Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Emamuilo, kad brze stize da odgovoris?

Potpuno se slazem sa tobom, svi smo mi ljudi na ovoj zemlji zajedno sa nasim ocem Adamom otpali,
zato je Hristos dosao "da nadje i spase sto je izgubljeno".
Secas se da je rekao: "Ne trebaju zdravi lekara, nego bolesni."

Apostol Pavle je jos precizniji kad kaze: "Od kojih sam prvi ja".

Da li ti sebe svrstavas u svece ili pokajane gresnike?

Nisam mislio na pad u greh nego na otpadanje od Crkve Hristove.:kafa:

sto lazes ko pas,nijedan teolog nije to izjavio a kamoli pravoslavni,ovo je samo dokaz koliko ste prolupali i koliko ja gubim vreme ovde sa tobom i sa ovim mikom....

Ajde, malo zastani, razmisli i sam sebe pitaj, da li tako treba da se ponasa jedan hriscanin prema svome bratu hriscaninu?

Sta si ti mislio, kad mi cujem da si ti pronasao Kolosanima 2,16, sto neprestqno ponavljate, da cemo odmah reci ziasta tako je tako to nismo nikad culi do od tebe.

Kada bih ti rekao koliko decenija ja slusam tu vasu pricu ti bi se iznenadio.

Nama je potpuno jasno, da Bog nije ukinuo subotu, niti ce je ikada ukinuti, jer On ne gresi. Od pocetka znao je sta radi i zasto radi.

Nama je potpuno jasno da Gospod svezbajuci Bog ne mrzina svoju subotu koju je uspostavio prilikom stvaranja, nego mrzi na sve vrste svetkovina i priloga od onih koji imaju krvave ruke kao bezakonici i iskvarenu dusu. Od takvih sve odbacuje.

Poslednja izmena:
Pavle nije otpao od crkve. On je njen temelj.:kafa:

pA KO JE TEMELJ CRKVE, PAVLE ILI HRISTOS?
--------------------

Efescima 2,20 Nazidani na temelju apostola i proroka, gde je kamen od ugla sam Isus Hristos....

Drugo,spasenje nikad nije sigurno.

A KAD TAKO KAZES ZNACI DA SUMNJAC DA SI SPASEN.

DRUGO JA NISAM PITAO KO JE SIGURAN U SPSENJE,
NEGO SAM PITAO, DALI SI SIGURAN DA I TI NISI OTPAO OD CRKVE?

AKO OVO PITANJE POSTAVIS VATIKANSKIM HRISCANIMA SVAKAKO DACE TI POTVRDAN ODGOVOR.

Poslednja izmena:
Emanuilo, zao mi je sto se skoro niucemu ne slazes sa mnom.
Mene nazivas otpadnikom, a sebe svecom.
No ja ti u tome ne mogu pomoci.

Posto se ne slazes sa mnom, da li se slazes sa svojim bratom pravoslavcem, Aleksandrom Kalomirosom, koji nasigurno tvrdi:

"U haosu i licemetstvu savremenog sveta," tvrdi Kalomiros, "nije lako prepoznati Hristovu Crkvu i pribliziti joj se,
jer za Crkvu nije dovoljno da nosi ime 'Pravoslavna', pa da to zaista i bude.
NAZALOST, OTPADNISTVO POSTOJI I POD, S POLJA GLEDANO, PRAVOSLAVNIM MANTIJAMA,
PRAVOSLAVNIM KUPOLAMA I MEDJU PRAVOSLAVNIM VERNICIMA."
Protiv laznog jedinstva, str. 21.22.

EMANUILO, SLAZES LI SE TI SA SVOJIM BRATOM KALOMIROSOM?

A DOBRO TI JE POZNATO DA ZILOTI NA SVA USTA PROPOVEDAJU DA JE PRAVOSLAVLJE IZDATO.
STA MISLIS DA LI SU ONI UPRAVU?

Poslednja izmena:
Ne,legalista je onaj koji stavlja Zakon ispred ljubavi, tj. Hrista, pa tako slavi sen Hristovu a ne samog Hrista.

