Adaptacija stana od poda do plafona

To sam probala...lepljeno je raznim tim trakama...vise puta...da probam silikon..a gde se to stavlja? misklimmma kos tavim silikon na futer onda ce vrata da se zalepe za njega...i skidace se deo po deo...:rumenko: ili se to osusi i posle se ne lepi?

malo kasnim sa odgovorom :)
ne...ne tu...
ako su stakla malo rasklimana pa ne leze dovoljno stabilno pa i tu malo da prilepis silikonom...pretpostavljam da imas dupla stakla pa ako su oba rasklimana tu moze da produva...
a pominjala si neke pukotine pa i njih mozes da ispunis silikonom...
mozes da proveris sa spoljne strane da li su rokviri prozora dobro utopljeni u zid ili su se i tu pojavile rupa...pa ako ima obidjes krug silikonom (a mozes da proveris da li ima rupa i sa unutrasnje strane)...

uglavnom na takvim mestima trpaju silikon da bi prozori 'drzali' vetar...

a za ovo sto si inace navle kao glavni problem tu pomazu diht lajsne ...tj..trebalo bi ako prozori nisu previse iskrivljeni...

a koliko je prozora u pitanju i koliko su veliki?

e hvala.
a koliko to kosta? koja je cena po metru ili prozoru...kako se vec to racuna? i ko to radi? :rumenko:
stolar, ali gde da ga nadjem...ajde ako imas neke infos o tome sto ste vi radili, molim te posalji mi PP...:cmok2:

poslala pp
i zaboravila sam tamo da napisem, ako imas duple prozore lajsna se stavlja samo na spoljni
mene je izazlo oko150 evra za 3 dvokrilna,4 jednokrilna i 2 balkonskih vrata

malo kasnim sa odgovorom :)
ne...ne tu...
ako su stakla malo rasklimana pa ne leze dovoljno stabilno pa i tu malo da prilepis silikonom...pretpostavljam da imas dupla stakla pa ako su oba rasklimana tu moze da produva...
a pominjala si neke pukotine pa i njih mozes da ispunis silikonom...
mozes da proveris sa spoljne strane da li su rokviri prozora dobro utopljeni u zid ili su se i tu pojavile rupa...pa ako ima obidjes krug silikonom (a mozes da proveris da li ima rupa i sa unutrasnje strane)...

uglavnom na takvim mestima trpaju silikon da bi prozori 'drzali' vetar...

a za ovo sto si inace navle kao glavni problem tu pomazu diht lajsne ...tj..trebalo bi ako prozori nisu previse iskrivljeni...

a koliko je prozora u pitanju i koliko su veliki?

imam 4 prozora i jedna vrata..prozori su jedanostruki?!?!? :think: sa duplim staklom...ima 3 dvokrilna i jedan jednokrilni..prozsori oko 4-5 metara..a vrata npr 6m...
:)

Искрено, мислим да силикон није погодан за такав посао. Ја бих то урадио на следећи начин : да се обије малко зида, максимално 2-3цм око прозора и да се такав прорез испуни пур-пеном.
После тога треба обрадити те отворе ради постизања естетског дела посла.
Силикон се после наношења скупља за неки проценат приликом очвршћавања и није погодан за површине које су "сипљиве" (као зид, који увек има честице прашине).
Пур-пена се након наношења шири и на тај начин улази у пукотине које не могу да се дохвате силиконским пиштољем. Погодан је за заптивање пукотина које имају сипљив материјал са једне стране (или обе) јер прашину и ситне честице лепи за себе и чини их делом масе.
Ово је уједно и најјефтиније решење.
За сама стакла је наравно најпогоднији силикон али и ту има разних врста па се треба распитати.

Cene mebl tkanina se strasno razlikuju..sad sve zavisi sta zelis,tj sta si zamislila...U nekom pristojnom opsegu cena izbor je drasticno manji...Skoro sam videla lep mebl u YU SORBON radnji na Bulevaru i cene su do 1000 dinara po metru.
Ja sam kupovala od Polydeca do Italtesa,ne bi li dobila sta sam zamislila.
Ruke se opet razlikuju.Najvaznije je kako ti majstor to uradi i da ti ne unisti skupo placen materijal.
Imam savrsenog tapetara,ako hoces tel na pp.z;)
Berzu mi je presvukao za 80e,manje fotelje za po 40e a dvosed za 120e cini mi se...Stolice su bile po 15 po sedalnom delu+ naslon..tj.mislim 20 ukupno.

Ćao, vidim da je ovo strai post, ali se nadam da možeš da mi pomogneš. Planiram da sredim neke stare stilske stolice, odnosno da ih tapaciram. Da li još uvek imaš kontakt majstora za tapaciranje za kojeg si napisala da je savršen, a vidim i da je povoljan. Puuuuuno ti hvala!!!!!!!

Mirka, jedna molba i od mene, treba mi pod hitno adrese ili štagod, firmi ili pojedinaca koji rade harmonika-vrata, ako usput dobijem i cene po m2, uhhh, biće divno.
P.S.
Mirka izvini, vidim da se svi tebi obraćaju, pa i ja oma krenula :D

:zcepanje: Pa jes , vreme je da otvorim neki info telefon , call centar , sta god i da mlatim pare na informacije :lol:

Na zalost ne mogu da pomognem ...ne'am pojma ko radi harmonika vrata.
Probaj google.

:vudu: mala ....kikikikiki...

Ocu bre ....samo da uvedem onaj 0800 ... ...

A reklama ce biti ....pozovite Mirku ...i saznajte ....gde ima jeftino moleraj, koliko kosta kilo glet mase ....koji fugomal je najbolji na trzistu .....

Ako pozovete u narednih sat vremena ...saznacete i ....kako preziveti uprkos majstorima i sve to za samo xx.990 dinara + pdv .

:vudu: mala ....kikikikiki...

Ocu bre ....samo da uvedem onaj 0800 ... ...

A reklama ce biti ....pozovite Mirku ...i saznajte ....gde ima jeftino moleraj, koliko kosta kilo glet mase ....koji fugomal je najbolji na trzistu .....

Ako pozovete u narednih sat vremena ...saznacete i ....kako preziveti uprkos majstorima i sve to za samo xx.990 dinara + pdv .

.... i to nije sve! Ako pozovete u narednih 15 minuta dobićete i komplet fantastičnih noževa od nerđajućeg čelika!

oprostite za off, bilo je jače od mene

:mrgreen:

Dobra tema zaista. :D
Meni treba savet u vezi krecenja.
Razmisljam nesto, da stavim neki trajni zid u dnevnu, pusac sam i svi ukucani,prasina, smog...zaprlja se pa svake godine krecenje.
Gledala sam kataloge Valpente, ali bih da vidim jos nesto. Videla sam i nesto malo iz Bombetona ali bas malo.:confused:
Vec sam radila u kuci u Srbiji jedan trajni ali na stepenistu i to sam izvela nesto na svoju ruku ni majstor nije znao kako ce ispasti :mrgreen:
Ispalo je fantasticno ;), ali to je stepeniste unutrasnje i hodnici, ne bi se uklopilo sa dnevnom.
Ima li neko iskustva? Savet? Koja firma ima osim Valpente?
Hvala.

Back