la martina
Početnik
- Poruka
- 9
Jesam,hvala od srca!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najpre cestitke za stavove i veliko slaganje sa svim recenim.
Prva recenica me asocirala da postavim link veoma interesantne emisije HRT2 iz serijala "Na rubu znanosti". Predlazem da svi koji imaju nametnutu dijagnozu hiperaktivnosti kod svoje dece (a narocito oni kojima su prepisali "lekove" za to) pogledaju celu emisiju ili bar delic od 32. minuta. Za spas svoga deteta!!!
Da ne bude zabune, nemam ja problem sa savremenom medicinom i delom nekorumpiranih lekara ali....na zalost, sve se pretvorilo u ovo o cemu govori covek u ovoj emisiji i to covek insajder farmaceutske industrije.

Ja sam mama devojcice od 7 godina koja ima dijagnozu ADHD.Imam puno problema sa njompogotovo sada kada je krenula u prvi razred.Nova sam ovde i nisam stigla da procitam sva vasa iskustva i komentare..Kada sve procitam napisacu vam nase.Sve vas puno pozdravljam i uskoro pisem opsirnije
Pozdrav svima! Ja Imam sina 10.god.sa ADHDom,i izgleda da mi sin 3god isto ima adhd(kod njega jos nije 100posto!!!) Pre 6meseci smo saznali da je to kod njega adhd,Ali kod nas u skoli jos nisu videli takvog deteta,pa nam je jako tesko ovaj period posto niko nezna kako to ide sa takvim detetom!!!! Drago mi je sto sam nasla ovaj forum,nadam se da cu vise saznati o ovoj temi!!
Predavanje o ADHDu u DZ Zemun, 4.02.2011. u 11h, besplatno, pa ko voli da odvoji subotnje pre podne - na volju mu da se proseta i nesto cuje na temu...

Mislila sam da na to treba staviti akcenat,jer
U pravu si!!! To stvarno nije tako bitno kakve ocene imaju,posto mislim da sva deca koja zive sa tim problemima ostali. I ja zelim sacuvati svoje zivce,i bas ne sekiram se zbog ocene,ali zbog toga jeste sto neke ljudi ga gledaju kao da je glup!! I po mom misljenju nisu krivi ni druga deca zbog toga,nego okolina njihova ko nezna ili nece da svati o cemu se radi.Moj sin hvala bogu ima skim da se druzi,ali oni znaju ga kakav je,i njihovi roditelji su puno pomogli da to bude tako!!! Ali i mom sinu jako boli kad dobije da je lud,ili nije normalan.I zbog toga sam rekla da me sekira skola.Mislim moj sin na nikoga nebi rekao da je lud ili nenormalan.Zbog toga su odrasli krivi,i isto zbog svakog rodendana na koji nije pozvan,ili jos gore kad on slavi rodendan i skoro niko ne dolazi!!! Zato sam rekla da moram da objanjavam ljude,zatosto ni to nije zdravo detetu da uvek mora preziveti takve situacije! pozz.Naravno! Sorry,možda se nisam baš najbolje izrazila.Mislila sam da na to treba staviti akcenat,jer
oko škole i svega ostalog, ne treba previše trošiti živce. Neophodno je raditi sa detetom, ali sačuvajte živce
i optimizam. Ja sam sa mojim ,,odbolovala,, svakog keca koji nije posledica neznanja nego brzopletosti
(matematika ponajviše),svaki rođendan na koji nije pozvan,a bilo ih je i previše,svaki odlazak na ekskurziju kada jedino on sedi sam,a ostali po dvoje.. Sad znam da nisam smela da se toliko udubljujem,jer na neke stvari
ne možeš uticati, biće kako bude,a mi njima trebamo još dugo... Pozdrav, samo hrabro i biće to dobro!![]()
Meni je jako žao što se vašoj porodici to dešava, ali mi je još više žao deteta kome se to dešava... Morate da budete svesni da je ADHD ozbiljan neurorazvojni poremećaj, da ne može da se izleči baš nikako (jedino je moguće lekovima delovati na simptome), i da će situacija u kojoj se Vaše dete sada nalazi biti sve teža i teža - već sada ima ozbiljnih problema u školi, već sada je izložen bojkotu od strane vršnjaka - ne možete očekivati da će svi biti puni razumevanja za njegove probleme. Šta će se dešavati u srednjoj školi? Na fakultetu? Šta sve može da proizađe iz ozbiljne impulsivnosti kad se jedno uđe u svet odraslih? Da li će poslodavac imati razumevanja za njegovo hronično kašnjenje - ne zakasniti je za nekog sa ADHD prosto nemoguća misija... Život sa netretiranim ADHD je pun teškoća i poraza, naročito to bude jasno kad vidite da neko sa velikim IQ-om jedva funkcioniše, a oni mnogo manje sposobni i inteligentni mnogo više postignu u životu jer mogu sve svoje snage da usmere na ono što je u tom trenutku najvažnije... Lako se padne u depresiju, u očajanje... Razmislite o tome pre nego što krenete bilo kakvim "alternativnim" putem umesto onim koji nudi medicina (naučna medicina ne nudi instant rešenja - nema ih, niti se pretvara da je krajnje ozbiljan poremećaj - ADHD - neki "dar", "posebna sposobnost", niti da je to sve "u granicama normale" -na žalost nije) - na kraju svakog "alternativnog puta", "lečenja vežbama (jesu korisne, samo protiv ADHD su 100% nemoćne, nije u pitanju "višak energije" nego problemi sa kontrolom impulsa, koncentracijom, i egzekutivnom funkcijom)" je razočarenje i gorčina - na kraju se shvati nije moralo da bude tako...Naravno! Sorry,možda se nisam baš najbolje izrazila.Mislila sam da na to treba staviti akcenat,jer
oko škole i svega ostalog, ne treba previše trošiti živce. Neophodno je raditi sa detetom, ali sačuvajte živce
i optimizam. Ja sam sa mojim ,,odbolovala,, svakog keca koji nije posledica neznanja nego brzopletosti
(matematika ponajviše),svaki rođendan na koji nije pozvan,a bilo ih je i previše,svaki odlazak na ekskurziju kada jedino on sedi sam,a ostali po dvoje.. Sad znam da nisam smela da se toliko udubljujem,jer na neke stvari
ne možeš uticati, biće kako bude,a mi njima trebamo još dugo... Pozdrav, samo hrabro i biće to dobro!![]()
Drago mi je da delimo isto misljenje.....ali pricati o tome nas odvodi na sasvim drugu stranu,pitanje farmaceutske industrije i neke politike ''kako zavladati svetom'' (ubediti nas da nismo normalni, da ne upotrebim neki drugi termin).....No,idemo na ovu stranu,stajemo na stranu dece kojoj ni malo nije lako da odrastu u uvom ubrzanom tempu kojeg namece zivot.....nije ni nama ali nekeko plivamo....kljuc je u jednostavnim stvarima i osnovnim nacelima zivota. Pozdrav!
Pozdrav svima! Ja Imam sina 10.god.sa ADHDom,i izgleda da mi sin 3god isto ima adhd(kod njega jos nije 100posto!!!) Pre 6meseci smo saznali da je to kod njega adhd,Ali kod nas u skoli jos nisu videli takvog deteta,pa nam je jako tesko ovaj period posto niko nezna kako to ide sa takvim detetom!!!! Drago mi je sto sam nasla ovaj forum,nadam se da cu vise saznati o ovoj temi!!