Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...

Da li biste mogli da nam objasnite ove stihove:

1Jn 2:15 Ne ljubite svet ni što je na svetu. Ako ko ljubi svet, nema ljubavi Očeve u njemu.
1Jn 2:16 Jer sve što je na svetu, telesna želja, i želja očiju, i ponos života, nije od Oca, nego je od ovog sveta.
1Jn 2:17 I svet prolazi i želja njegova; a koji tvori volju Božiju ostaje doveka.

Recite nam kako se Vi odnosite prema ovim Božjim savetima?

Da li u Vama ima PONOSA ŽIVOTA? (da li reagujete podstaknuti sujetom, prkosom, inatom, buntom...)
Da li u Vama ima TELESNIH ŽELJA? (grešnih želja... želja koje gajite, želja kojih ne želite da ostavite... ili se trudite kao katolici.. učine preljubu, pa odu na ispovest i dobiju mir pa opet nanovo)

Da li ste ODLUČILI da raskrstite sa GREHOM? Svakim grehom? Ako ste odlučili... napišite nam koje ste grehe pobedili... kako ste se borili sa sobom? Kako ste pobedili greh?

Da li u Vama ima ŽELJA OČIJU? (zar ste zaboravili da postoji 10. Božja zapovest koja osuđuje naše grešne motive, ŽELJE OČIJU...

Hajde pokažite nam Vašu Pravoslavnu veru na ličnom primeru!

Čekamo da nas naučite pravoj veri.

JEDNO ISKUSTVO ZA MOGA BRATA NEOA:

Jedan prijatelj, pravoslavac, pozvao me je da podjem s njim kod bogomoljaca na sluzbu.
Rado sam se odazvao.
Kad smo dosli naslismo ih oko 20 u jednoj sobi. Seli smo i cekali da pocne sluzba, ali oni su bili nesto uznemireni i cekali su.

Odjednom usoa je jedan deda i uzviknuo: Hocete li vas dva izlazitti napolje! Nismo dosli ovde radi teferica nego da se pricaju cuda Bozja.
Izgleda da duhovi nisu mogli da funkcionicu zato sto smo mi bili prisutni.

Ja sam ustao, izvinuo se i rekao da nisam znao da im smetam i oba smo posli da izadjemo napolje.

Medjutim, ustao je stareisna i rekao: To se ni po koju cenu ne bi smelo dogoditi na deko bude isteran sa nase sluzbe.
Molim vas, ne obzirite se na dedu on je bolesta, samo ostanite, drago nam je da ste danas s nam.
Osta li smo.

Pocela je sluzba. Staresina je ustao i izjavio: Sledi molitva, ko hoce moze da klekne, a ko nece moze da sedi ili da stoji.
Posto su se svi oni okrenili prema ikon i klekli, ja nisam nasao za dobro da se klanjam ikoni, ali iz pristojnosti ustao sam i stajao a pored mene i moj prijatelj.

Oni su svi klecali. Molitave su trajale dugo. Odjednom staresina je rekao mom prijatelju: Citaj ocenas! Prijatelj se izvinjavao da ne zna staroslovenski.
Staresina je rkao pa moli kako znas. ali izgleda da on nije nikako ni znao. Izvinjavao se i ovaj ga je tesko ostavio na miru.

Molitve s enastavljaaju. Posle pet minuta, dok oni svi klece i staresina, izjavio je: Citanje svetog Jevandjelja, uzeo je Novi zavet i dao ga mom prijatelju.
Ovaj se prosto uplasi i molio ga da ga zaobidje, ali strasina je bio neumoljiv, stalno mu je u ruke gurao Novi zavet.

Najzad, prijatelja je izdalo strpljene pa rec: Ma ljudi ovo jeprofesionalac dajte njemu. Staresina je nazad pruzio meni Novi zavet.
Nije rekao sta da citam. U trenutku ni je nisam znao ni sta hoce nist treba nit sta da radim.

Otvorio sma Novi zavet u Jovanu 14. poglavlju gde prvi stihovi govore o ponovnom Hrtistovom dolasku. Procitao sam tri sitiha i po svom obicaju poceo da propovedam. Dok sam ja govorio oni su jos uvek klecali, klanjali se i osenjavali sa znakom krsta i ponavljali "Slava Bog, Slava Bog."

