VELIKO OTKRICE U SIDNEJU
Ako nista drugo ali ovo svakako treba da procitete
Ova poruka je univerzalna i veoma poucna.
Da vam najpre kazem kako sam dosao do ovog saznanja?
Sinoc, dosta kazno, kada sam vec trebao da podjem na spavanje, nesta me je nagnalo da jos na internetu pogledam sta se desava na polju ekumenizma, mooje omiljenoj temi proucavanja.
Na prvoj stranici primetio sam 
sajt "Sveti Nikolaj Zicki" 
Pomislio sam da neki kaludjer iz Zickom manastira pise nesto o ekumenizmo i otvorio sam sajt.
Na prvoj stranici postavljen je dug tekst sa naslovom: 
"PRAVOSLAVLJE U PAPSKOJ" ZAMCI. Za mene zaista privlacan naslkov, a pomislio sam da mora da je i dobra tema.
Kada sam poceo citati, iznenadio sam se, prve recenice bile su mi veoma poznate.
Zacudio sam se i pitao sta je ovo?
Nastavio sam da citam.
Na pocetku bilo je ime autopra: 
Marko Brankovic. Nikad ranije nisma cuo sa ovo ime.
Sto sam dalje citao, tekst mi je bio sve poznatiji, te sam resi da ispitam ko je ziaista autor ovoga tekst? Na moje veliko iznenadjenje, ubrzo sam ustanhovo da je 
"Autor" za prvo poglavlje svoje jako dobre knjige prepisao skro celo poglavglje iz knjige Velika Borba od Elene Vajt.
Autor nije prepricao tekst, niti je rekaso od koga ga je posudio, nego ga je doslovno prepisao od reci do reci.
Ovo poglavlje u knjizi Velika Borba je pod naslovom: NAMERE PAPSTVA
u izdanju 1962. godine (a ima ih vise izdanja) nalazi se od 455-470. stranice. Kao sto vidite to je veliko poglavlje koje zauzima 15 stranica Velike Borbe.
"
Autor" tekasa je napravio neke izmene. Tamo gde ona 
govori o protestantkim crkvama, on je ubaci pravoslavne crkve. Kado ona govori o Sjedinjenim Americkim Dravama, 
on stavlja Sribija. K
ad govori o protestanskim crkvama, on pise "pravoslavne crkive", sto po mome misljenju se kosi sa pravoslavnom ekliziologijom, jer pravoslavni priznaju da postoje autokefalne crkve, ali da je samo jedna sveta saborna i apostolka pravoslavna crkva. Ocito je da to autoru nije poznato.
Kad Elen Vajt kaze da je katolicizam danas slican protestantizmu, 
Brtankovic to ovako kaze: "Katolicizam je vrlo slican danasnjem pravoslavlju, a zato sto se ono veoma izopacilo od vremena kada je bilo odano biblijskim istinama." A 
Elen Vajt kaze ovako: "Katolicizam je u stavri vrlo slican danasnjem protestaantizmu, za to sto se ovaj veoma izopacio od vremena Reformacije." Velika Borba str. 462,
Po svoj prilici, Brankovic ne razume o cemu je rec. 
On izjavi da se pravoslavlje izopacilo od onoga vremena kad je bilo odano Bibliji.
ZAKLJUCAK
Kad bih znao gde da nadjem Marka Brankovica, j
a bih mu od srca zahvalio sto je imao hrabrosti da javno iznese ove istine koje je Elen Vajt objavila jos 1888. godine.
Nimalo mu ne zamerim sto je plagirao ovo poglavlje od Elene Vajt.
U stvari 
ovo je vec drugi slucaj koji je meni poznat, da pravoslavni intelektualci u delima Elene Vajt vide mudro iznete istine koje su u skaldu sa Svetim pismom i koje su od velike vrednosti za sve ljude.
Znam da cete biti iznenadjeni ovom vescu kao sto sam i ja, i da 
mogi od vac nece moci verovati da je ovo istina, i ja vam ne zamerim na tome.
Zato predlazem da vi koji zelite da doznate istinu po ovom pitanju, prvo, otvorite na internetu Ekumenizam i tamo cete naci Veb stranici SPC "Sveti Nikolaj Zicki"  u Sidneju.
Ovo nije samo jedan clanak, nego jako dobra knjiga koju je nas Marko "napisao".
Celu njegovu knjigu mozete snimiti besplatno, to sam i ja uradio. Korisno je da je procitate, ja bih vam svima preporucio da to ucinite.
Drugo, gde god da se nalazite, potrazite Hriscansku adventisticku Crkvu i zamolite ih da vam posude knjigu Velika borba, i na navedenim stranicama pod naslovom NAMERE PAPSTVA proverite da li sam rekao istinu. Prvo poglavlje u Brankovicevoj knjizi  je to poglavlje iz Velike borbe.
Isto tako, vi koji zivite u Srbiji, a posebnop u Beogradu, mozete kniugu Velika borba naci i u biblioteci Srbije.
U toj Brankovicevoj knjizi je i slavni govor o ekumenizmu od Vladike Artemije koji  je odrzao u Grckoj, koji ja visoko cenim.
Ovo su linkovi:
EKUMENIZAM - "Sveti Nikolaj Zicki"
http://www.svetinikolajzicki.com/index.html
Srpska pravoslavna crkva u Sidneju, Australia
Pravoslavlje u papskoj zemlji
Autor, Marko Brankovic (Namere papastva)
http://www.svetinikolajzicki.com/EKUMENIZAM.htm

Ako imate neko pitanje slobodno se javite iako mislim da sam ovo jasno izneo, a vi sami treba to da proverite,
Svima zelim sve najbolje