Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštovani BOKYSTAMY,

Mislim da ste u pravu u većini stvari koje ste rekli.

(sa jedinom razlikom da Bog ne gleda ko je ko, i zato On daje Svetoga Duha svim ljudima koji žele da Ga prime u srce)

Hoću još samo da Vas obavestim da je brat Mika1932 u drugoj vremenskoj zoni i da će pročitati Vaš post tek popodne.

Takođe, pošto je danas petak (dan pripreme) najverovatnije niko od nas neće pisati...

(slično se odnosi i na subotni dan... želimo da se posvetimo Bogu, proučavanju Božje reči, molitvi, pomoći drugima...)

Na kraju, želim da Vas i dragu braću pozdravim i da poželim Božje blagoslove.

Mir Božji neka bude sa svima vama

DOBRO JUTRO BOKYSTAMU,

Dok sam ja spavao, vi ste se siti napricali.
Hvala ti sto si odgovorio na moje pitanje.

MOZES LI MI U SVETOM PISMU NACI POTVRDU DA JE HRISTOS IKOGA KRSTIO A POSEBNO JOVANA KRSTITELJA?

Unapred hvala na odgovoru

Ne konkretno, ali ovo je jedan nagovestaj kako se krstenje duhom odvilo:

Свето Јеванђеље по Луки
Глава 1

39. А Марија уставши оних дана, отиде брзо у горњу земљу, у град Јудин.
40. И уђе у кућу Заријину, и поздрави се с Јелисаветом.
41. И кад Јелисавета чу честитање Маријино, заигра дете у утроби њеној, и Јелисавета се напуни Духа Светог,
42. И повика здраво и рече: Благословена си ти међу женама, и благословен је плод утробе твоје.
43. И откуд мени ово да дође мати Господа мог к мени?
44. Јер гле, кад дође глас честитања твог у уши моје, заигра дете радосно у утроби мојој.
45. И благо оној која верова, јер ће се извршити шта јој каза Господ.
46. И рече Марија: Велича душа моја Господа;
47. И обрадова се дух мој Богу Спасу мом,
48. Што погледа на понижење слушкиње своје; јер гле, одсад ће ме звати блаженом сви нараштаји;
49. Што ми учини величину силни, и свето име Његово;
Ovde se moze naslutiti da se krstenjem Duhom odigralo bas tu,kada se Majka deteta Jovana Ispuni Duhom Svetim, a i Jovan je zaigrao u utrbi materinoj od radosti, a radost dolazi od Duha Svetoga.
Pozz

Kako nije preneseno?
Pa svestenstvo se prenosilo sa oca na sinove,
Dakle prenoseno je od kolena na koleno u rodu Levijevom ,miropomazanjem.
Sve do odbacivanja starog zaveta.

U pravu si, Znaci da se svestensvo u Starom zavetu nasledjivalo kao danas imovina.
Mi nemamo tu vrstu nasledstva danas. A to je bilo zbog toga sto je pelemenu Levijovu dato to uimesto imovine, poseda..

Drugo, mozes li nam reci KADA JE TO ODBACEN STARI ZAVET?
----------------------

Mojsije je imao kontakt sa Bogom,seti se kako mu je lice sjajelo.

PA SVI PROROCI SU IMALI KONTAKT SA BOGOM, NEPOSREDNO ILI POMOCU VIZIJA, PA SU IPAK BILI POMAZANI.
---------------

Zar to nije ocigledan dokaz da je imao Duha Svetoga,a bio je i postavljen od Boga da sve to ucini, jer nije po svojoj volji radio.
A njihovo krstenje se desilo kada se razdvojilo more.

POTPUNO SE SLAZEM, U PRAVU SI.
Svakako da je covek Bozji bio ispunjen Svetim Duhom i bez toga da mu ga Crkva daje.
Slazem se i to da sve sto je ucinio, ucinio je po Bozjoj naredbi.
Ali vidis, on nije bio ruikopolozen, to znaci da nije mogao imati hirotoniju ni prijemstvo,
a vrsio je sluzbu Bozju i bez toga.
--------------------

Opet greska,Jovan krstitelj je krsten Duhom u utrobi majcinoj kada joj je marija dosla u posetu.
Citaj kako se ispuni majka Duhom Svetim, Dakle i ono sto je u njoj bilo se ispuni Duhom i zaigra u utrobi.

Zanim ljiv je ovaj tvoj odgovor.
Prvo, mi ne govorimo o krstenju Duhom, nego o vodenom krstenju.
Jovan nije krstavao Svetim Duhom, nego samo vodom.
On je "propovedao krstenje za oprostenenje greha." Luka 3,3.
Sam Jovan je izjavio: Ja vas krstim vodom a iza mene ideo Onaj koji ce vas krstiti Duhom Svetim." Luka 3,16.

