Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skroz si omasio moj Wilijame... Nije to zeleo da kaze...

Nedostaje ti znanje Wiliame za ove stvari...

A suvise imas predrasude.

Kad bi znanja bar imao toliko...

Vi da imate obrazovanja i pameti ne bi sledili laznog proroka.Hulite na hrista i na bogorodicu,poredite ih sa tamuzom to je bruka i sramota koja jedino moze da dodje od americkih sekti....
Nemam ja nikakve prerasude vec znam ko su adventisti i cime se sluze i cija dela su im iznad biblije o obozavanju subote da ne pricam...
Vi pljujete po predanju crkve a imate vase ,,bogonadahnute,, proroke poput elene koja je omasila Hristovo dolazak....
Kao mi sledimo samo sveto pismo a u stvari slepo sledite seminarska ucenja i dela lazne prorcice....To je licemerje i hula.....

Vi da imate obrazovanja i pameti ne bi sledili laznog proroka.Hulite na hrista i na bogorodicu,poredite ih sa tamuzom to je bruka i sramota koja jedino moze da dodje od americkih sekti....
Nemam ja nikakve prerasude vec znam ko su adventisti i cime se sluze i cija dela su im iznad biblije o obozavanju subote da ne pricam...
Vi pljujete po predanju crkve a imate vase ,,bogonadahnute,, proroke poput elene koja je omasila Hristovo dolazak....
Kao mi sledimo samo sveto pismo a u stvari slepo sledite seminarska ucenja i dela lazne prorcice....To je licemerje i hula.....

Za pocetak bi bilo dobro da naucis da se Hrist pise VELIKIM slovom.A to koliko znas o adventistima tj.o Bibliji je ne vise od lokalnog pope za koga je ista misaona imenica.Nego deder pokazi nam jednu zabludu u koju mi verujemo a nije biblijska od 27 osnovnih istina u koje verujemo?

Was izokretaca istine u SPC kao da prave na kalup?
Taman posla da Mariju i Hrista poredimo sa Tamuzom.

Dosta vise laganja preterali ste svaku meru.

Za pocetak bi bilo dobro da naucis da se Hrist pise VELIKIM slovom.A to koliko znas o adventistima tj.o Bibliji je ne vise od lokalnog pope za koga je ista misaona imenica.Nego deder pokazi nam jednu zabludu u koju mi verujemo a nije biblijska od 27 osnovnih istina u koje verujemo?

Pa verujete prolupalim vizijama elen vajt a ona je promasila Hristov dolazak,cak da iole nesto znas iz biblije znao bi da se taj dan ne trazi da cak ni Hristos nije rekao koji je to dana a vasa osnivacica je sledila demonska ucenja i omanula cak je i Satanu smestila na bozji presto i jos je rekla da je vreme milosti proslo..:eek: ako si ti slep onda je sledi al Hrista ne sledis sigurno jer tako nesto ni cak ni papa na kog se toliko palite nije nikad rekao...
Dovoljno pogledati sve te njene ,,vizije,, i slusati vasa tumecenja i videti da vi ne sledite Hrista i njegovu crkvu vec laznog proroka....

Poslednja izmena:
Pa verujete prolupalim vizijama elen vajt a ona je promasila Hristov dolazak,cak da iole nesto znas iz biblije znao bi da se taj dan ne trazi da cak ni Hristos nije rekao koji je to dana a vasa osnivacica je sledila demonska ucenja i omanula cak je i Satanu smestila na bozji presto i jos je rekla da je vreme milosti proslo..:eek: ako si ti slep onda je sledi al Hrista ne sledis sigurno jer tako nesto ni cak ni papa na kog se toliko palite nije nikad rekao...
Dovoljno pogledati sve te njene ,,vizije,, i slusati vasa tumecenja i videti da vi ne sledite Hrista i njegovu crkvu vec laznog proroka....

