Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DOPUNA

Kad napravite uporedjenje Brankovicevog prvog poglavlja iz njegove knjige sa 35. poglavlje Velike borbe od Elene Vajt pod nalsovom NAMERE PAPSTA,
primeticete da vam u gornjoj izjavi nisam rekao sve i da me ne biste kritikovali i nazivali pogrdnim imenima kao sto poneki to cine,
resio sam da dam dopunu gornje izjavge.

Ka sot sam rekao, Brankovic je prpisao tekst Elene Vajt s aispravkam gde se spominju protestanti ili protestanske crkve stavio je pravoslavne crkve, a umesto SAD stavio je Srbija.

Medjutim neke cele odseke iz tog poglavlja je prteskocio i o njima nista nije rekao,
U stvari preskocio je od 464-469 stranice.
Sta tu pise Elen Vajt?

Vec na stranici 460 Elen Vajt govori kao se katolici klanjaju slikama i relikvijama, prizivaju svece i uzdizanja papstva, koje ima za cilj da odvrati paznju naroda od Boga i Njegovog sina... Brankovic je ovo izostavio, a vi mozete nazreti svog cega je to ucinio. U 464. straniuci ona govori o uzdicanju nedelje a odbacivanju subote, Konstantinovom zakon od 321. Ona zatim istice kako je Rim progpnio hriscane koji su praznovali subotu i ukazuje da ce se ta progonstva obnoviti,
Ona spominje i progonstva onih koji se nisu slagali sa Vatikanom u srednjem veku. Ukazuje i na biblijska prorocanstva koja su u tom vremenu nasla svoja ispunjenja, ali koja ce se obnoviti sa porastom ponovne papine vlasti.

Ocigledno je da su ove izjave bile suvise velike i komplikovane da bi ih mogao primeniti na pravoslavlje i katoliciza, zato ih je Marko Brankovic, jednostavno preskocio, i posle toga nastavio svoje izlaganje.

Elen Vajt - plagijator

Knjiga "Velika Borba" (1886.) E.G.Vajt sadrži skoro doslovan prepis iz knjige "Istorija Protestantizma" (1876.) g-dina J.A.Vajlija, LL.D. Nisu preuzete samo reči, već i ilustracije, dok je ona tvrdila da je otkrivenje dobila od Boga.

"The History of Protestantism", James A. Wylie, 1876. (svih 24 knjiga).

"Great controversy", Ellen G. White, 1886.

"The White Lie", Walter T. Rea (bivši adventistički propovednik)

(ISBN-0-9607-424-1-7)

Izdavac: M&R Publications Box 2056,

Turlock, CA 95381. USA

http://true.faithweb.com/7-white-wylie.htm

pametnom dovoljno....:mrgreen:

POSTOVANJE NEO,
o tome da je Elen Vajt koristila tudje tekstove i kako ih je koritila, ona je to 1888, godine javno objasnila. a to sam izneo ovde na forumu i o tome smo diskutovali.

Nego brate NEO, sta ti kases o tvome bratu Marku Brankovicu, koji je osnovu za svoju knjigu, "PRAVOSLAVLJE U PAPSKOJ ZAMCI" zasnovao na
poglavlju knjige Velika boraba od Elene Vajt?

Zar to za tebe nije znacajno da je drugi pravoslavac plagirao knjigu Elene Vajt?
Ranije smo diskutovali o onom profestru na Teroloskom fakultetu mislim da se zvase Radosavljevic, koji je pod svojim imenom izdao
knjigu od Elene Vajt pod naslovom "VASAPITANJE". Tako je i Marko Brankovic naveo daje to njegov tekst. Sta ti kazes o tome?

Ima sli ista da kazes o njima, ili ces kao noj staviti glavu u pesak i samo ponavljati "Elen Vajtttttttt"?
O Eleni vajt smo dosta raspravljali i mozemo i nastaviti ako zelis, ali sada je rec o tvojim pravoslavcima, a ne o njoj.

Zar tebe uopste ne zanima knjiga od Marka Brankovica?

Vidis, ja ga nisam kiritikovao, nego sam ga pohvalio kao i njegovu knjigu, rekao sam kako je mozete imati besplatno i pohvalio sam je.
Kad god ja pohvalim pravoslavne autore, ti se do besvesti ljudis na mene. Zog cega?