Kada je sluzba bila gotova, lomli su slavski kolac, jer je toga dna bila crkvena slava i ja sam bio na liturgiji gde su i oni pre podnne svi bili u crkvi.

Bili su veom odusevljeni mojim citanjem Jevandjelja i pozvali su me u drugi grad posle dve sedmice da dodjem i tamo da citam.

Da li znate zasto smo moj prijatelj i ja smetali pravoslavnim bogomoljsima? Oni nisu znali ko sam ja, ali su znali mog prijatelja.
Zbog toga nisu se usudili da govore o tima cudima koja je deda najavio?

DA LI ZNATE DA DR LAZAR MILIN TVRDI DA SE ONI NA SVOJIM BOGOSLUZENJIMA BAVE SPIRITIZMOM.

Da li neko od nacitanih pravolsavaca moze da pronadje tu Milinu izjavu?
Moze li neko da nam kaze kakva je to vrsta spiritizma?
Da li iko o tome ista zna?

Unapred hvala dobrovoljcima

Poslednja izmena:
Ja bih reko da su oni dobro oprobali Nikolajev recpt za prizivanje demona, pa isli i dalje...

Sta se desava kada se odazovu djavolu ili tom glasu?

Sta ako neko hoce da proba da stupi u kontakt?

Sta ako neko nezna ko se to javlja?

Takve stvari su opasne i ne pisu se u knjige.

Totalnna neodgovornost...

Demoni se plase hrista a mrze bogorodicu jer je ona rodila spasitelja ovim svojim postovima samo dokazujes duhovnu nepismenost i neiskustvo molitve....da si ikada pricao u svom zivotu sa nekim duhovnikom objasnio bi ti svoju nepismenost za 5 min ali s obzirom da ti duhovnost trazis u delima zene koja se molila sotoni 29 dana nije ni cudo sto si nepismen....

Slusaj Neo, zar ti ne vidis koliko si konfuzan? Kako bi to meni taj tvoj duhovnik 'OBJASNIO SVOJU NEPISMENOST ZA PET MINUTA?"
Ako je sinko nepismen nije potrebno ni pet minuta nasigurno bih to oamgh primetio.

Drugo, ako su svi ti vasi duhovnici "pismeni" kao ti, onda mi sigurno ne bi ni mogo pomoci.

Nego Neo, daj molim te obajsni nam ovo ako znas:

-šta znaci,,usiljeni molitveni podvig,,ili asketski podvig

-kako to da se vernik moli uz pomoc obrasca molitava svetog Simeona,a ono se uvuce demon u njega i on upada u demonsku prelast,pa dok se moli pored ikona one mu svetle i blistaju,u ustima mu se stvara slatka slina koja mu curi niz bradu,i na kraju svega on si oduzima zivot...strasno...(iz knjige-Episkopa- Nikolaja Velimirovica)

-Kako je to moguce,?

CEKAMO NA TVOJE OBJASNJENJE NEO

Jos uvek cekamo da nam objasnite kakva se to spiritisticka cuda desavaju kod pravoslavnih bogomoljaca?

Vidis brate Neo od kolike koristi si nam ovde sto nas nisi ostavio kako si dva puta obecavao.

Da nije tebe i neistina koje ponavljas o Eleni Vajt, mi se sigurno ne bismo ni setili da potrazimo
ove vase bisere.Ti si nam u tome pomogao. Zahvaljujemo na saradnji. Pa ti sada sam proceni koliko veliki si uspeh ovde postigao?

Zelim ti sve najbolje

Poslednja izmena:
SVESNE PREVARE NASEG EMANUILA:

Glasnik: - oko 300. godine prvi put je zabeležen slučaj da se hrišćani mole za mrtve

Emanuil: A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)
„Zato je i mrtvima propovijedano jevanđelje, da prime sud po čovjeku tijelom, a da žive po Bogu duhom“ (1 Pet. 4:6)

„Ne jedoh od toga (desetine Levita) u žalosti svojoj, niti uzeh od toga na potrebu nečistu, niti dadoh od toga na mrtvaca“ (5 Mojs. 26:14)

Iz levitske desetine je bilo zabranjeno davati milostinju za umrle, ali se iz drugih prihoda dozvoljavalo. Znači, Jevreji su davali milostinju verujući da će to doneti olakšanje!

