21.12.2012

2012. dogodice se :

• Nista posebno.

• Vraca se Isus.

• Vanzemaljci!

• Globalna kataklizma.

• Treci Svetski Rat.

• Prelazak covecanstva na novi nivo svesti.

• Nemoguce je predvideti.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A shta te je privuklo na ovu temu 21.12. 2012. ?
Zeleo li si da razmenjujesh mishljenja ili da demonstrirash svoju rezigniranost?

I shto se zestish?Obicno moderatori edituju textove svojih ljubimaca da ne bi morali da ih bannuju.Samo to , nishta lichno.

Bahcao??????

I chovek samo stvarno nesto napise o temi , za razliku od vas koji dodjete pljucnete i odete.

Cheznu na pdf prirodne nauke za vasim vanredno zanimljivim razmishljanjima.:mrgreen:

@ tema:

Bude li neshto tog famoznog dana ili ne ,nije mi toliko vazno ,koliko potreba da mashtam o promeni koja ce od covekolikih majmuna konacno napraviti ljude.
Kolko god to sad patetichno zvuchalo,sanjam i zhelim da verujem.

Vreme "Apokalipse" ili otkrivanja

Po Majama, mi danas živimo na kraju vremena, na samom kraju galaktičkog dana, vremena merenog hiljadama godina. Jedan galaktički dan traje 25.625 godina i podeljen je na pet ciklusa od po 5.125 godina.Veliki krug Majinog računanja vremena završava se 21.12.2012 godine. Po Majama, 21.12.2012 godine počinje "novi svet".
............................................................................................................................
Maje su verovale u univerzalne procese, nalik 'disanju' galaksije i u stalnost tih ciklusa koji se nikad nisu menjali. Kakva je promena u svesti ljudi koji prolaze kroz to? Uvek u procesu ka većoj perfekciji. Bazirano na njihovim zapažanjima, Maje su predskazale da će od inicijalnog datuma početka njihove civilizacije, 4 Ahau, 8 Cumku, 3113 godine pre Hrista, naredni ciklus biti kompletiran kroz 5.125 godina u njihovoj budućnosti, 21.Decembra 2012. godine. Naše Sunce, primajući snažna sinhronizovana zračenja energije iz centra galaksije, promeniće polaritet koji će prouzrokovati velike kosmičke događaje koji će dati podstrek i spremnost ljudskoj vrsti za prolaz u novu eru, "Zlatno doba". Posle toga, po Majinim kazivanjima, mi ćemo biti spremni da prođemo kroz vrata koja će dozvoliti prolaz ka transformaciji ove civilizacije bazirane na strahu u vibracije daleko veće harmonije."

Na ovo sam mislio kad sam ono malopre napisao.
A sad idem da guglam ,trazim jednu pesmicu od Mike Antica.:bye:

Mika Antic:

Joca

-Jesi l' cuo da ce sutra padati dinari s neba?
-Nisam.
_A jel' verujes da ima tica sto donosi kolace?
-Ne verujem
-Jesi l' cuo da ima negde da je stalno leto?
-Nisam.
-A jel' verujes da u radijo zivu mali ljudi?
- Ne verujem.
-Mars iz naseg sokaka kad ne umes da sanjas!Da te
pokrljam napola k'o lebac...Eto!

Ovom divnom pesmom vas pozdravljam i opominjem ,ima podforuma i za naucnike .
Ovo je nash podforum, nas shto verujemo u deda mraza.:bye:

Ovom divnom pesmom vas pozdravljam i opominjem ,ima podforuma i za naucnike .
Ovo je nash podforum, nas shto verujemo u deda mraza.:bye:
Slazem se:klap:

Sto je neko rekao juce, a ovo udruzenje naucnika WC SHOLJASHA odmah obrisalo:

"Sal, Vragana, Milica Cobanica i ostali iz njihove grupe stalno guse temu koja je zapoceta,a to ipak nije korektno.OK je dati svoj komentar koji suprotan od teme koja je zapoceta,ali omalovazavati one koji veruju u ono o cemu se prica i spamovati konstantno svaku zapocetu temu u saradnju sa drugim spamerima ...e to vec nije u redu i nikada nece ni biti."

A shta te je privuklo na ovu temu 21.12. 2012. ?
Zeleo li si da razmenjujesh mishljenja ili da demonstrirash svoju rezigniranost?