Imas li ti ista lepoga da kazes za one koji nisu pravoslavci? Vidis koliko se mi u tome razlikujemo?
Ja sam zahvalan dobrim pravoslavnim piscima na njihovim dostignucima i dobrim literarnim delima.
Hvala Bogu da ih imamo i neka ih Bog blagoslovi u njihovom radu.

Zar ovo za pametnoga jos nije dosta?

Poslednja izmena:

Fino i za pohvalu, reko sam ja da ćemo mi tebe dovesti na brazdu i uputiti na pravi put. A sada nam kaži koji je DUH vodio tvog brata Teologa i Profesora Jack J Blanco dok je frizirao tu adventističku bibliju?

Šta je ovde loše rečeno protiv subotara?

Nego ako je kopirala kako je priznala da je doslovno kopirala zašto se navodi da je to proročko viđenje od Boga? Nije li to smišljena prevara?

Knjiga "Velika Borba" (1886.) E.G.Vajt sadrži skoro doslovan prepis iz knjige "Istorija Protestantizma" (1876.) g-dina J.A.Vajlija, LL.D. Nisu preuzete samo reči, već i ilustracije, dok je ona tvrdila da je otkrivenje dobila od Boga.

ISTRAZIVANJA SE NASTAVLJAJU

U potrazi za informacijama, nisam stav, nego sam nastavio iztrazivanja.
Na istom Sajtu, pronasao sam knjigu od Prote Dragana Saracevica, koja je
bogata slikama kojima autor zeli da potkrepi iznete izvestaje. Knjiga je puna
izvestaja o raznim zasedanjima i svemu sto je korisno za vernike one parohije.

Ponovo sam naisao na iznenadjenje. Prota Sarcevic za preporuku knige Marka Brankovica,
"PRAVOSLAVLJE U PAPSKOJ ZAMCI", daje sledece saopstenje:

"Sve vise preovladjuje misljenje da razlike o vaznim pitanjima nisu tako velike kao sto se smatralo, i da samo malo popustanja od strane pravoslavnih moze dovesti do boljih odnosa sa Rimom. Bilo je vreme kada su pravoslavni visoko cenili slobodu savesti, koja je bila skupo placena. Ucili su svoju decu da se gnisaju papstva i smatrali su svaku teznju za prijateljstvom sa Rimom neverstvom prema Bogu. Ali koliko su drugacija osecanja koja se sada ispoljavaju." Elen Vajt, Velika borba, str 455-456.
Ovaj navod nalazi se u knizi Prote Sarcevica,"Mali intervju i velike nedoumice" na stranico 4.

Elen Vajt uopste ne govori o odnosu pravoslavaca prema Rimu, nego o protestantima.
Tako da su i u ovom tekstu zamenjene samo dve reci, umesto protestanti stavljeno je pravoslavni, a ostalo je sve jednako kako je Elen Vajt napisala.

Ovo pokazuje koliko pravoslavni pisci visoko cene dela Elene Vajt.

POSTOVANJE NEO,
o tome da je Elen Vajt koristila tudje tekstove i kako ih je koritila, ona je to 1888, godine javno objasnila. a to sam izneo ovde na forumu i o tome smo diskutovali.

Nego brate NEO, sta ti kases o tvome bratu Marku Brankovicu, koji je osnovu za svoju knjigu, "PRAVOSLAVLJE U PAPSKOJ ZAMCI" zasnovao na
poglavlju knjige Velika boraba od Elene Vajt?

Zar to za tebe nije znacajno da je drugi pravoslavac plagirao knjigu Elene Vajt?
Ranije smo diskutovali o onom profestru na Teroloskom fakultetu mislim da se zvase Radosavljevic, koji je pod svojim imenom izdao
knjigu od Elene Vajt pod naslovom "VASAPITANJE". Tako je i Marko Brankovic naveo daje to njegov tekst. Sta ti kazes o tome?

Ima sli ista da kazes o njima, ili ces kao noj staviti glavu u pesak i samo ponavljati "Elen Vajtttttttt"?
O Eleni vajt smo dosta raspravljali i mozemo i nastaviti ako zelis, ali sada je rec o tvojim pravoslavcima, a ne o njoj.

