Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako te bre nije sramota ovako da lazes?

A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.

14 Čuvajte dakle subotu, jer vam je sveta; ko bi je oskvrnio, da se pogubi; jer ko bi god radio kakav posao u nju, istrebiće se ona duša iz naroda svog.

15 Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi.

16 Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući subotu od kolena do kolena zavetom večnim.

17 To je znak između mene i sinova Izrailjevih doveka; jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, a u sedmi dan počinu i odmori se.

El si ti jevrejin?

Pa sto ne nevede sta sam lagao?

Zar je moguce da si totalno nepucuen???

Isus kaze da je subota stvorena za coveka Adama.

Jeli Adam bio jevrejin?

Ajde da vidimo koliko znas?

Poslednja izmena:
Glasniče,kako Isus nije kršio subotu kada piše:

Jovan 5,18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

Nisam znao da je prema Božjem zakonu bilo dozvoljeno da se bere klasje subotom i da se nosi breme (odar). :whistling:

Isus je Gospodar subote, tj. njen tvorac kao Bog i mogao je da radi s njom šta hoće.:bye:

Pa nije dozvoljena zetva ali isus objasnjAva sta je dozvoljeno, ovde niej rec o zetvi. isus i apsotoli ne idu na zetvu.

Nego o odrzvanju zivota:

ISUS BI I TEBE SADA PITAO:

Lk 6:9 A Isus reče im: Da vas zapitam: Šta valja u subotu činiti, dobro ili zlo? Održati dušu ili pogubiti? A oni ćutahu.

iSU NE UKIDA SUBOTU NEGO JU POTVRDJUJE I OBJANSJVA.

Isus je gospodar od subote a sto znaci da je on stvorio subotu.

ON NEMOZE DA RADI STA HOCE NEGO JE DOSAO DA NAM BUDE PRIMER U SVEMU:

Pogledaj sta se ovde kaze:

Lk 1:6 A behu oboje pravedni pred Bogom, i življahu u svemu po zapovestima i uredbama Gospodnjim bez mane.

A Isus po vama krsi subotu???

Ljudi su bez mane a Isus ne?

Isus koji je trebalo da bude svrsen zrtvovan, kao covek bio je u svemu poslusan Bogu da bi mogao da nas spasi?

ISUS JE BIO U SVEMU POSLISAN BOGU A NE NEPOSLUSAN DRAGI MOJI RPAVOSLAVCI:

Röm 5:19 Jer kao što neposlušanjem jednog čoveka postaše mnogi grešni, tako će i poslušanjem jednog biti mnogi pravedni.

Da bi mogao da nas spasi.

ISUS JE BIO BOGU POSLUSAN U SVEMU DO SAME SMRTI:

Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Heb 5:8 Iako i beše Sin Božji, ali od onog što postrada nauči se poslušanju.

Pogledaj malo komentare Izvornog teksta i sitoriju, svi obajsnjavjud a su jevreji nakalemili na subotu gomilu pravila koje Bog nije dao.

Bar to bi trebaod a znas???

Pa nije dozvoljena zetva ali isus objasnjAva sta je dozvoljeno, ovde niej rec o zetvi. isus i apsotoli ne idu na zetvu.
Nego o odrzvanju zivota:
ISUS BI I TEBE SADA PITAO:
Lk 6:9 A Isus reče im: Da vas zapitam: Šta valja u subotu činiti, dobro ili zlo? Održati dušu ili pogubiti? A oni ćutahu.
iSU NE UKIDA SUBOTU NEGO JU POTVRDJUJE I OBJANSJVA.
Nisam ni rekao da su pošli u žetvu,nego da su brali klasje da bi jeli. A po Božjem zakonu je bilo zabranjeno vršiti bilo kakav rad subotom.

Isus koji je trebalo da bude svrsen zrtvovan, kao covek bio je u svemu poslusan Bogu da bi mogao da nas spasi?
Zaboravljaš da Isus ima i božansku prirodu.

Nego, je li kršio Bog svoj zakon kada je Osiji rekao da oženi kur.vu ili kada je Jezekilju rekao da ispeče hleb na izmetu?