U Svetom pismu ne kaze da je Jovan krsten tada Svetim duhom, nego: "A Jelisaveta se napuni Duhom Svetim." Luka 1,41.
------------------

A i zasto bi, kada je on pocetak novog zaveta.
On je krsten od Jovana da se ispuni svaka pravda, i od Boga potvrdjen, recima ovo je Sin moj ljubljeni njega slusajte.

U pravu si. Iako ga je krstio nekrsten i nerukopolozen, Bog je posvedocio da je njegovo krstenje validno.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Ne konkretno, ali ovo je jedan nagovestaj kako se krstenje duhom odvilo:

Свето Јеванђеље по Луки
Глава 1

39. А Марија уставши оних дана, отиде брзо у горњу земљу, у град Јудин.
40. И уђе у кућу Заријину, и поздрави се с Јелисаветом.
41. И кад Јелисавета чу честитање Маријино, заигра дете у утроби њеној, и Јелисавета се напуни Духа Светог,
42. И повика здраво и рече: Благословена си ти међу женама, и благословен је плод утробе твоје.
43. И откуд мени ово да дође мати Господа мог к мени?
44. Јер гле, кад дође глас честитања твог у уши моје, заигра дете радосно у утроби мојој.
45. И благо оној која верова, јер ће се извршити шта јој каза Господ.
46. И рече Марија: Велича душа моја Господа;
47. И обрадова се дух мој Богу Спасу мом,
48. Што погледа на понижење слушкиње своје; јер гле, одсад ће ме звати блаженом сви нараштаји;
49. Што ми учини величину силни, и свето име Његово;
Ovde se moze naslutiti da se krstenjem Duhom odigralo bas tu,kada se Majka deteta Jovana Ispuni Duhom Svetim, a i Jovan je zaigrao u utrbi materinoj od radosti, a radost dolazi od Duha Svetoga.
Pozz

Da to sam citao, ali uopste ne kaze da je i Dete tada krtsteno Svetim Duhom.
A to sto je dete zigralo u utrobi, desava se sa svakim normalnim detetom.
I pored toga, ne zelim da kazem da Jovan nije bio pokrenit Svetim Duhom
na svoj jedinstveni poziv i Bog je bio s njim, ali smao govorimo da ceremonije
do kiojih mi ljudi drzimo nisu bile zadovoljene, a sto pokazuje d au nekim slucajevima moze se biti i bez njih.

Opisujucui svoju misiju na Zemlji, Isus je rekao: Gospod "me pozmaza da javim
jevandjelje siromasnima; posla me da iscelim skrusene u srcu; da propovedim
zarobljenima da ce se otpustiti, i slepima da ce progledati; da otpustim suznje."
Luka 4,18. To je On cinio. "On prodje cineci dobro i isceljujuci sve koje djavo
bese nadvladao". Dela 10,38.

Bilo je sela u kojima se uzvik bola nije cuo ni iz jedne kuce, jer je On prosao
kroz njih i iscelio sve bolesnike. Njegovo delo bilo je dokaz Njegovog bozanskog
pomazanja. Ljubav, milosrdje i samilost otkrivali su se u svakom cinu Njegove
zrtve; Njegovo srce bilo je puno neznog saucesca prema sinovima ljudskim.
On je uzeo covekovu prirodu da bi mogao da shvati covekove potrebe.
Najsiromasniji i najponizeniji nisu se bojali da Mu pristupe. Cak su i mala deca osecala
Njegovu privlacnost. Ona su volela da se penju na Njegova kolena i gledaju
Njegovo omiljeno lice, donbrocudno i puno ljubavi.

Isus se nije ustezao da kaze istinu, ali je to uvek cinio sa ljubavlju. U svom ophodjenju
sa ljudima bio je vrlo taktican pokazujuci im promisljenu i ljubaznu paznju. Nikad nije
bio grunb, nikad nije nepotrebno izgovorio neku ostru rec, nikad nije naneo bol
osetljivoj dusi. Nije osudjivao ljudske slabosti. Govorio je istinu, ali uvek sa ljubavlju.
Zigosao je licemerstvo, neverstvo i bezakonje; ali su se suze osecale u Njegovom
glasu dok je izgovarao svoje ostre prekore. Plakao je nad Jerusalimom, voljenim gradom,
koji je odbio da primei Njega, put, istinu i zivot. Odbacili su Njega, Spasitelja, a On im je prilazio
sa neznoscu punom sazaljenja. Zivot mu je bio ispunjen samoodricanjem i brizljivim
staranjem o drugima. Svaki covek bio je dragocen u Njegovim ocima. Iako je uvek
cuvao svoje bozansko dostojanstvo, saginjao se sa najneznijom paznjom nad svakim
pripadnikom Bozje porodice. U svakom coveku gledao je posrnulu dusu zbog cijeg
spasenja je dosao. Put Hristu, str.10

