✿ ✿ ✿ ✿ ✿

Malo za tvoj patriotizam:"more i luka..." ybg-nema gi više-malkice nam se patrija smanjila...

opsa ojsa sa sa.....;)

- - - - - - - - - -

Pa ne bi on mogao postati nacionalista da nije prirodno mentol pa da ima potencijal da postane nacionalista. Ja ne mogu da osuđujem ograničenog čoveka kao vi što radite.
S druge strane, da srpski političari imaju malo više osećanja nacionalne pripadnosti i dužnosti prema naciji, sigurno bi nam bilo bolje nego što je sad.

nacionalista je onaj koji voli i postuje svoj narod,njegovu tradiciju i drzavu.....ko ne postuje sebe nece ga niko drugi ni postovati.....zato smo i otisli u q....a samo mentoli mogu ne postovati sebe....i svoje pretke.....

Јесте, ја сам лепо у теми Океан писала о томе како се узвишена осећања злоупотребљавају за свакојаке сврхе, и тако правдају.

Погледајмо само овај спот. Неко би још због пар врхунских кадрова са почетка могао постати и националиста. :roll:

Ово је добар пример:

Јозеф Хајдн гудачки квартет у це дуру

Човек се најежи слушајући ово не због патриотизма него због Хајднове композиције.

mda, lik ponese kameru i snimi kako snajperista skida glavu nekom i ja ću da kažem fak dis..daj vamo orvela i sećanje na kataloniju..

Управо тако. Јер је Џорџ Орвел у Сећању на Каталонију описао, између осталог, и своје искуство рањавања у врат баш од снајперисте.

Једно је видети рат на снимцима а сасвим друго стећи представу о истом на основу субјективних искустава неког ко је такве ситуације доживео.

Што се тиче нас данас срећа што постоје атомске бомбе и што су нас оне сачувале у релативном миру ево више од шездесет година, Да није тога, данас би причали о четвртом или петом светском рату. Овако, зарад богаћења елите тј. трговине оружјем владари организују ту и тамо локалне ратове, (где ће се локалне патриоте клати и убијати међусобно), али не смеју започети глобални светски рат.

Друга је ствар да када он ипак једном почне, биће и последњи.

Bojim se da se varaju. Prvo, mnogo toga se moze podvesti pod "sebicnost", drugo svaka sebicnost nije sebicnost. Neretko se desi da nam sebicni ljudi ucine uslugu sto su nam nesto uskratili onda kad smo to od njih trazili ili mi njima..No, potrajalo bi da objasnjavam sta pod ovim mislim, radije cu citirati O.Vajlda:
"Sebicnost nije u tome da zivis onako kako zelis, nego u tome da zahtevas od drugih da zive kako ti zelis"...
Ova vrsta sebicnosti, nikad nece nestati, nikad, sta god ti naucnici rekli ili predvideli:confused:

Управо тако. Јер је Џорџ Орвел у Сећању на Каталонију описао, између осталог, и своје искуство рањавања у врат баш од снајперисте.

Једно је видети рат на снимцима а сасвим друго стећи представу о истом на основу субјективних искустава неког ко је такве ситуације доживео.

Што се тиче нас данас срећа што постоје атомске бомбе и што су нас оне сачувале у релативном миру ево више од шездесет година, Да није тога, данас би причали о четвртом или петом светском рату. Овако, зарад богаћења елите тј. трговине оружјем владари организују ту и тамо локалне ратове, (где ће се локалне патриоте клати и убијати међусобно), али не смеју започети глобални светски рат.

džabe..
slika govori a tauzend uords..

твоја ствар по теби не живи у ово време и на овом месту.
можда би ти волео да само швабе живе у србији?
ил једноставно србе и србију не сматраш достојним битисања...

твоја ствар по теби не живи у ово време и на овом месту.
можда би ти волео да само швабе живе у србији?
ил једноставно србе и србију не сматраш достојним битисања...

Који небулозни закључци у ове твоје три "хаику" реченице?

Какве швабе у Србији ? Какве трице и кучине?

Ако ти нешто није јасно од оног што сам написао питај. А немој да ми износиш овде твоје небулозе као моја сматрања.

Који небулозни закључци у ове твоје три "хаику" реченице?

Какве швабе у Србији ? Какве трице и кучине?

Ако ти нешто није јасно од оног што сам написао питај. А немој да ми износиш овде твоје небулозе као моја сматрања.

добри ти закључанци...
твој створ по себи јес изван простора и времена.
нек тамо и останеш, с омиљеним швабама.

pa dobro...ja sam protiv ratova. i ne vidim im nijednu drugu svrhu osim politickih igrica i tovljenja onih koji ratove uprilice drugima. to samo zahvaljujuci tome sto su ljudi podeljeni pre svega religijom, pa nacijom, rasom, jezikom. a ljudi su nezadovoljni i pristanu da ratuju za tudj racun misleci sta...da ce im biti bolje, da je to neko herojsko delo. ja to ne znam, jer ja u ratu nista drugo ne vidim osim onog navedenog. kakv crni narod i nacija...sve je to tov stoke, kojima to dodje ko jedna velika igrica. malo cemo da pucamo i ubijamo ovamo, malo tamo. pre nego sto je poceo ww2 nemci, kao narod, generalno su bili jako nezadovoljni zivotom i stanjem.
uvek strada obican covek, ako ne fizicki, onda psihicki.

Zar to treba da se naglasi?

Back