Zao mi je, ali pogresan ti je zakljucak.
Nepravilno je suprotstaviti ljubav i zakon, oni idu zajedno. Ne poztoji pravo postovanje zakona, niti postoji prava ljubav bez postovanja zakona.
Tako nas uci apostol Jovan:

"PO TOM ZNAMO DA LJUBIMO DECU BOZJU,KAD BOGA LJUBIMO I ZAPOVESTI NJEGOVE DRZIMO.
JER JE OVO LJUBAV BOZJA DA ZAPOVESTI NJEGOVE DRZIMO; I ZAPOVESTI NJEGOVE NISU TESKE.
" 1. Jovanova 5,2.3.

Da li se slazes da prava ljubav i zakon idu zajedno i ne postoje jedno bez drugoga.

DRZIS LI TI SVIH DESET BOZJIH ZAPOVESTI UKLJUCUJUCI I CETVRTU KOJA ZAHTEVA PRAZNOVANJE SUBOTE?

Poslednja izmena:
STA JE SADA TO?
POCINJES LI DA PRIZNAJES DA ZAPOVESTI NISU UKINUTE STO MI STALNO TVRDIMO?
NAPREDAK JE VIDAN.

Sve najbolje

da samo sto ste vi prlupali i slavite jevrejski praznik,SUBOTU koji ih podseca na manu i izlazak iz egipta umesto na pravi dan odmora koji coveku dolazi,odmor dusi njegovoj a taj dan odmora je vaskrs Isusa Hrista....NEDELJA, to blage veze nema sa papom ali vi kao otpatci otpadnika rimokatolika sledivsi laznog proroka postali ste obozavaoci dana subotnjeg umesto dana odmora,dana vaskrsenja Isusa Hrista...

da samo sto ste vi prlupali i slavite jevrejski praznik,SUBOTU koji ih podseca na manu i izlazak iz egipta umesto na pravi dan odmora koji coveku dolazi,odmor dusi njegovoj a taj dan odmora je vaskrs Isusa Hrista....NEDELJA, to blage veze nema sa papom ali vi kao otpatci otpadnika rimokatolika sledivsi laznog proroka postali ste obozavaoci dana subotnjeg umesto dana odmora,dana vaskrsenja Isusa Hrista...
Ajde momce udahni duboko nekoliko puta,popij malo vode da dodjes sebi,posto vidim da si totalno konfuzan i pogubljen.Dakle,procitaj prve sranice Biblije i vidi kada je Hirstos kao Stvoritelj uspostavio subotu.Dakle mnoooooogo pre dolaska Jevreja na scenu.Po tebi su izgleda i Adam,Eva,Noje,Avram,Jakov,Isak...svi bili Jevreji:hahaha:

da samo sto ste vi prlupali i slavite jevrejski praznik,SUBOTU koji ih podseca na manu i izlazak iz egipta umesto na pravi dan odmora koji coveku dolazi,odmor dusi njegovoj a taj dan odmora je vaskrs Isusa Hrista.

Pa koji JEVREJIN je uspostavio Subotu pa da je jevrejska?
Da li zelis da kazes da je sveznajuci i mudri Bog 2500 godina stvorio Subotu za Jevreje kojih nije ni bilo?
Ako je tako, onda to je prommasaj sto se nikako ne moze uskladidi sa Bozjim karakterom.

A to znaci da ti sada pobijas ono sto si ranije rekao da zakon nije ukinut.
Da li menjas svoju izjavu ili ostajes prema prvoj? Ako ostajes onda si ovde "prolupao".

Bog je jasno rekao da Subota podseca na sedmicu stvaranja, samo ti to ne zelis da prihvatis.

Upravu, si da mi u Hristu imamo odmor i oslobodjenje od greha, ali to nema nikakve veze sa subotom.
----------------------

..NEDELJA, to blage veze nema sa papom ali vi kao otpatci otpadnika rimokatolika sledivsi laznog proroka postali ste obozavaoci dana subotnjeg umesto dana odmora,dana vaskrsenja Isusa Hrista...

Ova tvoja izjava pokazuje da nisi upoznat dobro sa istorijom, ali to je tvoj problem

Ako je zaista Nedelja ta o kojoj ti govoris, kakao znas da je tako. Koji apostol je govorio o praznovanju nedelje? Nijedan.
Gde pise da treba izvrsiti zamenu odbaciti subotu a usvojiti nedelju? Nigde. Cak je ii Sinod Ruske Pravoslavnje Crkve izdao zakljucak da se mogu i u subotu odrzavati bogosluzenje.

