Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako ne odbace filokve i ne odustanu od papskog primata nece biti ujedinjena...SIMVOL VERE mora da se ispostuje jer je jedan od temelja Crkve

brate neo ti trazis od rimokatolika nesto sto se nikad desit nece, to bi isto bilo kada bi nama trazili da se odreknemo slave.
ujedinjenje sa rimokatolicima je za pravoslavlje pogubno i ne treba se upustati u bilo kakve sporazume sa njima.
sto se mene tice daleko im lepa kuca.

brate neo ti trazis od rimokatolika nesto sto se nikad desit nece, to bi isto bilo kada bi nama trazili da se odreknemo slave.
ujedinjenje sa rimokatolicima je za pravoslavlje pogubno i ne treba se upustati u bilo kakve sporazume sa njima.

U pravu si, ali nadam se da vama je poznato da katolici ni ne traze ujedinjenje sa bilo kojom hriscanskom zajednicom,
oni ocekuju da se "zabludeli" vrate Majki Crkvi.

Znam vi cete reci da su vas poceli zvati "sestrinska crkva" ili "nasa odvojena braca".
To je istina, ali izvinjamam se sto cu u ovom slucaju upotrebiti primer iz sporta,
meni to ce cina kao ono rodeo (oni st se bore protiv bikova) pred bika stave crkvenu krpu da
ga povedu drugim putem koda on sam ne bi nikad posao.

naravno,zato papa mora javno da se odrekne svog primata i jeresi filokve samo tad mozemo biti jedno....slava nije presudna samo je Hristos vazan ka centar nase vere ..bez njega sve je zalud
ne verujem u tako nesto ali ipak se cuda desavaju...neka Bog odvede svet u pravcu u kojem zeli samo jedno znam..da se ja pravoslavlja necu odreci....SIMVOL VERE=HRISTOS=PRAVOSLAVLJE ...istinska crkva Bozja

Sace papa jedva ceka.
Bas je on u takvoj poziciji?

Papa je taj antihrist koji ce na kraju kada sprovede svoje planove, traziti da mu se svi poklone.

Gde ce tada biti pravoslavlje kada vec sada u najvece ide u tom pravcu?

Ocigledno kada vlada Antihrist, poslednji papa, pravoslavlja nema kao smetnja antihristu.

Jer antihrist nebi mogao da ima takvu moc kako se u Otkrivenju opisuje.

Gde je tada pravoslavlje. Zar nekaze tamo. Blago onima koji se ne poklone toj zveri i ikoni njezinoj.

To ce biti pojedinci.

Ali to sigurno nece biti pojedinci koji sada podrzavaju to stapanje ili cute.

Poslednja izmena:
naravno,zato papa mora javno da se odrekne svog primata i jeresi filokve samo tad mozemo biti jedno....slava nije presudna samo je Hristos vazan ka centar nase vere ..bez njega sve je zalud
ne verujem u tako nesto ali ipak se cuda desavaju...neka Bog odvede svet u pravcu u kojem zeli samo jedno znam..da se ja pravoslavlja necu odreci....SIMVOL VERE=HRISTOS=PRAVOSLAVLJE ...istinska crkva Bozja

ali to cudo mi necemo ni videti, kao sto nas prevarise za evropsku uniju (novo rimsko carstvo) tako ce nam uvaliti da budemo i u zverinje okrilje. politika i religija su usko vezane, zato za spas srba treba se drzati svoje pravoslavne vere po svaku cenu
pravoslavlje ili smrt (duhovna)
ko sa djavolom tikve sadi...
ja se slave necu odreci i za mene je to presudno, a tako smatram da misli i 95% srba pravoslavaca.

ali to cudo mi necemo ni videti, kao sto nas prevarise za evropsku uniju (novo rimsko carstvo) tako ce nam uvaliti da budemo i u zverinje okrilje. politika i religija su usko vezane, zato za spas srba treba se drzati svoje pravoslavne vere po svaku cenu
pravoslavlje ili smrt (duhovna)
ko sa djavolom tikve sadi...
ja se slave necu odreci i za mene je to presudno, a tako smatram da misli i 95% srba pravoslavaca.

ma naravno necu ni ja......nego samo kazem nije centar pravoslavlja,slava nas je ocuvala pod turcima i njojzi hvala...ali i slava je u slavu gospodu Bogu

Pa papi ne smeta vasa slava niti ce on ikada traziti da se toga odreknete.
Nista njemu ne smeta kod vas.
Jedino sto ce traziti je da ga priznate kao vrhovnog.
To znaci pokloniti se.
Neki imaju zig na celima to su mu najprivrzeniji.
Ostali na ruci.
To su oni koji nisu prihvatili katolicisam osim u tackama sa kojima se slazu, ali su priznali vrhovnu vlast papi.