Za umrle su se molili i u Starom Zavetu:
„Neće im se dati hleba u žalosti da se poteše za mrtvim, niti će ih napojiti iz čaše radi utehe za ocem ili za materom“ (Jer. 16:7)

Glasnik: Koje neistine si izrekao?

Imas li ti imalo straha Bozjeg Emanuilo?

Crkva koja je stara 2000 godina je prinudjena da se sluzi lazima i manupulacijom?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RAZOTRKIVANJE OVE PREVARE:

1.
A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)
„Zato je i mrtvima propovijedano jevanđelje, da prime sud po čovjeku tijelom, a da žive po Bogu duhom“ (1 Pet. 4:6)

Iako su neki mrtvi, za Boga su kao zivi, jer ce ih vaskrsnuti.

Lk 14:14 I blago će ti biti što ti oni ne mogu vratiti; nego će ti se vratiti o vaskrsenju pravednih.

Drugi teskt kaze da je rmtvima propovedano jevandjelje da zive po bogu duhom.
Rec je o onima koji su umrli u veri i tada im je propovedano ne posle.
Da biste videli da je tako, pogledajte Bilijski komentar izvornog teksta.
Ps 6:5 Jer mrtvi ne spominju Tebe; u grobu ko će Te slaviti?

2.
„Emanuil: Ne jedoh od toga (desetine Levita) u žalosti svojoj, niti uzeh od toga na potrebu nečistu, niti dadoh od toga na mrtvaca“ (5 Mojs. 26:14)

EMANUILO OBJASNJAVA OVAJ TEKST GORE:

Iz levitske desetine je bilo zabranjeno davati milostinju za umrle, ali se iz drugih prihoda dozvoljavalo. Znači, Jevreji su davali milostinju verujući da će to doneti olakšanje!

Glasnik:
Cista iznesena svesna laz.
rec je o tome da Jevreji sluze Bogu a ne kao neznabosci da prinose mrtvima ili za mrtve.
A ne da su jevreji smatrali da je to olaksanje mrtvima?
I da jesu neki, onda je to bio greh pred Bogom.
BOG JE TAKO NESTO STROGO BRANIO:

5.Mo 18:10 Neka se ne nadje u tebe koji bi vodio sina svog ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik,

5.Mo 18:11 Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlim duhovima, ni opsenar ni koji pita mrtve.
5.Mo 18:12 Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za takve gadove tera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe.

5.Mo 18:12 Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za takve gadove tera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe.

Jes 8:19 I ako vam kažu: Pitajte vrače i gatare, koji šapću i mrmljaju, recite: Ne treba li narod da pita Boga svog? Ili će pitati mrtve mesto živih?
Jes 8:20 Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore.

Baviti se mrtvima prizivanje, molitve mrtvima i za njih je gad pred Gospodom.

Organizacija koja ima ovakva ucenja je gad u bozjim ocima kaze Gospod...

3.
EMANUILO NAVODI BIBLIJSKI TEKST I KAZE SLEDECE:

Emanuilo: Za umrle su se molili i u Starom Zavetu:
„Neće im se dati hleba u žalosti da se poteše za mrtvim, niti će ih napojiti iz čaše radi utehe za ocem ili za materom“ (Jer. 16:7

Glasnik.
Slaga i ne trepnu?:eek:

Rec je o plakanju i zalenje za mrtvima ne molitvi za mrtve.

Poslednja izmena:
300 godine posle Hrista, su u crkvu uvedene molitve za mrtve i molitve mrtvima.

Ova nauka je nova.

Ovako nesto nisu poznavali ni Isus ni apostoli.

U njihovo vreme to je bila praksa neznabozaca i u Bozjim ocima greh.
Kako se to 300 godina posle Hrista i apostola naslo u crkvi?
Ovakvo ucenje je cisto neznabostvo, jeres i otpad od vere Hristove.

5.Mo 18:10 Neka se ne nadje u tebe koji bi vodio sina svog ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik,

5.Mo 18:11 Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlim duhovima, ni opsenar ni koji pita mrtve.

