Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ko ti spori? Isus je kao Božji Sin stalno delao kao i Njegov Otac,radio na spasenju ljudskom,

Slazem se sa tobom. Zaista je radio na spasenju ljudi svakoga dana.
DA LI TI JE POZNATO DA TO UPRAVO I MI CINIMO.
SVAKOGA DNA, PA I U SOBOTU, CINIMO SVE STO MOZOEMO STO CE POSLUZITI ZA SPASENJE LJUDI.
DA JE TAKO EVO TO TI SVEDOCI I OVO STO PISEM U SUBOTU.

U SUBOTU IDEMO U CRKVU, CITAMO BIBLIJU, PROUCAVAMO, PROPOVEDAMO, MOLIMO SE, PEVAMO I RADUJEMO SE,CELE SOBOTE
.
POMAZEMO BOLESNIMA I NEVOLJNIMA, UPRAVO ONAKO KAKO NAM JE PRIMER HRISTOS DAO.
--------------------------

pa čak i subotom. Samim tim je pokazao da više nije obavezna subota

POGRESNO! NIJE ON KAZAO DA SUBOTA VISE NIJE POTREBNA, TO SU GA FARISEIJ OKRIVILI DA JE KRSIO SUBOTU, A ON JE TVRDIO DA NIJE. KOGA TI VESE SLUSAS HRISTA ILI FARISEJE?
------------------------
Jovan 5,17. А Исус им одговараше: Отац мој досле чини, и ја чиним.

U tom smislu je On kršio subotu.

COVECE, PA GDE SI TI PROCITAO DA JE KRSIO SUBOTU? DA LI HOCES TIMA DE KAZES DA I BOG OTAVC KRSI SUBOTU?
ZASTO PRICAS ONO STO NIGDE NIJE RECENO NI ZAPISANO?

-----------------------
Pogledaj ovo:

Jovan 5,
8. Рече му Исус: Устани, узми одар свој и ходи.
9. И одмах оздрави човек, и узевши одар свој хођаше. А тај дан беше субота.
10. Тада говораху Јевреји ономе што оздрави: Данас је субота и не ваља ти одра носити.

Znaš zašto nije valjalo da se nosi odar subotom?

Zbog ovoga:

Jeremija 17,21. Овако вели Господ: Чувајте се да не носите бреме у суботу и не уносите на врата јерусалимска.
22. И не износите бремена из кућа својих у суботу, и никакав посао не радите, него светите суботу, као што сам заповедио оцима вашим.

Nemija 13,19. И кад дође сен на врата јерусалимска уочи суботе, заповедих те затворише врата, и заповедих да их не отварају до после суботе; и поставих неколико својих момака на вратима да се не уноси никакав товар у суботу.

Bilo je zabranjeno nositi bilo kakvo breme subotom. A vidimo da je Isus ovo jasno zapovedio izlečenom čoveku.

Još jedan dokaz da nismo pod subotom.

JOS JEDNOM SI POKAZAO DA POGRESNO TUMACIS BIBLIJU.

PRE SVEGA, DA LI JE HRISTOS REKAO DA OD TADA SLOBODNO NOSACI MOGU U SUBOTU DA RADE SVOJ POSAO I U SUBOTU DA NOSE TERETE KOLIKO GODM MOGU? NIJE! OVDE SE NE RADI O RADU U SUBOTU, STO JE I DALJE PO ZAKONU ZABRANJENO, NEGO SE RADI O ISCELENJU U SUBOTU. A DA SE CUDO IZLECENJA ZAISTA DESILO, HRTISOS JE ZELEO DA TO BOLESNIK POKASE TIME STO CE PONETI SVOJ LEZAJ.
AKO JE U PTIANJU DOBROCINSTVO, NE SAMO NOSITI ODAR NEGO UCINITI SVE STO JE NEOPHODNO
DA SE NEKOM POMOGNE, NIJE PRESTUP SUBOTE TAKO TVRDI HRISTOS. JEVEREISU TVRDILI DA JESTE. KOGA TI SLUSAS HRISTA ILI FARISEJ?
------------------