To je cilj papstva, vrhovna vlast i to hoce papa. Za slave i sve ostalo ga briga.
Vec imamo peimere Ruskih svestenika i monaha u nemackoj koji zive u okrilju katolicanstva svoje pravoslavlje na pravoslavan nacin, ali su se poklonili papi.
Licno sam ih upoznao.
Papi je to dovoljno.

Naravno oni nisu vise pod Kirilom ali rade svoj posao na prevodjenju mnogih drugih na ovu stranu...
Jedino sto mogu traziti od vas je da sjedinite zajednicke praznike na isti datum.

Poslednja izmena:
To znaci pokloniti se.
Ostali na ruci.
To su oni koji nisu prihvatili katolicisam osim u tackama sa kojima se slazu, ali su priznali vrhovnu vlast papi.

To je cilj papstva i to hoce papa. Za slave i sve ostalo ga briga.
Vec imamo peimere Ruskih svestenika i monaha u nemackoj koji zive u okrilju katolicanstva svoje pravoslavlje ali su se poklonili papi.
Licno sam ih upoznao.
Papi je to dovoljno.

Naravno oni nisu vise pod Kirilom ali rade svoj posao na prevodjenju mnogih drugih na ovu stranu...
Jedino sto mogu traziti od vas je da sjedinite zajednicke praznike na isti datum.

malo morgen ce to da prodje kod pravoslavnih.....ti to ne razumes

To znaci pokloniti se.
Ostali na ruci.

To je cilj papstva i to hoce papa. Za slave i sve ostalo ga briga.
Vec imamo peimere Ruskih svestenika i monaha u nemackoj koji zive u okrilju katolicanstva svoje pravoslavlje ali su se poklonili papi.
Licno sam ih upoznao.
Papi je to dovoljno.

to je zato sto obican narod ne razume pravoslavno ispovedanje hristove vere pa su lak plen, vidis da su i tebe navukli pa ti je veca subota od hrista

Majstor Glasnik dal je ovo tema o Papi ili ćemo nešto naučiti o subotarima?

Vidi ja još uvek strpljivo čekam da mi neko izjasni koji DUH vodi subotare kada ni jedne obične teme se ne mogu pridržavati a potom me zanima i koji DUH je vodio Teologa i Profesora Jack J Blanco dok je frizirao subotarsku bibliju.
Može da nam obijasnite i kako radi ta subotarska maska BELOG SLONA, izvoli slušam.

Neo brate, zar ti sbilja mislis da ce ikada doci vreme da ce se papa pokajati, priznati greske i primiti pravoslavlje?

Na svim ekumenskim razgovorima ni ne govori se u dogmatskim razlikama.
Katolici ne zele ni da razgovaraju o bilo kakvoj promeni, reformi i popraci.
Oni su kategoricni, svi koji nisu katolici, su jeretisi i otpadnici i nema drugog resenja
po vatikanskom verovanju, nego da se otpali vrate natrag crkvi.

Svi ti pregovori su samo price bez osnova. Svako moze iz svoje vere da iznese sta hoce,
samo ne sme se izneti ono sto daje podelu, a ostali u "dijalogu" samo klimaju glavom i cude se velikoj duhovnosti.

Rim ce zauvek ostati samo Rim, on nikad nece odstupiti ni za dlaku od svoga sujeverja.

Majstor Glasnik dal je ovo tema o Papi ili ćemo nešto naučiti o subotarima?

Vidi ja još uvek strpljivo čekam da mi neko izjasni koji DUH vodi subotare kada ni jedne obične teme se ne mogu pridržavati a potom me zanima i koji DUH je vodio Teologa i Profesora Jack J Blanco dok je frizirao subotarsku bibliju.
Može da nam obijasnite i kako radi ta subotarska maska BELOG SLONA, izvoli slušam.