Da to sam citao, ali uopste ne kaze da je i Dete tada krtsteno Svetim Duhom.
A to sto je dete zigralo u utrobi, desava se sa svakim normalnim detetom.
I pored toga, ne zelim da kazem da Jovan nije bio pokrenit Svetim Duhom
na svoj jedinstveni poziv i Bog je bio s njim, ali smao govorimo da ceremonije
do kiojih mi ljudi drzimo nisu bile zadovoljene, a sto pokazuje d au nekim slucajevima moze se biti i bez njih.

Da.
No interesantno je ovo.
Jer je logicno da ako je majka bila ispunjena Duhom Svetim,onda je i dete koje je povezano sa njom.
A znamo da Jovanova majka nije imala neku ulogu u jevandjelju sem radjanja Jovana.
Pa sam shodsno tome zakljucio da je na taj nacin jos od utrbe materine jovan bio krsten Duhom Svetim.
Zato ni fariseji i knjizevnici nisu Isusu mogli da odgovore za krstenje Jovanovo ,kada ih je pitao da li je Krstenje Jovanovo od Boga ili ljudi.

Mika1932

U pravu si, Znaci da se svestensvo u Starom zavetu nasledjivalo kao danas imovina.
Mi nemamo tu vrstu nasledstva danas. A to je bilo zbog toga sto je pelemenu Levijovu dato to uimesto imovine, poseda..

Da ali sada je drugacije.
Mnoge su se stvari izmenile, ali na Bolje.
Svestenik moze biti svako ko se opredeli,ali da nema smrtne grehe, jer u protivnom ne moze postati svestenik.
Ali ima nesto bolje, a to je iako ne mozemo svi biti svestenici, mozemo Biti sveti.

Drugo, mozes li nam reci KADA JE TO ODBACEN STARI ZAVET?

Prestao je da postoji kada je Isus zavrsio iskupiteljsko delo ljudskog roda.
Tada je taj stari zavet prestao da postoji,i morao je da ustupi mesto novom boljem zavetu.

PA SVI PROROCI SU IMALI KONTAKT SA BOGOM, NEPOSREDNO ILI POMOCU VIZIJA, PA SU IPAK BILI POMAZANI.
Ali Mojsije drugacije, jer je govorio licem u lice sa Bogom.
A vise se takav covek ne nadje na zemlji kao Mojsije.

POTPUNO SE SLAZEM, U PRAVU SI.
Svakako da je covek Bozji bio ispunjen Svetim Duhom i bez toga da mu ga Crkva daje.
Slazem se i to da sve sto je ucinio, ucinio je po Bozjoj naredbi.
Ali vidis, on nije bio ruikopolozen, to znaci da nije mogao imati hirotoniju ni prijemstvo,
a vrsio je sluzbu Bozju i bez toga.

On je direktno od Boga postavljen.u tome je razlika.
Svako mora da bude postavljen od Boga kada je prvi u necemu.A posle on postavlja.

Zanim ljiv je ovaj tvoj odgovor.
Prvo, mi ne govorimo o krstenju Duhom, nego o vodenom krstenju.
Jovan nije krstavao Svetim Duhom, nego samo vodom.
On je "propovedao krstenje za oprostenenje greha." Luka 3,3.
Sam Jovan je izjavio: Ja vas krstim vodom a iza mene ideo Onaj koji ce vas krstiti Duhom Svetim." Luka 3,16.

U Svetom pismu ne kaze da je Jovan krsten tada Svetim duhom, nego: "A Jelisaveta se napuni Duhom Svetim." Luka 1,41.

Zanemaricu odgovor ovde jer ve3c pisemo o tome.

U pravu si. Iako ga je krstio nekrsten i nerukopolozen, Bog je posvedocio da je njegovo krstenje validno.
Stvar je u tome sto je Jovan krsten,a i isus postavlja pitanje odakle bese krstenje Jovanovo.
Pozz

Dve stvari sam svatio kada su u pitanju subotari, da ih podelim sa vama.

Prvo
Kako svi vidimo ne mrze subotari samo JS nego mrze sve one koji ne misle ili "DIŠU subotarski".

Drugo
Uvek pitaju a nikada ne odgovaraju kada ih neko nešto pita.

