A.C. Milan

1-1 sa Livornom, sramota, morali smo dobiti ovu utakimcu protiv ovako jadnog protivnika, kada je Ambrozini dao gol mislo sam sigurno ih dobijamo, a onda gol:(
Dobro igrali smo bez 3 prvotimca: Pata, Pirla, Neste...sada zaostajemo 8 boda za Interom, a i imamo isto utakmica, teško ih je stići ali ne i nemoguće...
Što se tiče novog pojačanja Mansinia, ko zna možda bude dobar, u Interu se nije snašao baš najbolje, ali je u Romi bio odličan...
Mansini.:klap:

Inter pomaže Milanu

Šampion Italije Inter pozajmio je svog fudbalera Amantina Mansinija gradskom rivalu Milanu do kraja sezone, a poslednji dan transfer roka doneo je još neke igračke izmene. Milan će moći da otkupi Mansinija na kraju sezone. Nijedan od rivala nije objavio finansijske detalje, ali ugovor navodno vredi 3,5 miliona evra. Brazilac je u Inter došao iz Rome 2008. godine. Ove sezone je igrao ukupno u samo sedam utakmica u Seriji A i Ligi šampiona.

Dva prvoligaša razmenila su golmane, Rubinjo je otišao u Parmu u zamenu za Frančeska Benusija.

Brat Brazilca Kake, defanzivac Rodrigo Digao otišao je na pozajmicu iz Milana u klub Krotone u Seriji B.

Fiorentina je pustila Martina Jorgensena i on se vratio u rodnu Dansku i potpisao ugovor sa Arhusom, klubom iz koga je otišao u Italiju 1997. godine.

Ronaldinjova trodnevna žurka uoči derbija

Milan je ponovo poražen u gradskom derbiju od Intera, a jedan od razloga neuspeha "roso-nera" je bledo izdanje Ronaldinja koji je navodno napravio trodnevnu žurku. Italijanski list Il Corriere Della Sera piše da je Brazilac proveo tri dana u luksuznom hotelu u Milanu gde je proslavljao svoju dobru formu uoči derbija. Ronaldinjo je za njega i njegove prijatelje zakupio nekoliko vezanih apartmana koji koštaju oko 1000 evra za noć. Potrošio je ukupno 75.000 evra pre nego što se odjavio u subotu i priključio saigračima u "Milanelu", samo dan pre derbija.

Brazilac je bio slab na poslednjem treningu uoči meča sa Interom, što je uticalo da njegovu igru na derbiju i dovelo do poraza njegove ekipe. Promašio je i penal, što je dodatno podgrejalo priče da nije bio potpuno spreman.

Ni Ronaldinjo, ni Leonardo, a ni Milan se nisu oglašavali povodom ovih, za sada, nezvaničnih informacija.

Pato mora kod zubara

Alešandre Pato, zvezda Milana, moraće na operaciju zuba, jer je ustanovljeno da su mu oni uzrokovali bolove u mišićima zbog kojih je već izvesno vreme van stroja. Mladi as "roso-nera" već nekoliko nedelja pokušava da se oporavi od povrede - išao je čak i do Brazila na tretmane i savete lekara - međutim, tek poslednjih dana, nakon detaljnih analiza, doktori su ustanovili da mu probleme u butnom mišiću, u stvari, uzrokuju zubi.

Pato će u sredu biti podvrgnut rutinskoj operaciji posle koje ga čeka mirovanje dva do tri dana, saopšteno je na sajtu Milana.

Milan kaznio Ronaldinja

Fudbalski klub Milan kaznio je Ronaldinja zbog neprofesionalnog ponašanja uoči derbi utakmice protiv Intera. Ne samo da su "roso-neri" doživeli poraz, već su u direktnom obračunu sa liderom i aktualnim šampionom svoje šanse za osvajanje "Skudeta" dodatno umanjili, budući da je gradski rival pobedom (u tom trenutku) pobegao na devet bodova prednosti. Novčanu kaznu, čiji iznos nije spomenut, Ronaldinjo će proslediti u humanitarne svrhe.

