Abu Dhabi... Dubai

Jel postoje neke agencije ili nesto slicno, koje rade ove stvari u vezi diplome? Da ne moram licno da idem u Srbiju zbog toga. Posto sam saznao da je procedura: sud, ministarstvo pravde u Beogradu, ministarstvo spoljnih poslova, srpska ambasada u Kairu i na kraju ministarstvo spoljnih poslova u Emiratima. U vezi prevodjenja na engleski pretpostavljam da treba da se uradi pre bilo cega drugog.

Pre nekih 3 godine je bilo ovako- prvo palata pravde da lupe neke pecate, pa onda kod prevodioca, ima jedan odmah ispred suda, da prevede zajedno sa tim pecatom, pa nazad u sud, pa posle toga ministarsvo pravde, pa spoljnih poslova, pa ambasada Egipta u Beogradu. Ja mislim da to ne moras licno da radis mozda moze neko za tebe, a ovde moj muz misli da je nosio u Egipatsku ambasadu na Karami, pa u Ministarstvo inostranih poslova.

Hvala Far :)
Palata pravde u Beogradu takodje?
Znam da ne moram ici licno ali ko ce da mi to uradi? Brat mi je u Crnoj Gori, sestra studira. Nema ko. Osim nekih prijatelja mozda da ih pitam :)
A trebao bih i novi pasos da napravim. I da pokusam da zaobidjem ambasadu u Kairu i prijavim brak i dete direktno kod maticara. Ako bude moguce i izvodljivo. Mozda ni to ne moram licno! Videcu da zamolim nekog.
Znaci da mogu da zaobidjem ambasadu u Kairu i sto se overe diplome tice?
Ti si uvek od velike pomoci :)
Pozdravi i Milana

Hvala Far :)
Palata pravde u Beogradu takodje?
Znam da ne moram ici licno ali ko ce da mi to uradi? Brat mi je u Crnoj Gori, sestra studira. Nema ko. Osim nekih prijatelja mozda da ih pitam :)
A trebao bih i novi pasos da napravim. I da pokusam da zaobidjem ambasadu u Kairu i prijavim brak i dete direktno kod maticara. Ako bude moguce i izvodljivo. Mozda ni to ne moram licno! Videcu da zamolim nekog.
Znaci da mogu da zaobidjem ambasadu u Kairu i sto se overe diplome tice?
Ti si uvek od velike pomoci :)
Pozdravi i Milana

Da palata pravde u Beogradu. Za overu diplome mi nismo nista slali ambasadi u Kairu. Sad za prijavu deteta ne verujem da ces moci direktno u Srbiji, jer je ovde rodjeno, pa mora preko ambasade, tako su bar nama rekli, mi smo zvali nase ministarstvo inostranih poslova u Srbiji da se raspitamo. Jer i ovde smo culi i od raznih prijatelja da su ovi iz Kaira katastrofa, ali mi smo izgleda imali srece, poslali papire i posle dve nedelje nam stigao pasos za dete, jedino sto je plavi, pa kad odemo u Srbiju, mi cemo zameniti, jer u Kairu ne izdaju crveni. Ne znam gde si se vencao, mi smo se vencali u Srbiji pa smo tamo te izvode overavali kao i diplomu, da bih ja mogla da dodjem, a ako ste se vencali ovde pretpostavljam da mora preko ambasade. Koliko je tvoje dete, jel nema nikakav pasos? Nama su u bolnici kad sam se porodila dali papir sa objasnjenom procedurom za prijavu deteta ovde i pisalo je da to mora da se obavi u roku od 120 dana, da dete dobije vizu.

