3D Mark - sve verzije: iskustva i rezultati

Može li meni neko pomoći? Ja sam juče odradio 2 puta 3D Mark test i oba puta mi pokaže isti rezultat, na prethodnoj stranici ima taj rezultat i očitavanje temperatura i % iskorišćenosti CPU u everestu i task manageru. Mislim da mi je rezultat mnogo razočaravajući za CPU pošto su ljudi dobijali 7800 bodova, a ja tek 5000, a za grafičku impresivan pošto su ljudi sa 3870x2 sa mnogo bržim procesorima dobijali 16000 a ja sa 3870 dobio preko 17000.
Može li mi neko linkovati neku stranicu sa 3D Mark rezultatima? Unapred zahvaljujem.
Ima li neko od vas 3870 ko je radio 3D Mark, koliki mu je rezultat?

@PKT
Onaj skor si nesto gadno izlazirao ili je 3dmark izbagovao... a opet cim ne izbacuje skor ukupan nesto tu nije uredu.... skini patch! U 3dmarku '06 treba da imas skor oko 16-17000... za vantage je to van svake pameti ;) I vantage je noviji, samim tim i zahtevniji DUPLO...

@slavisajovicic
Probaj da poskitas i ti sve patcheve a skini i vantage... i dalje mislim da je jako mali skor koji dobijas jer bi u vantage-u trebao da izvlacis oko 5000...

Sta sam mogao izlažirati? Evo, ponovio sam test sa nešto višim podešavanjima, nisam isključio neke stvari, rezultat je vrlo sličan.

28m0kza.jpg

Znam da su ljudi sa vantage-om nabijali i do 8000 bodova sa procesorom istim kao što je moj, ali da nisu ni blizu 17000 sa radeonom 3870. Postavio sam i dijagrame od everesta i tas managera. Nisam ovdje da se foliram, primjetio sam da mi igre znaju trzati a da se grafička kartica pri tom zagrije tek na 50ak stepeni štome asocira da bi problem mogao biti u procesoru.

Ma da. I ja sam sumnjao u toali vidio si dijagrame. Everest pokazuje da jeu jednom momentu procesor išao na 100% CPU usage, a task manager pokazuje da je samo jedno jezgro bilo toliko aktivno. Preostala jezgra jesu ispravna i valjda rade. Ne znam kako drugačije pa sam uradio system stabilty test:

2u8kleq.jpg

Na resource monitoru se vide dijagrami upotrebljenosti svih jezgara:

29vm81i.jpg

Na slici ispod su prikazana podešavanja na kojima sam odradio zadnji 3D Mark. Kvadratići na desnoj strani su sad takvi bili a juče su svi bili označeni.

iggadz.jpg

meni je sve po dafault:
-amd phenom ii x4 945 3.0ghz(nisam je htio klokovati i nemam potrebe)
-mb:asus m4a77td pro
-gpu:gt 240 1gb ddr3 palit, malo sam je kloknuo:core clock sa 550mhz na/600mhz, memory clock sa 535mhz/na 600mhz, i shared clock sa 1350mhz na 1450mhz

-ram:1x2gb ddr3 1333mhz kingston (1 plocica)
-hdd:hitachi 320gb sata ii 7200rpm 16mb
da li to normalno 7295 bodova 3d marks?
znam da mi grafa nije vrhunska, i da je malo 2gb rama(jeste da je ddr3 na 1333mhz ali je malo 2gb)
da li bi trebalo biti vece???

Graficka je realno jako slaba... to je verovatno taj rezultat na defaultu, nema lazi nema prevare :)... A skini 3dmark vantage pa probaj... mada je on jos zahtevniji :)

nije toliko losa, da nemoze dobiti veci rezultat, sad gledam ovu temu sa dosta slabijom grafom, dobija mnogo vece rezultate, takodje i procesor...
moja grafa je solidna
gt 240 1gb ddr3, 128interfejs, ja sam je kloknuo da radi na 600mhz, a memoriju na 650mhz...i sve igrice sljakaju, mafia 2 na high i rezoluciji 1280x1024, cod black ops....