ISUS JE BIO BOGU POSLUSAN U SVEMU DO SAME SMRTI:
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Heb 5:8 Iako i beše Sin Božji, ali od onog što postrada nauči se poslušanju.
Pogledaj malo komentare Izvornog teksta i sitoriju, svi obajsnjavjud a su jevreji nakalemili na subotu gomilu pravila koje Bog nije dao.
Bar to bi trebaod a znas???
A da to objasniš Jovanu apostolu koji napisa ovako:
Jovan 5,18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

Pa rece da nisu vrsili zetvu a ond kazes da jesu jer je to rad?

Gde je to Bog zabranjeno jevrejima da subotom uzmu hranu rukom i jedu?

Jovan pise da je Isus kvario subotu u smislu njihovih obicaja ne u smislu onoga sto je bog rekao za subotu.

Niejkdna teolog ti nece reci drugacije jer zna oc emu je tu rec.

Samo laici kazu tako.

Kazes Isus je bio Bog mogao je da krsi???

Pa ako on kao bog nemoze da se uzdrzi kako li mi kao ljudi?

Isu je bio bog ali nije koristio svoje Bozastvo d apomogne sebi.

MORAO JE DA POBEDI GREH KAO COVEK DA BI NAM BIO PRIMER PSOLUSNOSTI I DA BI BIO SAVRSENA LJUDSKA ZRTVA:

Po tebi Isus krije svoj greh ili slabosti iza svog Bozastva???

1.Kor 15:22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.

Isus je dosao da bude savrseni Adam.

ISUS JE BIO SAVRSENI COVEK, NJEGOVO BOZASTVO NIJE HTEO DA KROSTI U POBEDI GREHA:

6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. [

Pa rece da nisu vrsili zetvu a ond kazes da jesu jer je to rad?

Gde je to Bog zabranjeno jevrejima da subotom uzmu hranu rukom i jedu?
Ovo nije samo uzimanje hrane nego branje klasova, dakle jedna vrsta rada. Mogli su da sačekaju da dođu doma i tamo utole glad.

Jovan pise da je Isus kvario subotu u smislu njihovih obicaja ne u smislu onoga sto je bog rekao za subotu.
Ne spominje on nikakve običaje.

ISUS JE BIO SAVRSENI COVEK, NJEGOVO BOZASTVO NIJE HTEO DA KROSTI U POBEDI GREHA:
Jeste bio savršeni čovek, samo što je svojim primerom pokazao da više nismo u obavezi da svetkujemo subotu,posebno ne legalistički kao fariseji i adventisti.

Ovo nije samo uzimanje hrane nego branje klasova, dakle jedna vrsta rada. Mogli su da sačekaju da dođu doma i tamo utole glad.

Ne spominje on nikakve običaje.

Jeste bio savršeni čovek, samo što je svojim primerom pokazao da više nismo u obavezi da svetkujemo subotu,posebno ne legalistički kao fariseji i adventisti.

BOZJA REC TI KAZE DA JE ISUS POKORAN ZAKONU TI KAZES NE???

Gal 4:4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rodjen od žene i pokoren zakonu,

Isus je bio savrsena zrtva bez prestupa.

JASNO I KAZE DA JE BIO POKORAN ZAKONU.

Bio je pokoran onome sto je Bog zapovedio za subotu ne onome sto su jevreji.

Pa kad uzmes hranu iz frizidera ili iz ormara, opet ju uzmes.

U klasju je hrana kao u frizider i jos bolja.

Ucenici nisu koristili alat, srp stzo bi bio posao.

Nego samo zato sto je bilo neophodno, i rukama.

Navedi nam zapovest gde jevreji nisu smeli da jedu subotom?

Osim toga ne radi to Isus nego ucenici.

Jevreji su svuda uveli mnsotvo svojih pravila koje im Bog nije dao ne samo za subotu.
To rade i danas.

To je svakome poznato ko imalo ima poima o religiji i Bibliji.

SAM ISUS TAKO KAZE JER SU TO RADILI SA SVIM BOZJIM RPAVILIMA:

NJEMU NECES DA VERUJES?