Momce ja mislio ti neki ozbiljn diskutant pa ces sad da raspalis Biblijom pa redom stavku po stavku da se preznojim,kad ono tandara mandara broc:mrgreen:.Ajde da ti dam jos jednu sansu daj neki biblijski stavak u koji mi verujemo a nije biblijski,pusti se trucanja i mantanja to je za dokone babe kad heklaju miljice ili pletu carape.Ja mogu da kazem eto ti si lud,ali to nije dokaz da je zaista tako.Dakle uzdigni se malo od lokalnog pope-lope i daj nesto konkretno iz Biblije sto mi verujemo a nije po Bibliji

Momce ja mislio ti neki ozbiljn diskutant pa ces sad da raspalis Biblijom pa redom stavku po stavku da se preznojim,kad ono tandara mandara broc:mrgreen:.Ajde da ti dam jos jednu sansu daj neki biblijski stavak u koji mi verujemo a nije biblijski,pusti se trucanja i mantanja to je za dokone babe kad heklaju miljice ili pletu carape.Ja mogu da kazem eto ti si lud,ali to nije dokaz da je zaista tako.Dakle uzdigni se malo od lokalnog pope-lope i daj nesto konkretno iz Biblije sto mi verujemo a nije po Bibliji

Pa vi samo truckate vizije lazne prorcice i tvrdite da vam je biblija jedini izvor ucenja a ono iza svega toga dela zene plagijatora....o njenim vizijama dzaba da pricam.....smestila je sotonu na bozji presto:eek: osnivac vase ,,crkve,, dize satanu na bozji presto...tragedija

Opet prazne neosnovane opetuzbe, nista od dokaza i argumenata?

Ne hulimo na crkvu zbog Bogorodice nego zbog gluposti kada se molite Boigorodici a dodje sotona.
Pa nismo mi to izmislili, zapisao je Nikolaj.

Poslednja izmena:
IPAK BIBLIJA KAZE DA SU SE ANDJELI PONUDILI DA UMRU ZA COVEKA:

petrov: TREĆE : Kako u bibliji (gde) možemo proveriti ovu TVRDNJU EGW? Da li je to Božija objava ili ljudska? Da su se Anđeli ponudili da umru za čoveka?
Izvoli brate Adventisto:

14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest djavola;
15 I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi.
16 Jer se zaista ne primaju andjeli, nego se prima seme Avraamovo.
17 Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne.
18 Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju.

Jevrejima 2.

Tekst govrti o isusovoj zrtvi za nas, a 16 stih asocira, da se ANDJEOSKA ZRTVA NIJE PRIMILA nego od semena Avramovog, koji je Isus.

DAKLE KADA SE NESTO ODBILO MORA DA JE PONUDJENO RPVO.

IPAK JE EGW REKLA ONOS TO STO STOJI U BIBLIJI!!!

Poslednja izmena:
To nije tacno Emanuilo.U Bibliji pise da je Otac pitao ko ce nam ici i koga da posaljemo iako je plan spasenja vec stvoren pre postanka sveta.
Isus kaze, evo mene, poslji mene.
Kako to sad?
Da te cujemo?
Jelena Vajt nigde ne kaze da je tada nastao plan spasenja.
Ona upravo govori o ovom dogadjaju i kada su Otac i Sin odlucili da taj plan sprovedu i objave ga.
Vi izvrcete istinu.
Kaze li ona u njenom tekstu da je tada nastao plan spasenja?
A ako ne kaze zasto ucitavate tamo nesto sto ne pise?

Jelena kaže da je Isus tri puta insistirao a da je Otac odbijao. Znači,prema njenoj teoriji, Bog je bio zatečen događajima i morao je naknadno da pravi plan sa Sinom.

Jelena kaže da je Isus tri puta insistirao a da je Otac odbijao. Znači,prema njenoj teoriji, Bog je bio zatečen događajima i morao je naknadno da pravi plan sa Sinom.

Opet ucitavas sto ne pise?

Pa gde je napisala da je bio zatecen? I gde je napsiala da je nakanadno Bog pravio plan spasenja?

Kada je dosao taj trenutak da se plan spasenja sprovede, ni Bogu nije bilo lako da ga sprovede.

Kada je Isus klecao u Getsimanskom vrtu, zar se ne moli nekoliko puta da ga mimoidje casa ova?