Jes 8:19 I ako vam kažu: Pitajte vrače i gatare, koji šapću i mrmljaju, recite: Ne treba li narod da pita Boga svog? Ili će pitati mrtve mesto živih?
Jes 8:20 Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore.

Baviti se mrtvima prizivanje, molitve mrtvima i za njih je gad pred Gospodom.

Organizacija koja ima ovakva ucenja je gad u Bozjim ocima...

Poslednja izmena:
PRAVOSLAVNI VERNICI IDU DA SE POKLONE IKONI.

NOVA NAUKA I PRAKSA UVEDJENA U CKRVI SKORO 800 GODINA POSLE HRISTA I APOSTOLA.

Glasnik: - 788. godine počinju da se obožavaju krst, ikone i različite relikvije u crkvi

Emanuil: Ne da se obožavaju nego da se poštuju. I to u Bibliji:

Pa klanjanje ikoni je obozavanje, i ovo sto vidimo nije postovanje nego klanjanje, obozavanje.

Klanja se samo Bogu:

http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=3805

dthumb.php

POKLONJENJE ČUDOTVORNOJ IKONI MAJKE BOŽIJE LEPAVINSKE
A+ A-

ZNACI NIJE KALNJANJE PRED IKONOM NEGO BAS KLANJANJE IKONI STO JE IDOLOPOKLONSTBVO I KAKO KAZE BOG KVARENJE i otpad od vere Hristove i izvornog Hriscanstva.

15 Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne videste nikakav lik u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
16 Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kakvu god sliku od čoveka ili od žene,
17 Sliku od kakvog živinčeta koje je na zemlji, ili sliku od kakve ptice krilate koja leti ispod neba;
18 Sliku od čega što puže po zemlji, ili sliku od kakve ribe koja je u vodi pod zemljom;
19 I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i videvši sunce i mesec i zvezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svim narodima pod celim nebom;

5 Mojsijeva 4.

Bog kaze da je klanjanje slikama kvarenje... crkva koja praktikuje tako nesto se iskvarila nije vise original...ne sluzi vise Bogu

SAMO BOGU SE KLANJA ALI NE IKONI NA KOJOJ JE ON ILI BILO KO OD LJUDI ILI ANDJELA:

Joh 4:23 Ali ide vreme, i već je nastalo, kad će se pravi bogomoljci moliti Ocu duhom i istinom, jer Otac hoće takve bogomoljce.

Joh 4:24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Off 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.

Off 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.

Apg 14:15 Ljudi! Šta to činite? I mi smo kao i vi smrtni ljudi, koji vam propovedamo jevandjelje da se od ovih lažnih stvari obratite k Bogu Živom, koji stvori nebo i zemlju i more i sve što je u njima;

Poslednja izmena:
To uopste nije isto.
Isus se nikome nije molio.
Sotona se Hristu nije pojavio zato sto se molio ili sto nije, nego se pojavio da bi Ga kusao.
A onaj se moli Bogorodici i ta molitva prizvala je demona.

Eto dokaz da posvećeni subotarski pastori lažu!
Nije ni čudo što se ljudi onda pitaju koji to Sveti Duh vodi subotarske pastore. Dragi MOJ Mico kome ti to kažeš da se Isus nikom nije molio? meni sigurno da nisi, jel Mico majstore imam li ja pravo?

Lako je tebi muljati ovde ovima što čitaju Put k Hristu ili Velike Borbe, svi ovi čitaju knjige da promotiraju unosni business ali ne i Bibliju.
Dakle Mico ako ti je to štamparska greška oma da je korektiraš a ako nije da mi dokažeš da se Isus nikom nije molio, još bolje kaži gde piše da se Isus nikom nije molio u Put k Hristu ili Velika Borba, A? Hajd slušam, veliki pozdrav svim subotarima želim.

...

Oče naš koji si na nebu...

Tebi zahvaljujemo za Tvoju ljubav koju si imao i imaš prema nama ljudima...

Hvala Ti na Najvećem daru, Isusu Hristu.. što si se odvojio od Sina svojega i što si Ga dao na žrtvu za nas grešnike..

