Ja sam pre par dana imala priliku da slušam Profesora Bojanina. I osvojila me ljubav i toplina sa kojom priča o deci. Jedno od najlepše provedenih popodneva poslednjih meseci je bilo baš to.
BLPD, želim vam, svima, da ste na dobrom putu. :*
Moj muž ga je slušao pre izvesnog vremena i oduševio se.
Ja isto mislim da smo na dobrom putu. Znaće dr. Bojanin šta je sa njim i šta nam je činiti.
Važno mi je i da vide da li on uopšte može da završi treći i četvrti razred u New York-u na stranom jeziku jer nikako ne savlađuje jezik i govor kako treba. Ja bih tamo otišla na postdoktorske na dve godine čim odbranim doktorat, a srednja škola je besplatna i ponavljanja razreda nema.
Nego, koleginica iz NY mi reče da je Aspergerov sindrom, ako je to - jaka stvar! Njihov glavni menadzer podataka ima Asperger, za vreme sastanka pušta zvuke kada se iznervira ili obraduje, ima sjajne ideje samo malo izginu dok shvate šta je hteo da kaže i definitivno ne može da bude menadzer prodaje. Kaže i da ga baš vole jer su sigurni da neće menjati firmu jer mu smetaju promene. Kaže i da u samoposlugu ide samo sredom, ako ne ode u sredu nastane haos i drugim danom ne može pa žena i on gladuju. I sredom ne može da radi ništa drugo posle posla osim te samoposluge. Meni to baš i nije tako neobično.
Ovde kod nas, na autizam gledaju kao da je zarazan pa ja to više nikome neću ni da spomenem. Moj terapeut mi reče da možda i nije autizam nego buduća shizofrenija, ali taj čovek je definitivno težak pesimista.
Pošto stvarno ne znam koji je stav ok, naš ili američki - neću da se zamaram i iscrpljujem više, napravila sam klik u glavi i sve sam prepustila Bojaninu.
P.S. Ima li kod nas još neki časopis osim Psihijatrije danas u kome mogu da publikujem rad iz doktorata, a da je na SCI listi (Psihijatrija danas izlazi dva puta godišnje, a mislim da Veće univerziteta zahteva hard copy - u eri elektrinike oni traže papir! - da bi pročitali referat).