WithdrawnWater
Poznat
- Poruka
- 7.141
Ovo su divne, DIVNE vesti! Jako mi je drago da se nesto najzad pomaklo - u Vama, ali i u Vasoj porodici, da su se emocije otvorile, i da su izasle na povrsinu. Najgore je cutati i kidati se u sebi, i polako se u tisini odvajati od drugih ljudi, u tisini nekomunikacije. Divno je sto je Vas suprug konacno smogao snage da podeli sa Vama (sa sobom na prvom mestu) koliko se muci i koliko mu je pomoc potrebna - i naravno - NARAVNO! - da VAs suprug nije kriv ako je Vas sin autistican, i naravno da je krivica najteza kada se nosi unutra i u tisini sopstvene duse. Neophodno je da vas dvoje budete jedinstveni roditeljski par kako bi VAsem sinu bilo bolje, i kako bi jedno drugom bili podrska i pomoc u podizanju ovako specificnog i neobicnog komplikovanog deteta. Sjajne, sjajne vesti. Isto mislim i za VAsu mamu. Ovo su najbolje vesti koje sam cula poslednjih nedelja! Jako se radujem zbog toga, prosto zato sto vise necete biti tako sami i tako usamljeni u svojoj brizi, tuzi, i osecaju licne nedakekvatnosti i odgovornosti. Sada je najzad tu neko s kim to mozete d apodelite, i to je vise nego vazno za sve vas, kao i za VAs brak. Ne dajte se.
! Evo promenih avatar,onaj mi je dosadio! Moje balavce i te kako drma pubertet ,a naročito ovog starijeg genijalca. I mi se naravno sada zamlaćujemo što boljim uspehom na tromesečju i malo pre sam odložila knjige.Eh,nekad sam tako volela da čitam,a otkako je on pošao u školu,sve manje.Volela bih da sam bar malo kao ti i da mi školovanje i edukovanje nikad ne dosade,ali nisam.Nakon rada sa ,,neshvaćenim genijem,, moja energija je na minimumu i teško da bih mogla išta shvatiti komplikovanije od ljubavnog romana.E,da.Moj sin već mesec i po pije lek i pomaže mu-što jes,jes! Naročito je primetno na rukopisu,koji je sada nekako ,,pitomiji,,.Što se nastavnika tiče,oni se ni ranije nisu žalili na njega,ne zato što je ADD,već zato što je njegova hiperaktivnost uvek bila izražena u domenu sitne motorike(igranje olovkom,prstićima ili pravljenje aviončića pod klupom),pa im nikad nije smetao.Lek naravno nemože da mu probudi motivaciju za učenjem(kad je nema) niti mu pomaže u analizi i sintezi npr.matematičkih problema.Pomaže mu utoliko da može sa puno više strpljenja da savlađuje gradivo,(tj.da ne trči oko stola dok uči novu lekciju) i da samim tim i on sam ima mnogo manje frustracija.Ocene se polako popravljaju,on je malo zadovoljniji i sobom i školom,a ja i dalje izigravam glavni generator,samo što ulažem isto vremena,a manje energije nego pre.A, to je ooooogromna promena.Da i dalje moram onako momački da ga guram u leđa, mislim da bih ...neznam.Već sam bila na ozbiljnoj energetskoj rezervi i redovno pila AD-terapy.Toliko,pozdrav svima za sada. BLPD,ti si jaka i sposobna žena!

Ali, nemoj da se sekiras, kladim se da ce on bolje u zivotu proci od mladjeg, tako to obicno biva! Da li je smislio sta ce za matursko? Moj je bio smeker - crna legend kosulja, crne farmerke, crne la costa patike..., sam je tako hteo + ruza u ruci za pratilju (ona je njega snasla, taj ne zove ni drugove, a kamoli devojcicu), gurali smo ga otac i ja u ledja da krene, a posle sam ga "navodila" putem mobilnog do njenog ulaza... kad je sisla prekinuo je vezu...

Necu da generalizujem, ima izuzetaka.