gost 151949
Zainteresovan član
- Poruka
- 495
Meni je jako žao što se vašoj porodici to dešava, ali mi je još više žao deteta kome se to dešava... Morate da budete svesni da je ADHD ozbiljan neurorazvojni poremećaj, da ne može da se izleči baš nikako (jedino je moguće lekovima delovati na simptome), i da će situacija u kojoj se Vaše dete sada nalazi biti sve teža i teža - već sada ima ozbiljnih problema u školi, već sada je izložen bojkotu od strane vršnjaka - ne možete očekivati da će svi biti puni razumevanja za njegove probleme. Šta će se dešavati u srednjoj školi? Na fakultetu? Šta sve može da proizađe iz ozbiljne impulsivnosti kad se jedno uđe u svet odraslih? Da li će poslodavac imati razumevanja za njegovo hronično kašnjenje - ne zakasniti je za nekog sa ADHD prosto nemoguća misija... Život sa netretiranim ADHD je pun teškoća i poraza, naročito to bude jasno kad vidite da neko sa velikim IQ-om jedva funkcioniše, a oni mnogo manje sposobni i inteligentni mnogo više postignu u životu jer mogu sve svoje snage da usmere na ono što je u tom trenutku najvažnije... Lako se padne u depresiju, u očajanje... Razmislite o tome pre nego što krenete bilo kakvim "alternativnim" putem umesto onim koji nudi medicina (naučna medicina ne nudi instant rešenja - nema ih, niti se pretvara da je krajnje ozbiljan poremećaj - ADHD - neki "dar", "posebna sposobnost", niti da je to sve "u granicama normale" -na žalost nije) - na kraju svakog "alternativnog puta", "lečenja vežbama (jesu korisne, samo protiv ADHD su 100% nemoćne, nije u pitanju "višak energije" nego problemi sa kontrolom impulsa, koncentracijom, i egzekutivnom funkcijom)" je razočarenje i gorčina - na kraju se shvati nije moralo da bude tako...
Ne znam kako si došao do zaključka da ja/ili bilo ko ovde,se oslanjamo na alternativnu medicinu.Naravno da idemo kod dečjeg psihijatra,i pratimo instrukcije.Moj je godinu dana koristio Concertu,a onda je doktorica ukinula. Dakle,onoliko koliko nam naša medicina može pomoći,a to je prilično oskudno,mi se isključivo na tu i takvu medicinu oslanjamo.Ovde pričamo o vaspitanju,o problemima sa kojima se naša deca i mi svakodnevno susrećemo.Kada govorim da ne treba previše biti u grču zbog ocena,to je na osnovu debelog iskustva,a ne zato što mi je šapnuo Hare Krišna,