A iznad svega, toliko puta sam vam trazio: IMATE LI ZAPOVEST GDE JE HRISTOS ILI IJEDAN OD APOSLOLA NAREDILI DA POSLE VASKRSENJA TREBA DA PRAZNUJEMO NEDELJU? JA TOLIKO CEKAM NA TU ZAPOVEST, DAJ JE!

Vidis prijatelju, ja se na tebe nimalo ne ljutim, naprativ, uzivam u diskusiji sa tobom.
Ako bih shvatio da ti imas istinu, a ja da je nemam, odmah sad bi napustio "jeres" i prihvatio "istinu".
Ali svi vasi napori, koje ja visoko cenimi, sve vise mi dokazuju da sam napravio najbolji izbor sto se moze napraviti.

Meni je zao kad ti kazes: "Dobijam utisak kao da zidu govori," Takav utisak i ja imam kad tebi iznosim stotine argumenata,
a ti ponovo tvrdie: "Bog je prorekao ukidanje subote", a sam znas da to njije istina.

Bog to niakda nije prorekao. Nijedan od proroka ni apostola to nije prorekao.

Bog odbacuje svaku zrtvi, prilog i svetkovinu ako ih prinese bezakonici cije su ruke pune krvi.
Budi siguran da ce takvima odbaciti i nedelju za koju mislis da je svetinja.

Zelim ti sve najbolje

Poslednja izmena:
Ajde momce udahni duboko nekoliko puta,popij malo vode da dodjes sebi,posto vidim da si totalno konfuzan i pogubljen.Dakle,procitaj prve sranice Biblije i vidi kada je Hirstos kao Stvoritelj uspostavio subotu.Dakle mnoooooogo pre dolaska Jevreja na scenu.Po tebi su izgleda i Adam,Eva,Noje,Avram,Jakov,Isak...svi bili Jevreji:hahaha:

Dobro jutro Coby, odavno te nismo culi ni videli ovde. Dobro nam dosao ponovo.

Sve najbolje

Ova tvoja izjava pokazuje da nisi upoznat dobro sa istorijom, ali to je tvoj problem

Ako je zaista Nedelja ta o kojoj ti govoris, kakao znas da je tako. Koji apostol je govorio o praznovanju nedelje? Nijedan.
Gde pise da treba izvrsiti zamenu odbaciti subotu a usvojiti nedelju? Nigde. Cak je i i Sinod Ruske Pravoslavnje crkve izdao zakljucak da se moze i u subotu odrzavati bogosluzenje.

A iznad svega, toliko puta sam vam trazio: IMATE LI ZAPOVEST GDE JE HRISTOS ILI IJEDAN OD APOSLOLA NAREDILI DA POSLE VASKRSENJA TREBA DA PRAZNUJEMO NEDELJU? JA TOLIKO CEKAM NA TU ZAPOVEST, DAJ JE!

Vidis prijatelju, ja se na tebe nimalo ne ljutim, naprativ uzivam u diskusiji sa tobom.
Ako bih shvatio da ti imas istinu, a ja da je nemam, odmah sad bi napustio "jeres" i prihvatio "istinu".
Ali svi vasi napori, koje ja vbisoko cenimi sve vise mi dokazuju da sam napravio najbolji izbor sto se moze napraviti.

Meni je zao kad ti kazes: "Dobijam utisak kao da zidu govori," Takav utisak i ja imam kad tebi iznosim stotiner argumenata,
a ti ponovo tvrdie: "Bog je prorekao ukidanje subote", a sam znas da to njije istina.

Bog to niakda nije prorekao. Nijedan od proroka ni apostola to nije prorekao.
Bog odbacuje svaku zrtvi, prilog i svetkovinu ako ih prinese bezakonici cije su ruke pune krvi.
Budi siguran da ce takvima odbaciti i nedelju za koju mislis da je svetinja.