I shto se zestish?Obicno moderatori edituju textove svojih ljubimaca da ne bi morali da ih bannuju.Samo to , nishta lichno.

Bahcao??????

I chovek samo stvarno nesto napise o temi , za razliku od vas koji dodjete pljucnete i odete.

Cheznu na pdf prirodne nauke za vasim vanredno zanimljivim razmishljanjima.:mrgreen:

@ tema:

Bude li neshto tog famoznog dana ili ne ,nije mi toliko vazno ,koliko potreba da mashtam o promeni koja ce od covekolikih majmuna konacno napraviti ljude.
Kolko god to sad patetichno zvuchalo,sanjam i zhelim da verujem.
Privuklo me je to shto su ove teme uvek pune kvazi nauke. I to shto mrzim je kada ljudi tvrde da je to chinjenica. Znachi ne priznaju da je moguce da se ne dogodi. Ko da je rech Gospodnja. A ovo je jelte chisto teoretisanje koje je zasnovano na nichemu realistichnom. Ne kazem ja da je nemoguce, ali su shanse jako male.

Dalje, poenta je da nishta nije bilo u toj poruci (mod nije nishta editovao) i da se lik istripovao da sam ga ja izvredjao zbog nechega (a nisam imao nikakvog povoda za to).

Poslednja izmena:
Nemoj da mrzish, ljubav je karta za spas.
Evo ja priznajem da je moguce da su sve to samo plodovi dokonih net frikova a Maje mozda i nisu ni postojale,samo me pusti da uzivam u svojoj zaludjenosti.
I moje drugare za koje ste svi vi skupa verovatno uvereni da smo bash mnoooogo glupi.

P.S.
Pogledaj ponovo ,pishe da je mod editovao tvoju (inace nevazhnu) poruku.

Nemoj da mrzish, ljubav je karta za spas.
Evo ja priznajem da je moguce da su sve to samo plodovi dokonih net frikova a Maje mozda i nisu ni postojale,samo me pusti da uzivam u svojoj zaludjenosti.
I moje drugare za koje ste svi vi skupa verovatno uvereni da smo bash mnoooogo glupi.

P.S.
Znam da pishe da je editovano, ali nishta nije izmenjeno. Mogao je mod sluchajno da klikne na to i opet bi pisalo da je editovano.

Drugo, mashta je najbitnija ljudska osobina, ona nas se i dovela ovde gde smo danas. Ne njakam se ja zbog toga, nego zbog ljudi koji tvrde da je to tako, i da niko ne moze da dokaze da suprotno.

Slazem se:klap:

Sto je neko rekao juce, a ovo udruzenje naucnika WC SHOLJASHA odmah obrisalo:

"Sal, Vragana, Milica Cobanica i ostali iz njihove grupe stalno guse temu koja je zapoceta,a to ipak nije korektno.OK je dati svoj komentar koji suprotan od teme koja je zapoceta,ali omalovazavati one koji veruju u ono o cemu se prica i spamovati konstantno svaku zapocetu temu u saradnju sa drugim spamerima ...e to vec nije u redu i nikada nece ni biti."

Nije brate fol da nas nazivas "SHOLJASIMA"...
Ali ako bas zelis, izvoli.. :)

Posledice ces gutati sam.
Samo zato sto se mi protivimo vasim kao argumentima...ali neka...samo neka... :)

Pre nekoliko dana objavljena je vest da je doslo do udara na planetu Jupiter. Pojavu je uocio amater-astronom a potvrdila NASA. Ono sto je interesantno je da je do udara doslo sa JUZNE strane Jupitera, vrlo blizu juznom polu. Zasto je ovo interesantno za ovu temu? Prema teoriji o planeti X ili Nibiru, a sa cijim prolaskom se veze 2012, njena putanja je nagnuta prema ravni ekliptike pod oko 30 stepeni, i ona stize sa - JUZNE poluravni ekliptike. Navodno, trenutno je vidljiva samo sa JUZNE hemisfere, i zbog toga je tamo postavljen teleskop (SPT = South Pole Telescope), cija namena i jeste upravo da prati Planetu X. Po tome ispada da NASA dobro zna da planeta X postoji, gde je a verovatno onda i njenu velicinu i ostalo.
Prosle godine ako se ne varam za malo nas je promasio omanji asteroid.
Poenta je da se mozda pravi guzva u nasem sesnaestercu, Planeta X je citav sistem (ima satelite) pa mozda u pratnji ima i gomilu manjih objekata koji su vec poceli da pristizu.
Jos jednom, za kraj, putanja tela koje je udarilo Jupiter jako podseca na putanju pretpostavljene planete X.
Ja licno verujem da se nesto cudno desava. Podseticu vas samo na bar 2 filma o odaru asteroida (jedan je sa Brusom Vilisom) koji imaju istu poentu - unistiti asteroid busenjem rupe i raznosenjem na bezbednom rastojanju. A tada 2012 nije bila uopste hit. Pa otkud im motiv da snime ne jedan, vec 2 filma (prakticno istovetna) u vrlo kratkom vremenskom razdoblju? Ljudska masta je izuzetno ogranicena, prema tome...

