Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci fariseji.

Pa ovde nema nijednog od njih, neznam sto to pominjes???

Da li si siguran!? ILi se praviš Englez. Lukavo Adventistički!

Pa ko danas drži SUBOTU u minut!
Ko danas daje DESETAK Crkvi?
Ko danas konzumira samo ČISTU HRANU, opisanu u mojsijevoj Tori?
Ko danas ne konzumira ALKOHOL kao Nazireji!

Pa vi ste MODERNI FARISEJI. Držite se nekih pravila iz Starog Zaveta, koji je u Hristu za Hrišćane prestao da postoji!

A sta mislis hoce li snositi odgovornost oni koji uce ljude da ce i bezakonici carstvo Bozje naslediti?

Ponavlja, spasavamo se Bozjom miloscu, a ako smo prihvatili tu milost u Hristu, necemo biti prestupnici Bozjeg zakona koji je merilo Njegove pravde na sudu.

Isus je to jasno rekao: "PO RODOVIMA NJIHOVIM POZNACETE IH."

Po rodivima, Petrov, a ne po pricama.

A RODOVI ADVENTISTIČKI SE NAJBOLJE MOGU VIDETI NA FORUMU GDE JE TEMA ADVENTISTI SEDMOGA DANA I NJIHOVIM ODGOVORIMA ONIMA KOJI NE MISLE KAO I ONI!

I U CRKVI ADVENTISTA SEDMOGA DANA KOJU JE JAKOV VAJT (suprug EGW) NAZVAO LAODIKEJA. ODNOSNO DA SVE IMA SEM LJUBAVI.

A KO NE VERUJE NEK IZVOLI: POSTOVE IMA OVDE, A VERUJEM I CRKVU ASD. JER JE IMA U SKORO SVAKOM VEĆEM MESTU U SVETU.

A koji su to ti koji hoce da se spasu zakonom? :eek:

Koji su to ti sto govore da je starozavteni zakon vazan za nase spasenje? :eek:

Koja su tod ela starozavetnog zakona?

AJDE TI KAO PRAVOSLAVNI STRUCNJAK, OBJASNI NAM OVAJ STIH:

Heb 10:26 Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;

A STA KAZES ZA OVE HRISCANE STO PROGONE I UBIJAJU ZENU DECU STARCE?

Progron nad bogumilima kojim se diči današnja SPC nazivajući ga samo „spasavanjem vizantijskog pravoverja od opake jeresi“, nije predstavljao rat protiv dobro naoružane neprijateljske vojske, već masakr izvršen nad nevinim ljudima, ženama, decom i starcima, čija se jedina krivica sastojala u tome što su svojom, bogomdanom slobodnom voljom, odlučili da veruju drugačije od vladajuće većine.

To Hristova apostolska crkva???

KAKVE VEZE IMA SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA SA KRIVOM DOKTRINOM ADVENTISTA SEDMOGA DANA!?

Pa nije SPC kreirao lažnu doktrinu SDA neko Miler, Snou, EGW, Urija Smit............. Kompletna lažna nauka Adventizma je stvorena od Adventista!
I sada bih voleo da mi objasniš KAKVE VEZE IMA SPC SA KRIVOM RELIGIJOM ADVENTIZMA!? Pa je stalno spominješ?

Da li si siguran!? ILi se praviš Englez. Lukavo Adventistički!

Pa ko danas drži SUBOTU u minut!
Ko danas daje DESETAK Crkvi?
Ko danas konzumira samo ČISTU HRANU, opisanu u mojsijevoj Tori?
Ko danas ne konzumira ALKOHOL kao Nazireji!

Pa vi ste MODERNI FARISEJI. Držite se nekih pravila iz Starog Zaveta, koji je u Hristu za Hrišćane prestao da postoji!

PA TO SU STVARI KOJE VAZE I U NOVOM ZAVETU:

EVO:

Ruska crkva uvodi plaćanje desetka

Jedan od najbližih saradnika ruskog patrijarha Kirila, protojerej Vsevolod Čaplin, koji vodi moćno patrijaršijsko odelenje za odnose sa društvom, time i sa predsednikom, vladom i parlamentom, zatražio je od vernika Ruske pravoslavne crkve da plaćaju desetak

Oni koji sebe smatraju pravoslavnim hrišćanima "dužni" su da finansiraju svoj hram, sveštenstvo i celu crkvu, i to "izdvajanjem desetog dela svog dohotka", smatra on, prenosi verska informativna agencija (VIA).

