A1 / Vip mobile - Pitanja i odgovori

Da prekinem seriju uzastopnog spama, i postavim neko pitanje . Elem, kupio sam pre nekih godinu dana telefon sa post pejd karticom Vip-u i zanima me sledece . Elem u pitanju je smartphone HTC Magic koji je tada kupljen za najnovijim softverom verzije 1.5 u medjuvremenu su izasle verzije 1.6 , 2.0 pa cak i 2.2 pa se ja pitam sledece, da li postoji mogucnost da mi oni instaliraju najnoviji softver ili to moram sam da uradim negde (zapravo znam i gde ali da ne bih lutao po privatnim prodavnicama za servisiranje pitam ako mogu i Vipu i sebi da ucinim dobro :lol: ) ? Znaci , da li Vipovci to rade ?

Nazovi korisničku službu dok je još besplatna za postpejd korisnike, mada mislim da i tu malo ošamare po računu :lol:
Daj instaliraj sam sebi softver na komp i radi bekap redovno, ja moj blekberi samo ukačim i gurnem ispod stola, ne znam ni kada je gotov bekap ili upgrade :)

Imam jedno pitanje....imam s Vipom (nazalost veliku moju) ugovor ..i placam samo pretplatu posto mi se uopste nije isplatilo da preko njih telefoniram....imam dug od 2 zadnje pretplate....i sta se desava ...Vip nazove moje komsije prve prvog s leve i prvog s desne strane posto zivim u kuci i kazu da su ih greskom dobili ali eto kako vec zivimo u istoj ulici da kazu da sam duzna 25 eura znaci 2 pretplate....Moje pitanje da li je Vip povredio time moju privatnost i da li mogu da ih tuzim za to?

Nazovi korisničku službu dok je još besplatna za postpejd korisnike, mada mislim da i tu malo ošamare po računu :lol:
Daj instaliraj sam sebi softver na komp i radi bekap redovno, ja moj blekberi samo ukačim i gurnem ispod stola, ne znam ni kada je gotov bekap ili upgrade :)
Ma strah me da se uhvatim u kostac sa tim da ne pokvarim nesto . Volim svoj HTC kao dete :lol:
Imam jedno pitanje....imam s Vipom (nazalost veliku moju) ugovor ..i placam samo pretplatu posto mi se uopste nije isplatilo da preko njih telefoniram....imam dug od 2 zadnje pretplate....i sta se desava ...Vip nazove moje komsije prve prvog s leve i prvog s desne strane posto zivim u kuci i kazu da su ih greskom dobili ali eto kako vec zivimo u istoj ulici da kazu da sam duzna 25 eura znaci 2 pretplate....Moje pitanje da li je Vip povredio time moju privatnost i da li mogu da ih tuzim za to?

Mozes .

Da opisem i ja svoje "dobro" iskustvo sa vipom.

Potrebna mi je kartica za duze razgovore i vidim vipovu reklamu za pripejd tarifu " isto prema svima".
Uspostava veze je 6 dinara i nesto para, a minut razgovora u nacionalnom saobracaju 1,77 sa pdv-om. Racunam 60 minuta razgovora je oko 105 dinara i uspostava veze 6, ukupno 111 din. za 60 minuta razgovora sasvim ok cena. Manje od 2 din. po minutu.

Uzmem ja karticu vipovu, odaberem opciju koju sam naveo i krenem da razgovaram.

Ali ne lezi vraze Svaki, ali svaki razgovor biva prekidan na tacno 5 minuta. I tako za sat razgovora ja moram 12 puta da pozovem isti broj, da mi vip 12 puta naplati uspostavu veze. I umesto onih 111 din. koliko sam racunao da ce me izaci razgovor, mene razgovor izadje 170 din. Znaci 60 % skuplje. Ali nije toliki problem ni u tome.

Problem je u VARANJU korisnika i MALTRETIRANJU korisnika.
Ako neko ne navede u reklami za opciju koju nudi da ce razgovor biti prekidan na svakih 5 minuta , da je to vrsta varanja svojih korisnika.
Ako mene vip tera da za razgovor od 60 minuta moram 12 puta da pozovem broj s kojim zelim da pricam, onda je to maltretiranje.

Ali diobro. Jednom mogu da me zaebu, ali vise ne.

Ma jok. To ti je borba sa vetrenjacama. Verovatno bi dobio odgovorda je problem u mom telefonu ( kartica ubacivana u 3 telefona i uvek isto) , ili da je mozda problem u mrezi - losiji prijem i tako to .....
Lakse mi je bilo da uzmem karticu i secicama je slatko isecem.
To je tzv. greska 307 sekundi koja postoji od samog postojanja te tarifne opcije,problem je sto su oni to namerno namestili jer cim predjes na drugu tarifnu opciju ta greska se izgubi.

E, ovako... telefon trazi da izaberem mrezu, kad kliknem na VIP pise na nemam pristup toj mrezi, a VIP postpaid korisnik sam. Isla sam i na rucno i automatsko trazenje mreze i nece da prihvati. Prilikom rucnog trazenja mreze izasla mi je telenorova, pa sam slucajno kliknula i sad mi ona stoji, ali telefon ne prima poruke, pozizve niti ja mogu da saljem iste jer zahteva svoju mrezu. Restartovala sam ga, vadila karticu i nista.. da li neko zna kako da resim ovaj problem?

Vip funkcionishe pomocu shtapa i kanapa, preko korisnichkog servisa mozes da dobijes jedini savet - da restartujes telefon i to im je jedini savet kokji daju. Koliko god puta da zovete, uvek ce vam dati isti savet da restartujete telefon sve dok ne malaksate i dignete ruke :mrgreen:

Back