- Poruka
- 240.655
Niko nista ne daje tek onako.Ne zaboravi da najčešće ne kupuju te mercedese i golfove, već ih dobijaji kao dar. Još uvek ima ktitora u Srbiji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Niko nista ne daje tek onako.Ne zaboravi da najčešće ne kupuju te mercedese i golfove, već ih dobijaji kao dar. Još uvek ima ktitora u Srbiji.
A šta ako Srbija odustane od puta ka EU...EU je ionako jedini bog novoj eliti...
Šta Vas birga za Hrišćane, ionako niste vernici...fali vam para od crkvenog poreza....crvi..
Nek uvedu plaćanje i tarife, ko da više dobije većeg Boga,,,ionako oni koji o tome razmišljaju na taj način ni nemaju interes u NJemu...
Nemojte samo tražiti svoje plate, doprinose, svoje dostojanstvo...nemojte tražiti odgovornost kod političara i "državnika" koji će i Vas uskoro prodati..opet krivite Boga i crkvu...
A da kmožda i sami postanete popovi pa da živite luksuzno...ne, postanite patrijarsi..ali promenite pravila i prilagodite srkvene kanone ulasku u EU,...jer nema alternativu,..ako se obraćaš Bogu za pomoć, odaberi preko kog operatera iz EU se obraćaš i otvori pej 'pal nalog da platiš božije usluge...
Brezalternativno tonemo...ali brez...
Neki misle da se bas sve moze kupiti novcem, ali bar dve stvari ne mogu - spasenje i zdravlje (i naravno, ljubav).
Sve i kad bi se uveo porez, opet bi ljudi davali potajno svestenicima, u kuci, sto u poklonima za crkvu, sto u novcu ili poklonima za njih same. To je ono sto mnogi ne razumeju.
Neki misle da se bas sve moze kupiti novcem, ali bar dve stvari ne mogu - spasenje i zdravlje (i naravno, ljubav).
Sve i kad bi se uveo porez, opet bi ljudi davali potajno svestenicima, u kuci, sto u poklonima za crkvu, sto u novcu ili poklonima za njih same. To je ono sto mnogi ne razumeju.
Ružno je što crkva igde ima cenovnike...to se slažem...to daje osnova ateistima da traže porez za istu, fiskalne kase i sl. kapitalistička sranja..
Svaki vernik koji je prihvatio veru na ispravan način daće pilog crkvi, ne zato da bi pop bio deblji, nego u skladu sa učenjem trenira svoj um, trenira svoje strasti, potrebe i sl...trenira duh..što reče, daj caru carevo (porezi, takse državne nametačine) i bogu božije (molitva, odricanje, umerenost pa i odricanje od materijalnih dobara i težnja duhovnom...ali ne u onom smislu transa...kako će ovde neki neupućeni kontati...nego baš u smislu da mirno i bez puno mozganja gde će taj novac koga su se odrekli otići...) nije moje da o tome razmišljam...ako sam se odrekao u ime Boga, odrekao sam se...ako sam se odrekao u ime nekog deteta kome je potrebna pomoć, odrekao sam se...ne pitam dalje niti me zanima...svako ko traži račun od crkve da ne bi pop zloupotrebio pare, ima problem sa svojom verom...
Ružno je što crkva igde ima cenovnike...to se slažem...to daje osnova ateistima da traže porez za istu, fiskalne kase i sl. kapitalistička sranja..
Svaki vernik koji je prihvatio veru na ispravan način daće pilog crkvi, ne zato da bi pop bio deblji, nego u skladu sa učenjem trenira svoj um, trenira svoje strasti, potrebe i sl...trenira duh..što reče, daj caru carevo (porezi, takse državne nametačine) i bogu božije (molitva, odricanje, umerenost pa i odricanje od materijalnih dobara i težnja duhovnom...ali ne u onom smislu transa...kako će ovde neki neupućeni kontati...nego baš u smislu da mirno i bez puno mozganja gde će taj novac koga su se odrekli otići...) nije moje da o tome razmišljam...ako sam se odrekao u ime Boga, odrekao sam se...ako sam se odrekao u ime nekog deteta kome je potrebna pomoć, odrekao sam se...ne pitam dalje niti me zanima...svako ko traži račun od crkve da ne bi pop zloupotrebio pare, ima problem sa svojom verom...
Mislis, pokusavali da PODMITE BOGA preko popova za neko bolje mesto u raju....?![]()
U katolickoj, svakako. U pravoslavnoj, samo oni koji je brkaju sa katolickom, a ne kazem da nema takvih, koji tako poimaju stvari bas kao ti.

)))Katolička crkva, odnosno doktrina katolicizma se zasniva na indulgenciji, oprostu grehova za novac.
Može čak i avansno plaćanje, za grehe koje će počiniti da otkupe vernici svoje dugove.
Ta doktrina se kosi sa pravoslavljem, nema je, u tom smislu nikakvih otkupa nema)))
Ali zato u pravoslavnoj crkvi mozes da postanes svetac ako das puno para crkvi ili napravis neku znacajnu zaduzbinu.
Vise od polovine svetaca SPC su na taj nacin postali SVETI.
Dobro, to je tvoje mišljenje.
Mislis, pokusavali da PODMITE BOGA preko popova za neko bolje mesto u raju....?
- - - - - - - - - -
A kako budisticki svetenici postoje vrlo dugo i NE SMEJU da primaju novac ni poklone?
Smeju da prime samo HRANU i to onoliko koliko mogu da pojedu u JEDAN DAN....
Ne smeju da je skladiste.
KAKO ONI MOGU?
Ali zato u pravoslavnoj crkvi mozes da postanes svetac ako das puno para crkvi ili napravis neku znacajnu zaduzbinu.
Ja za takav slucaj ne znam (u pravoslavnoj crkvi).
.
SPC nije ono sto je bila... ovo sada je bruka
lokalni svestenik kad nam dodje za Slavu, izbrza i izrecituje sve sto ima (naravno mi ga nista ne razumemo), uzme pare i ode
time je najpre pokazao nepostovanje prema nasem Svecu, prema mojoj porodici i meni i prema nasoj kuci
i kako sad ja da mislim da on obavlja svoj posao iz ljubavi i uverenja, a ne zbog licnog interesa?
A znas mozda za neki primer iz katolicke crkve?
ne nego sam ga zvao bas zato da dodje, promrlja nesto i uzme mi kintu
Niko nista ne daje tek onako.
ne nego sam ga zvao bas zato da dodje, promrlja nesto i uzme mi kintu