Evo ti proročanstvo o nedelji:
" Kamen koji odbaciše zidari, postade glava od ugla. To bi od Gospoda i divno je u našim očima. Evo dana koji stvori Gospod, radujmo se i veselimo se u nj! " (Psl. 118. 22-24). Ove reči predstavljaju direktno proroštvo za Spasitelja (Mt. 21.42 ; D. ap. 4.11). Ako je tako, onda nije ni malo teško pogoditi koji je to dan koji stvori Gospod da se radujemo u njemu. Nema sumnje, posle " odbacivanja kamena ", tj. posle raspeća, taj radosni dan može biti samo dan kad se Hristos proslavio iz mrtvih, dan kada je žalost svojih apostola pretvorio u radost, tj. nedelja.
Subota je samo senka Hristova! Tako kaže Pavle. Dakle, šta je pravilnije svetkovati? Subotu ili nedelju? Senku ili stvarnost?

EMAnnuilo. sad si me totalno razocarao.I GDRE SI TI U TOM TEKSTU NASAO DA ISTA PISE O NEDELJI? O TOME NEMA NI RECI.
AKO JE TO PROROCANSTVO ONDA JE PROROCASTVO ZA HRISTOVO VASKRSENJA, A TO NEMA VEZE SA PRAZNOVANJEM NEDELJE.
DRUGO, TEBI JE POTPUNO JASNO, DA SUBOTA NIKAD NIJE BILA SENKA NICEGA, PA NI TELA HRISTOVA, NITI TO PAVLE TVRDI.

----------------------------

Imamo slobodu u Hristu da izaberemo:
Rimljanima 14,
5. Тако један разликује дан од дана, а други држи све дане да су једнаки: сваки да буде уверен за своју мисао.
6. Који разликује дане, Господу разликује; и који не разликује дана, Господу не разликује. Који једе, Господу једе: јер хвали Бога; и који не једе, Господу не једе, и хвали Бога.

55. А жене које беху дошле с Исусом из Галилеје, идоше за Јосифом, и видеше гроб и како се тело метну.

Tu se radi o ženama a ne o učenicima. Jer do Hristovog Vaskresenja nije ni postojao razlog za praznovanje nedelje - jer se Hristos još ne beše proslavio (Isa. 52.6-7,13 ; Jn. 12.28,32); a kad se proslavio (Vaskresenjem) ispunio je Svoje obećanje dato apostolima i u pedeseti dan po Svome Vaskresenju (u nedelju) poslao na njih Duha Svetoga (Jn. 7.39 ; D. ap. 2.1).

SLAZEM SE. U GOSPODU ISUSU HRISTU IMAMO SLOBODU DA BIRAMO:
DA LI CEMO SLUSATI NJEGA, ILI FARISEJE?
DA LI CEM I ZIVETI KAO I OSTALI BEZAKONICI STO ZUVE?

JA SAM IZABRAO DA SLUSAM I SLEDMI HRISTA I DA BUDEM POSLUSAN BOGU I NJEGOVOM ZAKONU, A TI?

Da li to znači i da se nije gradio jednak Bogu ?

APSOLUTNO. HRISTOS SE NIJE GRADIO DA JE JEDNAK BOGU, NEGO JE TO I BIO.

Jovan 5,18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.
---------------------------------

Nije prestupnik zakona jer je pokazao da je Gospodar subote i da stalno dela kao i Njegov Otac. Takođe je pokazao da više nismo pod zakonom i da imamo slobodu u Njemu.

SLAZEM SE! HRISTOS CINI DOBRA UVEK, PA I U SOBOTU KAO I NJEGOV OTAC.
ZATO JE I NAGLASIO: "DOZVOLJENO JE U SUBOTU DOBRO CINITI."
ISTINA JE DA NA SE JE ON ISKUPIO OD OSUDE ZAKONA ZA NASE GREHE,
ALI NAS NIJE POZBVAO DA OD SADA MOZEMO BITI BEZAKONICI I PRESTUPNICI ZAKONA, JER TO NI ON NIJE BI.

POD ZAKONOM SU PRESTUPNICI ZAKONA, A NE ONI KOJI GA TVORTE.