Šta mislite zašto je to tako?
Zato što je tema o subotarima kako bi ih upoznali evo jedno pitanje:
Subotari kažite forumašima koji DUH je vodio subotarskog Teologa, Doktora i Profesora dok je frizirao subotarsku bibliju "Clear Word Bible"

Zar niko od subotara nema veze šta je i kako ide ona stara pripovetka o "MASKA- Subotarskog Belog slona"?

Da ali sada je drugacije.
Mnoge su se stvari izmenile, ali na Bolje.
Svestenik moze biti svako ko se opredeli,ali da nema smrtne grehe, jer u protivnom ne moze postati svestenik.
Ali ima nesto bolje, a to je iako ne mozemo svi biti svestenici, mozemo Biti sveti.

Prestao je da postoji kada je Isus zavrsio iskupiteljsko delo ljudskog roda.
Tada je taj stari zavet prestao da postoji,i morao je da ustupi mesto novom boljem zavetu.

Nisam siguran da sam te pravilno razumeo. Sta ti razumevas pod STARIM ZAVETOM?
--------------------

Stvar je u tome sto je Jovan krsten,a i isus postavlja pitanje odakle bese krstenje Jovanovo.

Na osnovu cega tvrdis d aje Jovan krsten? Daj dokaz.

Sve najbolje

Prvo
Kako svi vidimo ne mrze subotari samo JS nego mrze sve one koji ne misle ili "DIŠU subotarski".

DOBRO JUTRO POSTOVANI PRIJATELJU SMESKO.
Drago mi je da si ziv i zdrtav i da si tu. Bio sma se zabrinuo za tebe kad si se ispartio pa sam napravio poteru za tobom

To sto kazes da adventisti nekoga mrze, verpvatno zakljucujes prema seb, jer ti do podne mrzis ceo svet a posle podne i sebe i svet.
-----------------------

Drugo

Nije u svim slucajevoma tako. Ali u tvom slucaju jeste.

I tebi smo mi mnogo puta odgovarali, ali kad si ti nastavio da se ismejavas sa Bogom i ljudima,
to je proizvelo da smo zakljucili da je besmisleno uzeti ucesca u takvoj diskusiji.
Zato drugima odgovaramo, ali onima koji ismejavaju religiju i hule na sve, njime ne odgovaramo.

Isto tako na besmislena pitanja koja neprestano ponavljas, ne dajemo ogrovor.

Pavle daje pametan savet: "A ludih zapitkivanja... i svadja i prepiranja... kloni se; jer je to nekorisno i prazno."

Poslednja izmena:
MOZEMO LI SE I MI IZ OVAOGA POUCITI?

Bog voli svoju decu. U svakom ceoveku Hristos je gledao posrnulu dusu, zbog cijeg spasenja je dosao. Takav karakter Hristos je otkrio u svom zivotu. Bio je to Bozji karakter. Iz Ocevog srca u stvari potekle su reke bozanskog sazaljenja, koje su se pokazale u Hristu, i izlile se na sinove ljudske. Isus nezni, milostivi Spasitelj, bio je stvarno Bog koji se "javi u telu". 1. Timotiju 3,16.

Da bi nas spasao, Isus je i ziveo, i trpeo, i umro. Postao je "covek bola", da bismo mi mogli da uzmemo ucesca u vecnoj radosti. Bog je dozvolio svom ljubljenom Sinu, punom milosti i istine, da iz svete neopisive slave dodje u svet uprljan i izopacen grehom, zamracen senkom smrti i prokletstva. Dozvolio mu je da ostavi narucje Njegove ljubavi, da se odrekne obozavanja andjela i pretrpi sramotu, poruge, ponizenja, mrznju i smrt. "Ali On bi ranjen za nase prestupe, izbijen za nasa bezakonja; kar bese nasega mira radi, i ranom njegovom mi se iscelismo." Isaija 53,5.

Gledajte Ga u pustinji, u Getsimaniji, na krstu! Neokaljani Bozji Sin uzeo je na sebe teret greha. On, koji je bio jedno sa Ocem, osetio je u svojoj dusi strasnu razdvojenost izmedju Boga i coveka, izazvanu grehom. To je ucinilo da se sa Njegovih usana otme ocajni krik: "Boze moj! Boze moj! Zasto si me ostavio?" Matej 27,46. Teret greha, svest o njegovoj strahovitoj velicini, o odvajanju od Boga - sve to slomilo je srce Bozjeg Sina.

