A-smyle

Ne, ne gubiš godinu.
Danas je testiranje u Vranju? Je l` iko išao?
Moj drug je sada u Americi, uz pomoć programa A-SMYLE i sasvim je zadovoljan: bogata porodica, super škola, malo mesto (kod Ohaja), extra društvo, član je udruženja "Mladi farmeri Amerike" :D
Inače, on nema pojma engleski (npr. been piše bin)...

Ja planiram da idem 30. septembra u Kragujevac. Ide li još neko tamo?

Cekajte, kada i gde sve se odrzavaju ta testiranja??? Je l' ce biti u Beogradu? I od cega se otprilike sastoji taj test? Izvinjavam se ako se na ovo vec ranije odgovaralo, ali nemam vremena sad sve da citam...

Ne, ne gubiš godinu.
Danas je testiranje u Vranju? Je l` iko išao?
Moj drug je sada u Americi, uz pomoć programa A-SMYLE i sasvim je zadovoljan: bogata porodica, super škola, malo mesto (kod Ohaja), extra društvo, član je udruženja "Mladi farmeri Amerike" :D
Inače, on nema pojma engleski (npr. been piše bin)...

Ja planiram da idem 30. septembra u Kragujevac. Ide li još neko tamo?

Ja sam iz Vranja, i isla sam.Juce je bio prvi krug, bilo nas je oko 70-ak.Prosla sam prvi krug.Drugi krug je bio danas od pola 11, trajao negde 3 sata, izmorio me psihicki.Prvo slucni, pisani test i na kraju esej.Bilo nas 30-ak.Rezultati za 3-4 nedelje...ali malo idu iz Srbije.Samo 68, kako nas je obavestila zena iz Americkog saveta..

Ja sam iz Vranja, i isla sam.Juce je bio prvi krug, bilo nas je oko 70-ak.Prosla sam prvi krug.Drugi krug je bio danas od pola 11, trajao negde 3 sata, izmorio me psihicki.Prvo slucni, pisani test i na kraju esej.Bilo nas 30-ak.Rezultati za 3-4 nedelje...ali malo idu iz Srbije.Samo 68, kako nas je obavestila zena iz Americkog saveta..

ee kako i kada si se prijavila...u bg-u je tek sredinom novembra....

Nista, odes ujutro u 9 sati tamo gde treba da se odrzi, poneses sliku, 3x4, daju ti jednu karticu koju ces da popunis licnim podacima i na njoj ti zakace sliku.Sa druge strane te kartice nalaze se ponudjeni odgovori za svako pitanje koje naknadno, kad pocnes da radis test, popunjavas.To su a,b,c,d.Prvi krug ima 16 pitanja.A projavljujes se istog dana kada i radis sam test.

Znači drugi krug je odmah dan posle.
Moj drug, koji je tamo, mi je rekao da ne idu 68, nego 85 ove godine.
Zanima me još: koje si teme imala za esej?
Je l` je prvi test kao ovaj (ili makar nalik na njega)?

Znači drugi krug je odmah dan posle.
Moj drug, koji je tamo, mi je rekao da ne idu 68, nego 85 ove godine.
Zanima me još: koje si teme imala za esej?
Je l` je prvi test kao ovaj (ili makar nalik na njega)?

Na, ali drugi jeste.Ovako..Prvi krug, 16 prelakih pitanja.Kod prvih 10 pitanja imas recenicu, jednu i na osnovu toga odgovaras.Ili je dopunjavas.Ostala 6 pitanja su vezana za tekst koji procitas.A drugi ima neke identicne delove kao sto su oni sa linka.Kod slusnog testa na osnovu slike odgovaras sta vidis na njoj, znaci od svega ovoga sto sam videla pomalo ima na testu.

dakle, ja znam sta je a-syle i prijavljujem se za to...
to je razmena ucenika u americi, uglavnom se odnosi na učenike koji idu u 2 godinu srednje skole i koja im omogucava da 3 godinu zavrse u Americi... stvarno dosta znam o tome, ako vas sta god interesuje pitajte me:cool:

Poledice, znaš li da ekonomska škola ne podržava sertifikat koji ti daju amerikanci, pa treću godinu moraš ponovo da zavrpiš ovde (u prevodu: to što si završila u Americi se ne računa).

@Petar Borcha
Sve zavisi u koju školu ideš.
Pitaj pedagoga/psihologa u svojoj školi da li podržavaju ovaj program.
Ako podržavaju - ne gubiš godinu, u suprotnom - gubiš.