VRLO IZNENADJUJUCE, SMESKO JE AVANSIRAO, POCEO JE I PAPU DA BRANI.
Smesko srecan ti put za Vatikan.

Papa nece od vas traziti da postanete katolici.
Nije trazio ni od ove popove i monahe koje sam pomenuo gore.
Oni su i dalje pravoslavni a ne katolici.
Jedino sto trazi je njegovo priznanje.

Subota nije vecaod Hrista, to samo iskrivljujete istinu jer drugacije i nemozete.

Neo, pa svi mi dobro znamo a to i Vatikan zna, da bi bilo pravedno da svako odbaci svoju jeres i da se svi hriscani ujedine na istini.
Medjutim, ti polityicari verski, ne mare mnogo za dogme i verovanjima, oni gledaju vlastite interese.

Sta mislim da li se German za vreme Tita borio za pravoslavlje?
Da se za to borio pogodio bi Goli Otoke ili bi prosao kao i njegov prethodnik.
Zato je on to dobro proracunaso i isao linijom manjeg otpora, ali zato koliko limuzina mu je Tito poklonio.
Limuzine nisu skupe a pogotovo kad ih drzavna banka placa, ali ako je to nacin da se nekome zavezu usta i roke, onda se to svakako isplati.
I ovo sto se sada kuva nije nimalo bolje od prosloga.

Ne vasa veroispovest se zasniva na suboti nasa na Hristu..

Znas ti dobro da to nije tako.
Samo odavno smo mi primetili, ond kada nemas argumenta onda pricas makar sta.
Subota je samo deo Bozjeg zakona, ali zakon ne spasava nikog, ali se ni bezakonici ne spasavaju.
Objsnili smo to mnogo puta da se spasavamu jedinu Bozjom blagodacu verom u Gospoda Isusa Hrista.

A ako hoces tako, onda se vi spasavare "Svetim predanjem". Je li tako?

Katolici su kroz srednji mracni vek koji je bio zbog njih mracan, pobili preko 50.000.000 ljudi da bi izgradili ovo sto su danas i da se svega toga odreknu?

Na kraju ce opet biti isto.

Oni koji priznaju papu milom a koji nece, bice primorani silom.

NARAVNO NE OD PAPE NEGO OD SVOJIH.

OVO SA HAGOM JE SLIKA TOGA...

Sada se radi mirom dok papstvo ne ostvari svoje ciljeve moci.

Velika kriza koja dolazi na ovaj svet ce to omoguciti papi...

To je ono sto adventisti opominju ovaj svet od kako postoje.

Kao sto vidimo sve ide u tom pravcu.

Hriscanstvo ce priznati papu...

Kud svi tu ce i ostali vladace misljenje...

Poslednja izmena:
VRLO IZNENADJUJUCE, SMESKO JE AVANSIRAO, POCEO JE I PAPU DA BRANI.
Smesko srecan ti put za Vatikan.

Pastor Mika pa zar nedeljom ne valja činiti dobro delo?

Koji tebe posvećenog pastora to DUH vodi kada mrziš i Papu i Papiste? Skidaj masku BELOG SLONA i kaži forumu koji vas to DUH voda jednostavno zar ne.

"Koji vas subotare to DUH vodi kada niste kadri poštovati i držati se jedne obične teme"?

Poslednja izmena:
Neo, pa svi mi dobro znamo a to i Vatikan zna, da bi bilo pravedno da svako odbaci svoju jeres i da se svi hriscani ujedine na istini.
Medjutim, ti polityicari verski, ne mare mnogo za dogme i verovanjima, oni gledaju vlastite interese.

Sta mislim da li se German za vreme Tita borio za pravoslavlje?
Da se za to borio pogodio bi Goli Otoke ili bi prosao kao i njegov prethodnik.
Zato je on to dobro proracunaso i isao linijom manjeg otpora, ali zato koliko limuzina mu je Tito poklonio.
Limuzine nisu skupe a pogotovo kad ih drzavna banka placa, ali ako je to nacin da se nekome zavezu usta i roke, onda se to svakako isplati.
I ovo sto se sada kuva nije nimalo bolje od prosloga.

pravoslavlje ti je kao voda,voda uvek nadje put;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back