Da nijedan od nas ne propadne nego da ima večni život...

Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

.. i mi svi verujemo u Tvoju žrtvu kojom si nas iskupio od greha naših.

Ti nas nisi prepustio našim pogrešnim izborima, već si se umešao kao pravi roditelj i podmetnuo svoja leđa...

za šibanje, za pljuvanje, za ruganje, za mržnju...

Tebi su to sve radili ljudi nadahnuti palim anđelima..

(stvorenja koja su nekad bila bezazlena i koja su svojim sopstvenim izborom postali demoni - koji mrze ljudski rod i Tebe.. to je im je plata za izbor sebičnosti i pobune protiv Tebe i Tvog zakona)

i kao što su Tebe proganjali, tako proganjaju i nas danas.. Ti sve to vidiš i sve znaš...

a ja te molim za sve naše neprijatelje da im se smiluješ, jer ne znaju šta čine...

Otvori oči našoj dragoj pravoslavnoj braći, da vide da će morati svako od njih individualno da stane pred Tebe.. Pomozi im da se oslobode svakog greha koji pritiska njihovu dušu..

Pomozi im da se oslobode sebičnosti.. Ti hoćeš svakoga od nas da oslobodiš sebičnosti, ali to ne radiš bez da to stvorenje traži od Tebe svojom slobodnom voljom...

Ja zato tražim, daj mi Gospode ljubav Tvoju..
I Duha Svetoga nam daruj po milosti svojoj, i nemoj ga uzeti od nas..
Daj nam pobedu nad svakom sklonošću ka zlu, bilo da je ona urođena ili stečena..

pomozi nam da posmatramo Tvoj život da bi mogli da sagledamo sebe onakvi kakvi zaista jesmo...
i daj nam dar pokajanja i žalosti zbog Toga što smo Te povredili svojim gresima i mučili te na krstu

(pomozi nam da vidimo jasno našu dužnost.. da mudro i po Tvojoj volji koristimo sve darovane talente.. I zdravlje i naše vreme, naše reči, novac, uticaj sa dalekosežnim posledicama.. pomozi da nikad više ne učinimo ništa sebično, već da budemo nesebična Tvoja deca - da služimo svima iz ljubavi)

.. da celi naš duh, duša i telo bude bez mane i krivice pred Tobom..

Daj nam srce mesno po svom obećanju da možemo da volimo i da možemo da poštujemo Tebe celim srcem a bližnje da volimo kao same sebe..

Ti si Oče pokazao svoju ljubav preko Isusa Hrista...
Ti si Oče voleo ljude, govorio im, lečio ih.. Sve si to Ti Oče radio preko svog Sina koji se potčinio Tvojoj ljubavi..

Daj i nama da imamo uvek takvo poverenje i da možeš da budeš u nama preko Svetog Duha..

Daj nam zajednicu sa Tobom i Sinom Tvojim da možemo svi zajedno da uzdignemo naše glasove u hvali i slavi Tebi na toj divnoj ljubavi..

Da možemo da pevamo himne zahvalnosti i našeg divljenja..

Isusu Hristu i Tebi Oče i Svetome Duhu

Za Tvoj stalni trud i brigu i roditeljsko staranje..

Pomozi nam da uvek imamo zavisnost od Tebe, jer sami bez Tebe nemamo silu da činimo dobro, ne možemo da volimo nesebično, ne možemo da budemo Tvoja deca..

Znamo da nas greh razdvaja od Tebe Bože..

Zato nam pomozi da razapnemo svoje želje..

I da kao Pavle umiremo sebi svakoga dana..

Taj verni Tvoj sluga se po ugledu na Tebe Hriste, odrekao sebe i svakoga dana iznova se odricao od svojih planova i želja i primao je planove od Tebe..

Razapinjao je svoju prirodu i Ti si mu dao Novu prirodu, Novo srce, Novo-rođenje.. I dao si mu Svoje Duhovne Darove i Tvoj savršeni plan za život..

2Ti 4:6 Jer ja se već žrtvujem, i vreme mog odlaska nasta.
2Ti 4:7 Dobar rat ratovah, trku svrših, veru održah.
2Ti 4:8 Dalje, dakle, meni je pripravljen venac pravde, koji će mi dati Gospod u dan onaj, pravedni sudija; ali ne samo meni, nego svima koji se raduju Njegovom dolasku.