POGRESNO! NIJE ON KAZAO DA SUBOTA VISE NIJE POTREBNA, TO SU GA FARISEIJ OKRIVILI DA JE KRSIO SUBOTU, A ON JE TVRDIO DA NIJE. KOGA TI VESE SLUSAS HRISTA ILI FARISEJE?
-----------------------

COVECE, PA GDE SI TI PROCITAO DA JE KRSIO SUBOTU? DA LI HOCES TIMA DE KAZES DA I BOG OTAVC KRSI SUBOTU?
ZASTO PRICAS ONO STO NIGDE NIJE RECENO NI ZAPISANO?
Pa evo gde sam pročitao: Jovan 5,18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

A zašto Bog ne bi mogao da krši svoj Zakon? Zar je doneo Zakon za sebe? Zar Bog ograničava sebe nekim pravilima? Hoćeš da kažeš da je Zakon iznad Boga? Vladavina Zakona a ne vladavina Boga? Da li je Bog jasno prekršio zakon kada je Jezekilju naredio da ispeče hleb na izmetu?

PRE SVEGA, DA LI JE HRISTOS REKAO DA OD TADA SLOBODNO NOSACI MOGU U SUBOTU DA RADE SVOJ POSAO I U SUBOTU DA NOSE TERETE KOLIKO GODM MOGU? NIJE! OVDE SE NE RADI O RADU U SUBOTU, STO JE I DALJE PO ZAKONU ZABRANJENO, NEGO SE RADI O ISCELENJU U SUBOTU. A DA SE CUDO IZLECENJA ZAISTA DESILO, HRTISOS JE ZELEO DA TO BOLESNIK POKASE TIME STO CE PONETI SVOJ LEZAJ.
Netačno. Odar nije uopšte bio potreban da se pokaže iscelenje jer je to moglo i na drugi način. Dakle, Isus je ovim pokazao da subota više nije obavezna.
EMAnnuilo. sad si me totalno razocarao.I GDRE SI TI U TOM TEKSTU NASAO DA ISTA PISE O NEDELJI? O TOME NEMA NI RECI.
AKO JE TO PROROCANSTVO ONDA JE PROROCASTVO ZA HRISTOVO VASKRSENJA, A TO NEMA VEZE SA PRAZNOVANJEM NEDELJE.
Odlično. Dakle, radi se o vaskrsenju.
Vidi sada ovo:

"Evo dana koji stvori Gospod, radujmo se i veselimo se u nj! " (Psl. 118. 22-24).

Kojeg dana je Isus vaskrsao?

DRUGO, TEBI JE POTPUNO JASNO, DA SUBOTA NIKAD NIJE BILA SENKA NICEGA, PA NI TELA HRISTOVA, NITI TO PAVLE TVRDI.
CELI zakon je bio senka Hrista, odnosno samo priprema za dolazak blagodeti preko Njega.

JA SAM IZABRAO DA SLUSAM I SLEDMI HRISTA I DA BUDEM POSLUSAN BOGU I NJEGOVOM ZAKONU, A TI?
Ja sam izabrao Hrista a ne legalizam i držim da su svi dani jednaki.

Rimljanima 14,
5. Тако један разликује дан од дана, а други држи све дане да су једнаки: сваки да буде уверен за своју мисао.
6. Који разликује дане, Господу разликује; и који не разликује дана, Господу не разликује. Који једе, Господу једе: јер хвали Бога; и који не једе, Господу не једе, и хвали Бога.

ALI NAS NIJE POZBVAO DA OD SADA MOZEMO BITI BEZAKONICI I PRESTUPNICI ZAKONA, JER TO NI ON NIJE BI.
POD ZAKONOM SU PRESTUPNICI ZAKONA, A NE ONI KOJI GA TVORTE.
Problem za vas legaliste je što Zakon niko ne može tvoriti jer "svi sagrešiše". Sveti Jovan Krstitelj priznaje moralnu nemogućnost da se ispuni starozavetni zakon po svome slovu. Zato jedini etički stav koji se nameće jeste "pokajanje": "Pokajte se, jer se približi Carstvo Nebesko" (Mt. 3,2).

"Slovo ubija a duh oživljuje".

Poslednja izmena:
APSOLUTNO. HRISTOS SE NIJE GRADIO DA JE JEDNAK BOGU, NEGO JE TO I BIO.
Graditi se Bogom znači predstavljati se drugima kao Bog. Da li je to Isus činio?
Da li to znači da i nije nazivao Boga Ocem?