ZAR NIJE IMAO OCAJNU BORBU? I TO TRI PUTA...
:

1. Mt 26:39 I otišavši malo pade na lice svoje moleći se i govoreći: Oče moj! Ako je moguće da me mimoidje čaša ova; ali opet ne kako ja hoću nego kako Ti.

2. Mt 26:42 Opet po drugi put otide i pomoli se govoreći: Oče moj! Ako me ne može čaša ova mimoići da je ne pijem, neka bude volja Tvoja.

3. Mt 26:44 I ostavivši ih otide opet i treći put te se pomoli govoreći one iste reči.

ZAR SE NIJE KOLEBAO BORIO?

Isus nebi odustao i nije, ali nam je pokazao da je to za samoga Boga bila strasna stvar, a ne samo ciribu ciriba i ko iz rukava...

Vi pravoslavci uopste ne pozanajete Sveto pismo? :eek:

Uteloviti se, iskusiti smrt ni za Boga nije bila sitna zrtva vec strasna zrtva.

Cilj je da se pokaze koja je to bila zrtva i Bozja ljubav.

A ONO STO BI VI VOLELI DA JE NAPISALA NIJE NAPISALA...

ENO GORE STO JE TVRDIO PETROV DA U BIBLIJI NE STOJI DA SU SE ANDJELI PONUDILI IPAK STOJI...

Emanuilo zasto mi nisi odgovrio na pitanje nego opet izvrces receno?

Pitanje je bilo, kako to da Bog pita Isusa koga da posaljjemo kada je plan spasenja vec bio napravljen?

Isus odgvoara, evo poslji mene...

Poslednja izmena:

petrova neosnovana, i lazna tvrdnja:

14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest djavola;
17 Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne.
18 Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju.

Jevrejima 2.

Tekst govrti o isusovoj zrtvi za nas, a 16 stih kaze da se ANDJEOSKA ZSRTVA NIJE PRIMILA nego od semena Avramovog, koji je isus.

IPAK JE EGW REKLA ONOS TO STOJI U BIBLIJI!!!

ZAO MI JE PETROV, POGRESIO SI...

Hebrejima 2:16 - Jer on dakako ne pomaže anđelima, nego pomaže potomstvu Abrahamovu. ( Novi Svijet prijevod )
Jevrejima 2:16 - Jer on zaista ne dođe u pomoć anđelima, nego potomstvu Avramovu. ( Lujo Bakotić prijevod )
Hebrejima 2,16 - Jer, ne dolazi on *anđelima u pomoć, već potomstvu Abrahamovom. ( Tomislav Dretar prijevod )

Biblija u ovom stihu ne govori o nikakvoj anđeoskoj žrtvi.

Tko to pomaže abrahamovom potomstvu, što se naglašava u ovom stihu ?

evo konkretno

И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају.

jel mu rekao danas ce zajedno biti u raju ili danas mu je rekao da ce biti u raju?
jel dusa spava do opsteg vaskrsenja u dve rate kako vi kazete?

Hebrejima 2:16 - Jer on dakako ne pomaže anđelima, nego pomaže potomstvu Abrahamovu. ( Novi Svijet prijevod )
Jevrejima 2:16 - Jer on zaista ne dođe u pomoć anđelima, nego potomstvu Avramovu. ( Lujo Bakotić prijevod )
Hebrejima 2,16 - Jer, ne dolazi on *anđelima u pomoć, već potomstvu Abrahamovom. ( Tomislav Dretar prijevod )

Biblija u ovom stihu ne govori o nikakvoj anđeoskoj žrtvi.

Tko to pomaže abrahamovom potomstvu, što se naglašava u ovom stihu ?

Elbefelder Biblija Brockhaus:

Jer on nije primio andjeosku nego od avramovog potomstva je primio.
Jevrejima 2,16.

Cilj je iskroenjavanje greha.
Posto je Isus dosao na svet, nije prihvacena andjeoska nego od Avramovog semena.

Vuk Karadjaic. 16 Jer se zaista ne primaju andjeli, nego se prima seme Avraamovo.

Katolicki prevod, Einheist prevod Bibel:

Jer on ne primi andjeosku nego od semena Avramovog primi.
jevrejima 2,16.