Prema navodima italijanskih medija Ronaldinjo je organizovao trodnevnu zabavu u jednom luksuznom hotelu u Milanu. Brazilac je za sebe i prijatelje rezervisao apartmane vredne 1000 evra za noć. Ukupno je potrošio oko 75.000 evra pre nego što se priključio ostatku tima u Milanelu u subotu, dan uoči derbija.

Posledice dugotrajne zabave viđene su na treningu uoči utakmice, kao i na samom meču koji je Ronaldinjo odigrao plilično slabo. U sudijskoj nadoknadi vremena promašio je i jedanaesterac čime je dodatno podgrejao navode medija.

Berluskoni ne želi Mansinija

Man__ini_i_Galijani_prilikom_predstavljanja_487052625.jpg

Mansini i Galijani prilikop predstavljanja

Vlasnik Milana i premijer Italije Silvio Berluskoni kritikovao je svoj klub i izvršnog direktora Adrijana Galijanija, zbog toga što su angažovali na pozajmici iz Intera brazilskog internacionalca Amantina Mansinija.

Mansini, koji je retko dobijao šansu u Interu prethodne dve godine, došao je na pozajmicu u Milan zadnjeg dana prelaznog roka

„Zaista ih ne razumem. On je još jedan kreatvni igrač, a nama je potreban napadač. Između ostalog on nije igrao prethodne dve godine. Ne slažem se sa tim što su ga doveli i to sam rekao Galijaniju“ , izjavio je Berluskoni.

Berluskoni retko javno ulazi u sukob sa Galijanijem, koji vodi glub zadnjih 20 godina, ali često voli da komentariše rezultate kluba.

Kaka se vraća u Milan?

Predsednik Reala iz Madrida Florentino Perez zabrinut je zbog loše forme Rikarda Kake otkad je letos stigao na Santjago Bernabeu.

Brazilac se nije snašao u Španiji i za razliku od Kristijana Ronalda nije opravdao ni delić od 64 miliona koliko je "kraljevski" klub platio Milanu za transfer.

Zinedin Zidan, koji radi kao Perezov savetnik, savetovao je predsedniku da bude strpljiv sa Kakom jer je i njemu trebalo šest mjeseci da se snađe u Madridu.

Međutim, bivši igrač Milana i dalje deluje neprepoznatljivo na terenu pa je jedna od opcija šokantni povratak u redove "rosonera".

Još jedan Brazilac na "San Siru"?

Fudbaler Viljareala Nilmar nalazi se na meti Milana, pišu italijanski mediji. Kako je sve izvesnije da će reprezentativac Srbije Milan Jovanović preći u redove Liverpula, "roso-neri" su krenuli u potragu za novim napadačem.

Italijanski mediji navode da čelnici kluba sa "San Sira" prate Nilmara, 25-godišnjeg igrača koji je za Viljareal ugovorom vezan do 2014. godine. Karijeru je započeo u Internacionalu, a pre nego što se preselio u Španiju, Nilmar je branio boje francuskog Liona i Korintijansa. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 9 utakmica i postigao 8 golova.

Milan promenio sponzora

Fudbaleri Milana od naredne sezone na dresovima će, umesto dosadašnjeg sponzora "Bwin", nositi ime novog - "Fly Emirates"! Aviokompanija iz UAE i klub iz Milana dogovorili su četvorogodišnju saradnju, a "roso-neri" će za taj period biti "dobri" 60 miliona evra (15 miliona po sezoni)! Predviđene su i ekstra premije za igrače u slučaju da se italijanski gigant do 2014. domogne pehara u Ligi šampiona. Takođe, dogovor je i da Italijani svake sledeće zimske pripreme obavljaju u Dubaiju, gradu u kome se nalazi sedište ove kompanije.

Corriere dello Sport prenosi da je kompanija "Fly Emirates" od 2007. godine važan sponzor Milana (ulaže dva miliona evra godišnje), a da će sada, tačnije od leta 2010. godine, postati generalni sponzor višestrukog italijanskog i evropskog šampiona.