6 A On odgovarajući reče im: Dobro je prorokovao Isaija za vas licemere, kao što je pisano: Ovi ljudi usnama me poštuju, a srce njihovo daleko stoji od mene.
7 No zaludu me poštuju učeći naukama, zapovestima ljudskim.
8 Jer ostaviste zapovesti Božje, a držite običaje ljudske, pranje žbanova i čaša; i druga mnoga takva činite.
9 I reče im: Dobro ukidate zapovest Božju da svoj običaj sačuvate.

I iz rasprava o suboti, se vidi da Isus govori o njihovim pravilima.

A oni cute.
Inace bi rekli, pa to nam je Bog ili Mojsije dao tako.

POSLE SMRTI ISUOVE KAKO SU NJEGOVI SLEDBENICI CINILI?

Lk 23:56 Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.

Za rih nije ucio da subota nevazi?

Sta kaze jednom Pavle?

Apg 23:3 Tada mu reče Pavle: Tebe će Bog biti, zide okrečeni! I ti sediš te mi sudiš po zakonu, a prestupajući zakon zapovedaš da me biju.

Jevrji su uvodili mnsotvo van Bozjih pravila i trazili rupe u zakonu.

Poslednja izmena:
" Gospodu su dodijali jevrejski praznici i subota i na njih mrzi duša Njegova (Isa. 1.13-14);

Upravu si, Samo Njemu su dodijali i pravoslavni praznici ako ih praznuju oni cije su ruke pune krvi, kao sto su bile i onih Jevreja. Je li tako?
-------------------------

11 I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.

DA TAKO CE UCINITI BOG SVIMA BEZAKONICIMA, A NE SAMO JEVREJIMA
---------------------

I dogodi Mu se da su išli u subotu kroz useve, i učenici Njegovi trgahu putem klasje.

24 I fariseji govorahu Mu: Gledaj, zašto čine u subotu šta ne valja?

25 A On reče im: Niste li nikad čitali šta učini David kad mu bi do nevolje i ogladne s onima što behu s njim?

26 Kako uđe u Božju kuću pred Avijatarom poglavarom svešteničkim i hlebove postavljene pojede kojih ne beše slobodno nikome jesti osim sveštenicima, i dade ih onima koji behu s njim?

27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.

28 Dakle je Gospodar Sin čovečji i od subote

A čovek otide i kaza Jevrejima da je ono Isus koji ga isceli.

16 I zato gonjahu Jevreji Isusa, i gledahu da Ga ubiju, jer činjaše to u subotu.

17 A Isus im odgovaraše: Otac moj dosle čini, i ja činim.

18 I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu

A beše subota kad načini Isus kao i otvori mu oči.

15 Tada ga opet pitahu i fariseji kako progleda. A on im reče: Kao metnu mi na oči, i umih se i vidim.

16 Tada govorahu neki od fariseja: Nije ovaj čovek od Boga jer ne svetkuje subote. Drugi govorahu: Kako može čovek grešan takva čudesa činiti? I posta raspra među njima.

Tako je, fariseji su okrivili isusa da po njihovom
predanju prestupa subotu.
MI GA NE OKRIVLJUJEMO, NEGO GA BLAGOSILJAM STO JE DAO UPUTSTVA DA JE DOSVOLJENO U SUBOTU DOBRO CINITI.

TAKO I MI, PO HRISTOVOM UPUTSTVU CINIMO.
------------------

Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;

17 Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo

SAMO SUBOTA NIKAD NIJE BILA SJEN NICEGA PA NI TELA HRISTOVA.
--------------------

Dragi moj brate u Hristu ako si ti pametniji od Hrista koji je radio subotom.

DRAGI MOJ BRATE, JA NISAM PAMETNIJI NI OD MNOGIH LJUDU A KAMOLI OD HRISTA.
PREVARIO SI SE, HRISTOS NIJE RADIO U SUBOTU, RECI NAM KOJI POSAO JE RADIO?
Samo pazi da se ne udruzis sa farisejim i da osudis Hrista kao i oni.