Čaplin kaže da čuje stavove nekih da se oni osećaju vernicima, veruju u Boga, ali crkvu smatraju "državnom korporacijom", koja ima sredstva.

Desetak se zasniva na Starom i Novom zavetu. Hrišćaani su ga preuzeli od drevnih Jevreja, a Hristos ga takodje pominje u afirmativnom smislu (Matej:23,23), prenosi VIA i dodaje da je desetak (decima) na Zapadu nakon antike unet u državne zakone, takodje u Vizantiji (dekati).

Ruska crkva uvodi plaćanje desetka

http://www.nadlanu.com/pocetna/info/vesti/Ruska-crkva-uvodi-placanje-desetka.a-138571.293.html

KAO STO VIDIS TI OSUDJUJES SVOJU CRKVU I NEZNAS NI SAM STA VERUJES.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ruski patrijarh Kiril o sedmičnom subotnom odmoru

Patrijarh Moskve i cele Rusije Kiril dao je u decembru 2011. veoma zanačajnu izjavu za ceo hrišćanski svet. U vreme kada mnogi protestantski lideri promovišu apsurdnu jeres da je deset Božjih zapovesti ukinuto, Patrijarh je ukazao na potrebu čoveka za sedmičnim odmorom, upravo radi čega je od Boga dat dan subotni.

Svima je poznata četvrta Božja zapovest – “Sećaj se dana subotnog da ga svetkuješ”. Međutim, debata oko nje traje stolećima. Da li je čoveku potreban odmor svake sedmice? Koji je dan Bog blagoslovio i naredio da ga se sećamo – subote ili nedelje? Ostaje li na snazi ova zapovest i u 21. veku?

Na prvom mestu, zapovest o sedmičnom odmoru, “Seti se dana od odmora da ga svetkuješ.” Je jedna od Deset Božjih zapovesti, ona je ista kao i zapovest: “Ne čini preljube”, “Ne kradi”, “Poštuj oca svojega i mater svoju”. Zanemarivanje sedmičnog subotnog odmora, može dovesti do neželjenih posledica, gubitka zdravlja i neplaniranog odlaska u bolnicu. Pa zar onda nije bolje da poštujemo Božju zapovest koja nas uči da šest dana radimo , a sedmoga da se odmaramo, „seti se dana od odmora da ga svetkuješ?”

Veoma je važno da se kao hrišćani podsetimo da je Gospod Isusu svetkovao subotu (Luka 4: 16), i poučavao je narod da je On kao Gospd veći od tradicije (Matej 15: 3). Zanimljivo je da moderna “zapadna” tradicija smatra držanje Božjih zapovesti legalizmom, dok Sveto Pismo naziva kršenje zapovesti bezakonjem. Božji Sin je napomenuo da nije došao da pokvari zakon, već da ga ispuni i uzdigne (Matej 5, 17. Isaija 42, 21). Apostoli, su takođe imali običaj da svetkuju subotu (Dela 16, 13). Biblijsko obeležje svetih koji pripadaju Božjoj crkvi imaju veru Isusovu i drže zapovesti Božje (Otkrivenje. 12, 17; 14, 12).

Na drugom mestu, Bog je zapovedio da svetkujemo subotni dan, a ne nedelju. Teolozi su svesni da u Svetom Pismu nemamo nijedan Božanski savet ili preporuku za svetkovanje nedelje, prvog dana u sedmici. Šta je prvi dan? Sva četri Evanđelja nam govore da je Isus vaskrsao prvog dana sedmice, tj. u nedelju. Bog je blagosloviо i posvetio (na grčkom „odvojio”) sedmi dan za odmor (1.Mojsijeva 2, 2.3). Vi se možete odmarate nedeljom, kao i bilo kojim drugim danom u sedmici, međutim svetkovati nedelju, ne samo što nema nikakvog smisla i nijednog biblijskog dokaza za to, već to predstavlja gaženje četvrte zapovesti koju je Bog dao.