Luterov Prevod: jer on nije primio andjeosku nego od semna avramovog je primio.
2 Jevrejima 2,16.

STARIJI NOVI SVET PREVOD JEHOVINIH SVEDOKA1961- 1963 godina.

JER ON NE PRIHVATA U STVARNOSTI ANDJELE NEGO OD SEMENA AVRAMOVOG PRIHVATA.
Jevrejima 2,16.

Stariji Novi svet prevod J svedoka: Jer on ne prihvata u stvarnosti andjele nego od semena avramovog prihvata... (Novi svet prevod) 1971.godina.

Poslednja izmena:
Noviji svet prevod: Hebrejima 2:16 - Jer on dakako ne pomaže anđelima, nego pomaže potomstvu Abrahamovu. ( Novi Svijet prijevod )

Stariji Novi svet prevod J svedoka: Jer on ne prihvata u stvarnosti andjele nego od semena avramovog prihvata... (Novi svet prevod) 1961-1963.

Stariji Novi svet prevod J svedoka: Jer on ne prihvata u stvarnosti andjele nego od semena avramovog prihvata... (Novi svet prevod) 1971.

Poslednja izmena:

Jevrejima 2.

Tekst govrti o isusovoj zrtvi za nas, a 16 stih kaze da se ANDJEOSKA ZSRTVA NIJE PRIMILA nego od semena Avramovog, koji je isus.

IPAK JE EGW REKLA ONOS TO STO STOJI U BIBLIJI!!!

Reći ću ti ja istinu, a ti je nećeš prihvatiti – ali i Hrist je govorio istinu, pa mu nisu verovali. Pošto ste vi vajtovci, ona vas je sve inficirala tim sotonskim virusom.
DOKAZ:
Taj stih nema veze ni 1 % sa EGW tvrdnjom da su se anđeli ponudili ............
Pa vi ste zaista prolupali čitajući i veujući njoj. Hajde obrazloži taj stih i poveži ga sa tim da su se anđeli na nebu ponudili za otkup greha prvog para!???
Pa ti si mogao staviti bilo koji stih iz biblije i reći :’’Petrov laže – evo dokaz da je EGW govorila istinu’’.
Otkup greha prvog adam je mogao da iskupi samo poslecnji adam –Isus Hrist. To biblija eksplicitno kaže. Kakvi crni anđeli se ponudili Hristu da daju svoj život za prvi par.

Upravo ovako – pogrešno tumačite sve njene zablude. Iznesete neki stih, koji je malo nerazumljiviji, vežete ga za lažnu doktrinu i vrtite po 1.000 puta dok ne upecate nekog naivka.

Hajmo malo da odmorimo...

ima i pametnijih stvari od prepiranja!

(može se pustiti neka hrišćanska himna, pogledati dobra propoved, čitati Biblija ili neka dobra duhovna knjiga koja vas usmerava Bogu...

možemo se moliti Bogu, možemo voditi korisne razgovore koji nas podstiču ka miru, ljubavi, praštanju...

možete učiniti dobro nekome danas...

možete biti sa braćom u domu molitvenome...

mnogo toga se može danas činiti...

a prepirati se...

i nije baš najbolji način da provedete 7. dan.

(naravno nekada ne možete izbeći napade, ali koliko do nas stoji imajte mir sa svim ljudima kaže Božja reč)

Sve si brate tačno i na mestu rekao, ja bih samo još dodao da su mnogo agresivniji u širenju i propagiranju njihove Crkve od nas Pravoslavaca.
Oni spopadaju ljude po kućama, ulicama, kafićima, plažama........ sa njihovim knjigama, nude besplatne studije biblije (lažne nauke - pravilnije) i još mnogo toga samo da bi te vrbovali u njihovu sektu.
A i to govori o njihovom karakteru i da li su zainteresovani za NAŠE SPASENJE ili za NAŠE PARE. Jer imaju i desetak i novčane priloge. Opelješe te jadne vernike do gole kože.....