-------------------------
iako je Bog zabranio da se bilo sta radi u taj dan,cak i stoka nije smela da mrdne

Vidis dragi brate, da sam ja ovako nesdta lupio ti bi mi rekao da sam prolupao. je li tako.
Otrkuda ti takva besmislica d ani stoka nijesmela da mrdne? Zapovest kaze da ni stoka ne radi (vuc eili nosi teret, ore, vrse i slicno) a ne d anesme da mrdne.
----------------------

ja onda ne znam sta da ti kazem osim da se pomolim za tebe da ti se otvore oci i da vidis Hrista JER SAV ZAKON JE U NJEMU

Ti si me zaista odusevio. Ja sam ti zahvalan ako ces se zaista pomoliti Bogu ze mene, to je za svaku pohvalu. I ja se molim Bogu za tebe da ti otvorio
duhovne oci da shvatis, da nema Hrista bezakonicima. Bog nudi blagodat koja je besplatna, ali Njegovu pravdu milost ne ponistava nego opboje idu zajedno.

--------------------

Ako je Hristos postovao subotu zasto je onda radio u taj dan a po zapovesti taj dan nije smelo nista da se radi?

Pa on je po farisjeskom predanju RADIO, ali po Bozjem zakonu NIJE.
Ako ces prihvatiti osudu farisje kojom osudjuju Hrista da krsi subotu, dalices prihvatiti i izjavu 'Da je u Njemu djavo i da pomocu kneza djavolskoga cini cuda?
Hoces li se sloziti s njimasa ovom njihovom izjavom: "U njemu je Veelzevul." Marko 3,22.

Da li vidis kuda te to sve vodi? Brate moj ja bih te kao brata posavetovao, ne udruzuj se sa frisejim, jer oni su Hristovi neprijatelji.
Slusaj Hrista, on kaze da je u subotu DOZVOLJENO DOBRO CINITI, a ne kazr na suprot Bozjem zakonu da je dozvoljeno obavljati svakodnevne poslove.
---------------------

I mozda krucijalno pitanje za tebe i ako si pod Zakonom,ako si savrsen pred Bogom jer kazes postujes Njegove zapovesti STA CE TI ONDA HRISTOS?

Bratko, ti stalno dodajes neke novotarije koje se ne slazu sa Hristovim ucenje, ni sa Biblijom, niti sa onim usta ja verujem.
Vrati se unazad nekoliko stranica pa prondaji moj post u kom sam jasno rekao da mi adventisti ne verujemo da se spasavamo drzanjem zakona, u to veruju legalisti a mi nismjo legalisti.

Mi verujemo da se spasavamo blagodaci ili miloscu Bozjoma, da je spasenje dar Bozji, a ne nasa zasluga.
Secas se da sam spomenuo pravoslavna mitarstva u kojima se isticu samo dela. Mi u to ne verujemo.
ASli nastojim da zivimo u skladu sa Bozjim zakonom ,jer je to temelj Bozje pravednosti, i drzimo ga iz zahvalnosti jer smo verom u Goospoda Isusa Hrista spaseni.

Takodje mi nismo pod zakonom. pod zakonom su prestupnici, cije su ruke pune krvi, koji odbacuju i preziru Bozji zakon.
--------------------------

NASTAVAK:

O istoriji da pricam s tobom nema smisla jer ti imas ,,svoju,,

Ne mislim da si u pravu. Najvise mi se svidja i nju najvise koristi Crkvenu istoriju od Jevsevija Popovica. Znas li ista o njoj?
-----------------------

Za kraj niko od pravoslavnih i svih drugih Hriscana ne slavi nedelju kao dan vec slavimo samo dva dana Bozic i Vaskrs Gospoda naseg isusa Hrista,Bozja cetvrta zapovest je i dalje na snazi ali taj dan odmora,7 dan koji uzgred budi receno u Bibliji nema ni svoj pocetak ni kraj,to je dan za vecnost,dan Vaskrsa,dan ulaska u zajednicu sa Bogom kroz Isusa Hrista Sina Bozjeg ,drugo lice Svete Trojice.