Mi hoćemo da se pokorimo Tebi, jer znamo da si Ti ljubav i da imaš misli dobre a ne zle, da nam daš posledak kakav čekamo..

Jer 29:11 Jer ja znam misli koje mislim za vas, govori Gospod, misli dobre a ne zle, da vam dam posledak kakav čekate.
Jer 29:12 Tada ćete me prizivati i ići ćete i molićete mi se, i uslišiću vas.
Jer 29:13 I tražićete me, i naći ćete me, kad me potražite svim srcem svojim.

Zato hoćemo da se svi sa poverenjem predamo Tebi svakodnevno i da razapnemo svoju volju i svoje planove.. Ti nam daj Tvoje planove, da ispunimo Tvoj plan za naš život..

Ti si nas savetovao preko Ellen White da svakoga dana, pre nego što ustanemo izgovorimo molitvu predavanja sebe..

Posvetite ujutro sebe Bogu; neka vam to bude prvi posao.Neka vaša molitva bude: “Uzmi me, o Gospode, da potpuno budem Tvoj! Sve svoje planove stavljam pred Tvoje noge. Upotrebi me danas u svojoj službi. Budi sa mnom, i neka se celo moje delo obavlja u Tebi!” Tako treba da bude svakoga dana. Svakog jutra posvećujte sebe Bogu za taj dan. Iznesite Mu sve svoje planove, da Njegovo proviđenje pokaže da li ih treba ostvariti ili odbaciti. I tako ćete, iz dana u dan, svoj život predavati u Božje ruke; tako će se vaš život oblikovati da bude sve sličniji Hristovom životu.

Pasted from

In life, in death, O Lord, abide with me.

Budi sa nama kada nam se život primakne kraju..
Da svi sa verom gledamo na dan vaskrsenja..
Kada ćemo ugledati Svoga Spasitelja koji ide na oblacima nebeskima sa svim anđelima..
I koji će svoju vernu decu pozvati u život i sve nas podići u susret..

1Th 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
1Th 4:17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.

Pomozi nam da se ne vezujemo za ovaj svet..

1Jn 2:15 Ne ljubite svet ni što je na svetu. Ako ko ljubi svet, nema ljubavi Očeve u njemu.
1Jn 2:16 Jer sve što je na svetu, telesna želja, i želja očiju, i ponos života, nije od Oca, nego je od ovog sveta.
1Jn 2:17 I svet prolazi i želja njegova; a koji tvori volju Božiju ostaje doveka.

Već nam daj žara Tvoje ljubavi da se kao i svi Tvoji verni ljudi iz prošlosti žrtvujemo za ljude koji Te nisu upoznali i koji ne znaju da su Božja deca i ne shvataju da si im dao večni život ako se pozovu na Tvoju žrtvu...

daj nam sile da ih dodirnemo Tvojom ljubavlju i saosećanjem.. da im pomognemo praktično, kao Ti što si pomagao ljudima svojim rukama, i lečio ih dodirom..

bolesne, slepe, gluve, gubave..
Mrtve si dizao.. I vraćao radost u sve domove..

Daj nam Tvoje duhovne darove.. Kao narodu i pojedincima.. znamo da Ti daješ po Svojoj volji onako kako smatraš da mi možemo da nosimo i da upotrebimo..

Znamo da se talenti upotrebom razvijaju i da nas razvoj datih sposobnosti osposobljava za primanje više darova..

Pomozi zato da niko od nas ne zakopa talente koje si nam dao. A sačuvaj nas od toga da idemo tamo gde nas nisi poslao.. Da radimo posao zašta nismo osposobljeni. Pomozi nam da budemo i ostanemo skromni kao što si Ti Hriste bio..

Ti nisi tražio velika mesta i počasti, već si služio svima u potrebi..

Daj nam hrabrost i nepokolebljivost pred problemima koji se uzdižu kao planinski venci ispred nas..
Neka se podignu i premeste u more svi problemi koji nam zaklanjaju vidik ka Tebi..