Zar tebe uopste ne zanima knjiga od Marka Brankovica?

Vidis, ja ga nisam kiritikovao, nego sam ga pohvalio kao i njegovu knjigu, rekao sam kako je mozete imati besplatno i pohvalio sam je.
Kad god ja pohvalim pravoslavne autore, ti se do besvesti ljudis na mene. Zog cega?

Imas li ti ista lepoga da kazes za one koji nisu pravoslavci? Vidis koliko se mi u tome razlikujemo?
Ja sam zahvalan dobrim pravoslavnim piscima na njihovim dostignucima i dobrim literarnim delima.

Zar ovo za pametnoga jos nije dosta?

problem je sto si ti citavu svoju veru zasnovao na elen vajt koja je dokazano lazni prorok i plagijator a tvrdila je da ju je Bog nadahnuo Duhom Svetim za svoja dela a u ustvari je krala misli drugih ljudi....tragicno je to

Za vikernd sam bio u Ceskoj malo u setnju i posetu prijateljima, pa sa tim Cesima prodjemo do jezuitskog katolickog, samostana da nam pokazu lepu prirodu i jako staro drvo i tu lepu grajdevinu.

Kad odejdared cujem pravoslavno pevanje popova????????????

Kazem ovim cesima da su i katolici poceli da pevaju kao pravoslavni.

Odosmo da pogledamo i kad vidi cuda, Jezuiti i Ruski popovi imaju zajednicku sluzbu pevaju pred katolickom cudotvornom statoum Bogorodice sa Isusom u narucju od braon drveta?

Snimio sam jedan deo oko 3 minuta na kemaru.

Sve vise i vise svuda po svetu ujedinjenje pravoslavaca sa katolicima je na dnevnom redu.

Sto znaci da cete se pokloniti i poklonili ste se zveri i ikoni njezinoj.

To jest papstvu.

Papa trazi samo da mu priznate primat, ostalo vam nista ne dira...

To cete i uraditi...

MIKO HVALA ZA OVE INFORMACIJE KOJE NAM JASNO POKAZAUJU DA BRACA PRAVOSLVCI VISOKO I TAJNO KAO NEKADA NEKI OD JEVREJA ISUSA; CENE DELA JELENE VAJT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
problem je sto si ti citavu svoju veru zasnovao na elen vajt koja je dokazano lazni prorok i plagijator a tvrdila je da ju je Bog nadahnuo Duhom Svetim za svoja dela a u ustvari je krala misli drugih ljudi....tragicno je to

Neo brate, zao mi je ali mora da ti ponovo kazem da nisi u pravu.

Neistinu kazes kad kazes da ja "svoju veru zasnivam na Eleni Vajt, i ti sam znas da to nije istina.

To je isto kao kad bih ja tebi rekao da ti svoju veru zasnivas na jeromonahu Savu Janjicu, kajo ji je zaista napisao izvanrednu knjigu.
Savina knjiga je odlicna, isto tako i knjige Elene Vajt su dobre, duhovne i poucne i onima koji ih citaju pomazu u izgradnji vere i karaktera,
ali one nisu osnova nase vere.

Osnov nase vere je Hristos i Bozja rec Biblija, a sve ostalo samo mogu biti pomocnici i nista vise.

Drugo, nisi u pravu kad kazesd da je Elen Vajt kortisteci tudje tekstove a tvrdila da su od Boga. To nije istina.
Podneo sam vam jasnu njenu izjavu u kojoj je jasno izjavila kako je napisala knjigu Velika Borba.
Ti to znas, pa onda nije lepo da pricas ono sto nije istina. Ako nisi citao tu njenu izjavu zelis li da je ponovo postiram?

Ali vidis kako nasa braca pravoslacvci cene knjige Elene Vajt, ali kad ne znaju cije su, a kad bi znali,slazem se sa tobom,
verovatno ne bi ih upotrebili, samo radi svojih predrasuda. Medjutim Marko Brankovic ih je svesno upotrebio, jer je prepisao tolike stranice od reci do reci, pa i pored toga ja ga ne osudjujem niti ga kkritikujem. Knjiga Velika Borba stara je skoro 150 godina, pa mislim da ni zakon ckopirighty vise ne vazi, jer pisana dela posle toliko godina postaju drustvena svojina.

