21.12.2012

2012. dogodice se :

• Nista posebno.

• Vraca se Isus.

• Vanzemaljci!

• Globalna kataklizma.

• Treci Svetski Rat.

• Prelazak covecanstva na novi nivo svesti.

• Nemoguce je predvideti.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mrzim da iznosim "ad hominem" varijantu koja je uobicajna kad god na dnevni red dodju "mudrosti" egzaktne nauke kako ti kazes, ali sam rece da se slabo razumes.
Kakve veze ima evolucija planeta ( i kakav je ovo uopste izraz? :neutral:) Takodje kakve veze ima gravitacija sa merenjem vremena?

Misao koju sam izneo u gornja dva posta zasnovana je na velikom Bergonsovom otrkicu o prirodi vremena i to nije nesto uobicajeno i opste poznato.. tako da razumem vas otpor..ali polako. Preispitivanje , razmisljanje ..zakljucivanje....polako.

Da se vratimo na temu.
Da li je jos neko ovde primetio da se vreme ubrzalo. Da preiod izmedju jutra i veceri prolazi brze nego ranije.. da nesto nije u redu ?

Hteo sam ti primenom pokazati povezanost vremena sa svime i svacim, pa i sa gravitacijom (ubrzavanje vremena) ali ...ajd, zaboravi.

Anri Bergson je dobio nobela za knjizevnost, a nikako za svoje teze.
I on se cak slaze da je vreme sastavljeno iz proslosti, sadasnjosti i buducnosti.

Uvodi pojam trajanje i nista vise.

Dobio je nagradu za knjizevnost jer do danas nije ustanovljena nagrada za filozofiju.
Stvaralacka evolucija nije roman i da si to citao znao bi. I nemoj da izosis te stavove o Bergosnu koje si upravo veceras pokupio sa Wikipeide, to je tako providno.

I pustimo Bergsona kome mi nismo ni do kolena i vratimo se na temu...hvala.

O strašnoj dilemi koja me razjeda: Koga biste odabrali da izvrši operaciju slijepog crijeva?
Seoskog ljekara koji je jedva završio medicinu i od tada se uglavnom bavi krpanjem glava razbijenih u pijanim tučnjavama, gripom kod seoske mladeži i sličnim 'strašnim' boleštinama, ili
Doktora filozofije, dobitnika Nobelove nagrade za književnost, eminentnog stručnjaka priznatog u svijetu.

Dakle, koga bi vi izabrali?

Dobio je nagradu za knjizevnost jer do danas nije ustanovljena nagrada za filozofiju.
Stvaralacka evolucija nije roman i da si to citao znao bi. I nemoj da izosis te stavove o Bergosnu koje si upravo veceras pokupio sa Wikipeide, to je tako providno.

I pustimo Bergsona kome mi nismo ni do kolena i vratimo se na temu...hvala.

Normalno da se informisem o likovima koje spominjes.
Hoces mozda da mi zabranis, ili se bojis necega?

Mozda mu ti nisi do kolena, ali on meni ne znaci nista.
Matori je otalaprcio odavno i od tada se stosta promenilo.

Recimo, naucnici su skontali kompjuter... :):)

Pa ima svakakve veze, zato shto je tok vremena u direktnoj zavisnosti od gravitacije (i relativne brzine).

Rekao sam da Anstajnova teorija relativiteta Prostor -vreme i uticaj gravitacije na isto nema nikakve veze sa cinjenicom koju sam ovde usput izneo, a koja dejstvuje pre toga jer osporava samu dostupnost intervala izmedju dve istovremenosti fizici i njenim metodima merenja. Tako da kada je i OTR u pitanju, opet se uzimaju istovrmenosti ... relativne brzine koje su nista drugo nego kretanje tela u odnosu na drugo telo (sto i cini referentni sistem). Pri cemu su prilikom "merenja tog kretanja" u prvom planu istovrmenosti a ne interval izmedju dve istovremenosti koji ne moze uci u jednacinu ..... sto je lako shvatiti a sto zapenusani "naucnici" na ovom forumu izgleda nisu u stanju...nego AD HOMINEM opet i opet . Ma nemojte?

Kao da su ljudi neke babe ili sta, koji ne mogu naklapanja nekih fizicara razumeti (kao da je to mnogo tesko) tako da gde god se pojavi neka faca "naucnik" ad hominem vlada. Tipuse.... postoji nauka a postoji i Filozofija nauke...svidjalo se to tebi ili ne. A ta filozofija nauke ima neka znanja koja vas objekat vere.. moze da vrati tamo gde mu je i mesto...u banalnu, nazadnu oblast ljudskog misljenja namenjenu izradi sprava i pomagala, a ne otkrivanju sustine sveta i zivota .....sto je zadatak filozofije. Utuvite to u glavu.

ps. I bas me zanima sta si pisao tj. vredjao me u zadnjoj poruci pa je moderator morao da reaguje?