Daj nam da širimo miris ljubavi ljudima..
Tvoja je ljubav i mi Te molimo da budeš u nama i da nas ispuniš ljubavlju..

Mi Te Oče nebeski sve ovo molimo u ime Isusa Hrista i zahvaljujemo što si čuo i uslišio i dao nam preko Svetog Duha samoga Sebe.

Oče, ovo je samo naša molba a Ti učini onako kako misliš da je najbolje... neka bude Tvoja volja a ne naša u svemu.

Amin.

Rev 7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Rev 7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
Rev 7:11 I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
Rev 7:12 Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin.

Poslednja izmena:
Potstaknut ovim iskustvom brata Mike...

pitam se zašto se ne bi i mi ovde zajedno molili?

Mislim da bi to bilo po Božjoj volji... da se obratimo Njemu kao izvoru ljubavi i sile...

da nam svima da Njegov Duh koji nas može jedini promeniti...

...

Ma da i ja kažem da se treba moliti Bogu ali ne znam kojemu jer ih ima više a ti SDG prvi nećeš da nam kažeš ni kom Bogu se treba moliti ni u čije ime donositi te molitve? A kada je u pitanju taj Sveti DUH e onda pitam ja SDG da mi kaže koji to Sveti Duh vodi Glasnika i pastora Micu dok ovde fantaziraju? Još bolje, interesira me koji je to Sveti Duh vodio vašeg brata Teologa Profesora i Doktora Jack J Blanco dok je frizirao tu bibliju što studirate u subotnjim školama. E a ako ni pod razno nećete to da nam kažete onda recite bar kakve je škole završio taj vaš brat u veri Profesor Teolog i Doktor Jack J Blanco?

Koje škole i gdi su locirane?

Hajd slušam, veliki pozdrav svim subotarima želim.

SDG prijatelju skrati malo ovaj tvoj spam i ne fantaziraj po forumu nego kaži lepo kojemu nebeskome Bogu ti prvo se moliš u čije ime i gde to piše u tu subotarsku friziranu bibliju koju studirate u subotnjim školama pod nazivom Clear Word Bible?

Poslednja izmena:
Za SDG

Kažeš:
Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

Hoćeš da budeš toliko ljubazan pa da mi kažeš koji je to Bog šta je taj Bog toliko omilio?

A onda ako ti naravno nije teško zamoljavam lepo da mi kažeš šta je ili koga je to taj Bog dao?

Hajd pa ćemo polako jedno po jedno bez spamovanja teme jer nije u redu ako se nabacivate kao bez kontrole ko na kamaru kojekake fantazije.

U priemru sa Nikolajem, i djavolom, ve sto je radjeno, rajdeno je sa nemarom da se OTVORENOM prizove djavo.
Jer ce jos da se lazemo?
Pop je znao a ce mu se javiti djavo.
Lepo ga pita ko hoice da vidi da li psotoji djavo?
Da li je tako pitao ili nije?
A je li Isus znao da će Đavo da ga kuša? Naravno da je znao. DAkle, prema tebi, i Isus je bio sotonista? :eek::eek:

Razlikujes li ti san kada sanjas nesto nekoga ko je umro,i kada otvoreno, svesno, namerno prizivas umrele?
OVO O CEMU TI PRICAS JE BIO SAN.
[/B]
Pa šta ako je bio san? Bitno je da joj se umrli muž javio i dao joj savete. Dakle, i Elena je bila spiritista.

A je li Isus znao da će Đavo da ga kuša? Naravno da je znao. DAkle, prema tebi, i Isus je bio sotonista? :eek::eek:

Pa šta ako je bio san? Bitno je da joj se umrli muž javio i dao joj savete. Dakle, i Elena je bila spiritista.

Pa zar mi ljudi, neznamo da nas djavo kusa???

Isus je mogao da zna mnogo vise od nas i predivid.

Medjutim on nije hteo da se spasi od kusanja jer je trebao da prodje kusanje koje i mi prolazimo, pa cak i vece od nas.

Ali Isus nije zvao djavola kao u primeru sa Nikolajem gde je svetenik svesno znao sta ce se dogoditi i ponudio coveku susret sa demonima...

Isus nije nicim prouzrokovao taj suret.
---------------------------------------------------------------------
Pa sta ako je bio san kazes?