Sto se mene tice ja bih dao svakome pravu da svaku njenu knigu izda, samo da je ne skrnavi i da ne menja njen smisao.

Sta mislis za Knjigu Marka Brankovica?
Njegova knjiga je dobra.
Drago mi je sto je izneo cuveni govor Vladike Artemije u Grckoj. To je zaista odlican i nauco potvrden govor koji slika ekumenizam zaista onakav kakav je.

Eto brate Neo, nemoj da se ljutis na mene, mi smo ipak braca i ja cenim tvoje ucesce ovde u diskusiji.

Sve najbolje

Glasniče, a ti ljubomoran što braća hoće da se pomire?

Dobro jutro brate Samuilo,

kako bi jedan hriscanin mogao biti ljubomorad "da sva braca jedno budu."

Samo kakvo je to ujedeinjenje? Na istini? Ili je vestacko, samo organsko, a to znaci da se svi skupimo zajedno u jedan tor i da samo jedan gospodar ima kljuc.

Evo kako ja to devinisem? To znaci staviti ovce i vukove u isti tor. Da li je tako?
Ako je tako, unapred mozemo predvideti epilog, ovaca ce nestati avukovi ce se umnoziti. To ti je organsko jedinstvo koje nema nicerga sa onim jedinstvom za koga se Hristos molio. On se moli da svi budu u istinu ujedeinjeni.

Poslednja izmena:
Dobro jutro brate Samuilo,

kako bi jedan hriscanin mogao biti ljubomorad "da sva braca jedno budu."

Samo kakvo je to ujedeinjenje? Na istini? Ili je vestacko, samo organsko, a to znaci da se svi skupimo zajedno u jedan tor i da samo jedan gospodar ima kljuc.

Zaaskako ja to devinisem? To znaci staviti ovce i vukove uisti tor. Da li je tako?
Ako je tako unapred mozemo predvideti epilog, ovaca ce nestati avukovi ce se umnoziti. To ti je organsko jedinstvo koje nema nicerga sa o9nim jedinstvom za koga se Hristos molio. On se moli da svi budu u istinu ujedeinjeni.

Ujedinjenje na istini.

ISTRAZIVANJE POTVRDJUJE

Mozda ce neko od vas da se pita, sta je sa tvojim istrazivanjem? Ima li ista novo?
Da znate da vas ni ovoga jutra necu izneveriti.

Sinoc sam nastavio da citam knjigu prote Dragana Sarcevica, koja ima jako mnogo kvalitetnih slika i vise lici na zbir nekih pafleta i reklama nego na knjigu.
I da vidite suda, na stranici broj devet ponovo jedna znacajna izjava:

"Pravoslavni danas gledaju na rimokatolicizam mnogo povolnije nego u proslosti.
U zemljama gde je rimokatolicizam u manjini i gde rimokatolici zauzimaju pomirljiv stav da bi zadobili uticaj,
primecuje se sve veca ravnodusnost u dogmatskim razlikama, koje dele pravoslavnu crkve od papske hijerarhije,"

Prota Dragan Sarcevic, Mali intervju i velike nedoumice, str, 9.

A sada posmatrajte kako je to izjavila Elen Vajt:

"Protestanti danas gledaju na katolicizam mnogo povoljnije nego u proslosti.
U zemljama gde je katolicizam u manjini i gde katolici zauzimaju pomirljiv stav
da bi zadobili uticaj primecuje se sve veca ravnodusnost u pogledu nauka koje
rastavljaju protestantske crkve od papske hijararhije."
Velika borba, str. 455.

Posle ovoga svaki komentar je suvisan.

Svima zelim sve najbolje

ISTRAZIVANJE POTVRDJUJE

Mozda ce neko od vas da se pita, sta je sa tvojim istrazivanjem? Ima li ista novo?

Sinoc sam nastavio da citam knjigu prote Dragana Sarcevica, koja ima jako mnogo kvalitetnih slika i vise lici na zbir nekih pafleta i reklama nego na knjigu.