Ali ta velika zrtva nije prinesena da bi se u Ocevom srcu probudila ljubav prema coveku, ili zelji da ga spase. Ne, ne! "Jer Bogu tako omile svet da je i sina svojega jedinorodnoga dao!" Jovan 3,16. Bog Otac nas voli, ali ne zbog te velike zrtve pomirenja, vec se On pobrinuo za zrtvu pomirenja zato sto nas voli. Hristos je posrednik preko koga je On izlio svoju beskrajnu ljubav na gresni svet. "Jer Bog bese u Hristu, i svet pomiri sa sobom." 2. Korincanima 5,9. Bog je trpeo sa svojim Sinom. Smrtna borba u Getsimaniji, smrt na Golgoti - bila je cena koju je srce ljubavi platilo za nase otkupljenje.

Isus je rekao: "Zato me Otac ljubi, jer ja dusu svoju polazem da je opet uzmem." Jovan 10,17. To znaci: "Moj Otac toliko vas je ljubio da je cak i mene jos vise zavoleo zato sto sam dao svoj zivot da vas spasem. Postao sam mio svom Ocu postajuci vas Zamenik i Jamac, polazuci svoj zivot, preuzimajuci vase dugove, vase prestupe; jer mojom zrtvom Bog moze da bude pravedan, a da ipak opravda onoga koji u mene veruje."

Niko osim Bozjeg Sina ne bi mogao da nas otkupi; jer je Oca mogao da objavi samo Onaj koji je bio u Njegovom narucju. Samo je on mogao da objavi Bozju ljubav koji je upoznao njenu dubinu i visinu. Samo beskrajna zrtva koju je Hristos prineo za gresnog coveka mogla je da objavi Ocevu ljubav prema izgubljenom covecanstvu.

Mika1932;22053503]

Nisam siguran da sam te pravilno razumeo. Sta ti razumevas pod STARIM ZAVETOM?

Podrazumevam sve zapovesti koje su date u starom zavetu.

Na osnovu cega tvrdis d aje Jovan krsten? Daj dokaz.

Sve najbolje
Rekoh ti:
Матеј, глава 21
24. А Исус одговарајући рече им: Ја ћу вас упитати једну реч, коју ако ми кажете, и ја ћу вама казати каквом власти ово чиним.
25. Крштење Јованово откуда би? Или с неба, или од људи? А они помишљаваху у себи говорећи: Ако кажемо: С неба, рећи ће нам: Зашто му дакле не веровасте?
26. Ако ли кажемо: Од људи, бојимо се народа; јер сви Јована држаху за пророка.

Vidis, da Jovan kojim slucajem nije bio krsten,Isus ne bi ni postavio ovo pitanje.
Ali posto iz pisma ne vidimo sam cin krstenja onda je jasno da je to moglo biti samo ovde:

Свето Јеванђеље по Луки
Глава 1
No posto me je emanuel dopunio moracu i ovaj stih da dodam:
Luka 1,15. Јер ће бити велики пред Богом, и неће пити вино ни сикер; и напуниће се Духа Светог још у утроби матере своје;
Pozz

Poslednja izmena:
25. Крштење Јованово откуда би? Или с неба, или од људи?[/COLOR] А они помишљаваху у себи говорећи: Ако кажемо: С неба, рећи ће нам: Зашто му дакле не веровасте?
26. Ако ли кажемо: Од људи, бојимо се народа; јер сви Јована држаху за пророка.

Prema tome to nije odgovor na moje pitanje.
U tom tekstu Jevreji nisu pitali dali je jovan krsten ili nije, nego je u pitanju krstenje koje je on obavljao.
Da li se slazes da je tako?
------------------------

Vidis, da Jovan kojim slucajem nije bio krsten,Isus ne bi ni postavio ovo pitanje.
Ali posto iz pisma ne vidimo sam cin krstenja onda je jasno da je to moglo biti samo ovde:

Ali Isus nije ni pitao kakvim krstenjem je Jovan krsten ili ko je njega krstio, nego je u pitanju ono sto je Jovan cinio.
----------------

Свето Јеванђеље по Луки
Глава 1
No posto me je emanuel dopunio moracu i ovaj stih da dodam:
Luka 1,15. Јер ће бити велики пред Богом, и неће пити вино ни сикер; и напуниће се Духа Светог још у утроби матере своје;
Pozz
------------------
Da Je Jovam Krstitrelj bio ispunjen Svetim Duhom, u to nema sumnje, to najbolje svedoci njegovo propovedanje i krstavanje na Jordanu, ali to nije krstenje vodom, krstenje Duhom Svetim Jovan nije ni obavljao, nego je rekao da ce to uciniti Onaj koji dolazi iza njega.
Prema tom jos nismo nasli dokaza da je Jovan primio vodeno krstenje.

