Adaptacija stana od poda do plafona

:zcepanje: sta ti je biznismen :zcepanje:

Imam roletne al me mrzi da ustanem da ih spustim kad se npr "zacitam " :cool: a ne mogu da citam u mraku ....a onda prolaznici bleje u moju knjigu :lol:

ja sma skoro 30 godina ziveo u prizemlju i apsolutno su mi jasni problemi sa citanjem :mrgreen:

ja sam to resavao spustanjem roletni cim pocne da se smrkava...to mi je postala rutina kao zakljucavanje ulaznih vrata stana i pranje ruku...

sad..imas i roletne na daljinac ali...ko ce da ustaje i trazi daljinac kad je u knjizi rasplet ;)

ja sma skoro 30 godina ziveo u prizemlju i apsolutno su mi jasni problemi sa citanjem :mrgreen:

ja sam to resavao spustanjem roletni cim pocne da se smrkava...to mi je postala rutina kao zakljucavanje ulaznih vrata stana i pranje ruku...

sad..imas i roletne na daljinac ali...ko ce da ustaje i trazi daljinac kad je u knjizi rasplet ;)

A tek razrada... Pa zaplet... Auu... :zper:

E sto volim kad se razumemo ....
Osim toga daljinac sigurno radi na baterije a one ce se garant isprazniti taman kad je najbitnije.

I sto mi to niste rekli kad sam ugradjivala pvc...sad mi kazete za roletne da daljinski ???!!! :evil:

Nisam u prizemlju al kao da sam u izlogu ....u mojoj zgradi posle 20 h svetlo sija jedino u nasem stanu ...pa prolaznici neminovno gledaju gore da vides ko je to preziveo povecerje :lol:

Moj dečko kaže da ceča zgrada iznad može da ga prepozna po dupetu, po licu nema šanse :zcepanje:

Pa menjajte malo pozu :lol:

Ej ja sam zivela 20 godina na III spratu.
Komsija prekoputa mi je video direktno u krevet.
Leti se ja budim, protezem, otvoreni prozori , butke sevaju a onda cujem njega , cangrljaju soljice za kafu a on mi dovikuje sa terase : dobro jutrooooooooooooooooooooo :evil:

Pa menjajte malo pozu :lol:

Ej ja sam zivela 20 godina na III spratu.
Komsija prekoputa mi je video direktno u krevet.
Leti se ja budim, protezem, otvoreni prozori , butke sevaju a onda cujem njega , cangrljaju soljice za kafu a on mi dovikuje sa terase : dobro jutrooooooooooooooooooooo :evil:

:zcepanje: Ne, on ne želi da mu vide lice :lol:

Ја имам на кући одличне ПВЦ прозоре Вујић Ваљево. Претпостављам да ћу морати купити венецијанере да ме не гледају са улице. Јесу они тамни, скоро непровидни споља, али што је сигурно, сигурно је.

Ma mene znaju, od malena :lol:
I tako od folija dodjosmo do ....do tamo gde nismo planirali :lol:
A pusi je opet iznela najmracnije tajne i posle ce da kaze da sam ja kriva :cool:
Ko onomad ...
Jes vala, i to što kažeš... znači folije otpadaju, vide se po mraku.... znači roletne na daljinski... znači još jedan daljinski...

evo i mog update-a po pitanju gajbe.
uselili smo se pretproslog vikenda (voce na trpezarijskom stolu nije stavljeno za potrebe slikanja vec zbog trudnice koju imam u stanu :D - jede voce kao..hm...trudnica)

mini put od golubarnika do stana :D

delimicno zavrsenu kuhinju sam postovao na:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12420006&postcount=2544

imam pitanje u vezi sa celicnim gredama (slika u sledecoj poruci) u dnevnoj sobi. inicijalno je bila ideja da se ofarbaju u boju u kojoj je ofarban i deo zida medjutim i dalje deluje cudno.
sta se preporucuje za oblagajne za oblaganje takvih greda (da ako je moguce sto pribliznije asocira na postojece drvene grede?)

slike kupatila, wc-a, decje i spavace sobe i garderobera neki drugi put (ima tu jos za uraditi :mrgreen:)

Prilozi

• IMG_0538.jpg
    IMG_0538.jpg
    55,2 KB · Pregleda: 112
  • IMG_0550.jpg
    IMG_0550.jpg
    21,8 KB · Pregleda: 103
  • IMG_0808.jpg
    IMG_0808.jpg
    84,2 KB · Pregleda: 111
  • IMG_0999.jpg
    IMG_0999.jpg
    50,3 KB · Pregleda: 141
  • IMG_1020.jpg
    IMG_1020.jpg
    53,5 KB · Pregleda: 150
Poslednja izmena:
Moj predlog bi bio subjektivan, da nazove strucni (ali iz drugog podneblja).
Posto je to stambeni prostor a nosac je celicni, predlozio bih obaveznu protivpozarnu izolaciju.

planiran je PP premaz.
da li je u redu da se preko tog premaza naknado farba zeljenom bojom ili oblaze folijama (kao za univer/medijapan u nekom 'rustucno drvenom' fazonu - jos uvek trazim resenje za te grede...)?
ruzno je sto se vide mesta na kojima je vareno.

Као што сам обећао, цене трске:
Proizvod Cena

Trščane ploče 5 cm (prva klasa) …………………. 238 din/m²

Trščane ploče 5 cm (druga klasa) ……………….. 185 din/m²

Trščane ploče 2 cm ………………..……………….. 215 din/m²

С тим да не постоје плоче од трске које се производе у дебљини од 10цм, тако да је једино могуће комбиновати 2X5цм.
Како је цена стаклене вуне око 100 дин/м2 (податак из 2008.), однос цена је ~2,4:1, што је пристојна разлика. На мањој квадратури није значајна али када су већи објекти у питању јесте.
Ко воли...

...pitanje...svi mi prichaju da je staklena vuna oooopasna po disajne organe...vidim da ima struchnjaka, pa bih molio da potvrde ili demantuju...sa obrazlozhenjem...:)
Стаклена вуна која се производила код нас, у бившој Југославији, је рађена по старој технологији и као таква је приликом рада, а посебно приликом сечења, остављала веома ситну прашину силикатног порекла. Производила је свраб коже и проблеме са дисањем. Осим тога, умела је да се временом смрви толико да је пролазила кроз, на пример, ламперију.
Данашња стаклена вуна нема пуно везе са том стакленом вуном а у пуно случајева људи погрешно називају стакленом минералну вуну.
Погледај : http://www.build.rs/index2.aspx?fld=tekstovi&ime=bm0746.htm

Staklena vuna ranijih generacija (pre dvades godina i vise) je bila duzih, debljih vlakana i samim tim visesrtuko opasna, povreda koze, disajnih organa itd. Danas se preporucuje nosenje maske za nos i usta, jer fine cestice mogu uci u disajne organe i naneti trajne stete. Zadnjih godina su vodjene razlicite studije na zapadu i nema dokaza za bilo kakvo razmisljanje. Generalno: staklenu vunu obavezno sa maskom i rukavicama postavljati, sa parnom branom ili folijom zastititi, prelaze oblepiti i obavezno dobro izluftirati...Ima puno materijala u gradjevini koji se moraju oprezno koristiti. Preporcljivo je procitati sta pise na produktima (posebno, sitno napisano).

Back