Ej Far, a u vezi diplome, kazes da prvo u palati pravde lupe pecat pre prevoda na engleski. A ovde u Emiratima jel ti treba i original diploma sa tim jednim pecatom ili je dovoljan samo prevod sa svim ostalim pecatima?
Ovaj gospodin konzul u Kairu me stalno zbunjuje. Sve nesto nedoreceno pa posle dodaje stvari...
Kontaktirao sam maticara u Srbiji. Kaze mora preko konzulata. A danas kaze moze i direktno LOL Mati moja mila :D
Ako posaljem diplomu u Srbiju i neko mi to sve odradi tamo i ako na taj nacin zaobidjem ambasadu u Kairu - extra! :)
Jos ako posaljem sa diplomom i dokumente za prijavu braka i deteta i to mi se odradi onda vise nemam sta osim novi pasos. A to cu kad stignem. Mozda skoknem do Kaira jedan dan. Blize je nego Beograd. Samo ne znam jesu prestali politicki problemi u Egiptu ili se jos kolju :)
Vencao sam se ovde u Dubaiju i sve sam overio gde treba. Ali moja zena je filipinka :) Tako da posto ovde ima filipinska ambasada, prvo smo cerki napravili njihov pasos. Inace vencali smo se 2007. a cerka se rodila 2009. :)) Zamisli kako sam ja spor sa papirima :D

Da prvo lupe pecat na original, pa odneses kod prevodioca da prevede i diplomu i pecat. Ne znam da li ti treba i original Milan je i to poneo, ali ne znam da li mu je neko trazio i prevod a ne original. A to sto ti jedni govore jedno drugi drugo ne cudi uopste, mi kad smo zvali ministarstvo inostranih poslova da pitamo da li dete mozemo da prijavimo direktno oni su nam prvo rekli da oni to ne znaju nego da zovemo Kairo, da pitamo njih. Kazem ti probaj preko Kaira da zavrsis sta mozes mozda i ti budes imao srece, a za pasose bolje sacekaj da odes u Srbiju jer ovi ce ti dati plave. A to sto davis sa papirima bas te briga, vazno je da dete ima pasos, pozz

Imam uverenje samo treba da se prevede na engleski prvo jel tako? I posle prevodjenja overa u palati pravde pa u MUP-u, kako ti kazes zmaju, a? Ili se pecat u Palati Pravde uzima pre prevodjenja? Kao u slucaju diplome?
A drugo pitanje je: da li neko moze da odradi ovo umesto mene ili moram licno? Uverenje o nekaznjavanju sam dobio a nisam licno bio tamo. To je uverenje iz SUP-a. Verujem to je to isto koje treba da se prevede i onda, kako zmaj kaze, na overu u Palatu Pravde pa MUP. SUP - MUP. Trt-mrt. Znaci SUP izdaje a MUP overava a?

Imam uverenje samo treba da se prevede na engleski prvo jel tako? I posle prevodjenja overa u palati pravde pa u MUP-u, kako ti kazes zmaju, a? Ili se pecat u Palati Pravde uzima pre prevodjenja? Kao u slucaju diplome?
A drugo pitanje je: da li neko moze da odradi ovo umesto mene ili moram licno? Uverenje o nekaznjavanju sam dobio a nisam licno bio tamo. To je uverenje iz SUP-a. Verujem to je to isto koje treba da se prevede i onda, kako zmaj kaze, na overu u Palatu Pravde pa MUP. SUP - MUP. Trt-mrt. Znaci SUP izdaje a MUP overava a?

Ne postoji SUP samo MUP (ministarstvo unutrasnjih poslova)

Treba mi svasta. Puno toga... Najmanje mesec dana bih sredjivao papire kada bih otisao u Srbiju. Ako ce firma da me ceka mozda tako i uradim. Ako ne onda nek oni vide kako ce da mi izmajmunisu novu vizu :D

Treba mi svasta. Puno toga... Najmanje mesec dana bih sredjivao papire kada bih otisao u Srbiju. Ako ce firma da me ceka mozda tako i uradim. Ako ne onda nek oni vide kako ce da mi izmajmunisu novu vizu :D

Vidi to nekako. Nemas pasos ne mogu da ti produze vizu a kako ces da se vratis kad imas stari pasos. Mislim da moras da kontaktiras ljude ovde u ministarstvu.

Back