Poslednja izmena:

Prvo

DOBRO JUTRO POSTOVANI PRIJATELJU SMESKO.
Drago mi je da si ziv i zdrtav i da si tu. Bio sma se zabrinuo za tebe kad si se ispartio pa sam napravio poteru za tobom

To sto kazes da adventisti nekoga mrze, verpvatno zakljucujes prema seb, jer ti do podne mrzis ceo svet a posle podne i sebe i svet.
-----------------------

Drugo

Nije u svim slucajevoma tako. Ali u tvoj slucaju jeste.

I tebi smo mi mnogo puta odgovarali, ali kad sti ti nastavio da se ismejavas sa Bogom i ljudima,
to je proizvelo da smo zakljucili da je besmisleno uzeti ucesca u takvoj diskusiji.
Zato drugima odgovaramo, ali onima koji ismejavaju religiju i hule na sve, njime ne odgovaramo.

Isto tako na besmislena pitanja koja neprestano ponavljas, ne dajemo ogrovor.

Pavle daje pametan savet: "A ludih zapitkivanja... i svadja i prepiranja... kloni se; jer je to nekorisno i prazno."

Ismejavam subotarskog Boga Ellen G White i te tvoje fantazije, ismejavam ti DUH koji vas voda ali moram priznati da si se popravio.
Više ne vidiš mamone-demone, buba švabe, baba roge ni vukodlake kako si ih pre vidio.

Još treba da kažeš forumu koji je to DUH vodio tvog brata Teologa i Profesora Jack J Blanco dok je frizirao tu subotarsku bibliju pa da zasmejavaš forumaše.
Ili da praviš cirkuz i obijasniš zašto ti je taj brat u veri DOG Batchelor satanista.
Ali zašto ne bi malo da zasmejavaš forum upoznavajući ga sa subotarskom "Maskom zvana Beli Slon"?

Ako su ovo tebi besmislena pitanja meni je to "VERPVATNO" prava slika bruke i sramote te posvećene subotarske pogubne i destruktivne institucije koja nema ništa vredno, časno a ni pošteno osim praznih nekorisnih fantaziranja.
Vidiš li šta uradiše od tebe dobrog i poštenog čoveka da sada nisi kadar ni tri rečenice sastaviti kao normalan čovek.

Poslednja izmena:
Ismejavam subotarskog Boga Ellen G White i te tvoje fantazije, ismejavam ti DUH koji vas voda ali moram priznati da si se popravio.
Više ne vidiš mamone-demone, buba švabe, baba roge ni vukodlake kako si ih pre vidio.

Još treba da kažeš forumu koji je to DUH vodio tvog brata Teologa i Profesora Jack J Blanco dok je frizirao tu subotarsku bibliju pa da zasmejavaš forumaše.
Ili da praviš cirkuz i obijasniš zašto ti je taj brat u veri DOG Batchelor satanista.
Ali zašto ne bi malo da zasmejavaš forum upoznavajući ga sa subotarskom "Maskom zvana Beli Slon"?

Ako su ovo tebi besmislena pitanja meni je to "VERPVATNO" prava slika bruke i sramote te posvećene subotarske pogubne i destruktivne institucije koja nema ništa vredno, časno a ni pošteno osim praznih nekorisnih fantaziranja.
Vidiš li šta uradiše od tebe dobrog i poštenog čoveka da sada nisi kadar ni tri rečenice sastaviti kao normalan čovek.

I TI SMESKO MISLIS DA PAMETNI LJUTI BI TREBALI DA TI I NA OVAKVO BEZUMLJE ODGOVARAJU?

ZAPAMTI KAD GORE ISMEJAVAS "BOGA" TO JE OTVORENI PRESTUP TRECE ZAPOVESTI.
PA TI MALO RAZMISLI DA LI TO DOLIKOJE ONOME KO SE PRESSTAVLJA KAO JEHOVIN SVEDOK?

Poslednja izmena:
------------------
Da Je Jovam Krstitrelj bio ispunjen Svetim Duhom, u to nema sumnje, to najbolje svedoci njegovo propovedanje i krstavanje na Jordanu, ali to nije krstenje vodom, krstenje Duhom Svetim Jovan nije ni obavljao, nego je rekao da ce to uciniti Onaj koji dolazi iza njega.

hehe sad teras mak na konac

------------------

Iz toga sta preizilazi?
Po meni to je samo znak da je krstenje Duhom Svetim bitnije.
A sto se tice krstenja vodom ono je za oprastanje grehova ,zar ne?
A posto je Jovan imao Duha Svetoga,verovatno da je imao vrlo malo greha ako ne i nimalo, jer je bio od Utrbe materine ispunjen i vodjen Duhom Svetim,no zapamti da se u plodovnoj vodi desilo krstenje Jovanovo:ok:
Seti se samo onog teksta u Bibliji kada je Duh Sveti sisao na neznabosce koji su poverovali u jevandjelje.
A tek kasnije su ih krstili vodom,cisto radi reda.
Pozz

I TI SMESKO MISLIS DA PAMETNI LJUTI BI TREBALI DA TI I NA OVAKVO BEZUMLJE ODGOVARAJU?