Poslednja izmena:
Oh,ljudi moji...
Ko je to čitao loše prevode majanskih tablica(koje su zapravo sumerske)?
A? Ajde priznajte...
:hahaha:
Pa ljudi Božji gdje ste našli(osim u namjerno lošem prevodu) da se vrijeme
ubrzava,tj,raspada,tj.ovo je vrijeme velikih promjena...
Pa je l treba da citiram Jednu stijenu(Einstein)?
Pa je l znate ono sa trajanjem minuta kad se ljubite sa voljenom osobom,
i iste jedinice vremena sa guzicom na vreloj peći?
A i TO je relativno,jer će normalan čovjek na primjer na zubarskoj stolici
gledati da što prije pobjegne,dok će mazohista da viče:too,macooo...
:per: :dash: :mrgereen:
Ponoviću onima što zastupaju mišljenje likova kao Oziman:ajmo SVI meni
da prepišete SVE što imate,pokretno i nepokretno,ako ste UVJERENI sto odsto
da će Šumanova rezonancija da podere tkaninu vrijeme prostora u kongruenciji sa
maderšipom planetom Nibiru Marduk fon Denikenom...
Šta je? Nema zainteresovanih?
Nisam ni očekivao...

Hey,Sal...
Ajde se dogovorimo.
Meni pokretno(Ferariji,Stojadini i kamioni,avioni).
Tebi nepoketno(tozla,glupe plavuše u ležaljkama).
Može?
Ili će Iluminati da nam pošalju kojeg reptila?
Samo bolje im je da prevedu moj nadimak.
Jer sam ja the Grim reaper za takve...
:hahaha:
:mrgreen:

Trajanje nije isto sto i prostor. Vreme nije isto sto i zbir istovremenosti. Interval izmedju dve istovrmenosti ,kao sto vec rekoh, ne ulazi u formule fizike. Tako da za one koji umeju da razmisljaju, taj interval mozmeo smanjiti koliko hocemo a da time ne izmenimo jednacinu koja broji samo istovremenosti ne i trajanje.

Ili jasnije. Predpostavimo da dodje do ubrzanja svih kretanja u univerzumu do beskonacne velicine ili da na taj nacin izbirisemo trajanje iz postojanja .... to nimalo nece uticati na formule fizike o vremenu jer ona trajanje i ne poznaje.

Vreme je subjektivna a ne objektivna kategorija.

Medjutim TRAJANJE JE NESTO VEOMA REALNO ...nesto sto zivimo i sto primecujemo svojevrsnom intuicijom trajanja sa kojom se ne mozemo igrati ili je tek tako izbrisati, samo zato sto ona ne ulazi u formule tvoje nepogresive fizike....pih!

A to subjektivno trajanje ja primecujem , kao i mnogi drugi da se veoma ubrzalo.

ps. A posto je odavno prosao devetnaseti vek a vi kvaziskpetici ste zaostali u njemu...da te podsetim da nema apsolutnog vremena...(odavno je prosao devetnaesti vek) vreme je relativno ..kapiras.

Takodje se raspitaj sta je to ona cuvena Hokingova "Psiholoska strela vremena". Kako se ona uklapa u sirovi materijalzam devetnaestog veka ?

ps.2 Sve ovo je za one koji osim sto umeju da bleje u eksperimente umeju i da razmisljaju, ili kojima epruveta i retorta nije zamenila mozak.

ti samo pisi ima ko razume i zna da cita ima i odlikasa ovde.tek toliko da se zna.

martta...
Biti odlikaš ne znači razumeti sve.
Veruj mi ,dobro znam iz ličnog iskustva.
Najveće tajne i najveća normalna znanja NISU u školi.
Paradoks Ozimanove rečenice da je trajanje nešto veoma realno sadrži se
u činjenici da je doživljjaj vremena SUBJEKTIVAN.
Poljubac i peć.
Znači,AKO su formule koje nas uče u školi tačne,one se neće mijenjati.
Ako ja idem autom 80 na sat,pa ubrzam na 150,zakoni fizike se ne mijenjaju.
Samo rastu moje šanse da poginem.
A šanse da poginem 2012 su veće u Airbusu nego od konjukcije dark rifta...

Rekao sam da Anstajnova teorija relativiteta Prostor -vreme i uticaj gravitacije na isto nema nikakve veze sa cinjenicom koju sam ovde usput izneo, a koja dejstvuje pre toga jer osporava samu dostupnost intervala izmedju dve istovremenosti fizici i njenim metodima merenja. Tako da kada je i OTR u pitanju, opet se uzimaju istovrmenosti ... relativne brzine koje su nista drugo nego kretanje tela u odnosu na drugo telo (sto i cini referentni sistem). Pri cemu su prilikom "merenja tog kretanja" u prvom planu istovrmenosti a ne interval izmedju dve istovremenosti koji ne moze uci u jednacinu ..... sto je lako shvatiti a sto zapenusani "naucnici" na ovom forumu izgleda nisu u stanju...nego AD HOMINEM opet i opet . Ma nemojte?