Izvini bratko, ali ovde si pobrkao pojmove i trebao bi da ti knjigu napisem da bi ti objasnio svaku misao.

Ja sam vam jasno objasni tra mi adventisi verujemo i kakav je nas odnos verovanaj U Gospoda Isusa Hrtista, Njegovu ztvo, spasenje, blagodati i odnos prema Bozjem zakonu koji je temelj Bozje pravednosti. Da si to dobro i pazljivo procitao, mnogo toga sto stalno izjavljujes video bi da ne stima.

----------------------

Ako ne verujes Hristu Gospodaru subotnjeg dana,prorocima onda zalud stradanje mojih i Biblijskih tekstova na ovom forumu.

Pa mislim da sam jasno izjavio, upravo zato sto veruijem Gospodu Isusu Hristu, Gospodaru subote, koji je rekao d aje dozvoljeno u subotu dobro ciniti, i koji je i sam praznovao subotu, zato je i ja praznoje.
Takodje verujem sve sto su Bozji proroci rekli i zbog toga po reci Gospoda Isusa Hrista i proroka praznojem subotu.
Ako i ti verujes u njih i njihove izjave i ucenje i ti ces tako ciniti kao sto su i oni cinili.

Sluisaj, sto vise diskutujemo sve si mi kao brat drazi. Ti si zaista dobar covek i milina je sa tobom razgovarati o tako vaznim istinama Svetoga pisma

Zelim ti dobar vikend i sve najbolje

Emanuilo, POGLEDAJ OVAJ DOGADJAJ:

OVDE SE JASNO VIDI DA JE TO NJIHOVO PRAVILO O SUBOTI I OBICAJ NE BOZJI:

Isus leci u subotu coveka.

Tada je, mnogo naroda tu i mnogi od njih ga nikada vise nece videti.

Situacija nije luksuz nego nuzna.

---------------------------------------------------------------------------------

14 A starešina od zbornice srdjaše se što je Isus isceli u subotu, i odgovarajući reče narodu: Šest je dana u koje treba raditi, u one dakle dolazite te se lečite, a ne u dan subotni.

15 A Gospod mu odgovori i reče: Licemere! Svaki od vas u subotu ne odrešuje li svog vola ili magarca od jasala, i ne vodi da napoji?
16 A ovu kćer Avraamovu koju sveza sotona, evo osamnaesta godina, ne trebaše li je odrešiti iz ove sveze u dan subotni?

17 I kad On ovo govoraše stidjahu se svi koji Mu se protivljahu; i sav narod radovaše se za sva Njegova slavna dela.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pogledaj sta su tvrdili, da odvezivanje vola u subotu da ga napoje na potok nije rad subotom.

Trebas da odvezes vola, sto je veci posao nego da pokidas klasje pa da ga vodis do reke pa da ga vratis pa opet zavezes?

A kada treba da se pomogne coveku to je onda rad?

Ili da se utoli glad?

ZAR JE BOG PRETEZNO DAO SUBOTU ZA DOBRO COVEKA ILI SAMO ZIVOTINJE???

Kad ih je Isus ukorio nisu vise tvrdili da krsi subotu.

Da je Isus krsio Bozje pravilo o suboti imali su pravo da ga kamenuju.

Nebi moglo nista da ih smiri.

Medjutim oni su se postideli...

ZAR OVAKVO DELO ISUOVO NEBI BILA VELIKA MOGUCNOST FARISEJA I SVETENIKA DA UNISTE ISUSA?

Zar sada jasno nisu mogli da kazu da Isusu krsi Bozja rpavila o suboti, da je Isus od sotone a ne od Boga kao sto su uvek trazili takvu priliku i da ga caki kamenuju po gradjanskom zakonu.

2.Mo 35:2 Šest dana da se radi, a sedmi da vam je svet, subota počivanja Gospodnjeg; ko bi radio u taj dan, da se pogubi.

ODLICNA PRILIKA DA UBIJU ISUSA A NIKO NEMOZE D AIM POREBACI?