U zemljama gde je rimokatolicizam u manjini i gde rimokatolici zauzimaju pomirljiv stav da bi zadobili uticaj,
primecuje se sve veca ravnodusnost u dogmatskim razlikama, koje dele pravoslavnu crkve od papske hijerarhije,"

Velika borba, str. 455.

Svima zelim sve najbolje
Posle Eleninog prepisivanja je suvišan komentar. http://true.faithweb.com/7-white-wylie.htm

ISTRAZIVANJE POTVRDJUJE

Velika borba, str. 455.

Svima zelim sve najbolje

Svaka mu cast dobar neki prota.
Ja bih ih sve rascinio i predao anatemi, dok se ne pokaju.
I ne samo njega, nego i sve popove, vladike ,sve koje se segace sa verom.
Sve bi ja to,sredio.ili da se vrate na normalu ili da odu.

Posle Eleninog prepisivanja je suvišan komentar. http://true.faithweb.com/7-white-wylie.htm

Emanuilo brate,

cini mi se da si malo obnevidio.

Kako to da si video Elenino "prepisivasnja" a nikako da ugledas prepisivanje njenih reci od prote Dragana Sarcevica, a njegovo prepisivanje je na prvome mestu?

Malo jeste nezgodno sto ti ljudi daju toliki znacaj njenim izjavma.

Svaka mu cast dobar neki prota.
Ja bih ih sve rascinio i predao anatemi, dok se ne pokaju.
I ne samo njega, nego i sve popove, vladike ,sve koje se segace sa verom.
Sve bi ja to,sredio.ili da se vrate na normalu ili da odu.

Dobro jutro brate Bokystamy,

nije dobro da budes toliko ostar prema svojoj braci.
Pazi, u njihovim izjavama koi su ponovili izjave Elene Vajt, nema nista sto bi bilo suprotno ucenju pravoslavlja.

Juce sam pokazao, a ako se vratis unazad i sada mozes videti, da je Marko Brankovic, kada je naisao na deo
teksta Elene Vajt u istom poglavlj, koje je on prepisivao, a u kom ona govgorio o klanjanju slikama i kipovima, zameni subote u nedelju, zakon o danu Sunca koji je izdao Konstantin i drugo, on je to preskocio, svakako zato sto se suproti stavu pravoslavaca prema ikonama, nedelji i slicno.

Pa prema tom mislim da on kao pravoslavac icinio je dobru selekciju, i nije izneo ono sto je suprotno pravoslavnom ucenju.
Zato vidis ne mislim da je dobro sto ih tako ostro osudjujes.
Brankovic je svesno upotrebio izjave Elene Vajt.

Dok prota Dragan Sarcevic, mozda da nije ni znao cija je izjava, samo je naisao na nju i video da je dobra i upotrebio ju je.

Ako je jedna izjava dobra pa makar je izrekao Buda, Muhamed ili Konfucije. i ja bih ih upotrebio.

Poslednja izmena:
Dobro jutro brate Bokystamy,

nije dobro da budes toliko ostar prema svojoj braci.
Pazi, u njihovim izjavama koi su ponovili izjave Elene Vajt, nema nista sto bi bilo suprotno ucenju pravoslavlja.

Juce sam pokazao, a ako se vratis unazad i sada mozes videti, da je Marko Brankovic, kada je naisao na deo
teksta Elene Vajt u istom poglavlj, koje je on prepisivao, a u kom ona govgorio o klanjanju slikama i kipovima, zameni subote u nedelju, zakon o danu Sunca koji je izdao Konstantin i drugo, on je to preskocio, svakako zato sto se suproti stavu pravoslavaca prema ikonama, nedelji i slicno.

Pa prema tom mislim da on kao pravoslavac icinio je dobru selekciju, i nije izneo ono sto je suprotno pravoslavnom ucenju.
Zato vidis ne mislim da je dobro sto ih tako ostro osudjujes.
Brankovic je svesno upotrebio izjave Elene Vajt.

Dok prota Dragan Sarcevic, mozda da nije ni znao cija je izjava, samo je naisao na nju i video da je dobra i upotrebio ju je.

Ako je jedna izjava dobra pa makar je izrekao Buda, Muhamed ili Konfucije. i ja bih ih upotrebio.

M nema problema, ima svuda po malo istine.
Mada bih ga ja rascinio zbog plagijata,

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back