KO OD NAS NIJE SANJAO NEKOG SVOG UMRLOG?

A ko je od nas isao kod nekog vraca spiritiste da priziva namerno duhove umrlih?

To je velika razlika moj ti...

Prvo je nesto to ne trazis sam.
Drugo je sto sam trazis i odlucujes.

Tesko da shvatis???:eek:

Poslednja izmena:
Eto dokaz da posvećeni subotarski pastori lažu!
Nije ni čudo što se ljudi onda pitaju koji to Sveti Duh vodi subotarske pastore. Dragi MOJ Mico kome ti to kažeš da se Isus nikom nije molio? meni sigurno da nisi, jel Mico majstore imam li ja pravo?

Lako je tebi muljati ovde ovima što čitaju Put k Hristu ili Velike Borbe, svi ovi čitaju knjige da promotiraju unosni business ali ne i Bibliju.
Dakle Mico ako ti je to štamparska greška oma da je korektiraš a ako nije da mi dokažeš da se Isus nikom nije molio, još bolje kaži gde piše da se Isus nikom nije molio u Put k Hristu ili Velika Borba, A? Hajd slušam, veliki pozdrav svim subotarima želim.

Smesko, napisao sam ono sto sam mislio, a nije stamparska greska.
Nisam rekao da se Isus NIKADA NIJE MOLIO NIKOM,
nego sma rekao da se u pustinji pre kusanja nije nikome molio, to kazem na osnovu ovoga:

"Tada Isusa odvede Duh u pustinju da ga djavo ksa, I postivsi 49 dana na posletku ogladnje. I pristupi Njemu kusac...." Matej 4,1-3.

"I odmah Duh izvede Ga u pustinju I bi onde u pustinji dana 40 i kusa Ga sotona." Marko 1,12,13.

"I odvede ga Du u pustinju. I 40 dna kusa ga djavo." Luka 4, 1.2.

Dakle, Smesko d ali si razumeo, da djavo nije dosao zbog toga sto se Isus bilo kome molio, nego je dosao i bez molitve da ga kusa.
Vidis Smesko, na osnovu toga mislim da sam rekao istinu, a ako ti mislis da nisam, objasni.

Samuilo brate, pa otkuda tebe tolika sloboda da ireknes javno hulu na Boga?
Kako se usudis d akazes javno "DA JE ISUS SATANISTA."
Sacuvaj nas Boze od ovakvog bezumlja.
-----------------------

Samulilo ti si postao nemoguci kao nekakav nepismenjaak.

Da li si ti sanjao sve pametne i korisne snove u svom zivotu?
Iams li kontrolu nad svojim snovima?

Sanjamo ono sto nam u snu dodje bez pripreme i naseg izbora.

Pa kad je tako onda prestani sa tim glupostima kao dete u obdanistvu.

Lupas neistinu za neistinom.

Bar tebi to ne prilici.

Kada si toliko usluzan, kada ces nam ovo objasniti

-kako to da se vernik moli uz pomoc obrasca molitava svetog Simeona,a ono se uvuce demon u njega i on upada u demonsku prelast,pa dok se moli pored ikona one mu svetle i blistaju,u ustima mu se stvara slatka slina koja mu curi niz bradu,i na kraju svega on si oduzima zivot...strasno...(iz knjige-Episkopa- Nikolaja Velimirovica)

-Kako je to moguce,?

CEKAMO NA TVOJE OBJASNJENJE EMANUILO

Poslednja izmena:

Bar tebi to ne prilici.

-Kako je to moguce,?

kako je moguce da ti branis teologiju zene koja se molila sotoni po sopstvenoj viziji 29 dana?Kako je moguce da sledis zenu koja se usudila ono sto ni hritos nije hteo da kaze dan svog drugog dolaska?JA SE ZAISTA PITAM DOKLE CETE VISE ?DOKLE CETE VISE DA BRANITE LAZ?DA BRANITE PLAGIJATORA?

Bar tebi to ne prilici.

-Kako je to moguce,?

el si se molio sotoni 29 dana kao osnivacica tvoje parasinagoge?ne moras dugo samo 29 dana ..organozovace se seminari i za te stvari;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back