(može se pustiti neka hrišćanska himna, pogledati dobra propoved, čitati Biblija ili neka dobra duhovna knjiga koja vas usmerava Bogu...

može se moliti Bogu, možemo voditi korisne razgovore koji nas podstiču ka miru, ljubavi, praštanju...

a prepirati se...

(naravno nekada ne možete izbeći napade, ali koliko do nas stoji imajte mir sa svim ljudima kaže Božja reč)

a kad kazes "možete učiniti dobro nekome danas..." mislis da mu pomognes recimo crep da stavi na krov ili tako nesto slicno?

Reći ću ti ja istinu, a ti je nećeš prihvatiti – ali i Hrist je govorio istinu, pa mu nisu verovali. Pošto ste vi vajtovci, ona vas je sve inficirala tim sotonskim virusom.
DOKAZ:
Taj stih nema veze ni 1 % sa EGW tvrdnjom da su se anđeli ponudili ............
Pa vi ste zaista prolupali čitajući i veujući njoj. Hajde obrazloži taj stih i poveži ga sa tim da su se anđeli na nebu ponudili za otkup greha prvog para!???
Pa ti si mogao staviti bilo koji stih iz biblije i reći :’’Petrov laže – evo dokaz da je EGW govorila istinu’’.
Otkup greha prvog adam je mogao da iskupi samo poslecnji adam –Isus Hrist. To biblija eksplicitno kaže. Kakvi crni anđeli se ponudili Hristu da daju svoj život za prvi par.

Upravo ovako – pogrešno tumačite sve njene zablude. Iznesete neki stih, koji je malo nerazumljiviji, vežete ga za lažnu doktrinu i vrtite po 1.000 puta dok ne upecate nekog naivka.

Stih kaze dfa se andjeoska odbila a prihvatila se od semEna avramovog.
Posto se pre toga govOri o isuovoj zrtvi a ovde se kaze da se andjeoska odbila, asocira na to da kada se neko odbije onda se on ponudio.

Bez obzira da li to pise u Bibliji ili ne, imamo dovoljno razloga da verujemo da je to moguce jer su se sami gresni ljudi nudili da umru sa Isusom a kamoli andjeli:

PETAR I SVI APOSTOLI:

Mt 26:35 Reče Njemu Petar: Da bih znao i umreti s Tobom neću Te se odreći. Tako i svi učenici rekoše.

Markus 14:31 A on još više govoraše: Da bih znao s Tobom i umreti neću Te se odreći. Tako i svi govorahu.

KAKO LI SU TEK SVETI BEZGRESNI ANDJELI!

Osim toga prorok nemora da govri sve sto pise u Biliji...

To sto govori nesme da se protivi ucenju biblije...

Apg 13:1 A u crkvi koja beše u Antiohiji behu neki proroci i učitelji, to jest: Varnava i Simeun koji se zvaše Nigar, i Lukije Kirinac, i Manail odgajeni s Irodom četvorovlasnikom, i Savle.

Heb 11:32 I šta ću još da kažem? Jer mi ne bi dostalo vremena kad bih stao pripovedati o Gedeonu, i o Varaku i Samsonu i Jeftaju, o Davidu i Samuilu, i o drugim prorocima,

Apg 15:32 A Juda i Sila, koji i proroci behu, mnogim rečima utešiše braću i utvrdiše.

1.Kor 14:29 A proroci dva ili tri neka govore, i drugi neka rasudjuju.

Poslednja izmena:

možemo se moliti Bogu, možemo voditi korisne razgovore koji nas podstiču ka miru, ljubavi, praštanju...

a prepirati se...

Prepiranje je Adventistima kao gutljaj vode. Pa oni su majstori u tome!
Šta misliš zašto je NEO onako reagovao: ''Pun mi je q.... svega'' i napustio ovu temu?
Zbog slatkih kolača. Ne brate, već zato što su sotonske sluge majstori lukavstva i prepiranja. Oni to neće prestati nikada jer ih tera lažni duh.
Uverićeš se i sam - ako mi ne veruješ. Postiraće Adventisti i 10.000 X samo da proture svoju lažnu nauku i lažnu proročicu! Ma ako treba i na silu će se proturiti adventistička doktrina.....................

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back