Ali svi su znali da Isus ne krsi subotu po Bozjim pravilima i nisu mogli da upotrebe ovako nesto protiv njega,

Gradjanski zakon kaze jasno smrt.

Potrebno je samo dovesti Isusu nekoga da izleci u subotu i kamneuju ga.
A nisu??????

Jevreji su jedva cekali priliku da ga proglase da je od djavola i ovkave prilike kao sa subotom bi bile odlicne.

Joh 8:48 Tada odgovoriše Jevreji i rekoše Mu: Ne govorimo li mi pravo da si ti Samarjanin, i da je djavo u tebi.
Joh 8:52 Tada Mu rekoše Jevreji: Sad videsmo da je djavo u tebi: Avraam umre i proroci, a ti govoriš: Ko održi reč moju neće okusiti smrt doveka.

Ali postideli su kada ih je Isus ukorio zbog njihovih pravila o subotie jer su znali da je to njihovo pravilo ne Bozje.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ISUS KAZE:

Joh 8:46 Koji me od vas kori za greh? Ako li istinu govorim, zašto mi vi ne verujete?

KAKO JE ISUS MOGAO OVAKO NESTO DA KAZE KADA KRSI ZAKON, SUBOTU?

Zar nisu mogli da kazu sada, jos i lazes lazove jedan?

Isus nije krsio subotu nego njihove obicaje oko subote...

Poslednja izmena:
Emanuilo, ISUS KAZE:

Joh 8:46 Koji me od vas kori za greh? Ako li istinu govorim, zašto mi vi ne verujete?

KAKO JE ISUS MOGAO OVAKO NESTO DA IM KAZE KADA navodno KRSI ZAKON, SUBOTU?

Isus nije krsio subotu nego njihove obicaje oko subote..

A NISU SE USTEZALI DA MU TO KAZU KAD GOD IM SE PRUZILA PRILIKA?

Mt 27:63 I rekoše: Gospodaru! Mi se opomenusmo da ovaj laža kaza još za života: Posle tri dana ustaću.

Ocigledno da su ovde morali da izvrnu Isuove reci da bi sklopili neki dokaz i rekli da on laze.

Zar im Isus gore kada kaze ko moze da me ukori za greh, nije dao cistu priliku da ga nazovu lazovom a da ne izmisljaju?

Znali su dobro da Isus nigde nije pogresio...

Poslednja izmena:
Nisam ni rekao da su pošli u žetvu,nego da su brali klasje da bi jeli. A po Božjem zakonu je bilo zabranjeno vršiti bilo kakav rad subotom.

Emamuilo brate, nisi dobro razumeo cetvrtu zapovest. U subotu nije zabranjen RAD, nego posao.
Kad hodamo, to je radnja.
Kad sedimo mirno srce radi i pimpa krvi.
Izvesne radnje se odvijaju i kad spavamo.
Zapovest ne kaze, nemoj ubrati klas ako staza vodi pokraj zita, nego kaze, ne radi nijedno POSLA.

Ono sto je najvaznije, zapovest ne zabranjuje kidanje klasova, a sam Gospodar od subote rekao je da kidanje klazova nije posao.

Fariseji su tvredili da jeste. A sta ti mislis?
---------------------

Nego, je li kršio Bog svoj zakon kada je Osiji rekao da oženi kur.vu ili kada je Jezekilju rekao da ispeče hleb na izmetu?

Emamuilo brate, to tebi ne prilici.
Kakve veze imaju simboli sa istinom o prasnovanju subote?

Memoj postavljati pitanja koja postavljaju ateisticki kriticarti Biblije.
------------------------

A da to objasniš Jovanu apostolu koji napisa ovako:

Tako je, po farisejskom predanju Hristos je prerstupnik subote, ali ne i po Bizjme zakon.
Po farisejskom verovanju, za njih je Hristos knez djavolski, ali On to nikad nije bio.
Za fariseje Hristos je pomocu Veelzevula kneza djavolskoga cinio cuda, ali za verniuke, proroke i apostole nije, nego je Bog i Spasitelj sveta.