Jovan 5,18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

Graditi se Bogom znači predstavljati se drugima kao Bog. Da li je to Isus činio?

Ovde pravite greške u logičkoj argumentaciji.

Isus NIJE KRŠIO Božji zakon (IV Božju zapovest) ali JESTE KVARIO ljudske zapovesti (nametnute od učenih rabina)...

takođe, On je rečima i delima potvrdio da je JEDNO SA OCEM NEBESKIM!

Danas svi ljudi imaju mogućnost da se upoznaju sa Božjim zahtevima...

Božja reč nije sakrivena kao u mračnom srednjem veku! Istina danas stoji svima na raspolaganju!

Ali da li će ljudi IZABRATI DA USAGLASE svoj život (svoje grešne želje) sa svim Božjim zahtevima...

(zato postoje brojne opomene da se ne ide dalje u zlu, zato postoje nabrojane mnoge kazne koje je Bog činio u prošlosti nad nepokornima)

... ili će IZABRATI da odbiju poslušnost Bogu, to ostaje svakom pojedinom čoveku da sasvim SLOBODNO IZABERE!

Vi imate SLOBODNU VOLJU (možete slobodno izabrati kome ćete služiti)...

STVORITELJU neba i zemlje, ili Sotoni (knezu ovog sveta).

Imate samo dve opcije (ne postoji treća neutralna opcija), svi biraju između...

poslušnosti Bogu (poslušnosti svemu što je izašlo iz usta Božjih), ILI odanosti Sotoni i njegovim instrumentima na zemlji (kxrvi iz Otkrivenja & ostalim kurvama i mrzostima zemaljskima).

Poslednja izmena:
... ili će IZABRATI da odbiju poslušnost Bogu, to ostaje svakom pojedinom čoveku da sasvim SLOBODNO IZABERE!
Vi imate SLOBODNU VOLJU...
možete slobodno izabrati kome ćete služiti...
STVORITELJU neba i zemlje, ili Sotoni (knezu ovog sveta).
Imate samo dve opcije (ne postoji treća neutralna opcija), svi biraju između...
poslušnosti Bogu (poslušnosti svemu što je izašlo iz usta Božjih) ILI odanosti Sotoni i njegovim instrumentima na zemlji (***** iz Otkrivenja i sl.

A šta si ti izabrao?

Čovek ima razum i MOŽE da shvati Božje zahteve...

AKO HOĆE čovek može izabrati da služi Bogu onako kako nam je On sam dao primer...

PRIMER POSLUŠNOSTI!

Php 2:5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Php 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Php 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Php 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Otac Nebeski je sam svojim glasom potvrdio:

Mat 3:16 I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega.
Mat 3:17 I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji

Luk 9:35 I ču se glas iz oblaka govoreći: Ovo je Sin moj ljubazni, Njega poslušajte.

2Pe 1:17 Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k Njemu takav glas: Ovo je Sin moj ljubazni, koji je po mojoj volji.
2Pe 1:18 I ovaj glas mi čusmo gde siđe s neba kad bejasmo s Njim na svetoj gori.
2Pe 1:19 I imamo najpouzdaniju proročku reč, i dobro činite što pazite na nju, kao na videlo koje svetli u tamnom mestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašim.
2Pe 1:20 I ovo znajte najpre da nijedno proroštvo književno ne biva po svom kazivanju;
2Pe 1:21 Jer nikad proroštvo ne bi od čovečije volje, nego naučeni od Svetog Duha govoriše sveti Božiji ljudi.

Ako ste sveti Božji ljudi, onda ćete postupati sveto kao naš sveti primer - Isus Hrist.

Ali ako niste sveti, i ako Vas ne zanima da uskladite život sa svakom rečju Božjom, onda ćete odbiti poslušnost!

