Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joh 8:47 Ko je od Boga reči Božije sluša; zato vi ne slušate, jer niste od Boga.

KONTEKST

Joh 8:31 Tada Isus govoraše onim Jevrejima koji Mu verovaše: Ako vi ostanete na mojoj besedi, zaista ćete biti učenici moji,
Joh 8:32 I poznaćete istinu, i istina će vas izbaviti.
Joh 8:33 Odgovoriše i rekoše Mu: Mi smo seme Avraamovo, i nikome nismo robovali nikad; kako ti govoriš da ćemo se izbaviti?
Joh 8:34 Isus im odgovori: Zaista, zaista vam kažem da je svaki koji čini greh rob grehu.
Joh 8:35 A rob ne ostaje u kući vavek, sin ostaje vavek.
Joh 8:36 Ako vas, dakle, Sin izbavi, zaista ćete biti izbavljeni.
Joh 8:37 Znam da ste seme Avraamovo; ali gledate da me ubijete, jer moja beseda ne može u vas da stane.
Joh 8:38 Ja govorim šta videh od Oca svog; i vi tako činite šta videste od oca svog.
Joh 8:39 Odgovoriše i rekoše Mu: Otac je naš Avraam. Isus im reče: Kad biste vi bili deca Avraamova, činili biste dela Avraamova.
Joh 8:40 A sad gledate mene da ubijete, čoveka koji vam istinu kazah koju čuh od Boga: Tako Avraam nije činio.
Joh 8:41 Vi činite dela oca svog. Tada Mu rekoše: Mi nismo rođeni od kurvarstva: jednog Oca imamo, Boga.
Joh 8:42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.
Joh 8:43 Zašto ne razumete govor moj? Jer ne možete reči moje da slušate.
Joh 8:44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Joh 8:45 A meni ne verujete, jer ja istinu govorim.
Joh 8:46 Koji me od vas kori za greh? Ako li istinu govorim, zašto mi vi ne verujete?
Joh 8:47 Ko je od Boga reči Božije sluša; zato vi ne slušate, jer niste od Boga.
Joh 8:48 Tada odgovoriše Jevreji i rekoše Mu: Ne govorimo li mi pravo da si ti Samarjanin, i da je đavo u tebi.
Joh 8:49 Isus odgovori: U meni đavola nema, nego poštujem Oca svog; a vi mene sramotite.
Joh 8:50 A ja ne tražim slave svoje; ima koji traži i sudi.
Joh 8:51 Zaista, zaista vam kažem: ko održi reč moju neće videti smrt doveka.
Joh 8:52 Tada Mu rekoše Jevreji: Sad videsmo da je đavo u tebi: Avraam umre i proroci, a ti govoriš: Ko održi reč moju neće okusiti smrt doveka.
Joh 8:53 Eda li si ti veći od oca našeg Avraama, koji umre? I proroci pomreše: ko se ti sam gradiš?
Joh 8:54 Isus odgovori: Ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: Otac je moj koji me slavi, za kog vi govorite da je vaš Bog.
Joh 8:55 I ne poznajete Ga, a ja Ga znam; i ako kažem da Ga ne znam biću laža kao vi. Nego Ga znam, i reč Njegovu držim.
Joh 8:56 Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vide, i obradova se.
Joh 8:57 Tada Mu rekoše Jevreji: Još ti nema pedeset godina, i Avraama li si video?
Joh 8:58 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.
Joh 8:59 Tada uzeše kamenje da bace na Nj; a Isus se sakri, i izađe iz crkve prošavši između njih i otide tako.

Evo šta je Hrist poručio svima onima koji se plaše da stanu na stranu istine (jer je nepopularna):

Luk 12:4 Ali vam kažem, prijateljima svojim: ne bojte se od onih koji ubijaju telo i potom ne mogu ništa više učiniti.
Luk 12:5 Nego ću vam kazati koga da se bojite: bojte se Onog koji ima vlast pošto ubije baciti u pakao; da, kažem vam, Onog se bojte.
Luk 12:6 Ne prodaje li se pet vrabaca za dva dinara? I nijedan od njih nije zaboravljen pred Bogom.
Luk 12:7 A u vas je i kosa na glavi izbrojana. Ne bojte se dakle; vi ste bolji od mnogo vrabaca.
Luk 12:8 Nego vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima priznaće i Sin čovečiji njega pred anđelima Božijim;
Luk 12:9 A koji se odreče mene pred ljudima njega će se odreći pred anđelima Božijim.
Luk 12:10 I svaki koji reče reč na Sina čovečijeg oprostiće mu se, a koji huli na Svetog Duha neće mu se oprostiti.