I na kraju, kada je reč o Deset Božjih zapovesti, u Bibliji nam se kaže: ”jer kroz zakon dolazi poznanje greha”. (Rimljanima 7, 7; 3, 20). ). To znači da mi grešimo, ako odbijamo da ih izvršavamo. I to nije samo pitanje preljube ili krađe, nego i našeg odnosa prema danu subotnom – da li ćemo ga se sećati ili ćemo ignorisati zapovest Božju, a potom i svoje zdravlje?

http://www.adic-bg.info/2012/03/ruski-patrijarh-kiril-o-sedmicnom-subotnom-odmoru/

KAO STO VIDIS PETROV, TI OSUDJUJES SVOJU CRKVU I NEZNAS NI SAM STA VERUJES.

PETROV, HOCES LI SADA RECI SVOJIM RPAVOSLVCIMA DA SU MODERNI FARISEJI???

NE NECES JER NEMAS KARAKTER...

Poslednja izmena:
Glasniče, nemoj da se nerviraš toliko, vidiš da brljaviš. Drugo, nisi odgovorio na pitanje, što je nekulturno. Treće, nemoj da se dereš. Ćetvrto, ja nisam pravoslavac. Peto, pljuvanje po SPC kao pokušaj spinovanja i skretanja pažnje sa činjenice da ne umeš da odgovoriš na jednostavno pitanje, neće zbuniti nikog. Šesto, to što izbegavaš odgovor je odgovor samo po sebi.

Glasniče, nemoj da se nerviraš toliko, vidiš da brljaviš. Drugo, nisi odgovorio na pitanje, što je nekulturno. Treće, nemoj da se dereš. Ćetvrto, ja nisam pravoslavac. Peto, pljuvanje po SPC kao pokušaj spinovanja i skretanja pažnje sa činjenice da ne umeš da odgovoriš na jednostavno pitanje, neće zbuniti nikog. Šesto, to što izbegavaš odgovor je odgovor samo po sebi.

Pa gde to ja pljujem po SPC???

Postavio sam istorijske cinjenice Ruskog pisca.

Dakle ne moje nesto.

Kad nisi pravoslvac sta to tebe briga?

Odgovor ti je dat na isti nacin kako si postavio pitanje.

Kada sam na isti nacin dao odgovor kako si ti postavio pitanje, onda je to za tebe pljuvanje po SPC?

A onda je i tvoje pitanje pljuvanje po HAC.

Kazes nisam dao odgovor?
Ja sam tebi postavio nekoliko pitanja i gde si ti odgvorio?

REKAO SAM TI DA SU KOD MENE PONEKAD VELIKA SLOVA NAGLASAVANJE NE VIKANJE.

IMAM PSA PA KAD MU KAZEM 2-3 PUTA ON RAZUME:
A tebi sam vec ovo objasnio vise od 2-3 puta i nista???

KADA POSTAVLJATE RAZNE GLUPOSTI O ADVENTISTIMA ONDA TI DOBRO A KADA UZVRATIMO ONDA SVI PLACETE???

lepo sam vas molio da batalimo ovu diskusiju.

Niste hteli, vec ste nastvaili sa provokacijama a onda posle: MAMA BIJU ME subotari???

Hteli bi da se igrate ali ne da primite go?
GORI STE OD MALE DECE.

Nego ocigledno ti smeta kada se nesto bolje vidi.
To je tvoj proiblem moj serpent.

E moj Serpent...

Šta si me pitao? Pitaj opet, odgovoriću ti, ali citiraj postove u kojima si me nešto pitao. Kao što rekoh, tvoje izbegavanje odgovora šta sa subotarskim sektama, podsektama i sekticama dovoljno govori samo po sebi. Mnogo, ali mnogo si predvidljiv.:mrgreen:

BRACO PRAVOSLVCI.

PO TRECI PUT VAM NUDIM DA BATALIMO OVU DISKUSIJU.

Po ko zna koji put vas pozivam da ludski diskutujemo da ne vredjate tudja uverenja i verovanja i zajednicu.

VI TO NEZELITE DA POSLUSATE.

Iako vas ne vredjamo kao vi nas i ne azivamo, vec ponekad postavimo istinu o vama to vam se ne svidja???:eek:

PA KAD NEZNATE DA GUBITE KADA PRIMITE GO.

HAJDE ONDA DA PREKINEMO OVU DISKUSJI.

A AKO NE; NEMOJTE DA KUKATE POSLE.

NAJMANJE JE STO ZELIMO DA SE BAVIMO PRAVOSLAVCIMA I PRAVOSLVLJEM.

Sve sto je ovde napisano o vama sami ste provocirali.

Inace to nebismo.

ZATO AKO IMATE IMALO KARAKTERA ONDA PODNESITE KADA PRIMTE GO A NEMOJ DA KUKATE.