Rom 1:18 Jer se otkriva gnev Božji s neba na svaku bezbožnost i nepravdu ljudi koji drže istinu u nepravdi.
Rom 1:19 Jer šta se može doznati za Boga poznato je njima: jer im je Bog javio;
Rom 1:20 Jer šta se na Njemu ne može videti, od postanja sveta moglo se poznati i videti na stvorenjima, i Njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora.
Rom 1:21 Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše Ga kao Boga niti Mu zahvališe, nego zaludeše u svojim mislima, i potamne nerazumno srce njihovo.
Rom 1:22 Kad se građahu mudri, poludeše,
Rom 1:23 I pretvoriše slavu večnog Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gadova.
Rom 1:24 Zato ih predade Bog u željama njihovih srca u nečistotu, da se pogane telesa njihova među njima samima;
Rom 1:25 Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego Tvorca, koji je blagosloven va vek. Amin.
Rom 1:26 Zato ih predade Bog u sramne slasti; jer žene njihove pretvoriše putno upotrebljavanje u besputno.
Rom 1:27 Tako i ljudi ostavivši putno upotrebljavanje ženskog roda, raspališe se željom svojom jedan na drugog, i ljudi s ljudima činjahu sram, i platu koja trebaše za prevaru njihovu primahu na sebi.
Rom 1:28 I kao što ne marahu da poznadu Boga, zato ih Bog predade u pokvaren um da čine šta ne valja,
Rom 1:29 Da budu napunjeni svake nepravde, kurvarstva, zloće, lakomstva, pakosti; puni zavisti, ubistva, svađe lukavstva, zloćudnosti;
Rom 1:30 Šaptači, opadači, bogomrsci, siledžije, hvališe, ponositi, izmišljači zala, nepokorni roditeljima,
Rom 1:31 Nerazumni, nevere, neljubavni, neprimirljivi, nemilostivi.
Rom 1:32 A neki pravdu Božiju poznavši da koji to čine zaslužuju smrt, ne samo to čine, nego pristaju na to i onima koji čine.

(ovo je neminovna degradacija čovečanstva kada izabere da služi Sotoninom principu - sebičnosti).

Poslednja izmena:
Ako ste sveti Božji ljudi, onda ćete postupati sveto kao naš sveti primer - Isus Hrist.
Ja,brale, nisam sveti čovek. Svestan koliko sam grešan.baš kao i apostol Pavle. Znam da je nemoguće održati Božji zakon jer je to teško breme. Zato se kajem i idem Hristu jer je Njegovo breme lako.

A ti,brate? Jesi li ti sveti Božji čovek? Jesi li bez mane?

Ne nerviram se ja sam iznad strasti:mrgreen:
Cekaj Bog naredjuje coveku da prekrsi zapovest koje mu je prethodno dao?

DOBRO JUTRO POBRATIME,

zar ti mislis da je Bog za sebe i zbog sebe dao zakon?

Zar ti uporedjujes coveka sa Bogom?

Bog je Stvoritelj i vlasnik svega i ima pravo da radi sta hoce sa svjoim vlasnistvom.
Za Nega ne postoji nikakvo ogranicenje ni u kakvom pogledu

Cak i drzava ima pravo da oduzme zivot prestupniku zakona i nasilniku koji ugrozava nevine susede.
U tom slucaju, ako je proces pravilno provede, drzava ne krsi zakon

DOBRO JUTRO POBRATIME,

zar ti mislis da je Bog za sebe i zbog sebe dao zakon?

Zar ti uporedjujes coveka sa Bogom?

Bog je Stvoritelj i vlasnik svega i ima pravo da radi sta hoce sa svjoim vlasnistvom.
Za Nega ne postoji nikakvo ogranicenje ni u kakvom pogledu

Cak i drzava ima pravo da oduzme zivot prestupniku zakona i nasilniku koji ugrozava nevine susede.
U tom slucaju, ako je proces pravilno provede, drzava ne krsi zakon

:klap: bravo,na putu si da da izadjes mraka subote:mrgreen:

Pa evo gde sam pročitao: Jovan 5,18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

A zašto Bog ne bi mogao da krši svoj Zakon? Zar je doneo Zakon za sebe? Zar Bog ograničava sebe nekim pravilima? Hoćeš da kažeš da je Zakon iznad Boga? Vladavina Zakona a ne vladavina Boga? Da li je Bog jasno prekršio zakon kada je Jezekilju naredio da ispeče hleb na izmetu?