Poslednja izmena:
Mat 12:1 U to vreme iđaše Isus u subotu kroz useve: a učenici Njegovi ogladneše, i počeše trgati klasje, i jesti.
Mat 12:2 A fariseji videvši to rekoše Mu: Gle, učenici tvoji čine šta ne valja činiti u subotu.
Mat 12:3 A On reče im: Niste li čitali šta učini David kad ogladne, on i koji behu s njim?
Mat 12:4 Kako uđe u kuću Božju, i hlebove postavljene pojede, kojih nije valjalo jesti njemu ni onima što su bili s njim, nego samim sveštenicima.
Mat 12:5 Ili niste čitali u zakonu kako u subotu sveštenici u crkvi subotu pogane, pa nisu krivi?
Mat 12:6 A ja vam kažem da je ovde onaj koji je veći od crkve.
Mat 12:7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osuđivali prave;
Mat 12:8 Jer je Gospodar i od subote Sin čovečiji.
Mat 12:9 I otišavši odande dođe u zbornicu njihovu.
Mat 12:10 I gle, čovek beše tu s rukom suvom; i zapitaše Ga govoreći: Valja li u subotu lečiti? Da bi Ga okrivili.
Mat 12:11 A On reče im: Koji je među vama čovek koji ima ovcu jednu pa ako ona u subotu upadne u jamu neće je uzeti i izvaditi?
Mat 12:12 A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti.
Mat 12:13 Tada reče čoveku: Pruži ruku svoju. I pruži. I postade zdrava kao i druga.
Mat 12:14 A fariseji izišavši načiniše veće o Njemu kako bi Ga pogubili. No Isus doznavši to ukloni se odande.
Mat 12:15 I za Njim idoše ljudi mnogi, i isceli ih sve.
Mat 12:16 I zapreti im da Ga ne razglašuju:
Mat 12:17 Da se zbude šta je kazao Isaija prorok govoreći:
Mat 12:18 Gle, sluga moj, koga sam izabrao, ljubazni moj, koji je po volji duše moje: metnuću duh svoj na Njega, i sud neznabošcima javiće.
Mat 12:19 Neće se svađati ni vikati, niti će čuti ko po rasputicama glas Njegov.
Mat 12:20 Trsku stučenu neće prelomiti i sveštilo zapaljeno neće ugasiti dok pravda ne održi pobedu.
Mat 12:21 I u ime Njegovo uzdaće se narodi.
Mat 12:22 Tada dovedoše k Njemu besnoga koji beše nem i slep; i isceli ga da nemi i slepi stade govoriti i gledati.
Mat 12:23 I divljahu se svi ljudi govoreći: Nije li ovo Hristos, sin Davidov?
Mat 12:24 A fariseji čuvši to rekoše: Ovaj drugačije ne izgoni đavola do pomoću Veelzevula kneza đavolskog.
Mat 12:25 A Isus znajući misli njihove reče im: Svako carstvo koje se razdeli samo po sebi, opusteće; i svaki grad ili dom koji se razdeli sam po sebi, propašće.
Mat 12:26 I ako sotona sotonu izgoni, sam po sebi razdelio se; kako će dakle ostati carstvo njegovo?
Mat 12:27 I ako ja pomoću Veelzevula izgonim đavole, sinovi vaši čijom pomoću izgone? Zato će vam oni biti sudije.
Mat 12:28 A ako li ja Duhom Božijim izgonim đavole, dakle je došlo k vama carstvo nebesko.
Mat 12:29 Ili kako može ko ući u kuću jakoga i pokućstvo njegovo oteti, ako najpre ne sveže jakoga? I onda će kuću njegovu opleniti.
Mat 12:30 Koji nije sa mnom, protiv mene je; i koji ne sabira sa mnom, prosipa.
Mat 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.
Mat 12:32 I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom.
Mat 12:33 Ili usadite drvo dobro, i rod njegov biće dobar; ili usadite drvo zlo, i rod njegov zao biće; jer se po rodu drvo poznaje.
Mat 12:34 Porodi aspidini! Kako možete dobro govoriti, kad ste zli? Jer usta govore od suviška srca.
Mat 12:35 Dobar čovek iz dobre kleti iznosi dobro; a zao čovek iz zle kleti iznosi zlo.
Mat 12:36 A ja vam kažem da će za svaku praznu reč koju kažu ljudi dati odgovor u dan strašnog suda.
Mat 12:37 Jer ćeš se svojim rečima opravdati, i svojim ćeš se rečima osuditi.
Mat 12:38 Tada odgovoriše neki od književnika i fariseja govoreći: Učitelju! Mi bi radi od tebe znak videti.
Mat 12:39 A On odgovarajući reče im: Rod zli i preljubotvorni traži znak; i neće mu se dati znak osim znaka Jone proroka.
Mat 12:40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.
Mat 12:41 Ninevljani izići će na sud s rodom ovim, i osudiće ga; jer se pokajaše Joninim poučenjem: a gle, ovde je veći od Jone.
Mat 12:42 Carica južna izići će na sud s rodom ovim, i osudiće ga; jer ona dođe s kraja zemlje da sluša premudrost Solomunovu: a gle, ovde je veći od Solomuna.
Mat 12:43 A kad nečisti duh iziđe iz čoveka, ide kroz bezvodna mesta tražeći pokoja, i ne nađe ga.
Mat 12:44 Onda reče: Da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao; i došavši nađe prazan, pometen i ukrašen.
Mat 12:45 Tada otide i uzme sedam drugih duhova gorih od sebe, i ušavši žive onde; i bude potonje gore čoveku onom od prvog. Tako će biti i ovome rodu zlome.
Mat 12:46 Dok On još govoraše s ljudima, gle, mati Njegova i braća Njegova stajahu napolju i čekahu da govore s Njime.
Mat 12:47 I neko Mu reče: Evo mati Tvoja i braća Tvoja stoje na polju, radi su da govore s Tobom.
Mat 12:48 A On odgovori i reče onome što Mu kaza: Ko je mati moja, i ko su braća moja?
Mat 12:49 [12:49a] I pruživši ruku svoju na učenike svoje reče: Eto mati moja i braća moja.
Mat 12:50 [12:49b] Jer ko izvršuje volju Oca mog koji je na nebesima, onaj je brat moj i sestra i mati.

