Da! Inace dete sa adhd vec moze da se primeti sa tri god. Pa ko daje trogodisnjem detetu kolu da pije? Adhd sigurno ne potice iz kole, mada nije ni zdravo, ne treba bas puno konzumirati. Ali klinci sigurno ne dobiju adhd zbog toga.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пријатељу није медицина егзактана наука, као физика, рецимо.Po tebi je Oprina emisija (gledanost je jedino bitna, npr jel video neko kako Tom Kruz ničim izazvan skače po onom otomanu?) jednako relevantna kao i mišljenje naučne medicine? Neverovatno! Prosto roditelji "vide" ono što žele da vide, autizam je krajnje ozbiljna stvar da bi se o njemu govorilo na tako neozbiljan način. Takve emisije samo daju lažnu nadu roditeljima, i umesto da pokušavaju sve isprobane metode (specijalno razvijene metode rehabilitacije, psihosocijanke intervencije i sl - na žalost, jako ih je malo koje daju neke opipljivije rezultate, ali je bolje i bilo šta nego baš ništa) oni se povode za kojekakvim savetima a deca najviše trpe...
).
За болдовано, немој двапут рећи, а иначе пију мајке у трудноћи.Da! Inace dete sa adhd vec moze da se primeti sa tri god. Pa ko daje trogodisnjem detetu kolu da pije? Adhd sigurno ne potice iz kole, mada nije ni zdravo, ne treba bas puno konzumirati. Ali klinci sigurno ne dobiju adhd zbog toga.
Zdravo svima,ja sam ovde prvi put,dakle u pokusaju.Molim vas recite mi kakva je procedura u dokazivanju hiperaktivnosti?Odvedes dete kod pedijatra i sta onda?Plasim se bespotrebnog gubljenja vremena.Ja sam iz malog grada.Paracina,pa neznam dali je bolje da trazim uput za Beograd ili da pokusam sa nasim doktorima?Hvala svima unapred!

Da li zaista trebamo decu kljukati medikamentima da bi sedela u klupama i za vreme odmora? Da ti to treba da bude redovna procedura u skolama? Ne verujem! Zaista. Mozda postoje slucajevi gde je to ne moguce izbeci,ali ne treba vrsiti generalizacije, cemu je nase drusvo jako skolno. Koliko samo su tu prisutne nijanse i granice od deteta do deteta? Pa onoliko cudi koliko je ljudi..... Posmatrajuci sa strane (ako se to tako moze reci, jer sam prosvetni radnik ali na pocetku karijere pa se pomalo ustrucavam komentarisati nesto o cemu ne znam puno) imam utisak da se ta deca osecaju kao zbijena u cosak, a da smo mi nastavnici ti od koga se oni brane.... A oni samo su malo drugaciji,ne uklapaju se u prosek,zele vise paznje,razumevanja....pa posvetimo im se srcem koliko god mozemo! Niko nije imun na ljubav,a dete je uvek u pravu,jer je iskreno i neiskvareno i svaki njegov akt je iz srca,ono sto oseca, a mi treba da imamo sluha,znanja i da oslusnemo i prepoznamo sta deci treba. Ne treba taj problem toliko isticati da svi u zbornici budu podlozni "halo efektu",to nije dobar put,a ne treba ni zanemariti problem. Jednostavno treba pronaci zlatnu sredinu. Pitam se dal se i to mora naci i uciti iz knjiga i prirucnika? Ne bih rekla,to je vise stvar neke etike koje se zanemaruje i od malog problema pravi se problem skole! Pa to odmah povlaci pitanje ko su roditelji takvog deteta,pa komentarisu i zadiru u privatnost deteta i te porodice i kako onda da rezultat bude pozitivan kad se u startu tako krene? Takve podatke ne treba "zloupotrebiti" nije prfesionalno,to nije fer play i nije posteno prema detetu. Odakle pravo da se to komentarise i da bude izgovor za "propao slucaj". Sve mi to vise lici na ono "Ko nece da nadje nacin,trazi izgovor". Ne mora mi (kao sto i nije) plata biti veca ako zelim da pomognem ovoj deci,niti mi trebaju priznja i diplome,niti ispred imena ono dr mr , moja najveca satisfakcija i nagrada za trud bice srecno i zadovoljno dete koje ce izrasti u osobu koja ce ceniti prave ljudske vrednosti i umeti da ih prepozna i koja ce videti sustinu srcem,a ne biti vodjena predrasudama.