Pa onda reci nam ko je za tebe Isus Hristos? Da li je prestupnika zakona i subote kako su izjavili fariseji ili je tvoj licni Spasitelja koji je bio bez greha?

Poslednja izmena:

Sta ti kazes, da li je za tebe Hrisatos prestupnik Bozjeg zakona i subote kao sto su Ga fariseji klevetali i osudjivali, ili je Bozji sin i Bog koji nije imao greha.
Hoces li Njega slusati da u subotu valja ciniti dobor i da to nije greh, ili ces se sloziti sa farisejima da jeste?

Sve najbolje

Glasniče,kako Isus nije kršio subotu kada piše:

Nisam znao da je prema Božjem zakonu bilo dozvoljeno da se bere klasje subotom i da se nosi breme (odar). :whistling:

Isus je Gospodar subote, tj. njen tvorac kao Bog i mogao je da radi s njom šta hoće.:bye:

Potpuno se slazem sa tobom. Ali taj Gospodar od subote nije rekaao sada slobodno mozete u subotu obavljati svoje poslove, nego ju je i sam praznovao.

Taj Gospodar od suboti nigde nije rekao odsad nemojte praznovati suboti, ali prazujte nedelju.
To ne rece nijedan od apostola

Prma tome koga cemo slusati, Hrista ili fariseje?

Poslednja izmena:
BOZJA REC TI KAZE DA JE ISUS POKORAN ZAKONU TI KAZES NE???

Gal 4:4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rodjen od žene i pokoren zakonu,

Isus je bio savrsena zrtva bez prestupa..
A ko ti spori? Isus je kao Božji Sin stalno delao kao i Njegov Otac,radio na spasenju ljudskom,pa čak i subotom. Samim tim je pokazao da više nije obavezna subota

Jovan 5,17. А Исус им одговараше: Отац мој досле чини, и ја чиним.

U tom smislu je On kršio subotu.

Pogledaj ovo:

Jovan 5,
8. Рече му Исус: Устани, узми одар свој и ходи.
9. И одмах оздрави човек, и узевши одар свој хођаше. А тај дан беше субота.
10. Тада говораху Јевреји ономе што оздрави: Данас је субота и не ваља ти одра носити.

Znaš zašto nije valjalo da se nosi odar subotom?

Zbog ovoga:

Jeremija 17,21. Овако вели Господ: Чувајте се да не носите бреме у суботу и не уносите на врата јерусалимска.
22. И не износите бремена из кућа својих у суботу, и никакав посао не радите, него светите суботу, као што сам заповедио оцима вашим.

Nemija 13,19. И кад дође сен на врата јерусалимска уочи суботе, заповедих те затворише врата, и заповедих да их не отварају до после суботе; и поставих неколико својих момака на вратима да се не уноси никакав товар у суботу.

Bilo je zabranjeno nositi bilo kakvo breme subotom. A vidimo da je Isus ovo jasno zapovedio izlečenom čoveku.

Još jedan dokaz da nismo pod subotom.

Pa kad uzmes hranu iz frizidera ili iz ormara, opet ju uzmes.
U klasju je hrana kao u frizider i jos bolja.
Ucenici nisu koristili alat, srp stzo bi bio posao.
Nego samo zato sto je bilo neophodno, i rukama.
Gledaj ovo:

Izlazak 35,
2. Шест дана да се ради, а седми да вам је свет, субота почивања Господњег; ко би радио у тај дан, да се погуби.
3. Ватре не ложите по становима својим у дан суботни.

Bilo je čak zabranjeno ložiti vatru subotom! I da se pogubi ko radi tada! Da li se adventisti pridržavaju ovog?

4.Mojsijeva 15,
32. А кад беху синови Израиљеви у пустињи, нађоше једног где купи дрва у суботу.
33. И који га нађоше где купи дрва, доведоше га к Мојсију и к Арону и ка свему збору.
34. И метнуше га под стражу, јер не беше казано шта ће се чинити с њим.
35. А Господ рече Мојсију: Нека се погуби тај човек; нека га заспе камењем сав збор иза логора.
36. И сав збор изведе га иза логора и засуше га камењем, и умре, као што заповеди Господ Мојсију.

