A-smyle

Petre, prvo ostavimo Ameriku po strani kao zemlju koja je bombardovala Srbiju. Zaboravi period od '85 do '01.

Gledaj ovako. Tamo skolovanje kosta, to stoji. Ali zavrsis tamo koledz i mozes da radis gde hoces, u Kini.. U Kini, nije vazno.
Ovde umres uceci, i onda odes u npr, Nemacku da radis u struci, imas jos 10 ispita da polazes. Zato sto su nasi fakulteti ne priznati.
I naravno da tamo moraju da budu skolovani. Velika je zemlja, velika konkurencija. U Srbiji je normalno da osoba od 40 godina radi u prodavnici.
Tamo u prodavnici rade srednjoskolci part time poslove. I pazi, imaju bolju platu nego ovde ljudi sto rmbace 8 sati dnevno.

Kao sto sam vec rekao. Uporedi broj stanovnika US i Srbije. Onda uporedi odnos broja stanovnika sa brojem beskucnika.
Procenat je isti. Njih, stanovnika, ima mnogo vise, pa se to nama cini strasno. Ali kad troje penzionera umre od gladi u Beogradu, mi ne obracamo paznju, jer je to grad od x miliona ljudi.
A isto tako, zasto bi ljudi u Denveru obracali paznju ako umre petnaest, kad njih ima za 50 miliona vise nego u Beogradu?
Ne guraj te beskucnike svuda. Ima ih isto kao i u Srbiji, procentualno gledano.
Ali opet, procentualno, drustveni bruto proizvod je mnogo veci nego u Srbiji.

Pozdrav ljudi.Evo ja planiram da odem na test 7.novembra.Ako bih otisao u USA,to bi bilo ostvarenje zivotne zelje za mene.........od kada znam za sebe,fasciniran sam Amerikom,i samo tezim da odem tamo.Nadam se da cu uspeti.

Pozdrav ljudi.Evo planiram da idem 7.novembra na testiranje,pa rekoh ajde da se regujem ovde.Sto se tice svega ovoga,to je moja zivotna zelja.Da odem u USA.Kao tome tezim jos od kada znam za sebe,pa se nadam da cu uspeti.Molio bih vas da napisete jos par pitanja sa prvog testa od prosle godine.Thanks in advance.

Pozdrav ljudi.Evo planiram da idem 7.novembra na testiranje,pa rekoh ajde da se regujem ovde.Sto se tice svega ovoga,to je moja zivotna zelja.Da odem u USA.Kao tome tezim jos od kada znam za sebe,pa se nadam da cu uspeti.Molio bih vas da napisete jos par pitanja sa prvog testa od prosle godine.Thanks in advance.

Pitanja od prosle godine niko ne zna, znamo samo ove godine sto su bila... :)

A pitanja su laka, ako si dobar iz engleskog... Znaci ko god zna dobro engleski moze da prodje prvi krug... Srecno i ne daj da te trema ponese... :D

Eeeee... Cassie... :D

Reko' samo da ti odg pre nego sto odem napolje... :)

Bila sam jutros na testu... Bila je neka debata i interview, a za pitanja me ne pitaj, jer ih je toliko bilo, da sam ih sve zaboravila... :D

evo i ja se pridruzujem:) iz vrsca sam. zovem se aleksandra(saska).93-ko sto se moze videti..:) radim test za prvi krug sad u subotu-07.09.
imam jaaaaaako veliku tremu..neznam sta mi je..:sad2: od kad sam znam za Ameriku,moj san je da odem tamo.. i to mi je jako vazno..kao i svima vama..
nisam probala u prvoj godini zato sto sam jako kasno cula za to.. kada su vec svi testovi bili zavrseni..tako da...zelim svima koji nisu jos radili testove i onima koji jos imaju da rade svu srecu..:) :heart:

evo i ja se pridruzujem:) iz vrsca sam. zovem se aleksandra(saska).93-ko sto se moze videti..:) radim test za prvi krug sad u subotu-07.09.
imam jaaaaaako veliku tremu..neznam sta mi je..:sad2: od kad sam znam za Ameriku,moj san je da odem tamo.. i to mi je jako vazno..kao i svima vama..
nisam probala u prvoj godini zato sto sam jako kasno cula za to.. kada su vec svi testovi bili zavrseni..tako da...zelim svima koji nisu jos radili testove i onima koji jos imaju da rade svu srecu..:) :heart:
I ja idem u subotu...jooojjj jedva cekam...:D:D:D