P.S. To sam rekao Poledici, jer je znam lično, znam u koju školu ide, i znam da njena škola ne podržava taj program.

wazi, ja cu da pitam u ponedeljak, mada pitala sam ja razrednu, i ona mi rekla kako da se ne bakcem sa tim jer je swe namesteno uwek prolaze owi iz gimnazije, a niko do sad nije proso iz nase skole... :sad2:

Ej,molim te mi reci koje teme su ti bile za esej..unapred hvala

Na, ali drugi jeste.Ovako..Prvi krug, 16 prelakih pitanja.Kod prvih 10 pitanja imas recenicu, jednu i na osnovu toga odgovaras.Ili je dopunjavas.Ostala 6 pitanja su vezana za tekst koji procitas.A drugi ima neke identicne delove kao sto su oni sa linka.Kod slusnog testa na osnovu slike odgovaras sta vidis na njoj, znaci od svega ovoga sto sam videla pomalo ima na testu.
Reci nam koje su teme za esej bile:D

mene interesuje kakaw je prwi test i na sta se odnosi.. ja radim sledece ned, pa da znam otprilike sta ra spremam, a el si ucila nesto..?! il swe na "swezu pamet" ..?

Nema tu pripremanja.Ono sto znas, to ti je dovoljno.Znaci "sveza pamet".Teme su bile da opisete neke situacije iz svakodnevnog zivota kada je neko od vas zahtevao da uradite nesto za sta niste bili sposobni, kad vas je neki prijatelj izneverio, vanskolske aktivnosti.Najteze je kad to prvi put vidis, pa nemas neku inspiraciju i navodis neke glupe primere kao ja.:cool::D

Ja sam bio prosle godine, i nisam prosao na 4. testiranju. Naime, 4. se salje u Washington, i ja sam pao jer me volonteri koji su pregledavali test nisu dovoljno "lepo doziveli".

Ovako je bilo prosle godine.
Prvi test je imao 16 pitanja i to je ziva glupost, zavrsih ga za 10 minuta. Pitanja su tipa "____ blew up the house" i sad imas da ubacis na crticu:
a) Tornado
b) Earthquake
c) Wine
d) Tree

Znaci ziva glupost.

Drugi test je naporan. Ne tezak, vec naporan. Traje oko 2 sata, ima preko 170 pitanja a odmor je ukupno 10 minuta.
Pitanja su tipa "She _______ to the School yesterday" i ponudjeno "went", "go", "have gone" isl.
Takodje pola od tih pitanja se slusaju. Puste vam tekst, i posle minut slusanja imate pitanje vezano za tekst, i odgovore koje mozete odabrati.

3. je bio esej.
Teme su bile tipa "Sta bih naucio decu u Americi o Srbiji", "Opisi situaciju u kojoj si bio Lider i kako si se osecao", "Kako zahvaljujes roditeljima za sve sto su ucinili" i slicno.

4. je intervju i jos jedan esej, koji je o tebi. Tema nesto tipa "Sta bi ti ponudio Americi", da pises o svojim kvalitetima, manama itd.
Intervju je prelagan. Pitanja su kao "Kako bi se osecao da dodjes medju druge rase ( crnce, japance, kineze isl )", "Sta bi uradio da zivis na farmi/ u gradu i kako bi se osecao", "Da li bi bio ljubomoran da tvoj drug putuje kroz Ameriku, a ti ne mozes" isl.

Osobe koje su drzale intervju su bile cool i sve. Poslednji rezultati cekaju se oko 4 meseca. Salju se u Washington, gde se kupe Volonteri koji citaju tvoj intervju ( sve sto odgovoris zapisuju ) i na osnovu toga daju utisak koji su stekli. Ukoliko im se svidis letis za US, ako ne, ostajes kuci.

Kad su mi javili da nisam prosao, nema objasnjenja, nista. Kazu ti "Zao mi je, utisak koji su stekli nije bio dovoljan da prodjes. Vidimo se sledece godine" i to je to. :3

Nadam se da sam pomogao. xD

I da, moje spremanje je bilo sledece;
Uzeo sam iz bibilioteke knjigu na engleskom jeziku, SciFi koja nema veze sa skolom, i procitao je. xD
To nije bilo spremanje, knjigu sam uzeo jer sam zeleo. Ali posto je to bio jedini dodir sa engleskim pred polaganje, smatram to spremanjem. xD

Back