Netačno. Odar nije uopšte bio potreban da se pokaže iscelenje jer je to moglo i na drugi način. Dakle, Isus je ovim pokazao da subota više nije obavezna.

Odlično. Dakle, radi se o vaskrsenju.
Vidi sada ovo:

"Evo dana koji stvori Gospod, radujmo se i veselimo se u nj! " (Psl. 118. 22-24).

Kojeg dana je Isus vaskrsao?

CELI zakon je bio senka Hrista, odnosno samo priprema za dolazak blagodeti preko Njega.

Ja sam izabrao Hrista a ne legalizam i držim da su svi dani jednaki.

Rimljanima 14,

Problem za vas legaliste je što Zakon niko ne može tvoriti jer "svi sagrešiše". Sveti Jovan Krstitelj priznaje moralnu nemogućnost da se ispuni starozavetni zakon po svome slovu. Zato jedini etički stav koji se nameće jeste "pokajanje": "Pokajte se, jer se približi Carstvo Nebesko" (Mt. 3,2).

Emanuilo, nije mi poznato koje je proble3m za legaliste, jer nismam legalista. To pitanje pozalji njima. Dovoljno sam dokaza dao na ovoj temi da mi nismo legalisti, a ako ce to tebi pomoci d anas tako nazoves, to vec nije nas problem nego tvoj.

Pa posto niko nemoze ispuniti zakon, da li ti predlazes da budemo bezakonici?

Naveo si pokajanje. Sta je pokajanje i kakve plodove ono donosi.

Sta je Jovan propovedao: "PORODI ASPIDINI! ko vam kaza da bezite od gneva koji dolazi?
RODITE DAKLE RODOVE DOSTOJNE POKAJANJA, A NE GOVORITE U SEBI; OCA IMAMO AVRAMA...
" Luka 3,7.8.

Jovan je pozivao na pokajanje koje je zahtevalo promenu zivota, a ne farisejsku, spoljnu poboznost.
On je zahtevao da oni koji se pokaju RODE RODEOVE DOSTOJNE POKAJANJA, a ti rodovi su zivot u skladu sa Bozjim zakonom.

Secas se staje i Isus rekao: "Nece svaki koji mi govori Gospoda! Gospode! uci u carstvo nebesko, no koji cini po volji Oca mojega koji je na nebesima.
Po rodovima njihovim poznacete ih
." Matej 7,15.16.

Iskreno pokajanje od pokajnika ne cini bezakonika, nego ga priprema da donese duhovne rodove u poslusnosti Bozjem zakonu.

Nema ga,samo subotari ga vide mi postujemo Bozju Zapovest 6 dana radi a 7 dan je odmor i tada idemo u Crkvu Bozju ;)

Ne piše tako u IV Božjoj zapovesti...

Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dansubotni.

Zašto ne biste poslušali i IV Božju zapovest?

NIJE! Hristose ljudima predstavio kao covek, a bio je i Bog
------------------

Svakako da to ne znaci, imi Ga nazivamo Ocem pa to ne znaci da se gradimo da smo bogovi.
------------------------

Da, tako su ga fariseji klevetali i napadali. Da li im se i ti priduzuje?

Odakle u narodu toliki animozitet prema IV Božjoj zapovesti?

uzmi crkveni pravoslavni kalendar i vdeces da je subota sedmi dan, dakle animoziteta nema prema suboti, nego fariseji su stalno pricali o zakonu, a nisu ga postovali pa ih hrist prokle. "nije covek radi subote", a svakom hriscanu bi trebao biti vaskrs najsvetiji dan jer tada su oprosteni grehovi covecanstvu, pobedjena je smrt i pomirenje sa tvorcem. sve sto je u sz je u nz receno ono sto ti je bitno za spas.

vase protestantske sektice koje vas ima puno, mnogo se vrzmate oko sz pa ste zbunjeni.

Ne piše tako u IV Božjoj zapovesti...

Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dansubotni.

Zašto ne biste poslušali i IV Božju zapovest?

to mozda neki subotarski prevod

Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.

9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.

10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.

11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga

Sta ti nije jasno vise,tako su i koncipirane sedmice u kalendaru.... 6+1 i sta mi krsimo?Farisejska pravila.....zabole nas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back