Posle sklapanja unosnog aranžmana sa Arapima u Milanu će sada imati na raspolaganju sasvim dovoljno sredstava da dovedu adekvatna pojačanja, pre svih Edina Džeka, čija je vrednost na tržištu procenjena na 35 miliona evra.

Milan: Evo vam i Huntelara za Vidića

Ko ponudi više, njemu - Nemanja Vidić! Real Madrid, Barselona, Milan čekaju u redu za kupovinu srpskog štopera, a poslednja ponuda glasi: novac plus Klas Jan Huntelar. Naravno, ona stiže iz prestonice mode sa adrese italijanskog giganta, koji, eto, na ovaj način pokušava da uđe u ravnopravnu trku sa španskim velikanima koji uveliko "jure" potpis prvoklasnog srpskog štopera, otkrivaju The Sun i Telegraph.

Nemanja će, izvesno je, na leto otići sa "Old Traforda" posle četiri više nego berićetne godine sa "đavolima". Ovo je isto tako poslednja prilika da ser Aleks Ferguson, menadžer Junajteda, za veliki novac proda stamenog Užičanina, kome je već pronašao zamenu u liku dojučerašnjeg defanzivca Fulama, mladog Krisa Smolinga, mada na raspolaganju ima još nekoliko opcija na toj poziciji.

Međutim, sem Vejna Runija, Ferguson na "lageru" nema nijednog klasičnog špica (izuzimajući Berbatova i Ovena koji su van forme), pa ponuda "roso-nera" koja podrazumeva dolazak Huntelara u zamenu za Vidića, deluje prihvatljivo, gledajući naravno, iz sadašnje perspektive. Sada su na potezu Barsa i Real.

Povratak povređenih "roso-nera"

Iskusni defanzivac Milana, Alesandro Nesta i brazilski golman Dida, oporavili su se od povreda i biće u kombinaciji za sastav "roso-nera" za utakmicu protiv Bolonje.

Nesta se povredio 17. januara kada je njegov tim slavio nad Sijenom sa 4:0, ali se oporavio i očekuje se da zameni Tijaga Silvu u prvoj postavi Milana protiv Bolonje u nedelju.

Dida nije branio u prošlom kolu protiv Livorna zbog bolova u leđima, ali se i on sada oseća dobro, pa se našao u kombinacijama trenera Leonarda.

Sve citam ove postove i sta se mislim.....U pravu je Berloskoni! Iskreno,ne treba uzimati igrace Intera na ovu foru a naroctio ne treba vise uziamti Brazilce! Covece,Milan je psotao mesto z azil brazilskih igraca...I tako je vec godinama! OK,Leonardo je Brazilac,sve to stoji,ali ljudi....Ja nisam verovao kada sam video da je u Milanu u postavi od 30 giraca bilo cak 9 Brazilaca...Do pre 2 godine cini mi se...Dda nabrojim samo na brzinu koga sesecam...Kafu,Ronaldno,Serzinjo,Emerson,Pato,Kaka,Dida...Daj pomozite,znam da ih je bilo i vise.

Pa sto se onda Berluskoni ne otvori za jednog pravog napadaca?
Milan vec godinama nije kupio pravog igraca u najboljim godinama(od Neste i Seedorfa)...ili matori... ili neki koji u milanu postaju zvezde(sto je ok ali uz jednog jakog igraca svake dve-tri godine) ... a prodali su i osvajali takmicenja....navatali se para , nije da nisu....
Mancini bi mogao dobro da dodje pogotovo sad kad je Pato povredjen i nema ko da igra po desnoj strani...a isto tako nemamo ni zamenu za ronaldinha...a mancini moze da bude dobar na obe pozicije...

A ni meni nije jasno sto ne kupuju italijanske igrace, imaju italijani dobre mlade igrace...pa uvek su se time kao ponosili u milanu...a sad....pa kostali bi...a ne da berluskoni pare...trebace mu kad umre...

Da,to je istina...