Zelim ti sve najbolje

" Gospodu su dodijali jevrejski praznici i subota i na njih mrzi duša Njegova (Isa. 1.13-14);

Ako ne poslušate i ne stavite u srce da date slavu imenu mom, veli Gospod nad vojskama, tada ću pustiti na vas prokletstvo i prokleću blagoslove vaše; i prokleh ih, jer ne stavljate u srce.

3 Evo ja ću vam pokvariti usev, i baciću vam balegu u lice, balegu praznika vaših, da vas odnese sa sobom.

Razvali mu ogradu kao vrtu; potre mesto sastancima njegovim; Gospod vrže u zaborav na Sionu praznike i subotu, i u žestini gneva svog odbaci cara i sveštenika.

otkriću rugobu njenu pred milosnicima njenim, i niko je neće izbaviti iz moje ruke.

11 I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.

I dogodi Mu se da su išli u subotu kroz useve, i učenici Njegovi trgahu putem klasje.

24 I fariseji govorahu Mu: Gledaj, zašto čine u subotu šta ne valja?

25 A On reče im: Niste li nikad čitali šta učini David kad mu bi do nevolje i ogladne s onima što behu s njim?

26 Kako uđe u Božju kuću pred Avijatarom poglavarom svešteničkim i hlebove postavljene pojede kojih ne beše slobodno nikome jesti osim sveštenicima, i dade ih onima koji behu s njim?

27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.

28 Dakle je Gospodar Sin čovečji i od subote

A čovek otide i kaza Jevrejima da je ono Isus koji ga isceli.

16 I zato gonjahu Jevreji Isusa, i gledahu da Ga ubiju, jer činjaše to u subotu.

17 A Isus im odgovaraše: Otac moj dosle čini, i ja činim.

18 I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu

A beše subota kad načini Isus kao i otvori mu oči.

15 Tada ga opet pitahu i fariseji kako progleda. A on im reče: Kao metnu mi na oči, i umih se i vidim.

16 Tada govorahu neki od fariseja: Nije ovaj čovek od Boga jer ne svetkuje subote. Drugi govorahu: Kako može čovek grešan takva čudesa činiti? I posta raspra među njima.

Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;

17 Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo

Dragi moj brate u Hristu ako si ti pametniji od Hrista koji je radio subotom iako je Bog zabranio da se bilo sta radi u taj dan,cak i stoka nije smela da mrdne ja onda ne znam sta da ti kazem osim da se pomolim za tebe da ti se otvore oci i da vidis Hrista JER SAV ZAKON JE U NJEMU

Ako je Hristos postovao subotu zasto je onda radio u taj dan a po zapovesti taj dan nije smelo nista da se radi?

I mozda krucijalno pitanje za tebe i ako si pod Zakonom,ako si savrsen pred Bogom jer kazes postujes Njegove zapovesti STA CE TI ONDA HRISTOS?

O istoriji da pricam s tobom nema smisla jer ti imas ,,svoju,,
Za kraj niko od pravoslavnih i svih drugih Hriscana ne slavi nedelju kao dan vec slavimo samo dva dana Bozic i Vaskrs Gospoda naseg isusa Hrista,Bozja cetvrta zapovest je i dalje na snazi ali taj dan odmora,7 dan koji uzgred budi receno u Bibliji nema ni svoj pocetak ni kraj,to je dan za vecnost,dan Vaskrsa,dan ulaska u zajednicu sa Bogom kroz Isusa Hrista Sina Bozjeg ,drugo lice Svete Trojice.

Ako ne verujes Hristu Gospodaru subotnjeg dana,prorocima onda zalud stradanje mojih i Biblijskih tekstova na ovom forumu.

Sve najbolje.

Jovan 5,18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

I dogodi Mu se da su išli u subotu kroz useve, i učenici Njegovi trgahu putem klasje.

24 I fariseji govorahu Mu: Gledaj, zašto čine u subotu šta ne valja?

25 A On reče im: Niste li nikad čitali šta učini David kad mu bi do nevolje i ogladne s onima što behu s njim?

26 Kako uđe u Božju kuću pred Avijatarom poglavarom svešteničkim i hlebove postavljene pojede kojih ne beše slobodno nikome jesti osim sveštenicima, i dade ih onima koji behu s njim?

27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.