meni je samo problematicna grafa i nedovoljno rama 2gb ddr3 1333
trebalo bi da sutra kupim jos 2gb!
a novu grafu cu kupiti oko nove godine, razmisljam na ati radeon hd 5770 asus!
ona je odlicna, steta sto nema bar 256bitni interfejs da bude vrhunska, ali sve u svemu je odlicna!
Nije losa, skoro pa je duplo jaca od 240... a ram ti ne pravi problem za 3dmark veruj mi ;)... Sutra bi trebao da izadje 3dmark 2011... pa cim ga "razbiju" javljam rezultat :D

Nije losa, skoro pa je duplo jaca od 240... a ram ti ne pravi problem za 3dmark veruj mi ;)... Sutra bi trebao da izadje 3dmark 2011... pa cim ga "razbiju" javljam rezultat :D

ŠTAAAA?!?!?!?!!???!??!?!?!?!!!!!??!?!
Bruko Srpska srozavaš nam ugled. Širiš pirateriju. To je ilegalno, znaš li kakve su kazne za to! (ako nađeš šta pošalji link na pp)

Slavisa, moja preporuka ti je sapphire ili powercolor 5770. Ili čak i gigabyte. Asus je nešto skuplji od ovih. Performanse su identične, kao i garancija. Opet, kad kupukješ kartice pogledaj ima li ikakva igra bundle.

ŠTAAAA?!?!?!?!!???!??!?!?!?!!!!!??!?!
Bruko Srpska srozavaš nam ugled. Širiš pirateriju. To je ilegalno, znaš li kakve su kazne za to! (ako nađeš šta pošalji link na pp)

Slavisa, moja preporuka ti je sapphire ili powercolor 5770. Ili čak i gigabyte. Asus je nešto skuplji od ovih. Performanse su identične, kao i garancija. Opet, kad kupukješ kartice pogledaj ima li ikakva igra bundle.

jedino mi je znaci usko grlo gt240 grafa!
ali ona je na papiru losa, ali stvarno je dobra ovako za igrice mafia 2 igram sa njom na rez. 1280x1024(ima samo veca 1336x1024, posto mi je monitor 18.6'' jer je 16:9)
i na high detaljima bez steka ili sjeckanja, cod black ops takodje bez steka a na high detaljima.....!
A NERVIRA ME 3D komp mi je odlican za danasnje uslove(samo je grafa usko grlo, i nedovoljno rama, za koji dan kupujem jos rama 2gb ddr3 1333mhz!)
ali ostala konfa je odlicna, a ram za 3d mark skoro da nije ni vazan, ljudi dobijaju mnogo vece poene od mene a imaju 2gb rama procesor amd 2-jezgra, 2.6ghz , ili intel 2 jezgra 2.6ghz, grafa ati 4650 1gb (koja je losija malo od moje)!
.....i dobiju 16000poena, a ja koji imam bolji komp 8000 nesto nije u redu!:rtfm:

Nemam DX11 GFX, tako da ću malo pričekati sa tim benchom.
Slaviša, nisam mislio ni na kakvekupone nego na igre konkretno. Dođe ti disk sa igrom u kutiji zajedno sa grafičkom karticom.
To ti piše na AMD sajtu, koji licencirani partneri nude takav sadržaj.
Ali je to glupo tražiti tako. Najbolje ući u radnju i pitati imaju li nešto takvo. Ili pitati preko e-pošte.
Eto, powercolor uz neke kartice isporučuje Call of Duty (ne znam koji) i Dirt 2.
http://powercolor.com/us/products_search_VGA.asp?kryword=5770&Page=1
I battleforge. Ali ako se ne varam toje usrana igra.

Evo jošjkedne dobre kartice, nije bitno što je stara ko zemlja, bitno je da je nešto jeftinija od GTX580.
http://itsvet.com/proizvod/xfx-geforce-8800-gts-640mb-gddr3/comp_comp_vga/308/773

Evo link sa slikom najbržeg radeona 5770 sa Dirt 2 bundle:
http://www.diamondmm.com/5770PE51GXOC.php

Poslednja izmena:

Back