PA TI MALO RAZMISLI DA LI TO DOLIKOJE ONOME KO SE PRESSTAVLJA KAO JEHOVIN SVEDOK?

"I miri se sa suparnikom svojim za puta,ne čekaj da kod sudije stigneš..."
Pričate o rečima Jošue,a mržnja izbija iz duša vaših...
Neću vas prekorevati,ali vam dajem priliku da zastanete i napijete se vode s čistog izvora...
I produžite dalje bolji...

ok.gif

Destruktivno nastrojena i pogubna sekta tu njihovu šizofreničarku Ellen G White uzvisili za Boga a sva ta upravna organizacija SDA zauzela mesto povrh Boga zato svaku kritiku upućenu njima subotari uzimaju kao otvoreni napad na BOGA.

Vidiš li šta uradiše od tebe dobrog i poštenog čoveka da nisi kadar ni tri rečenice sastaviti kao normalan čovek.

Stidiš se da kažeš forumu koji je to DUH vodio tvog brata Teologa i Profesora Jack J Blanco dok je frizirao tu subotarsku bibliju pa da zasmejavaš forumaše.
Sramota te obijasniti zašto ti je taj brat u veri DOG Batchelor satanista sa velikim slovom.
Zašto ne koristiš priliku da upoznaš forumaše sa asventizmom odnosno sa tom subotarskom "Maskom zvana Beli Slon"?

To su tebi besmislena pitanja! ma da i ja bi se stideo ovog fantaziranja i odma izašao iz te pogune i destruktivno nastrojene institucije.

Za subotare jedno pitanje:
1903 "The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty." Ms. 140, SDA Bible Commentary, vol. 5, p. 1129.

Ko ovo napisa kada gde i zašto?

Za fisherman1

Zar tebe ne interesiraju odgovori na ova važna pitanja?

fisherman1 suparniku se trebaš protiviti i odstupiće od tebe!
Vidiš da već dugo vremena nemaju ni jedan jedini odgovor na moja pitanja, istina još po malo tu i tamo mrmljaju ali škrguću zubima i to je to. Kada si zadnji put vidio da ovde postiraju te njihove MIMOZE, buba švabe, baba roge, sotone i demone što im se vrte po glavi zato što su opsednuti sa onima kojima se ne mogu usporediti?

Poslednja izmena:
VELIKO OTKRICE U SIDNEJU

Ako nista drugo ali ovo svakako treba da procitete
Ova poruka je univerzalna i veoma poucna.

Da vam najpre kazem kako sam dosao do ovog saznanja?
Sinoc, dosta kazno, kada sam vec trebao da podjem na spavanje, nesta me je nagnalo da jos na internetu pogledam sta se desava na polju ekumenizma, mooje omiljenoj temi proucavanja.
Na prvoj stranici primetio sam sajt "Sveti Nikolaj Zicki"
Pomislio sam da neki kaludjer iz Zickom manastira pise nesto o ekumenizmo i otvorio sam sajt.

Na prvoj stranici postavljen je dug tekst sa naslovom: "PRAVOSLAVLJE U PAPSKOJ" ZAMCI. Za mene zaista privlacan naslkov, a pomislio sam da mora da je i dobra tema.

Kada sam poceo citati, iznenadio sam se, prve recenice bile su mi veoma poznate.
Zacudio sam se i pitao sta je ovo?
Nastavio sam da citam.

Na pocetku bilo je ime autopra: Marko Brankovic. Nikad ranije nisma cuo sa ovo ime.
Sto sam dalje citao, tekst mi je bio sve poznatiji, te sam resi da ispitam ko je ziaista autor ovoga tekst? Na moje veliko iznenadjenje, ubrzo sam ustanhovo da je "Autor" za prvo poglavlje svoje jako dobre knjige prepisao skro celo poglavglje iz knjige Velika Borba od Elene Vajt.

Autor nije prepricao tekst, niti je rekaso od koga ga je posudio, nego ga je doslovno prepisao od reci do reci.
Ovo poglavlje u knjizi Velika Borba je pod naslovom: NAMERE PAPSTVA
u izdanju 1962. godine (a ima ih vise izdanja) nalazi se od 455-470. stranice. Kao sto vidite to je veliko poglavlje koje zauzima 15 stranica Velike Borbe.