28 Dakle je Gospodar Sin čovečji i od subote

Ma tu se ne misli na branje klasova nego na ... evo Glasnik će otkriti na šta se mislilo. :mrgreen:

DA LI JE ISUS KVARIO SUBOTU?

Isus nije kvario subotu nego je krsio jevrejske obicaje koje su dodali suboti koje Bog nije dao.

Na primer, zabranjivali su da se pomogne coveku subotom kada je bolestan ili u nevolji.

Isus ih ukorava i kaze da tu zabranu nemaju za zivotinje subotom a za coveka imaju?
Njima pomazu a coveku ne?

Isus kaze da treba i ljudima pomoci u nevolji u subotu.

I onda kaze:

Lk 13:15 A Gospod mu odgovori i reče: Licemere! Svaki od vas u subotu ne odrešuje li svog vola ili magarca od jasala, i ne vodi da napoji?

Lk 14:5 I odgovarajući reče im: Koji od vas ne bi svog magarca ili vola da mu padne u bunar odmah izvadio u dan subotni?

Mt 12:12 A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti.

Lk 6:9 A Isus reče im: Da vas zapitam: Šta valja u subotu činiti, dobro ili zlo? Održati dušu ili pogubiti? A oni ćutahu.

ISUS JE KRSIO NJIHOVE OBICAJE KOJE SU UVELI U SUBOTU A KOJE BOG NIJE DAO.

RECI DA JE ISUS KRSIO SUBOTU JE RELIGOZNA NEPisMENOST ILI ZLONAMERNOST:

DA JE iSUS KRSIO SUBOTU PREKRSIO BI BOZJI ZAKON I POSTAO GRESNIK:

Nebi mogao da umre za nas i da nas iskupi...

Isus nije dosao da prekrsi Bozji zakon draga braco Pravoslavci kako vi tvrdIte, iz neznanja ili zlonamernosti?

NEGO DA:

Mt 5:17 Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

DA LI JE ISUS KVARIO SUBOTU?

Isus nije kvario subotu nego je krsio jevrejske obicaje koje su dodali suboti koje Bog nije dao.

Na primer, zabranjivali su da se pomogne coveku subotom kada je bolestan ili u nevolji.

Isus ih ukorava i kaze da tu zabranu nemaju za zivotinje subotom a za coveka imaju?
Njima pomazu a coveku ne?

Isus kaze da treba i ljudima pomoci u nevolji u subotu.

I onda kaze:

Lk 13:15 A Gospod mu odgovori i reče: Licemere! Svaki od vas u subotu ne odrešuje li svog vola ili magarca od jasala, i ne vodi da napoji?

Lk 14:5 I odgovarajući reče im: Koji od vas ne bi svog magarca ili vola da mu padne u bunar odmah izvadio u dan subotni?

Mt 12:12 A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti.

Lk 6:9 A Isus reče im: Da vas zapitam: Šta valja u subotu činiti, dobro ili zlo? Održati dušu ili pogubiti? A oni ćutahu.

RECI DA JE ISUS KRSIO SUBOTU JE RELIGOZNA NEPisMENOST ILI ZLONAMERNOST:

Isus nije dosao da prekrsi Bozji zakon draga braco Pravoslavci kako vi tvrdIte, iz neznanja ili zlonamernosti?

NEGO DA:

Mt 5:17 Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

Kako te bre nije sramota ovako da lazes?

A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.

14 Čuvajte dakle subotu, jer vam je sveta; ko bi je oskvrnio, da se pogubi; jer ko bi god radio kakav posao u nju, istrebiće se ona duša iz naroda svog.

15 Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi.

16 Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući subotu od kolena do kolena zavetom večnim.

17 To je znak između mene i sinova Izrailjevih doveka; jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, a u sedmi dan počinu i odmori se.

El si ti jevrejin?

Glasniče,kako Isus nije kršio subotu kada piše:

Jovan 5,18. И зато још више гледаху Јевреји да Га убију што не само квараше суботу него и Оцем својим називаше Бога и грађаше се једнак Богу.

Nisam znao da je prema Božjem zakonu bilo dozvoljeno da se bere klasje subotom i da se nosi breme (odar). :whistling:

Isus je Gospodar subote, tj. njen tvorac kao Bog i mogao je da radi s njom šta hoće.:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back