o00o
Aktivan član
- Poruka
- 1.277
Jel može jedno pitanje za one koji imaju svežija iskustva: Koliko vremena prodje od aplikacije (slanja CV-a) bilo firmama direktno ili head hunter-ima pa do prvog poziva i pokazivanja nekakvog interesa istih.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel može jedno pitanje za one koji imaju svežija iskustva: Koliko vremena prodje od aplikacije (slanja CV-a) bilo firmama direktno ili head hunter-ima pa do prvog poziva i pokazivanja nekakvog interesa istih.
dobri ljudi mozete li mi odgovoriti nesto vezano za turisticku vizu?
zanima me sta je sve potrebno za turisticku vizu za dubai i da li bi mi hotel sponzorisao tu vizu kad bih uplatio 4 nocenja jer bih isao ponedjeljkom a vracao se odmah u petak?hvala unaprijed na odgovorima
znaci pravila su se promenila. jos bolje. malo skuplja viza ali ne treba depozit. super
Aribi meni treba novi biometrijski pasos. Imas li sta?D
Salim se. Mogu napraviti u Kairu ali moram dva puta ici. I to ostati 4-5 dana prvi put. I tako.
Aribi znas li mozda koje su to agencije koje urade tu vizu za te pare-150eur bez sponzora i depozita hitno mi je ?stavi mi link ako znas par za jednu.
ima neka u Beogradu na Vracaru kontakt osoba je Ivana karanovic da li je neko cuo za nju,da nije prevara?agencija je Beg Alrafid izdavanje viza za UAE
I meni isto to treba trenutnoStavite me u Cc
![]()
Pozdrav svima.
Da li neko zna kakve su sanse za posao gradjevinskog inzenjera?
Dobro govorim engleski, poznajem rad na gradjevinskim softverima, ali nemam iskustvo.....
Ima li neko iskustva sa poslom inzenjera?
Iskreno, tesko je za gradjevince trenutno, jer gradjevina poprilicno stoji, mnogi zapoceti projekti su blokirani i ne zna se kada ce biti nastavljeni. Vecina velikih poznatih gradjevinskih, inzenjerskih ili consulting firmi (Parsons, Aecom, Mace, Snc Lavalin...) salju ljude na neplaceno, otpustaju, a one koji rade ne placaju kako bi trebalo i kao nekada. Neki projekti se polako zavrsavaju, neki stoje, a oni koji su trebali da pocnu, ne pocinju... Na svemu se zakida.... Nekoliko ljudi koje poznajem trenutno trazi posao u tim vodima, apliciraju, a slabo ih zovu na intervjue...I ovde je, kao i svuda neophodna veza i preporuka za posao (sve vise i vise), a najstrasnije je sto zapadnjaci polako odlaze (jer nemaju interesa da ostaju ovde), a njihova mesta preuzimaju Indusi, Pakistanci i ostali koji naravno dovode svoje ljude....Samim tim ova zemlja sve vise tone u nekvalitet, jeftinu radnu snagu, fusheraj i sve ostalo sa tim u vezi...Posla ima u Sales & Marketing, farmaceutske kuce (rezervisano za egipcane i induse, mada i po neko nas se nadje tamo, kao npr. moja drugarica koja radi za Novartis) , hoteli i ugostiteljstvo (ali mnogo slabo placeno), Nastavnici (rezervisano za zapadnjake, ali opet i mi tu negde mozemo da se uglavimo ponekad), administracija uvek ima posla i to je to.....
Ne bih da te obeshrabrim, ali tesko je...pogotovo za nekoga bez iskustva, mada to nije razlog za odustajanje, uvek CV moze da se nakiti, malo da se zaobidje istina i to je to...Sa znanjem inzenjerskog softvera mozes da radis kao CAD Technician ili slicno, sto nije lose za pocetak, ali je problem upasti sada kada ima slabo posla...mada, ne znaci da ce ovako biti do veka, mozda se pocetkom sledece godine stvari promene....
Ali...situacija je potpuno drugacija u Kataru i Saudijskoj Arabiji. Tamo ima puno projekata i dobro placenih poslova. Pokusaj da izguglas vise o tome. Pozzzz