"Autor" tekasa je napravio neke izmene. Tamo gde ona govori o protestantkim crkvama, on je ubaci pravoslavne crkve. Kado ona govori o Sjedinjenim Americkim Dravama, on stavlja Sribija. Kad govori o protestanskim crkvama, on pise "pravoslavne crkive", sto po mome misljenju se kosi sa pravoslavnom ekliziologijom, jer pravoslavni priznaju da postoje autokefalne crkve, ali da je samo jedna sveta saborna i apostolka pravoslavna crkva. Ocito je da to autoru nije poznato.

Kad Elen Vajt kaze da je katolicizam danas slican protestantizmu, Brtankovic to ovako kaze: "Katolicizam je vrlo slican danasnjem pravoslavlju, a zato sto se ono veoma izopacilo od vremena kada je bilo odano biblijskim istinama." A Elen Vajt kaze ovako: "Katolicizam je u stavri vrlo slican danasnjem protestaantizmu, za to sto se ovaj veoma izopacio od vremena Reformacije." Velika Borba str. 462,

Po svoj prilici, Brankovic ne razume o cemu je rec. On izjavi da se pravoslavlje izopacilo od onoga vremena kad je bilo odano Bibliji.

ZAKLJUCAK

Kad bih znao gde da nadjem Marka Brankovica, ja bih mu od srca zahvalio sto je imao hrabrosti da javno iznese ove istine koje je Elen Vajt objavila jos 1888. godine.

Nimalo mu ne zamerim sto je plagirao ovo poglavlje od Elene Vajt.
U stvari ovo je vec drugi slucaj koji je meni poznat, da pravoslavni intelektualci u delima Elene Vajt vide mudro iznete istine koje su u skaldu sa Svetim pismom i koje su od velike vrednosti za sve ljude.

Znam da cete biti iznenadjeni ovom vescu kao sto sam i ja, i da mogi od vac nece moci verovati da je ovo istina, i ja vam ne zamerim na tome.

Zato predlazem da vi koji zelite da doznate istinu po ovom pitanju, prvo, otvorite na internetu Ekumenizam i tamo cete naci Veb stranici SPC "Sveti Nikolaj Zicki" u Sidneju.
Ovo nije samo jedan clanak, nego jako dobra knjiga koju je nas Marko "napisao".
Celu njegovu knjigu mozete snimiti besplatno, to sam i ja uradio. Korisno je da je procitate, ja bih vam svima preporucio da to ucinite.

Drugo, gde god da se nalazite, potrazite Hriscansku adventisticku Crkvu i zamolite ih da vam posude knjigu Velika borba, i na navedenim stranicama pod naslovom NAMERE PAPSTVA proverite da li sam rekao istinu. Prvo poglavlje u Brankovicevoj knjizi je to poglavlje iz Velike borbe.
Isto tako, vi koji zivite u Srbiji, a posebnop u Beogradu, mozete kniugu Velika borba naci i u biblioteci Srbije.

U toj Brankovicevoj knjizi je i slavni govor o ekumenizmu od Vladike Artemije koji je odrzao u Grckoj, koji ja visoko cenim.

Ovo su linkovi:

EKUMENIZAM - "Sveti Nikolaj Zicki"

http://www.svetinikolajzicki.com/index.html

Srpska pravoslavna crkva u Sidneju, Australia

Pravoslavlje u papskoj zemlji
Autor, Marko Brankovic (Namere papastva)

http://www.svetinikolajzicki.com/EKUMENIZAM.htm

Ako imate neko pitanje slobodno se javite iako mislim da sam ovo jasno izneo, a vi sami treba to da proverite,

Svima zelim sve najbolje

Elen Vajt - plagijator

Knjiga "Velika Borba" (1886.) E.G.Vajt sadrži skoro doslovan prepis iz knjige "Istorija Protestantizma" (1876.) g-dina J.A.Vajlija, LL.D. Nisu preuzete samo reči, već i ilustracije, dok je ona tvrdila da je otkrivenje dobila od Boga.

"The History of Protestantism", James A. Wylie, 1876. (svih 24 knjiga).

"Great controversy", Ellen G. White, 1886.

"The White Lie", Walter T. Rea (bivši adventistički propovednik)

(ISBN-0-9607-424-1-7)

Izdavac: M&R Publications Box 2056,

Turlock, CA 95381. USA

http://true.faithweb.com/7-white-wylie.htm

pametnom dovoljno....:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back