Abu Dhabi... Dubai

nema veze za link far.snasao sam se.hvala ti puno na odgovorima.aktivno pretrazujem sve novije informacije da bih tacno znao koliko mi treba tamo za zivot i stvarno je istina da su skole skupe.cijene se krecu,po onom sto sam nasao od 1500aed pa sve do 10000aed zavisno od skole,tako da cu ipak traziti taj schooling allowance pa koliko god dali,ok.a iskreno se nadam da ce i zena cim se malo sredimo tamo uspjeti naci posao(bilo kakav)i onda ce odmah sve biti lakse.hvala svima na savjetima

Au brate.
Ova moderna prcačica na svakom živom forumu, sve živo zna, samo pametuje nešto ***** bezveze!
kao keva joj ima boga oca, firme, hotele, kupleraje, a ona putuje svuda zivo, pa ovde na forumu pleni narod jadni svojim avanturama.
c c c

garant zivi u srbiji u nekom selu. nije videla ni gradove po srbiji a kamoli po svetu. i onda tako nemajuci tamo sta da radi, mlati po forumima od jutra do sutra. idi brate na IRC pa se tamo mlati. ima vas tamo slicnih podosta.

ma selo u srbiji je za nju premija, koliko lupeta vjerovatno je u nekom zatvoru, gdje joj je mama (vlasnica hotela i gradjevinskih firmi) radi kao čistačica pa joj je doturila neki uredjaj da se konektuje na net pa da njaka naivne klošare...
:rotf:

moze li neko iz svog iskustva da kaze koliko vremenski traje taj relocation od vremena kad firma odluci da te primi(naravno mislim na emirate)?da li je istina da to traje 3-4 mjeseca i da li bi to islo brze da si tamo na licu mjesta(pretpostavljam da bi)..jos nesto me interesuje da li je moguce zivjeti u Sarjah-u a raditi u Dubaiu?nasao sam da je razdaljina svega 13km(manje -vise) ali isto tako znam da je to malo konzervativnija sredina pa me interesuje da li bih imao problema ako bih tamo bio da dovedem porodicu da zivi sa mnom?unaprijed hvala svima na odgovorima

Poslednja izmena:
to sve zavisi od papira. ako firma ima sve sto immigration trazi onda mogu da ti to odrade za nedelju dana, mozda dve. ne vidim zasto bi trajalo 3-4 meseca :) sharjah je ok za ziveti. mnogo jeftinije nego dubai ali ako radis u dubaiju a zivis u sharjah onda ocekuj nekoliko sati voznje tih 13km, svaki dan kad ides na posao i kuci :)

Koliko se ja secam, kad je moj muz nasao posao ja sam dosla posle dva meseca. U tom periodu je prvo firma zavrsila njemu papire, pa kad je on sve imao mogao je da podnosi za mene. I jos je njega zakacio ramadan, kad manje rade i sve traje duze. Oni su u stvari vrlo slicni kao ovi nasi, zoves da pitas sta ti treba od papira, kazu jedno, kad dodjes traze drugo, tako da je najbolje da uvek nosis sve papire kojih se setis da mogu da ti zatrebaju. A njih kad pitas kad ce biti gotovo, odgovorice ti inshallah. Tako da probaj da se ne nerviras ako nesto zapne.

Proveri Gulf Air ili Oman Air (ali nije direktan let). Flydubai leti do Aleksandrije samo, mislim da ti se ne isplati jer je posle cimanje do Kaira, bilo busom ili vozom. Egyptair moze imati ok cenu, ali sezona ide sada, pa su sve karte skupe.

Hvala Aribi. Pogledacu. Vec sam proveravao FlyDubai i GulfAir. Oman-air ne znam da li sam. Svejedno pogledacu opet. I kakva im je to sezona u sred leta po ovoj vrucini? Ko uopste putuje u ovo doba? :)
Egyptair nije bio jeftin cini mi se, kad sam gledao pre neki dan. Etihad? to bi bilo cool :)
Poz!

Back