Covek mozda ima druge planove,mozda nece da umre :D :D :D No,posle Neste,cini mi se da je jedini pravi igrac koji je doveden,a u koga sam ja iskreno mnooooooooooogo sumnjao je Pato. Sve ostalo je nekako bilo krpljenje rupa i slicno.Bas sto se tice napadaca,razumme ja da su oni najskuplji,ali otvori se brate Silvio,tesko da ovako moze nesto da s euradi...

Borijelo nikad nije bio igrac koji moze da igrau kontinuitetu,Inzagi je vec mator,da nije,ne bih se bunio....Pato je povredjen,ali i da nije,treba mu jos jedan ozbiljan napadac.U stvari,sve ostaje na Ronaldinju,koji po meni i nije pravi napadac vec AMC (ko igra menadzera shvatice),Sedorf,Pirlo i ostali su igraci sredine terena..Jeste da umeju da daju gol,ali treba i prici tom golu.

A sto se tice Italijana u Milanu...Steta sto ne nabave nakog mladog i dobrog,a Italija ih ima! Ili,ako niej toliko dobar kao neki,majstore,oteraj ove adasnje trenere i dovedi druge,neam sanse da AC Milan vec godinama ne moze da izbaci iz svoje skole ni jedno jedino ime.

Ma i Pato je mlad dosao, on se jos uvek razvija.... ja hocu da kazem da od Neste nije doveden kvalitetan igrac u punoj snazi, u najboljim godinama koji moze odmah da napravi razliku u ekipi.

A i Ronaldinhu ipak najvise odgovara po levoj strani...u stvari pre mu je odgovaralo kao desnjak da protrcava i onda ima prednost u odnosu na odbrambenog koji nema pojma na koju ce stranu da zalomi a jos ima i dribling....sad vec gde god da ga metnes isto mu dodje...mada cini mi se da se i dalje bolje snalazi levo nego bas kao amc iako je plejmejker.....

da i to je sramota da vec tako dugo niko iz omladinske skole milana ne bude dobar igrac za prvi tim..... valjda necemo morati da cekamo do Maldinijevog sina....

Pa valjda necemo morati da sacekamo Maldinijevog sina...Cekacemo jos 10 godina minimum :(

Ronaldinjo mi nikako nije za klasicnog napadaca,oduzima mu se mnogo prostora a i odbrana se onda skuplja,neam mesta ni za koga....Tako da...Ili AMC ili AML,cak,kao sto akzes,moze da bude i AMR.....Po desnoj strani.Covek je univerzalac,ali mislim da mu se uloga klasicnog spica moze dati samo ako bas zafale napadaci.

LFW - Left Forward Winger....100% to znaci :D :D :D Dakle,levokrilni napadac :D Eto,to je to :D

A za Balotelija...Paaaaaa....Sta znam,ja ga u Menadzeru redovno kupim,mlad je,ali za 30 000 000 evra....Da ga nisu malo preterali? A i na foru je Italijan,eto,kupovacemo italijanske igrace :D

ja hocu da kazem da od Neste nije doveden kvalitetan igrac u punoj snazi, u najboljim godinama koji moze odmah da napravi razliku u ekipi.
Meni je Nesta bio daleko bolji u Laciu nego u Milanu ... Jeste on u MIlanu igrao bez greške kad je bio zdrav, ali ono iz Lacia je perfekcija i domaći zadatak za sve odbrambene :worth: ... Čak i danas kad je osakaćen raznim povredama i izmučen operacijama, Nesta je i dalje jedan od najboljih ...

@ Walken

Ja bih rekao da je najbolji danas... kad nije povredjen...... mada i kad igra drzi se stalno za ledja i koleno tako da on nikada nije 100% spreman...a opet je najbolji....zato je i bio u Laciu bolji nego u Milanu, bio je mladji i nije imao toliko zdravstvenih problema.
Meni je Nesta najdrazi odbrambeni igrac, valjda jer sam ga najduze i gledao, Maldinija bas i ne pamtim iz najboljih dana a o Bareziju i da ne govorim :)

Back