Nije mi jasno zašto se na ovom podforumu raspravlja o filozofiji, kada za to postoji odgovarajuće mjesto. Možda se diskutanti boje da bi tamo mogli ispasti smiješni, pa se sele na teren gdje misle da su sigurniji!!!

Editovao sam njegovu poruku da bih ispravio grešku u citatu. Pošto je pogriješio u brisanju citata, on nije bio korektan (kao ovaj iznad) nego je izgledao ovako:

Pogledaj ponovo ,pishe da je mod editovao tvoju (inace nevazhnu) poruku./QUOTE]

To je sve što sam uradio, dodao jednu uglastu zagradu.

Nije mi jasno zašto se na ovom podforumu raspravlja o filozofiji, kada za to postoji odgovarajuće mjesto. Možda se diskutanti boje da bi tamo mogli ispasti smiješni, pa se sele na teren gdje misle da su sigurniji!!!

Kada mi je do filozofije idem na taj forum, samim tim ne ocekujem da ovde nadjem tvoje filozofske kontemplacije. Iz tog razloga pre nego sto izjavis recimo da objektivna stvarnost postoji kao takva, ili da je vreme fizicka a ne subjktivna kategorija, proveri na kom si forumu jer ovde takva filozofska misiljenja ne spadaju i premesti se ovde:

http://forum.krstarica.com/threads/257013&highlight=korelativnost

Ili ovde
http://forum.krstarica.com/threads/257543&highlight=korelativnost

ili ovde:

http://forum.krstarica.com/threads/260660&highlight=bergson

Ili na ne neku od preko trideset tema koje sam pokrenuo na forumu "Filozofija".

Objektivna stvarnost za mene nije filozofska kategorija, pa nemam namjeru o tome raspravljati na taj način, niti se igdje upuštam u filozofska razmatranja bilo čega. prema tome, ja sam na dobrom mjestu, a oni koji filozofe trpaju u svaku temu pogriješili su forum.

Objektivna stvarnost za mene nije filozofska kategorija, pa nemam namjeru o tome raspravljati na taj način, niti se igdje upuštam u filozofska razmatranja bilo čega. prema tome, ja sam na dobrom mjestu, a oni koji filozofe trpaju u svaku temu pogriješili su forum.

Pitanje realnosti ili idealnosti opazajnog sveta jeste filozofsko pitanje a onaj ko iznese svoj stav o tome bavi se filozofijom a da to i ne zna . A time iritira sve one koji o tome znaju mnogo vise a koji nisu ocekivali da takve naivne filozofske kontemplacije nadju ovde i to recene sa arogancijom i ubedjenjem u istinitost.

Možemo li,molim Vas,da se vratimo na temu zimskog solsticijuma 2012?
O korelativnosti(međusobnim odnosima) i filozofiji može da se priča samo ako je povezano sa filozofskim odnosom prema životu,smrti i eventualnom Doomsday scenariju.
Pošto ja vjerujem da će se uskoro(ali ne TOG datuma) nešto POČETI DEŠAVATI, u smislu da će početi ZAVRŠNA FAZA promejene razmišljanja,ne bih o korelacijama.
Inače sam protivnik postojanja novca i ugnjetavanja ljudi od strane drugih ljudi ili reptila ili great balls of fire... :dash:
Ali smatram da poravnanje ovog ili onog nebeskog tijela sa ovim ili onim nema nikakve veze sa nama,već da treba da se pripazimo eventualne promjene magnetskih polova.
To bi bilo puno opasnije,ne u smislu uništenja civilizacije,već formiranja EM pulsa,koji bi rasturio compove.
Kako bi onda WC šolje rigale svoj sadržaj po nama? :per: :hahaha: :cool:

Back