Kao da su ljudi neke babe ili sta, koji ne mogu naklapanja nekih fizicara razumeti (kao da je to mnogo tesko) tako da gde god se pojavi neka faca "naucnik" ad hominem vlada. Tipuse.... postoji nauka a postoji i Filozofija nauke...svidjalo se to tebi ili ne. A ta filozofija nauke ima neka znanja koja vas objekat vere.. moze da vrati tamo gde mu je i mesto...u banalnu, nazadnu oblast ljudskog misljenja namenjenu izradi sprava i pomagala, a ne otkrivanju sustine sveta i zivota .....sto je zadatak filozofije. Utuvite to u glavu.

ps. I bas me zanima sta si pisao tj. vredjao me u zadnjoj poruci pa je moderator morao da reaguje?

A šta je cijela ova tvoja poruka (osim vrijeđanja, zbog koga te zasad samo opominjem), dakle, šta je ova tvoja poruka drugo osim taj tvoj mnogo voljeni ad hominem? Ne možeš okrivljivati nikoga za ono što sam radiš.

A šta je cijela ova tvoja poruka (osim vrijeđanja, zbog koga te zasad samo opominjem), dakle, šta je ova tvoja poruka drugo osim taj tvoj mnogo voljeni ad hominem? Ne možeš okrivljivati nikoga za ono što sam radiš.

U pravu si. Suvise burno i afektivno reagujem na tvoje uvrede upucene direktno meni .

Tako da se tebi i svima izvinjavam zbog toga.

ps. Bio bi red da se i ti izvinis ili povuces ove AD HOMINEM "argumente" . Ne insistiram..samo kazem da bi bilo lepo i kulturno. Hvala.

Ovo si toliko lupio da prosto ne mogu vjerovati da si to smislio sam. Mora biti da si negdje pročitao nešto što ti nije bilo jasno, pa prenio ovdje onako kako si (pogrešno) shvatio.

Svakom rečenicom pokazujete obim svog ne-znanja (namjerno napisano ovako, s crticom. Nemoj misliti da sam pogriješio u neznanju). To kako vi opisujete jedinice vremena i dužine nema nikakve veze sa stvarnošću, već se tako uči u osnovnoj školi jer djeca drugo ne bi ni shvatila.

Preporulujem čitanje malo štiva koje se bavi temom etalona vremena i dužine, umjesto Zabavnika i Trećeg oka.

Suviše cijenim svoje vrijeme da bih ga razbacivao na filozofska blebetanja o nečemu o čemu autor nema osnovna znanja

Poslednja izmena:
Ozimane...
Nismo svi odlikaši.
Iz iskustva sa političarima znam da,kada žele da maskiraju nešto, ili su jednostavno neuki, govore nešto tipa " fluktuacija kolektvne svijesti ovog naroda nije u kongruenciji sa afektom
u korelaciji poličkih okolnosti ".
Što će reći:ako je narod ovca,to nije u skladu sa trenutnim političkim prilikama.
Ako smatraš da je ono što vidiš zapravo nešto što ne bi trebalo da postoji,onda imaš
tri varijante:bilo koja varijanta izmijenjene svijesti(alkohol,cigarete,tablete, takozvana muzika ubitačnih ritmova poznatija kao tehno trens haus ili šta već),zatim tu je i neka od metoda meditacije(ajur veda,solarna yoga,ili šta već),i na kraju imaš varijantu ignorisanja ove fizičke realnosti tipa "meni ne trebaju novci,posao,odjeća,ne treba mi ništa".
Ovo posljednje obično završi zatvaranjem u razne institucije,kaznene ili mentalne.
Ono prvo nas obično vodi u druge dimenzije,problem je samo što je pad bolan...
Da skratim konačno:ako smatraš da je ovaj svijet(samim tim i ovaj podforum) samo jedna
ILUZIJA, onda nema potrebe da ovdje gubiš vrijeme(ni drugi tvog mišljenja,da ne ispadne da je ovo ne daj Bože LIČNI napad)...
:cool: :mrgreen: :heart:

Aha, a ti iznosish "chinjenice", i sve ostale teorije odbacujesh ... Nema razumnog razbgovora sa tobom. Kao shto reche Yoda suvishe cenim svoje vreme da bi se bahcao ovde sa tobom.

PS. Inache nisam te nishta vredjao, a ako mislish da jesam, onda si veci egomanijak nego shto sam imao utisak.

Back