3D Mark - sve verzije: iskustva i rezultati

Ewo sada sam skenirao sa vantage 1.02 , i eto slike sa rezultatima
sada je valjda normalno cpu poeni, ali sad su grafcki bolje receno 0!

Sva podesavanja na kojima sam radio testove su po default, 1280x1024 rezolucija
detalji pise performance i sve ostalo, nmista nisam dirao ewo slika

da ponovim konfu:
-amd phenom ii x4 945 3.0ghz
-gt240 1gb ddr3 palit malo kloknuta
-2gb ddr3 1333 kingston
-monitor 19''
-psu frontier 500w

Cao
Kao prvo da se predstavim posto sam prvi put ovde. Moje ime je Boban i kupio sam pre par dana komp i instalirao sam Call Of Duty Black Ops ali mi nesto secka pa sam resio da uradim 3dmark test.
Moja konfiguracija je sledeca:
procesor - AMD Phenom II 955
maticna - Gigabayt 890GPA UD3H
grafika - MSI 460gtx 1gb ddr5
memorija - 4gb kingston xiperx
hdd - 1 terabit
napajanje - chieftec 550w

Evo i testa koji sam uradio pa bi molio da mi kazete da li ovo valja ili ne posto sam malo sumljicav zbog ovog seckanja u samoj igri.

17714 3DMarks
SM2.0 Score: 6706
HDR/SM3.0 Score 8760
CPU Score: 4805

Hvala unapred

Evo malko da se "hvalim"! z:mrgreen:

Prilozi

• Unbenannt.PNG
    Unbenannt.PNG
    9,1 KB · Pregleda: 24
Procesor:AMD Phenom(tm) 9550 Quad-Core Processor
Maticna:ECS A780GM-A
Graficka:ATI Radeon HD 3200 Graphics (integrisana) :S
Memorija:4GB DDR2 Kingston
HDD:250GB
Napajanje:400W

3D Mark06 1447
SM2.0 Score: 465
HDR/SM3.0 Score: 550
CPU Score: 2900

Zasto su mi ovako slabi rezultati, planiram da kupim graficku ATI Radeon HD5750, da li ce to biti dovoljno za igre tipa GTA IV, Cryssis, PES 11, na full rezoluciji? Svaki savet je dobrodosao, Hvala!

Radice sa tom grafickom sve relativno ok, nema brige ;)... a zasto ti je tako los skor... pa zato sto graficke "nemas" bukvalno :D

@Dupont
Dobar :)... koja je graficka, proc? :)

Procesor QuadCore Q6700,2 graficke ATI 4870 u CrossFire (ali nista nisam klokovao,sve je u defaultu). z;)

Nego ima tu jedan drugi problem(cic)....probao sam i 3D mark 2006 ali mi je rezultat za samo 500 framea veci nego sa jednom karticom?!?!?!
Nemam pojma zbog cega?Zna li neko od vas?Sumnjam da to ima veze sa Windows 7(64-bit) ali ni to nije iskluceno,zato sto je 3D 2006 nekompatibilan sa 7-com.

Radice sa tom grafickom sve relativno ok, nema brige ;)... a zasto ti je tako los skor... pa zato sto graficke "nemas" bukvalno :D

@Dupont
Dobar :)... koja je graficka, proc? :)

Hvala Profimare! Pa tako izgleda, ali da nije integrisana ova grafa bi terala sve igre sa 768MB RAM-a na sebi. Sutra idem u kupovinu ATI Radeon HD5750 graficke pa sam zbog toga malo nervozan. Zanima me jos da li cu imati kakvih problema prilikom stavljanja nove grafe, da li treba nekako da gasim staru integrisanu posto je nmg izvaditi, ili da rusim sitem, ima li neka caka oko toga. I da li mi treba dodatno napanje posto je moje trenutno 400w. Hvala! :)

Pa bas da je isti cenovni rang 6950 i dve 6870 nije :) razlika je bukvalno 50% u korist crossfire ;)...
A sto se tice skora u 3dmarku 11 odprilike ti je ovako poredjenje... ako ti u vantagu izvuce 21.000 tamo ce 5000 :D
Ma ja to onako otprilike....sta mi padne "pod ruku" jeftino na eBay-u,to uzimam.z;)z;)

A sto se razlike tice,ona iznosi 12% u korist Crossfire.(cisto onako informativno).. z:)

Back