:D
a vi ste na strani ISTINE i koliko jos ima takvih hriscanskih sekti koje isto tvrde?

Svi tvrde da su hrišćani...

ali imate lakmus papir pa testirajte!

Ne možete tumačiti Božju reč kako se Vama sviđa, već treba dopustiti AUTORU (Svetom Duhu) da Vam je objasni...

ako se pre čitanja Božje reči ne pomolite Bogu da Vam da Svetoga Duha da napisano možete razumeti, možete imati i drugog suflera (koji ne pita za dozvolu) i on će vas ubediti da Bog ne misli onako kako piše u Njegovoj reči... tako je i našu pramajku naveo na greh..

... a tako isto navodi i sav hrišćanski svet da krši Božji zakon!

Mislite da je šala prekršiti jednu zapovest Božju?

Ne možete tumačiti Božju reč kako se Vama sviđa, već treba dopustiti AUTORU (Svetom Duhu) da Vam je objasni...

ako se pre čitanja Božje reči ne pomolite Bogu da Vam da Svetoga Duha da napisano možete razumeti, možete imati i drugog suflera (koji ne pita za dozvolu) i on će vas ubediti da Bog ne misli onako kako piše u Njegovoj reči... tako je i našu pramajku naveo na greh..

Ne ode ti na godišnji?

A taj lakmus papir kada su Adventisti u pitanju je EGW!
Jer se celokupna njena doktrina, ili 99 %, prihvata, uči i primenjuje u Crkvi ASD!
A ko je ona i kakva je njena doktrina - najlakše se otkriva u izučavanju njenog lika i dela. A tada se vidi da je ona karastrofa! Sotonin sluga............
A i da nisam u pravu, mada to se lako da utvrditi, da sam 100 % kada je EGW u pitanju - opet ostaje da Adventisti podjednako veruju ljudima (EGW) i Bogu a to biblijski nije ispravno.

Emanuilo kaze. Pa lepo pise?
Pa pise da je andjelima objavljen plan spasenja, oni ga nisu znali dotle.
Otac je pitao ko ce nam ici. Isus kaze ja cu.

Petriv kaze njena doktrina EGW?

Pa nema ona doktrinu vec su to saveti i opomene da zivimo hriscanskim zivotom.

Emanuilo. Zasto mi nisi odgovorio na pitanje nego dalje iskrivljuhes svesno istinu.
Za svako zlo delo ce svako izaci na sud pred Gospoda.

#3705.....Neka Božja reč sama odgovori:

Rev 12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

&

Rev 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.......
Dobro, i sada na bazi ovih stihova ko je ispravniji SPC i ASD. Ko je Duh Proroštva i ko drži 10 zapovest?

Petrov, ima li nesto argumentovano osim tvoje reci vUlgatnosti kao arguemnti?

Kakve nabuloze prorocice to je Biblija sto sam citirao.

Pa nisu ni andjeli ni ljudi prihvaceni.

Andjeli kao bezgresna bica nisu shvatala Bozji plan odma.

EVO PETAR NAM TO GOVORI DA I ONI NERAZUMEJU SVE I DA ZELE JOS BOLJE DA SHVATE:

ANDJELI KOJI SE RADUJU SPASENJU COVEKA ZAR NEBI BILI SPREMNI I DA UMRU AKO TREBA?

Lk 15:10 Tako, kažem vam, biva radost pred andjelima Božijima za jednog grešnika koji se kaje.

Evo koliko ste zabludeli i koliko lazete da bi opravdali satansko ucenje lazne proroocice:

Које спасеније тражише и испитиваше за њ пророци, који за вашу благодат прорекоше;

Испитујући у каково или у које вријеме јављаше Дух Христов у њима, напријед свједочећи за Христове муке и за славе по томе;

Којима се откри да не самијем себи него нама служаху овијем што вам се сад јави по онима који вам проповједише јеванђеље посланијем с неба Духом светијем, у које анђели желе завирити

Ovde se govori o prorocima a ne o andjelima a vama su toliko isprali mozak da ni ocigledne stvari ne zelite da vidite il vas zato placaju da trabujate ovde u zbunjete ljude.....hebala vas subota i sotonski sluga EGW

Evo koliko ste zabludeli i koliko lazete da bi opravdali satansko ucenje lazne proroocice:

Које спасеније тражише и испитиваше за њ пророци, који за вашу благодат прорекоше;

Испитујући у каково или у које вријеме јављаше Дух Христов у њима, напријед свједочећи за Христове муке и за славе по томе;

Којима се откри да не самијем себи него нама служаху овијем што вам се сад јави по онима који вам проповједише јеванђеље посланијем с неба Духом светијем, у које анђели желе завирити

Ovde se govori o prorocima a ne o andjelima a vama su toliko isprali mozak da ni ocigledne stvari ne zelite da vidite il vas zato placaju da trabujate ovde u zbunjete ljude.....hebala vas subota i sotonski sluga EGW

Ne samo što im je ispran - nego i zaluđen. Pa vidiš da i oni sami ne mogu da objasne stih iz 1. Petr. 1,12. A imaju već u 20-tom stihu objašnjenje. Da se odavnina znalo da će ljudi zgrešiti i da će Bog morati dati svoj život za ljude, a ne anđeli!
Ali Adventisti će se uhvatiti za bilo koji stih, a naročito za one teško razumljive( 2.Petrov.3,16 Као што говори о овоме и у свима својим посланицама, у којима имају неке ствари тешке разумети, које ненаучени и неутврђени изврћу, као и остала писма, на своју погибао.), ne bi li opravdali svoje zablude. Kojih imaš koliko voliš. Ali pošto im đavo neda mira, moraju ovde da postiraju i uvuku još nekog u pogibao.

Noviji svet prevod: Hebrejima 2:16 - Jer on dakako ne pomaže anđelima, nego pomaže potomstvu Abrahamovu. ( Novi Svijet prijevod )

Stariji Novi svet prevod J svedoka: Jer on ne prihvata u stvarnosti andjele nego od semena avramovog prihvata... (Novi svet prevod) 1961-1963.

Stariji Novi svet prevod J svedoka: Jer on ne prihvata u stvarnosti andjele nego od semena avramovog prihvata... (Novi svet prevod) 1971.

Na Hrvatskom i na Srpskom je tek 1999. izašao prijevod Novi Svijet grčkog dijela Biblije, a 2006. cijelovita Biblija na našem prijevodu.

Prema tome, ne postoje nekakvi stariji prijevodi na naše jezike, kako želiš prikazati.

Hebrews 2:16 - For he is really not assisting angels at all, but he is assisting Abraham’s seed.

Stariji prijevodi koje smo ranije koristili su od drugih prevoditelja, a ne naši, tako da ne postoje različiti Novi Svijet prijevodi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back