Poslednja izmena:
Bijah u duhu u Dan Gospodnji, i cuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam alfa i omega, prvi i poslednji"
Dan Gospodnji.Kraj istorije i novi pocetak.
O kojem se "Gospodnjem Danu" ovde radi?
Molim adventiste da se raspisu.

Pa ja mislim da je to bio petak.
Muslimani kazu daje to dan Gospodnji.

To ti je odgovor.

Ako nisma pogodio kazi nam ti koji je to bio dan.

isti oni ljudi koji danasnja cuda bozja proglasavaju za demonska...fariseji....ljudi zaslepljeni svojom duhovnom samobmanom...

Niko od nas se ne bavi takvim stvarima...

mi iznosimo OPOMENE Božje reči...

a zauzvrat dobijamo mržnju i osudu!

Mi govorimo da SAMO SPASITELJ može spasiti grešnike (slobodno ponuđeno svima), a vi sve vreme govorite da samo crkva može spasiti ljude (i to bez ostavljanja svih greha)...

mi proveravamo sve što nam se kaže sa Božjom reči, a vi se uzdate u čuda (iako Božja reč opominje da će đavo moći da čini čuda, prava čuda...

Rev 13:12 I svu vlast prve zveri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zveri kojoj se isceli rana smrtna.
Rev 13:13 I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.
Rev 13:14 I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zveri, govoreći onima što žive na zemlji da načine ikonu zveri koja imade ranu smrtnu i osta živa.