A ako ne hajde da prekinemo ovu diskusiju.

A ako ne zelite da ju prekinemo to nam daje legitimitet da pisemo o vama kada vi napdate nas i da vam pokazemo da to sto govrite protiv nas imate 10 puta vise nego mi:

Poslednja izmena:
Šta si me pitao? Pitaj opet, odgovoriću ti, ali citiraj postove u kojima si me nešto pitao. Kao što rekoh, tvoje izbegavanje odgovora šta sa subotarskim sektama, podsektama i sekticama dovoljno govori samo po sebi. Mnogo, ali mnogo si predvidljiv.:mrgreen:

Hoces diskusiju samnom a kao prvo neznas da se ponasas ljudski a kamoli kao vernik?

Odgvor ti je siti kao kod pravoslvlja.
Oni su imali najvise sekte nego ikod rugi.

To je normalno.

Mt 18:7 Teško svetu od sablazni! Jer je potrebno da dodju sablazni; ali teško onom čoveku kroz koga dolazi sablazan.

Otpad ima svuda.

ZASTO NE PITAS PRAVOSLVCE TO SITO KADA SI ENUTRALAN I NISI PRAVOSLAVAC?

Znas li sta si uopste?

Hoces diskusiju samnom a kao prvo neznas da se ponasas ljudski a kamoli kao vernik?

Odgvor ti je siti kao kod pravoslvlja.
Oni su imali najvise sekte nego ikod rugi.

To je normalno.

Mt 18:7 Teško svetu od sablazni! Jer je potrebno da dodju sablazni; ali teško onom čoveku kroz koga dolazi sablazan.

Otpad ima svuda.

ZASTO NE PITAS PRAVOSLVCE TO SITO KADA SI ENUTRALAN I NISI PRAVOSLAVAC?

Znas li sta si uopste?

Odlično znam ko sam i šta sam. Nisam toliko glup da dozvolim da me tako apstraktan pojam kao što je vera određuje u bilo kom smislu.

Nemaš ti pojma koliko sam ja pitanja postavljao pravoslavcima na ovom forumu.

Prvo mi kažeš da sam gluplji od tvog psa, onda da sam nepošten. Ti stvarno imaš jak princip autodestrukcije?

Rec gluplji nisam upotrebio.

vec sam ti to sa naglasavanjem mozda najmanje 4 ,5 puta objasnio.
TI OPET TO PONAVLJAS???

Mom psu netreba VISE OD 2,3 PUTA:

ZAR SAM JA KRIV STO ON BRZE KAPIRA OD TEBE???

PA SADA TI VIDI?

I VIDI KO JE PROVOCIRAO DA DODJE DO TOG PRIMERA?

OPET PRETNJE:eek:

Ajd laku noc i pokusaj da se ponasas kao covek ako je ikako moguce?
Budi posten i ne pristrasan.

I nema problema.

Zelim ti sve najbolje i pozivam te da me zaobidjes i da mi se vise ne obracas...

Poslednja izmena:
]BRACO PRAVOSLVCI.

PO TRECI PUT VAM NUDIM DA BATALIMO OVU DISKUSIJU.

Po ko zna koji put vas pozivam da ludski diskutujemo da ne vredjate tudja uverenja i verovanja i zajednicu.

VI TO NEZELITE DA POSLUSATE.

Iako vas ne vredjamo kao vi nas i ne nazivamo, vec ponekad postavimo istinu o vama to vam se ne svidja???:eek:

PA KAD NEZNATE DA GUBIT KADA PRIMITE GO.

HAJDE ONDA DA PREKINEMO OVU DISKUSJI.

A AKO NE; NEMOJTE DA KUKATE POSLE.

NAJMANJE JE STO ZELIMO DA SE BAVIMO PRAVOSLAVCIMA I PRAVOSLVLJEM.

Sve sto je ovde napisano o vama sami ste provocirali.

Inace to nebismo.

ZATO AKO IMATE IMALO KARAKTERA ONDA PODNESITE KADA PRIMTE GO A NEMOJ DASE ZALITE ONDA.

A ako ne hajde da prekinemo ovu diskusiju.

A ako ne zelite da ju prekinemo to nam daje legitimitet da pisemo o vama kada vi napdate nas i da vam pokazemo da to sto govrite protiv nas imate 10 puta vise nego mi:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back