Čoveka kamenuju jer je skupljao drva subotom. A možda je čovek samo hteo da se ugreje?

Evo ti proročanstvo o nedelji:
" Kamen koji odbaciše zidari, postade glava od ugla. To bi od Gospoda i divno je u našim očima. Evo dana koji stvori Gospod, radujmo se i veselimo se u nj! " (Psl. 118. 22-24). Ove reči predstavljaju direktno proroštvo za Spasitelja (Mt. 21.42 ; D. ap. 4.11). Ako je tako, onda nije ni malo teško pogoditi koji je to dan koji stvori Gospod da se radujemo u njemu. Nema sumnje, posle " odbacivanja kamena ", tj. posle raspeća, taj radosni dan može biti samo dan kad se Hristos proslavio iz mrtvih, dan kada je žalost svojih apostola pretvorio u radost, tj. nedelja.

Subota je samo senka Hristova! Tako kaže Pavle. Dakle, šta je pravilnije svetkovati? Subotu ili nedelju? Senku ili stvarnost?

Imamo slobodu u Hristu da izaberemo:
Rimljanima 14,
5. Тако један разликује дан од дана, а други држи све дане да су једнаки: сваки да буде уверен за своју мисао.
6. Који разликује дане, Господу разликује; и који не разликује дана, Господу не разликује. Који једе, Господу једе: јер хвали Бога; и који не једе, Господу не једе, и хвали Бога.

POSLE SMRTI ISUOVE KAKO SU NJEGOVI SLEDBENICI CINILI?

Lk 23:56 Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.

Za rih nije ucio da subota nevazi?
55. А жене које беху дошле с Исусом из Галилеје, идоше за Јосифом, и видеше гроб и како се тело метну.

Tu se radi o ženama a ne o učenicima. Jer do Hristovog Vaskresenja nije ni postojao razlog za praznovanje nedelje - jer se Hristos još ne beše proslavio (Isa. 52.6-7,13 ; Jn. 12.28,32); a kad se proslavio (Vaskresenjem) ispunio je Svoje obećanje dato apostolima i u pedeseti dan po Svome Vaskresenju (u nedelju) poslao na njih Duha Svetoga (Jn. 7.39 ; D. ap. 2.1).

Tako je, po farisejskom predanju Hristos je prerstupnik subote, ali ne i po Bizjme zakon.

Da li to znači i da se nije gradio jednak Bogu ?

Pa onda reci nam ko je za tebe Isus Hristos? Da li je prestupnika zakona i subote kako su izjavili fariseji ili je tvoj licni Spasitelja koji je bio bez greha?[
Nije prestupnik zakona jer je pokazao da je Gospodar subote i da stalno dela kao i Njegov Otac. Takođe je pokazao da više nismo pod zakonom i da imamo slobodu u Njemu.

Emanuilo, ISUS KAZE:

KAKO JE ISUS MOGAO OVAKO NESTO DA IM KAZE KADA navodno KRSI ZAKON, SUBOTU?

Isus nije krsio subotu nego njihove obicaje oko subote..

A NISU SE USTEZALI DA MU TO KAZU KAD GOD IM SE PRUZILA PRILIKA?

Mt 27:63 I rekoše: Gospodaru! Mi se opomenusmo da ovaj laža kaza još za života: Posle tri dana ustaću.

Ocigledno da su ovde morali da izvrnu Isuove reci da bi sklopili neki dokaz i rekli da on laze.

Zar im Isus gore kada kaze ko moze da me ukori za greh, nije dao cistu priliku da ga nazovu lazovom a da ne izmisljaju?

Znali su dobro da Isus nigde nije pogresio...

Pa nije Isus pogresio nego vi gresiti sto ga odbijate i zelite da zivite Zakonom,da drzite subote a ako drzite subote onda ide i obrezanje,pasha,prinosenje zrtve u Hramu..... sve je to bilo BOZJI ZAKON do ispunjenja ISUSA HRISTA koji je punina tog Zakona i njegovo ispunjenje ...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back