Da li će verni ljudi da budu prevareni ovim čudima? Neće! Zašto? Zato što PROVERAVAJU sa Božjom reči sve (a pošto znamo da će đavo činiti ovakva čuda, to za prave hrišćane nije nikakav dokaz)...

primetite šta će se desiti svima onima koji odbiju da se pokore toj SILI KOJA ČINI ČUDA:

Rev 13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.
Rev 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
Rev 13:17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog.

Veoma ozbiljna upozorenja!

Adventni pokret upozorava ljude da će uskoro biti donesen nedeljni zakon (u svim zemljama), a zatim da će oni koji budu i dalje poštovali IV Božju zapovest biti smatrani uzrocima zla u svetu...

i biće im ukinuto pravo da kupuju i prodaju!

Ovo su poslednja vremena i adventni pokret poziva ljude da se pripreme za takav razvoj događaja...

(da pripreme svoj karakter po uzoru na Isusa Hrista i da ostave sve grehe)
...

NEO, da je taj tvoj prijatelj Goran Bosdanac bio 13 godina adventista kao sto tvrdi u ovoj izjavi,
trebalo bi da zna sta uce advetisti i kako veruju.
Medjutim, svojom izjavom je pokazao da nikad nije ni bio adventista, jer pola od onoga nije istina sto je ispticao.
On nema pojma sta je Nova a sta Stari zavet kao i mnogo toga, sto je svakom adventisti dobro poznato.

Ipak zelimo Goranu dobar upseh na putu istrazivanja istine.

Niko od nas se ne bavi takvim stvarima...

mi iznosimo OPOMENE Božje reči...

a zauzvrat dobijamo mržnju i osudu!

Mi govorimo da SAMO SPASITELJ može spasiti grešnike (slobodno ponuđeno svima), a vi sve vreme govorite da samo crkva može spasiti ljude (i to bez ostavljanja svih greha)...

mi proveravamo sve što nam se kaže sa Božjom reči, a vi se uzdate u čuda (iako Božja reč opominje da će đavo moći da čini čuda, prava čuda...

Rev 13:12 I svu vlast prve zveri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zveri kojoj se isceli rana smrtna.
Rev 13:13 I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.
Rev 13:14 I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zveri, govoreći onima što žive na zemlji da načine ikonu zveri koja imade ranu smrtnu i osta živa.

Da li će verni ljudi da budu prevareni ovim čudima? Neće! Zašto? Zato što PROVERAVAJU sa Božjom reči sve (a pošto znamo da će đavo činiti ovakva čuda, to za prave hrišćane nije nikakav dokaz)...

primetite šta će se desiti svima onima koji odbiju da se pokore toj SILI KOJA ČINI ČUDA:

Rev 13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.
Rev 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
Rev 13:17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog.

Veoma ozbiljna upozorenja!

Adventni pokret upozorava ljude da će uskoro biti donesen nedeljni zakon (u svim zemljama), a zatim da će oni koji budu i dalje poštovali IV Božju zapovest biti smatrani uzrocima zla u svetu...

i biće im ukinuto pravo da kupuju i prodaju!

Ovo su poslednja vremena i adventni pokret poziva ljude da se pripreme za takav razvoj događaja...

(da pripreme svoj karakter po uzoru na Isusa Hrista i da ostave sve grehe)
...

:hahaha: kakav bre nedeljni zakon mojne da lupas covece....nista ne kapirate iz otkrivenja

NEO, da je taj tvoj prijatelj Goran Bosdanac bio 13 godina adventista kao sto tvrdi u ovoj izjavi,
trebalo bi da zna sta uce advetisti i kako veruju.
Medjutim, svojom izjavom je pokazao da nikad nije ni bio adventista, jer pola od onoga nije istina sto je ispticao.
On nema pojma sta je Nova a sta Stari zavet kao i mnogo toga, sto je svakom adventisti dobro poznato.

Ipak zelimo Goranu dobar upseh na putu istrazivanja istine.

da,da....tipicno sektasko negiranje nije on nikda ni bio adventista...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back