Свака ти част Мартина на овом посту...
Браво..
Да нам је више оваквих просветних радника као ти школство би цветало...
Искрено си ме одушевила..
Само настави да радиш са таквим ентузијазмом..
. Надам се да ће бити. Требамо причати о тој теми на рачун просветних радника,па да се та позитивна клима шири......Pozdrav la martini. Bilo bi mi drago da makar 10 odsto ucitelja i nastavnika delila tvoje misljenje. Ali na zalost....Eto ,ja vec drugi put kazem da se unapred strahujem dana kada moj decak krene u skolu. Ako ga uciteljica nece podrzavati, ne znam kako ce napredovati.
Da li zaista trebamo decu kljukati medikamentima da bi sedela u klupama i za vreme odmora? Da ti to treba da bude redovna procedura u skolama? Ne verujem! Zaista. Mozda postoje slucajevi gde je to ne moguce izbeci,ali ne treba vrsiti generalizacije, cemu je nase drusvo jako skolno. Koliko samo su tu prisutne nijanse i granice od deteta do deteta? Pa onoliko cudi koliko je ljudi..... Posmatrajuci sa strane (ako se to tako moze reci, jer sam prosvetni radnik ali na pocetku karijere pa se pomalo ustrucavam komentarisati nesto o cemu ne znam puno) imam utisak da se ta deca osecaju kao zbijena u cosak, a da smo mi nastavnici ti od koga se oni brane.... A oni samo su malo drugaciji,ne uklapaju se u prosek,zele vise paznje,razumevanja....pa posvetimo im se srcem koliko god mozemo! Niko nije imun na ljubav,a dete je uvek u pravu,jer je iskreno i neiskvareno i svaki njegov akt je iz srca,ono sto oseca, a mi treba da imamo sluha,znanja i da oslusnemo i prepoznamo sta deci treba. Ne treba taj problem toliko isticati da svi u zbornici budu podlozni "halo efektu",to nije dobar put,a ne treba ni zanemariti problem. Jednostavno treba pronaci zlatnu sredinu. Pitam se dal se i to mora naci i uciti iz knjiga i prirucnika? Ne bih rekla,to je vise stvar neke etike koje se zanemaruje i od malog problema pravi se problem skole! Pa to odmah povlaci pitanje ko su roditelji takvog deteta,pa komentarisu i zadiru u privatnost deteta i te porodice i kako onda da rezultat bude pozitivan kad se u startu tako krene? Takve podatke ne treba "zloupotrebiti" nije prfesionalno,to nije fer play i nije posteno prema detetu. Odakle pravo da se to komentarise i da bude izgovor za "propao slucaj". Sve mi to vise lici na ono "Ko nece da nadje nacin,trazi izgovor". Ne mora mi (kao sto i nije) plata biti veca ako zelim da pomognem ovoj deci,niti mi trebaju priznja i diplome,niti ispred imena ono dr mr , moja najveca satisfakcija i nagrada za trud bice srecno i zadovoljno dete koje ce izrasti u osobu koja ce ceniti prave ljudske vrednosti i umeti da ih prepozna i koja ce videti sustinu srcem,a ne biti vodjena predrasudama.
Хвала од. Надам се да ће бити. Требамо причати о тој теми на рачун просветних радника,па да се та позитивна клима шири......
Није лако функционисати на тај начин када нема подршке колега. Али не треба се обазирати на друге. Пратити своје срце,давати се деци и улагати у њих....е то је сигурна инвестиција у коју се исплати инвестирати.
Ја често цитирам Платона '' Држава неће много изгубити ако обућар нема појма о свом занату,једино ће Атињани бити лоше обувени, али ако васпитачи омладине буду рђаво испуњавали своје обавезе,упропастиће сву будућност отаџбине''.
Зато сам се и пријавила на овај форум. Седим у зборници, слушам и посматрам моје колеге наставнике,а не могу да ћутим, а да проговорим нема смисла,само бих извукла дебљи крај.
Ето чисто да имам неку подршку мојих виртуелних истомишљеника,кад је то тешко у реалном животу.
Хвала још једном!
А Ви сте исто просветни радник или ....?