Dobar dan :)
Mogu da udjem? :)
Hvala :D

Evo ovako...
Pre neki dan je bilo u novinama o A-SMYLE-u, i mama mi rece da idem na testiranje. U prvom trenutku mi se nije svidela ideja, ali sam onda obrnuo par sajtova na internetu, i promenio sam misljenje. Sto sam vise citao, vise sam zeleo da to bude sto pre :)
Idem na testiranje 7. novembra u BG-u. Tako da imam neka pitanja :)

1. Svi kazete kako je prvi test lak(video sam primer testa negde na netu, i jeste lak), ali zar sam ja jedini koji bi imao tremu na tom testu? Bas zato sto je toliko lak, a bitan, a za 16 pitanja imas 15 minuta... Zna da stane mozak, toga se najvise plasim. A engleski znam, tako da to nije problem, jedino ta brzina...
2. Eseji, tu mi nije jasno, sta ste pisali? Ok, zada ti temu, i ti pises o njoj na engleskom, ali kako ste poceli, ako neko moze da se seti? I da, ako se pisu tri eseja, jel za svaki ima pola sata vremena, ili za sva tri? I koja je velicina lista koja treba da se popuni?
3. Kakav je bio intervju? Jel ce oprostiti malo treme? :)
Samo da toga nema, mogao bih da kazem da sigurno prolazim...:dash:

Poz svima :)

ejj sakyce idem i ja u subotu :D...ma nemoj da se nerviras...;)
ni meni nije svejedno ali sta da se radi xDDD :)
jel si se spremas nesto za test xD ?

@sakyca993 Srecno i tebi!!! :D Nemoj da se nervoziras, kljucno ti je da budes chill... Kao ja! ;) :whistling:

nadam se :)
nenna 94 kad bi mogle nekako da se nadjemo tamo :)

cassie94- pa radim neke testove na internetu..ali,ono.. imam zbirku za pripremanje onog PET testa.. i imam jedno 20 knjiga sa gramatikom i vezbama.. ali to ne koristim,sve su na istu foru.. uglavnom vezbam na netu..imaju najbolje vezbe i zadatke..

pozzz:heart:

@ Boki:
1. Trema je totalno normalna.Ja sam veliki tremaros bio kad sam polagao prvi test ( pre 2 godine )... Ali sam zavrsio sve za 10- tak minuta, i jos sam sedeo tamo, zverao kroz prozor jer Kasandra nije dala da se izlazi dok svi ne budu gotovi.
Opusti se samo. :D
2. Eseji su bili jednostavno iz prostog razloga sto su to "everyday life" teme. Znaci nema kompleksnih sranja, vec teme tipa "Da li si ikada bio lider i kako si se osecao"... Mozes i da izmisljas, ofc.
E, da budem iskren, vremena se ne secam. >.<
3. Oni su cool na intervjuu. Pitanja su tipa "Kako dokazujes roditeljima da ih volis", "Da li bi ti smetalo da dodjes medju druge nacije" isl.
I naravno da oprstaju tremu. Cak imas tamo dve devojke iz ambasade, koje mozes da pitas reci ako se ne setis. :D

nadam se :)
nenna 94 kad bi mogle nekako da se nadjemo tamo :)

cassie94- pa radim neke testove na internetu..ali,ono.. imam zbirku za pripremanje onog PET testa.. i imam jedno 20 knjiga sa gramatikom i vezbama.. ali to ne koristim,sve su na istu foru.. uglavnom vezbam na netu..imaju najbolje vezbe i zadatke..

pozzz:heart:

extra...pa mozemo sve tri da se nadjemo( ako hocete , normalno xDD)
aaa...:) ae mi daj taj sajt da vidim sta tamo ima ja sam gramatiku i to ucila ali testove nisam nigde nasla...::confused:
pozz i vama :D :mrgreen:

Evo i mene, malo kasnim, ali nema veze...
Ja sam iz KG, zavrsila danas treci krug, napokon....
Mada, danas su nam dali milion formulara da ih popunimo za dve nedelje.... :confused:
Za vas koji tek treba da idete na testiranje, ako znate jezik dobro, nema frke, ali stvarno!!! Pitanja nisu teska, nimalo, AKO ZNATE JEZIK!!!! Mada, niko se ne bi prijavio da ne zna engleski, tako da je sve ok!!!
Vi tremarosi (mi tremarosi) ne brinite, cak ni za intervju, jer sve sto niste rekli, probajte da napisete u eseju!!!!
Bice sve ok, puno srece svima, pa se, daj Boze, vidimo na aerodromu!!! :D

Dobrodosli novi clanoviiiiiiii!!! :D

@Minja94 i ja sam bila u trecem krugu u KG... :D Imas li FB??? Ili mozda msn??? :D

PS. Razmisljala sam da se okupimo smajlovci na msn-u i da zajedno vezbamo kako da popunimo formulare... :zper:

Back